20.9.07

ΟΧΙ ΣΤΑ "ΚΟΡΑΚΙΑ", ΟΧΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ "ΟΛΥΜΠΙΑΚΑΡΕΣ"



Γεια σας, σύγγαυροι!
Από σήμερα θα τα λέμε κανονικά, με τακτική ροή αναρτήσεων. Πριν από όλα εύχομαι σε όλους υγεία και στον Θρύλο μας επιτυχίες.

Δεν θα επιχειρήσω σύνδεση με τα προηγούμενα. Δεν έχει νόημα. Γράφω σαν να μην σταμάτησα ούτε μία μέρα από τον Αύγουστο και δώθε.

Σύγγαυροι, ένα έχω να πω και αν το επισημάνω από την αρχή. Τα γνωστά αντικειμενικά κοράκια ξανάπιασαν δουλειά: Τσακώνονται -λέει- ο Ίβιτς με τον Λεμονή! Απέτυχε -λέει- για άλλη μια φορά ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη! Είναι ηττοπαθής -λέει- η στάση του Ολυμπιακού στο γήπεδο.
Δεν μου αρέσει να κουκουλώνω τα πράγματα. Ενδεχομένως ο Ίβιτς να θέλει να φάει ζωντανό τον Λεμονή (ή / και αντιστρόφως). Ενδεχομένως η ευρωπαϊκή αποτυχία του Ολυμπιακού να προδιαγράφεται πλήρης και να είναι συνώνυμη της καταστροφής (που σε δύο μήνες θα επέλθει). Ενδεχομένως ο Ολυμπιακός να μην είναι μόνο ηττοπαθής, αλλά κυριολεκτικώς ανίκανος. Αλλά όλα αυτά μπορούμε να τα λέμε εμείς που είμαστε ολυμπιακοί και αγαπάμε τον Ολυμπιακό. Δεν μπορούν να τα λένε και να τα γράφουν οι γνωστοί αλήτες που θεωρούν την εξαφάνιση της ΑΕΚ από τη Σεβίλλη "πανεπιστημιακό ποδοσφαιρικό σεμινάριο" και "γιορτή του ποδοσφαίρου" και την εν γένει ανυπαρξία του ΠΑΟ "νέο ξεκίνημα". Και βεβαίως, αν τυχόν τα γράψουν, δεν πρέπει εμείς να τους δώσουμε καμμία απολύτως σημασία. Εκ στόματος κοράκου κρά θα ακούσεις - δεν θ' ακούσεις άριες!

Σύγγαυροι, αλλάξαμε νοοτροπία παιχνιδιού. Προσπαθήσαμε να "βουτήξουμε" το παιχνίδι με τη Λάτσιο, μα δεν τα καταφέραμε. Δεν θα σταθώ στην ισοφάριση της Λάτσιο, που ήλθε από θέση οφσάιντ. Αυτές τις δικαιολογίες τις επικαλούνται άλλοι, όχι εμείς. Το ότι η Λάτσιο δεν είναι σοβαρή ομάδα το είδαμε όλοι. Και οι τυφλοί ακόμα το είδαν, που λέει ο λόγος. Γι' αυτό ίσως μας πειράζει πολύ η (τζάμπα) ισοπαλία. Πρέπει να ομολογήσουμε όμως ότι λίγο μετά το γκολ μας κλατάραμε. Μείναμε από δυνάμεις - γι' αυτό και γυρίσαμε πίσω. Ήρθε και η ισοφάριση και μας έφερε την πίκρα ότι δεν μπορέσαμε να νικήσουμε μια κάτω του μετρίου ομάδα.

Έχει λεχθεί κατ' επανάληψη. Με τον αλλαγμένο Ολυμπιακό χρειάζεται υπομονή. Και υπομονή σημαίνει: βλέπω και δεν γκρινιάζω - παρατηρώ και δεν μουρμουράω. Επ' ουδενί σημαίνει "κουκουλώνω τα πράγματα". Αλλά δεν βγάζω και το μαχαίρι (τάχα μου της σκληρής κριτικής) με την πρώτη στραβοτιμονιά για να πάρω ό,τι κεφάλει βρεθεί μπροστά μου.

Τα ελαφρυντικά δεν μας χρειάζονται. Διάβασα κάπου ότι και η Τσέλσυ έφερε προχτές ισοπαλία στο γήπεδό της με τη Ρόζεμποργκ. Αυτά είναι γελοιότητες, σύγγαυροι. Αυτά τα γράφουν όχι οι αντικειμενικοί φυλλαδογράφοι, αλλά οι καλοθελητές ολυμπιακάρες, που είναι εξ ίσου γελοίοι με τα αντικειμενικά κοράκια.

Έχω την πεποίηθηση ότι ο Ολυμπιακός θα πάει καλά και μέσα και έξω. Αυτό θα φανεί εξ άλλου - δεν θέλω να κάνω τον προφήτη. Χρέος έχουμε, όμως, όλοι όσοι αγαπάμε τον Ολυμπιακό να κάνουμε υπομονή και να μην τσιμπάμε στις κακόβουλες προκλήσεις των πληρωμένων κονδυλοφόρων και μαρκουτσοφόρων.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Kαλώς ήλθε πίσω, ο υπολογιστής εκ του Μήτσου! Σημασία δεν ΄΄εχει τι έφταιγε στο μηχάνημα, αλλά στο τι γράφεις τώρα που δουλεύει Θυμήσου ξανά τον Μάη την παραβολή, μάλλον όχι εσύ, αλλά εκείνοι όπου (ορθώς) απευθύνεσαι. Αν και με κάπως σκληρή έκφραση. Θα διαμαρτυρηθούν τα πραγματικά κοράκια του ουρανού! Κι ο Εντγκαρ Αλλαν Πόε. Ορθά όλα, και η εκτίμηση γιά τον αγώνα και η ματιά στο μέλλον. Οπότε, και η συγκριτική ανάγνωση των ιδίων θα έχει ασύγκριτη σημασία. Και ικανοποίηση, ίσως. Κι αν κάποιοι φάνε ..χώμα, θυμίζω τι χρωμα βάφτηκε! (ο ανίατα σινεφιλ ΘΑΠ)

Ανώνυμος είπε...

Κύριε καθηγητά, καλώς ήλθατε. Συμφωνώ απόλυτα με όσα γράφετε. Ελπίζω να μη σας ξαναχάσουμε.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ το έλεγα. Δεν πάμε καλα!

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ ΘΑΠ & Βαγγέλης: Χαίρομαι που συμμερίζεστε (και) την αισιοδοξία μου.

@ βαγγέλης παπ.: Βεβαίως και το έγραφες, αγαπητέ, και δη κατ' νεπανβάληψη. Και μάλλον -άχρι του νυν, που έλεγαν και οι παλαιότεροι- δικαιώνεσαι. Όπως είδες εγώ δεν επικαλούμαι (οσοδήποτε βάσιμες) δικαιολογίες. Κάνω υπομονή και παραμένω αισιόδοξος. Μπορεί και να κάνω λάθος. Ίδωμεν.

kos7 είπε...

κυριε καθηγητα συμφωνουμε απολυτα.η ομαδα χρειαζεται υπομονη και στηριξη.νομιζω ειναι σε καλο δρομο.οσο για τα κορακια μετα απο τοσα χρονια που διαβαζουμε και βλεπουμε τι γινεται δε χρειαζεται να ασχολουμαστε και κυριως να επηρεαζομαστε.ματια εχουμε και βλεπουμε και μνημη για να θυμομαστε.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ kos7: Αγαπητέ σύγγαυρε, το κακό είναι ότι όλοι μεν έχουμε μάτια και αφτιά, αλλά δεν βλέπουμε και δεν ακούμε όλοι τα ίδια πράγματα. Πόσοι και πόσοι αγαθοί και καλοπροαίρετοι γαύροι δεν πέφτουν κάθε μέρα θύματα των δήθεν αντικειμενικών;! Και αισθάνονται, μάλιστα, -από ευγένεια ή / και από άγνοια- την ανάγκη να συμφωνήσουν με τους κόρακες, εκ των οποίων οι μεγάλη πλειονότητα είναι "ολυμπιακάρες" και ελάχιστοι -και μεμετρημένοι!- αντιολυμπιακοί! Πρέπει να έχουμε τον νού μας. Να γρηγορούμε και να τους αποκαλύπτουμε. Καραδοκούν ακούραστοι οι συκοφάντες του Ολυμπιακού.

Ανώνυμος είπε...

Καλώς επιστρέψατε κύριε καθηγητά. Λοιπόν πέρα από τα συνωθούμενα προς κορακισμόν κοράκια, καλό είναι και κάποιοι -μέσα από την ομάδα αυτοί- να αντιληφθούν ότι ποτέ δεν υποσκάπτεις τον άνθρωπο που έχεις επιλέξει για να διευθύνει αγωνιστικά την ομάδα σου. Γιατί θα το βρεις ποικιλοτρόπως μπροστά σου. Τον ωθείς να λειτουργήσει υπό πίεση, οπότε τα λάθη ευλόγως θα πολλαπλασιαστούν. Κι αυτό δεν συμφέρει παρά μόνον ... τα κοράκια. Με άλλα λόγια πρόκειται για κουσούρι!

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ κορδοπάτης: Συμφωνώ. Νομίζω ότι το υπαινίχθηκα. Αμα δεν αρέσει ο Λεμονής σε αυτούς που τον πήραν, μπορούν άνετα να τον διώξουν. Όχι να τον παραδίδουν βορά στις διαθέσεις των υαινών και των κοράκων.