23.8.09

Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΤΟΥ - 3

ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 60


Το Υπερωκεάνιο ΟΛΥΜΠΙΑ της Greek Line καταπλέει στο λιμάνι του Πειραιά τη δεκαετία του 1960. Το μοντάζ των σκόρπιων πλάνων είναι από τα φιλμ «Το Αμαξάκι», «Ο άνθρωπος που γύρισε από τα πιάτα» και «Ο Ψεύτης».


Ο Πειραιάς μέσα από τον κινηματογραφικό φακό στις αρχές της δεκαετίας του 1960. Τα πλάνα από το φιλμ «Το Κλωτσοσκούφι» περιλαμβάνουν ατμοπλοϊκά και ακτοπλοϊκά του Νομικού και του Τυπάλδου.


Το υπερωκεάνιο ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ εμφανίζεται σε στιγμιότυπο του φιλμ «Τρια κορίτσια από την Αμέρικα» του 1964. Τα πλάνα περιλαμβάνουν την άφιξη των ξενιτεμένων Ελλήνων καθώς και εικόνες από την παλιά Αθήνα και τον Πειραιά της δεκαετίας του 1960.


Το ΦΙΛΙΠΠΟΣ της Ατμοπλοΐας Καβουνίδη εμφανίζεται σε στιγμιότυπο του φιλμ «Το Δόλωμα» του 1964. Τα πλάνα περιλαμβάνουν τον απόπλου του ιστορικού πλοίου από τον Πειραιά καθώς και εικόνες από την Ρόδο της δεκαετίας του 1960.


Το υπερωκεάνιο ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ εμφανίζεται σε στιγμιότυπο από φιλμ «Μπετόβεν και Μπουζούκι» του 1965.


Σκηνές από το λιμάνι του Πειραιά και αναχώρηση του πλοίου ΠΑΤΡΙΣ από το φιλμ «Μέχρι το Πλοίο» του 1966.


Στιγμιότυπο από το φιλμ «Ο Παπατρέχας» του 1967 όπου εμφανίζεται το ΚΡΗΤΗ της ατμοπλοΐας των Αδελφών Τυπάλδου στην Ακτή Τζελέπη. Μεταξύ άλλων διακρίνεται το ΑΔΩΝΙΣ της εταιρείας Καβουνίδου.


Ο Πειραιάς μέσα από το κινηματογραφικό φιλμ του 1968 «Μια Κυρία στα Μπουζούκια.» Διακρίνονται πλοία του Χανδρή, Τυπάλδου, Ευθυμιάδη κ.α.

1 σχόλιο:

ΝΙΚΟΣ ΜΑΥΡΩΝΑΣ είπε...

ΑΧ ρε Πειραιά ,πατρίδα μου ,από
πρόθεση και με δική μου απόφαση.