12.5.13

ΤΑ "ΑΛΛά"




Πολλά είναι τα «αλλά», σύγγαυροι, από τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, και νομίζω ότι δεν μας επιτρέπουν να χαρούμε με τη καρδιά μας την κατάκτηση του τροπαίου.

Δεν θα μείνω στα οφθαλμοφανή διαιτητικά λάθη, για τα οποία διαμαρτύρεται ο Αστέρας Τρίπολης. Δεν είναι υπεύθυνος ο Ολυμπιακός για αυτά. Ούτε για το ότι ο Γιάχος είναι διαιτητής Γ΄ (και πιο κάτω) κατηγορίας. (Και μόνο το ότι έχει κρεμασμένο σταυρουδάκι κάτω από τη σφυρίχτρα του τα λέει όλα, και πρώτο από όσα λέει είναι η «προσβολή του συμβόλου».)

Γράφω μερικά πράγματα ανάκατα – δεν είναι (φευ) η καλύτερη ώρα:
  1. Δεν ήταν ομάδα του Ολυμπιακού Συνδέσμου Φιλάθλων Πειραιώς αυτό το τραγικό συνονθύλευμα που κατέβηκε να αντιμετωπίσει τον Αστέρα στο ΟΑΚΑ. Τόσοι πολλοί άμπαλοι ποδοσφαιριστές δεν «δικαιολογούνται», δεν «χωνεύονται» με τίποτα. Ουδέποτε γιουχάισα ή κορόιδεψα παίχτη που φορούσε την ερυθρόλευκη φανέλλα, ούτε θα το κάνω τώρα. Αλλά πώς να μην πω ότι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας μας δεν είναι ποδοσφαιριστές για την ομάδα μας; Πώς; Οι ελάχιστες εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν δυστυχώς τον κανόνα.
  2. Αλήθεια, δεν υπάρχει κάποιος στον Θρύλο να πει σε κάποιους από τους παίχτες μας ότι ο φέρων τα ερυθρόλευκα αθλητής δεν μπορεί να γίνεται «ένα» και «το ίδιο» με τον Κουρμπέλη, τον Κοντοέ και τον Σανκαρέ; Άμα νιώθει τόσο πολύ κοντός στο μυαλό και στην ψυχή, ας αλλάξει ομάδα... ας μας απαλλάξει από την παρουσία του. Δεν θέλουμε «νεόγαυρους» μέσα στην ομάδα!
  3. Και όχι άλλους «βούτες» στον Θρύλο, γαμώ το κέρατό μου! (Κι ακόμα χειρότερα άμα τυχαίνει να ξέρουν λίγη μπαλλίτσα.)
  4. Η ομάδα ασθενεί βαριά. Είμαι βέβαιος ότι ο Πρόεδρος το γνωρίζει, και μάλιστα καλά. Πρέπει να λάβει τα μέτρα του από σήμερα. Αύριο θα είναι ήδη πάρα πολύ αργά.
  5. Απαιτείται να παρασχεθεί ολυμπιακή και πειραιώτικη διαπαιδαγώγηση και στους αθλητές και στους οπαδούς –κυρίως στους νεώτερους– του Θρύλου. Το έλλειμμα κραυγάζει... βοά...
  6. Πονάει πολύ να κερδίζουμε τρόπαιο και να μην το πανηγυρίζουμε. Ακόμα και η πιο ταπεινωτική ήττα πονάει λιγότερο.
  7. Οι μισοάδειες κερκίδες στην ώρα της απονομής ας μας είναι / μάς γίνει μάθημα ολυμπιακογνωσίας.

Η φωτογραφία του γίγαντα Ανδρέα Μουράτη δεν μπήκε τυχαία.
Αλλά ας αφήσουμε το πράγμα να κρυώσει λιγάκι, και μεσοβδόμαδα τα ξαναλέμε.

ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΓΩΝΑ.
ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΓΑΥΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ, ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΓΩΝΑ!

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ναι, αλλά αν δεν το σηκώναμε σήμερα το κύπελλο, πότε θα πήγαιναν οι παικταράδες μας στα μπουζούκια;

Έναν Χάινς δεν μπορούσαμε να έχουμε και στη μπαλίτσα;

kaltsovrako είπε...

Έγραψε ο κ. Καραπαπάς στη σελίδα του στο facebook απόψε:
"Υπερωρίες τα αυγουλάκια του ΣΚΑΙ σήμερα! Εμπρός της γής οι πικραμένοι! Και έχει ακόμα πολλή πίκρα..." δίχως κανένα άλλο σχόλιο για τον αγώνα!

Η απάντησή μου σ' αυτόν.

"Τώρα σοβαρολογείτε κ. Καραπαπά;

Είστε ο υπεύθυνος τύπου της ΠΑΕ Ολυμπιακός και ασχολείστε με τα χάπατα του ΣΚΑΪ (που και αυτοί μια αντίστοιχη με εσάς δουλειά κάνουνε, καλώς κακώς) ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ που διψάει ο κόσμος του Ολυμπιακού ΕΝΑ χρόνο τώρα να δει ΜΙΑ (1) καλή εμφάνιση της ομάδας σύμφωνα με τις προσδοκίες του; Και αφού έχουμε παρακολουθήσει ΑΥΤΟΝ τον τελικό κυπέλου με αυτά τα διαιτητικά λάθη και ΑΥΤΗ την αντίδραση του Ολυμπιακού κόσμου στην απονομή, βγαίνετε να πείτε ΑΥΤΟ και οτι ο Αστερας έπρεπε να παίζει χωρίς τον Περόνε;

Πού νομίζετε πως απευθύνεστε; Σε τίποτα Βορειοκορεάτες;

Για σοβαρευτείτε, μαζευτείτε, οργανωθείτε και βάλτε ποδοσφαιρική λογική στην ΠΑΕ γιατί το βασικότερο πρόβλήμα φέτος ήταν οτι παρουσιάστηκε μια ομάδα αγύμναστη, δίχως πλάνο και προσανατολισμούς. Ούτε το ρόστερ ήταν πρόβλημα, ούτε τίποτα τόσο "πιασάρικο". Αυτά τα προβλήματα δεν τα δημιούργησε ο Αλαφούζος, ξέρετε (αυτό του έλειπε του άμπαλου). Αλλοι είχαν την ευθύνη μέσα στην ΠΑΕ Ολυμπιακός για αυτά, που ΑΝ είχαν κάνει σωστά τη δουλειά τους, σήμερα η ομάδα θα έπαιζε σωστό ποδόσφαιρο, δεν θα είχε κανένα κερατά Γιάχο να της στοιχειώνει κανένα κύπελο, θα πανηγυρίζαμε όλοι μαζί νιώθοντας πολύ πιο όμορφα και ο ΣΚΑΪ θα διαφήμιζε μασαζοκαλσόν και τάπερ.

Καταλάβατε ή με θεωρείται αυθαίρετα όπως όσους δεν συμφωνούν μαζί σας στο οτιδήποτε, αχάριστο;

Ζήτω ο Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραίως."

και παρακάτω συμπλήρωσα

"δε ξέρω πόσο πιο Ολυμπιακός νιώθει ο κ. Καραπαπάς από μένα (είναι βέβαια, σίγουρα κάποια πολλά περισσότερα ευρώ πιο... Ολυμπιακός), αλλά διάολε, δε θα μας βγάλει και τρελούς κι από πάνω!

Ο Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς είναι ένας περήφανος σύλλογος με αντίστοιχα υπερήφανους φιλάθλους και λόγω αυτού δεν δέχεται αυτό το ηθικό αναστημα της ΠΑΕ τελευταίως. Ειδικά βγάζοντας τέτοιου είδους ανακοινώσεις όταν έχουν προηγηθεί οι αλήστου μνήμης περί αχαριστων, κλπ. Δε μπορεί λοιπόν μετά από αυτό που είδαν τα μάτια μας να βγαίνει και να μας λέει λίγο έως πολύ πως αδικήθηκε κιόλας η ομάδα μας από τη διαίτησία.

Όσον αφορά το ΣΚΑΪ και τον Αλαφούζο, αυτά είναι άλλα λόγια να αγαπιώμαστε ή αλλιώς πέταγμα της μπάλας στην εξέδρα. Ποιός ασχολείται με τα μνημόσυνα;"

Εχω αρωστήσει με αυτό που παρακολούθησα φέτος και κυρίως με την αντίδραση της ΠΑΕ καθ' όλη την πορεία της τα τελευταία χρόνια. Το ζήτημα για μένα είναι κυρίως αισθητικό. Απόψε παρακολούθησα τον αγώνα στο σύνδεσμο μας στη Λεμεσό. Σας πληροφορώ πως δεν πανηγυρισε κανένας το 2-1 (και το 3ο γκολ), όπως επίσης δεν είδαμε και την απονομή. Είναι κατάντημα αυτό και δεν αφορά μόνο το αποψινό παιγνίδι. Εχει χτιστεί τα τελευταία χρόνια λιθαράκι-λιθαράκι με διάφορες αστοχες (sic) συμπεριφορές της επίσημης ΠΑΕ. Τί να πρωτοθυμηθώ; Την εμφάνιση μεθύστακα μετά τον τσακωμό με τον Σισέ στο ματς στο Καραϊσκάκη του προέδρου μας και την ιστορική πλέον δήλωσή του; Θα έκανε τέτοιο πράγμα ο Σωκράτης; Το ξέρω πως γίνομαι σκληρός (ισως για πολλούς και "αχάριστος", αλλά βρε παιδιά! Βρε παιδιά!)

Συγχωρεστε με που σας κούρασα. Δε νιώθω καθόλου όμορφα σήμερα.

Ανώνυμος είπε...

φιλε μου ζητας απο αυτον που ευθυνεται για το φετινο καταντημα να παρει μετρα.
του χρονου με μαθηματικη ακριβεια τα ιδια και χειροτερα θα δουμε.
να με θυμασε!!!

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

Τυχερός ο Δημήτρης-όπως και ο Χριστόφορος και ο δικός του Δημήτρης Είναι στο Λονδίνο και θα δούνε και τον Ολυμπιακό και τον Τελικό στο O2 Arena. Ατυχος εγω με τον Θανο , χθες, στο ΟΑΚΑ Ουτε Τελικό, ούτε Ολυμπιακό είδαμε. Ο Ολυμπιακός είναι πάντοτε μεγάλος Οταν είναι Ολυμπιακός. Τίποτε άλλο

Hades είπε...

Προσωπικά έχω σκάσει, σύγγαυρε. Κατανοώ το πνεύμα των λόγων σου και συμφωνώ με αυτό αλλά δεν μπορώ να συμφωνήσω με κάποια επιμέρους σημεία. Ξέρω πολύ καλά ότι είσαι ευγενικός άνθρωπος και τηρείς επίπεδο και μπορώ να καταλαβαίνω την πίκρα σου διότι από το ίδιο ποτήρι πίνουμε. Γι'αυτό και το δικό μου θυμικό δεν μου επιτρέπει να τηρήσω τους ίδιους κανόνες ευγενείας.

- Λες ας πούμε ότι δεν μπορούμε να το χαρούμε με την καρδιά μας. Προσωπικά αυτή την ντροπή δεν μπορώ να την χαρώ καθόλου.
- Αναρωτιέσαι αν δεν υπάρχει ένας άνθρωπος στην ομάδα που να μπορεί να πει στους παίκτες που παίζουν. Μα δεν υπάρχει σύγγαυρε, το'χουμε ξαναπεί.
- Εκφράζεις τη βεβαιότητα ότι η διοίκηση ξέρει. Μα δεν ξέρει. Μάλλον δεν άκουσες τις δηλώσεις του κυρ-Σάββα, αυτής της σύγχρονης ντροπής της Ιστορίας του Ολυμπιακού, έναν άνθρωπο που πλέον έχω διαγράψει από τη συνείδησή μου:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο, τον πρόεδρο που του το αφιερώνω και το Κύπελλο, τους παίκτες και όσους δουλεύουν για την ομάδα. Η καλύτερη ομάδα ήταν ο Ολυμπιακός, πήραμε από Γενάρη το πρωτάθλημα, κατακτήσαμε έστω και δύσκολα το Κύπελλο. Οι άλλοι ήταν υποχρεωμένοι να είναι σε φόρμα, έχουν και τα πλέι οφ, εμείς είχαμε τελειώσει εδώ και καιρό. Παρόλα αυτά τα καταφέραμε. Δεν θέλω να ακούσω ξανά ούτε κιχ από τους φιλάθλους. Μαρινάκης στην κρίση που ζούμε δε θα βρεθεί.»

Όχι μόνο το πήραμε δίκαια σύμφωνα με τον κυρ-Σάββα, αλλά ξαναεπιστρέφουμε στην λογική ότι όποιος μιλάει είναι και αντιολυμπιακός. Μάλλον θα έβλεπε κονσέρβα το τελικό με την ΑΕΚ (3-3) ή εκείνον με τον Παναθηναϊκό που κερδίσαμε 2-0 με 10 παίκτες, διότι να έβλεπε τον ίδιο με'μάς δεν υπάρχει περίπτωση.

Μήπως να πούμε για τον Μαρινάκη;
"Για αυτά που ακούγονται και ακούστηκαν από διαφόρους, είτε από τον Αστέρα είτε από τιτιβίσματα άλλων ομάδων με γραφικές δηλώσεις ή σχόλια, εμείς δεν ασχολούμαστε και δεν μας αγγίζουν"

Μέσα στο πνεύμα των οπαδών και ο Πρόεδρος. Ποιος από τη διοίκηση ξέρει, σύγγαυρε; Ο Καραπαπάς μήπως; Μήπως εκείνοι που μας έχουν φλομώσει στους υπερπαίκτες; Αλήθεια, εκείνος ο Σαλίνο έκλεισε διότι ακούω έντρομος ότι είναι ήδη επί 3 μήνες ελεύθερος και φοβάμαι μην χάσουμε την σπουδαία μεταγραφή.

Πως είναι δυνατόν μόνο εμείς κάθε φορά να βλέπουμε ότι η ομάδα νοσεί; Δεν ντρέπομαι να πω ότι ήθελα να χάσουμε πριν τον αγώνα κιόλας. Μόλις έβαλε το γκολ ο Αστέρας πανηγύρισα, διότι μόνο έτσι αφενός θα ταρακουνιώταν η διοίκηση, αφετέρου θα αποκτούσε λίγο ενδιαφέρον το πράγμα. Μόνοι μας διώχνουμε τον κόσμο από το μαγαζί, μόνοι μας το κλείνουμε. Μαγαζί δίχως πελάτες δεν επιβίωσε ποτέ. Ένα κύπελλο ακόμα δεν προσέφερε τίποτε στον Ολυμπιακό, παρά μόνο στους χάρους και τους καραπαπάδες.

Μόνη αχτίδα φωτός, εκείνοι που χθες αποχώρησαν πριν την απονομή. Όλα τα άλλα είναι μαύρη σελίδα στην Ιστορία μας. Ντροπή σκέτη.

Δεν θα μπορούσα να το έχω πει τόσο καλά όσο εσύ:
"Πονάει πολύ να κερδίζουμε τρόπαιο και να μην το πανηγυρίζουμε. Ακόμα και η πιο ταπεινωτική ήττα πονάει λιγότερο."

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ ΟΛΟΙ: Αγαπητοί μου φίλοι και σύγγαυροι, ευχαριστώ πολύ για τα σχόλιά σας. Κοινή συνισταμένη όλων των εκφρασθεισών απόψεων είναι ότι οι πραγματικοί "γαύροι" δεν παίζουν με το ιερό όνομα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Αν δεν το πιστεύαμε, δεν θα είμασταν ολυμπιακοί. Γι' αυτό και δεν έβαλα τυχαία τη φωτογραφία του Ανδρέα Μουράτη.

Επί το θέματος θα επανέλθω.

Σας ευχαριστώ όλους για τη γνήσια ολυμπιακή στάση σας.

COSTANTINOS είπε...

μην δηλητηριάζουμε τις καρδιές μας μέρα που είναι για τους Σαλτιμπάγκους που βρίσκονται στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ τους πρόσκαιρους και ανιστόρητους

Τιμή και δόξα στο Λιοντάρι που λέγεται Μουράτης αλλά κανένας έξω από το Καραΐσκάκη δεν έκανε το άγαλμα του παρά προτίμησαν τον ανώνυμο ποδοσφαιριστή

Τα σέβη μου σύντροφε

Γερόγαυρος είπε...

Καλημέρα σας.

Μακάρι την κρίση σας για αυτό που είναι μέσα στην καρδιά μας κατακόκκινο, να το είχαν και άλλοι πολλοί !!!

Μοιάζει επιβεβλημένη η προτροπή του σύγγαυρου Γιώργου στην παράγραφο 5.

Φροντιστήριο, εδώ και τώρα !!!

Αλλιώς βαίνουμε ολοταχώς για κόκκινη .... βαζελοποίηση !

Φυρί-φυρί είπε...

Μια εικόνα χίλιες λέξεις: Μουράτης!!!
Και σε αντιδιαστολή το ...καρτούν Σάββας ...

ΘΡΥΛΟΠΙΣΤΟΣ είπε...

ΓΟΡΓΌΝΑ = ΜΙΣΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΙΣΗ ΨΑΡΙ, ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ. ΟΙ ΚΕΝΤΡΩΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΓΟΡΓΟΝΕΣ...

Ανώνυμος είπε...

Προς ΘΡΥΛΟΠΙΣΤΟ: Μια παρατηρηση μονο Νικο. Η Γοργονα ειναι χρησιμη.Σκεψου οτι την μιση μπορεις να την ριξης στο κρεββατι και την αλλη μιση στο τσουκαλι. Αρα δεν μπορεις πραγματικα να πης τους κεντρωους του Ολυμπιακου Γοργονες διοτι αυτοι ειναι τελειως ΑΧΡΗΣΤΟΙ !
ΤΚ