21.7.12

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 1968

ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1


Με γκολ του "βαζελοκτόνου" Παύλου Βασιλείου στο 75΄.
Στη φωτογραφία ο αρχηγός μας Κώστας Πολυχρονίου παραλαμβάνει το Κύπελλο Ελλάδος.

7 σχόλια:

Γερόγαυρος είπε...

Όταν λέμε "βαζελοκτόνο" είναι σαν .... όταν λέμε "ζιζανιοκτόνο" ή το ... ανάποδο ;;;

Γειά σου καλέ φίλε !!!

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

Με μία, ουχί μικρά, ένσταση! Ο Πολυχρονίου, εκτός του ότι δεν ..ηγωνίσθη το 1968 στον Τελικό, [βιβλιογραφική ..τεκμηρίωση οι συμθεσεις εις http://theopeppasblog.pblogs.gr/2011/07/erythrolefko-prwtathlhma-kai-kypello-san-shmera-21-ioylioy.html ]δεν θα μπορούσε να είναι ο ..Γιωργος Σιδέρης, που το παρέλαβε στις 21/7/1968.
Συν δύο άλλες ..μικρολεπτομέρειες που ..ακυρωνουν την φωτογραφία (ειναι από τον Τελικο του 63 με τον Πιερικό] Εδω είναι νυχτα-ο Τελικος του 68 εγινε μερα μεσημερι και, κυρίως, δεν φορούσαμε τις ρίγες αλλά την ολοκόκκινη φανελα! Μπορεί αν γερνάμε και οι ..τρεις της Τριπλέττας, αλλά μόλις πρόσφατα το είχαμε ερώτηση στο βιβλίο! Την υπ αριθμ 311!!!

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

Η αναφορά στο βιβλίο είναι φόρος τιμης στον PR Champion NM που πέτυχε να το ..αναφέρουν σήμερα Φως ΚΑΙ Πρωταθλητης!

ΘΡΥΛΟΠΙΣΤΟΣ είπε...

Με τίποτα δεν παραλαμβάνει το κύπελλο του 68 ο Πολυχρονίου στην φωτογραφία!πρώτον δεν έπαιζε στον τελικό! Δεύτερον Αρχηγός ήταν ο Σιδέρης! Τρίτον φορούσαμε ολοκόκκινη μπλούζα Τέταρτον Το ματς ήταν απόγευμα! Κατά πάσα πιθανότητα είναι από την απονομή κυπέλλου του 63!

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

Μη βαράτε, ρε παιδιά! Λάθος! Το δορθώνω αμέσως.

ΘΡΥΛΟΠΙΣΤΟΣ είπε...

ΆΛΛΑΞΕ ΤΟ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΕ και βάλε την κλασική με τον Γιώργαρο να κρατά τα δυο κύπελλα στα χέρια μεταφερόμενος στους ώμους των οπαδών μας!

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

Οποιος λέει τον Γιωργο "Πλαστογραφο" να προσέξει γιατι θα βγαλω βιβλίο με τιτλο "Ερωτησεις για την ιστορία του Ολυμπιακού που ΔΕΝ μπόρεσε να απαντησει ο Νικος Μαυρωνας"! [αμα βρω εκδότη, δηλαδή, καθότι πολλοί οι ...Τόμοι!] Ο αναμάρτητος πρωτος τον ...μυθον βαλλέτω!