13.9.08

ΕΤΣΙ ΤΑ ΕΙΔΑΝ ΣΤΟΝ "ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ"


Αντιγράφω από το σάιτ του "Πρωταθλητή":

Με τον Ντιόγκο να σημειώνει το πρώτο του γκολ με την φανέλα του Ολυμπιακού, ο Θρύλος πήρε αυτό που ήθελε στην Ξάνθη και βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας... Οι «ερυθρόλευκοι» με το μέταλλο πρωταθλητή πήρε αυτό που ήθελε στην ακριτική πόλη, φτάνοντας στην επιτυχία με 0-1.
Οι νταμπλούζοι έφτασαν στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας σε μια... επαγγελματική νίκη, από αυτές που δίνουν τον τίτλο... με τέρμα του Βραζιλιάνου άσου στο 72’. Οι «ερυθρόλευκοι» μπορεί να μην είχαν σούπερ πρόσωπο, αλλά αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η κατάκτηση της νίκης σε μια από τις πιο δύσκολες έδρες του πρωταθλήματος.
Στο α’ ημίχρονο ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να ξεδιπλώσει τις... λάτιν επιθετικές αρετές του. Μπλοκαρισμένοι οι Γκαλέτι και Μπελούτσι, με ανούσιες ενέργειες ο Λέτο και χωρίς κάτι το ιδιαίτερο ο Ντιόγκο, οπότε οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφεραν να γίνουν απειλητικοί. Από τη δική της μεριά η Ξάνθη, με σωστή αμυντική τακτική κατάφερε να εξουδετερώσει τα ατού των αντιπάλων και στο ξεκίνημα είχε δύο ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ, όμως στην πρώτη (7') και σε σέντρα του Σουάνη, ο Αγκάλι αστόχησε από κοντά και στη δεύτερη (11') ο Νικοπολίδης βγήκε έγκαιρα και πρόλαβε το γύρισμα του Μασιέλ, πριν γίνει αποδέκτης ο Αγκάλι.
Στο β' ημίχρονο ο Βαλβέρδε άλλαξε τον Κοβάτσεβιτς με τον Στολτίδη, σε μια προσπάθεια να πάρει η ομάδα του τη μεσαία γραμμή, και τον Πάντο με τον Τοροσίδη, για να γίνει πιο επιθετική από τα άκρα. Για πρώτη φορά απειλητικός ο Ολυμπιακός έγινε στο 60', όμως το σουτ του Μπελούτσι από καλή θέση ήταν πολύ άστοχο. Κι αφού στο 69' ο Ζεβλάκοφ πρόλαβε και έβαλε το πόδι του, κόβοντας τελευταία στιγμή το σουτ του Αγκάλι μέσα από την περιοχή, ήρθε στο 72' ο Γκαλέτι να σεντράρει από δεξιά και ο Ντιόγκο ανάμεσα από δύο παίκτες να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να ανοίξει το σκορ.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε χωρίς επιθετικό, καθώς αποχώρησε ο Ντιόγκο, ωστόσο δημιούργησε ευκαιρίες για δεύτερο τέρμα. Στο 82' και σε γύρισμα του Στολτίδη, ο Λέτο σούταρε και ο Λυμπερόπουλος απέκρουσε, ενώ στο 83' και σε γύρισμα του Λέτο, ο Γκαλέτι από εξαιρετική θέση σούταρε άουτ. Ετσι το σκορ δεν άλλαξε και οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν χωρίς απώλειες από τα Πηγάδια.
Διαιτητής: Σταυρίδης (Πιερίας).
Κίτρινες: Τζιωρτζιόπουλος, Φλίσκας, Σουάνης, Βάλλας, Αγκάλι - Ντιόγκο, Λέτο, Τοροσίδης.

SKODA ΞΑΝΘΗ (Στέλιος Κατρακυλάκης): Γκσπούρνινγκ (46' Λυμπερόπουλος), Φλίσκας, Βάλλας, Ζουέλα, Τζιωρτζιόπουλος, Λορεφίσε, Μασιέλ (67' Παππάς), Γκρζέλακ (76' Πόι), Σουάνης, Ταϊντέρ, Αγκάλι.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Πάντος (55' Τοροσίδης), Λεονάρντο, Α. Παπαδόπουλος, Ζεβλάκοφ, Ντούντου, Γκαλέτι, Μπελούτσι, Κοβάτσεβιτς (46' Στολτίδης), Ντιόγκο (79' Όσκαρ), Λέτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: