6.5.10

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΤΡΙΩΝ ΑΝΘΡΩΠΑΡΙΩΝ


Ο παριστάνων τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου, "Έλληνας της Διασποράς" -όπως λόγω της αγραμματοσύνης του αυτοχαρακτηρίστηκε- μας είπε ότι συμμερίζεται την οργή που νιώθει ο πολίτης για την οικονομική κατάσταση και συμπάσχει, όταν μάλιστα καθημερινά αναδύονται παραδείγματα ανευθυνότητας και αντίληψης πλιάτσικου της προηγούμενης κυβέρνησης σε διάφορα υπουργεία. Ανέφερε ως παράδειγμα έξοδα ύψους 28.000 ευρώ από υπουργό της ΝΔ για κουρτίνες, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είπε ακόμη ότι στις προηγούμενες δεκαετίες είχαμε λάθη, αλλά στην τελευταία πενταετία είχαμε εγκλήματα. Τα τελευταία πέντε χρόνια, πρόσθεσε, δημιουργήθηκε ένα δεύτερο Δημόσιο: διορίστηκαν 60.000 νέοι υπάλληλοι, προσελήφθησαν 100.000 νέοι συμβασιούχοι, ενώ 50.000 έφτασαν οι εργαζόμενοι σε stage. Ναι, φταίξαμε όλοι, άλλοι λιγότερο, άλλοι περισσότερο, που ήταν άτολμοι, χωρίς τις αλλαγές που έπρεπε, ακόμα κι αυτοί που δεν είχαν κυβερνητικές ευθύνες, αλλά που με τον δημόσιο λόγο τους ανέχτηκαν παρανομίες, που εξέθρεψαν μια πολιτεία που λειτούργησε με κάθε είδους δώρα, που μάθαμε στην αντίληψη τού παίρνουμε χωρίς να δίνουμε. Δώρα σε συνδικαλιστές, σε μέσα ενημέρωσης για να έχουμε την στήριξή τους, σε επιχειρηματίες, μικρά και μεγάλα δώρα. Αλλά δεν φταίει ο εργαζόμενος, κάποια επαγγελματική ομάδα, ακόμα ίσως και οι επιχειρηματίες των ΜΜΕ. Φταίει ότι αφήσαμε να καταληφθεί το πολιτικό σύστημα και οι θεσμοί της δημοκρατίας μας από αυτά τα συμφέροντα και τις αντιλήψεις. Γι' αυτό είναι θέμα δημοκρατίας η αλλαγή, να ανατρέψουμε δημοκρατικά τις αντιλήψεις αυτές, να υπάρχει ανεξάρτητη η Βουλή, η Δικαιοσύνη και τα ΜΜΕ να μπορούν να ελέγχουν και να ελέγχονται. Να αφήσουμε πίσω την κακή Ελλάδα της μεταπολίτευσης, ένα αλισβερίσι συνενοχής. Και έκλεισε με τα λόγια: "Βατοπαίδι, ομόλογα, Siemens. Έτσι κατέρρευσε η οικονομία".



Ο υποδυόμενος τον πολιτικό Αντώνης Σαμαράς είπε:
"Δεν δεχόμαστε μαθήματα υπευθυνότητας. Για το χθες δεν ξέρω ποιος φταίει. Αλλά δεν θα αφήσω αναπάντητα όσα είπατε. Σήμερα χρεοκοπεί ένα ολόκληρο σύστημα αναδιανομής δανεικών που εσείς δημιουργήσατε. Εμείς συνένοχοι δεν γινόμαστε."


Η κορούλα της Μαρίκας είπε:
Στη ζωή του κάθε ανθρώπου έρχονται στιγμές που πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στον βολικό δρόμο της σιωπής, του συμβιβασμού και των σκοπιμοτήτων ή να ακολουθήσει τον δύσκολο δρόμο της ευθύνης. (...) Τη στιγμή αυτή ο ελληνικός λαός καλείται να κάνει θυσίες που είναι εν πολλοίς άδικες και που ίσως δεν θα ήταν σ' αυτόν τον ακραίο βαθμό αναγκαίες, αν όλοι είχαμε σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. (...) Ο λαός θα επωμιστεί τελικά και τις θυσίες και το τεράστιο κόστος της χρεοκοπίας. (...) Η λογική του λαϊκισμού και των μικροπολιτικών υπολογισμών που κατέστρεψε την κυβέρνηση μας και μας έφερε σήμερα εδώ καθοδηγεί και τώρα τις επιλογές μας. Λυπάμαι αλλά αυτόν τον κατήφορο δεν μπορώ να τον ακολουθήσω. (...) Λυπούμαι για την απόφαση του κου Σαμαρά, η οποία δείχνει ότι η ηγεσία του κόμματος βάζει, δυστυχώς, το στενό μικροκομματικό της συμφέρον υπεράνω της υποχρέωσης όλων μας να υπηρετούμε τον λαό και την χώρα.

2 σχόλια:

Hades είπε...

Ευτυχώς που αυτοί (και όχι μονο) δεν μας έχουν κυβερνήσει ποτέ και ομιλούν αμόλυντοι για τα σημερινά μας χάλια.
Τις χρειαόμαστε τέτοιες φωνές.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Hades: Φίλε, έχω φάει (λόγω επαγγέλματος) τόσα χρόνία τόσο σκατό, που δεν αντέχω άλλο.