21.9.12

ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΑ ΓΑΜΗΜΕΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
Ο παλιός συμφοιτητής και φίλος Χρήστος Γκ., από τη Θεσσαλονίκη, που είναι και Γαύρος, μού έστειλε το ακόλουθο η-μέιλ με τίτλο 

ΘΕΕ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕ!

Από την εφημερίδα της Θεσσαλονίκης ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ του Σαββάτου 7.5.2011 (μόνο τώρα  διαβάζω τις εφημερίδες εκείνης της περιόδου με μεγάλη διαφορά φάσεως. Εννοώ 2011, ούτε καν 2012) στη σελίδα 2. Το θέμα αναφέρεται στην περιφορά της εικόνας της Παναγίας της Μεγαριώτισσας (βοήθειά μας!) στη Νέα Μεσημβρία Θεσσαλονίκης:

" (...). Θα ακολουθήσει [sic!] η περιφορά της εικόνας πάνω σε κλίβανο [sic!] πυροβόλου...".

Σωστά υποθέτω ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση σωστό θα ήταν "επακολουθήσει" και ουχί "ακολουθήσει" ή μήπως υπερβάλλω; Για τον κλίβανο πάντως δεν το συζητούμε. Ούτε αυτός μπορεί να ξεπλύνει την αγραμματοσύνη μας.

Χαιρετισμούς.
Χρήστος

1 σχόλιο:

Γερόγαυρος είπε...

Πάντως πλάκα πλάκα Γιώργη με τα γαμημένα τα Ελληνικά που όντως είναι δύσκολα, εγώ προσωπικά έχω διορθώσει αρκετά λάθη που έκανα.

Στην προκειμένη, πιθανόν να έγραφα και εγώ θα ... ακολουθήσει.

Όσο για τον "κιλλίβαντα" , έχοντας το διαβάσει τόσες φορές σε κηδείες "διασήμων", άντε να έτρωγα το ένα "λ".

Πάντως "κλίβανο" με τίποτα, εκτός και αν ήθελα να υποβάλλω σε τίποτα υψηλές θερμοκρασίες, ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, που γίνονται κατώτεροι της Ιστορίας του σε ΑΥΤΟΝ, και περιμένουν να απαντάμε με ένα μεγάλο .... Μπεεεεεεεεεέέέ !