23.8.09

ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΦΕΓΓΑΡΙ




Αφιερώνεται στον Στράτο Σωτρίνη

ΤΡΑΓΟΥΔΑΙ Ο CLAUDIO VILLA


LUNA ROSSA


Vaco distrattamente abbandunato,
l'uocchie sotto 'o cappiello annascunnute,
mane int'a sacca e bavero aizato,
vaco fiscann'a 'e stelle ca so' asciute.
E 'a luna rossa me parla 'e te...
Io le domando si aspiette a me
e me risponne: "si 'o vvuò sapè...
cca nun ce sta nisciuna!"
E io chiammo 'o nomme pe te vedè,
ma tutt'a gente ca parla 'e te
risponne: "è tarde, che vvuò sapè!?
Cca nun ce sta nisciuna!"
Luna rossa... chi me sarrà sincera?
Luna rossa... se n'è gghiuta ll'ata sera senza me vedè!
E io dico ancora ca aspetta a me
fore 'o balcone stanotte 'e tre
e prega 'e sante pe me vedè
...ma nun ce sta nisciuna!
E io chiammo 'o nomme pe te vedè
ma tutta 'a gente ca parla 'e te
risponne: "è tarde, che vvuò sapè!?
Cca nun ce sta nisciuna!"
E 'a luna rossa me parla 'e te...
io le domando si aspiette a me
e me risponne: "si 'o vvuò sapè...
cca nun ce sta nisciuna!"
Cca nun ce sta nisciuna!
Cca nun ce sta nisciuna!



Στίχοι: Vincenzo de Crescenzo.
Μουσική: Antonio Vian.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κόκκινα φεγγάρια βλέπω, αριστερό χαφ δεν βλέπω. Πόσο θα συνεχισθεί ακόμα η κοροίδία του Κόκκαλη; Αποψίλωσε τον Ολυμπιακό από χρήματα, τώρα από παίκτες και η κοροίδία μέσω των Ολυμπιακάρων δημοσιογρά;φων συνεχίζεται. Πάντα εφευρίσκουν ένα όνομα, να παραμένει στην επικαιρότητα και να ρίχνουν στάχτη στα μάτια. Κάποτε ο Τουντσάι, κάποτε ο Γκονζάλες (πιο παλιά)μετά πάλι άλλος Γκονζάλες και τώρα ο Μαντσίνι με την ευχή να μας πει όχι (γιατί έχει 4 μιλιόνια ετήσιες αποδοχές το παληκάρι)ώστε να πάρουμε κάποιον με 500-800 χιλιάδες δανεικό.
Ο Λέτο δεν μας έκανε, αν και είχαμε εξασφαλίσει αριστερό χαφ για πολλά χρόνια, τον κάναμε δώρο για πενταροδεκάρες και τώρα θα αρχίσει η λοιδωρία του. Γνωστό το κόμπλεξ της διοίκησης με τους καλούς παίκτες, γνωστή και τακτική των παρατρεχάμενων παπαγάλων.
Κάνας αριστερός (χαφ)από υους θρησκευόμενους δεν υπάρχει; Δεξιό θα μας δώσει ο Μπαρμπής

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Ανώνυμος: Μιας και ανέφερες τόσα ονόματα, δεν μας λες και το δικό σου. Άλλά, όχι, άσε καλύτερα. Πώς να βαστήξουμε την τόση σοφία σου στους αδύναμους ώμους μας; Αμ' το λεπτοφυές χιούμορ σου; Αβάσταχτο κι αυτό. Νά 'σαι καλά, να περνάς καλά, και να τρως όλο το φαγητό σου για να παίρνεις δύναμη.

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

Θα δει και τον ..Κοκκινο Ηλιο, συντόμως! (και δεν εννοώ το φιλμ με τον Μπρόνσον και τον Μιφούνε!) Την 12η αγωνιστική εννοώ! 20 Νοεμβρίου (Λέτο, ελα, στον λα-ό σου! Και στον Να-ό μας!) Κρίμα, γιατί αρχικά σκόπευα να σε συγχαρώ για την αριστουργηματική επιλογή (και εκτέλεση) αλλά ..συγχύστηκα! Επώνυμα!

Ανώνυμος είπε...

Γιατί τόση ειρωνία κύριε καθηγητά; Αφού γνωρίζεις καλά ότι έχω δίκιο σε ότι λέω. Δεν λέω το όνομά μου για να μπορείς να βρίζεις εκ του ασφαλούς επιστρατεύοντας όλη τη δική σου ευφυία. Στοιχειώδης ευγένεια δεν θα σου επέτρεπε να το κάνεις αν γνώριζες το όνομά μου.
Όσο για τον κ. Πέππα, τη δωδέκατη αγωνιστική στην ίδια κερκίδα θα είμαστε, δεν καταλαβαίνω γιατί όποιος γράφει κάτι για τη διοίκηση βαφτίζεται αυτόματα βάζελος. Επειδή πονάω τον Ολυμπιακό περισσότερο από τον καθένα γράφω τα παράπονά μου και την τσαντίλα μου και όχι για να το παίξω έξυπνος. Αυτό το προνόμιο το αφήνω στους "επίσημους" και "δεδηλωμένους" άντε και επώνυμους Ολυμπιακούς.
Όσο για το φαί μου, πράγματι το τρώω όλο, εκτός από αυτό που μου σερβίρουν τα κόκκινα έντυπα, όπως τα αποκαλείτε.
Ο Θεός να σας έχει καλά

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Ανώνυμος: "Επειδή πονάω τον Ολυμπιακό περισσότερο από τον καθένα". Κόψε κάτι! Τα υπόλοιπα που γράφεις δεν με αφορούν. Και μη με προστατεύεις με την ανωνυμία σου. Εγώ δεν σε έβρισα - κι ας με αποκάλεσες παπαγαλάκι του Κόκκαλη. Τέλος πάντων, πίστευε ό,τι θέλεις για τον Ολυμπιακό, τον Κάκκαλη, τον Μπαρμπή και τη Μπαρμπού και παράτα με. Ελεύθερος είσαι, δεν σου κρατάει κανείς το στόμα κλειστό. Και απόλαυσε με όλη σου την καρδιά τα ζογκλερικά κόλπα του Λέτο - είναι όντως καλός παίχτης, έστω και με τη φανέλλα του Βάζελου. Εμάς πάντως δεν μας λείπει.

Ανώνυμος είπε...

Δεν κόβω κάτι, γιατί τον Ολυμπιακό τον πονάω όπως όλοι οι ανώνυμοι ολυμπιακοί (και παραμένω ανώνυμος)και δεν τον χρησιμοποιώ. Αυτό δεν σημαίνει ότι τον χρησιμοποιείς εσύ, ούτε σε είπα παπαγαλάκι, ούτε φταίω αν ταυτίζεσαι με αυτούς που κατηγορώ. Με έχεις βρίσει και μάλιστα χυδαιότατα άλλες φορές που απλά εξέφρασα τις ανησυχίες μου για την ομάδα και με ταύτισες με βάζελο. Το αν σε αφορούν όσα λέω, σαφώς είναι δική σου απόφαση και έχεις δίκιο. Όταν όμως διατηρείς blog με το όνομα και το σήμα του Ολυμπιακού μάλλον θα έπρεπε να σε αφορούν,γιατί εσύ το θέτεις προς διάλογο, εκτός κι αν το έφτιαξες για να μας πείσεις ότι όλα πάνε καλά και κάθε άλλη φωνή πρέπει να το βουλώνει.
Και καλμάρισε λίγο αν θέλεις διάλογο μέσα από το blog, κουβέντα κάνουμε, αλλιώς απόλαυσε τα ζογγλερικά σου με τους θαυμαστές σου και εγώ πάω να απολαύσω έναν καφέ στο Λιστόν

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Ανώνυμος: ... χαίρομαι πολύ που μου γνωρίζεις ότι έχω (και) θαυμαστές. Χαίρε κι εσύ.