22.9.07

ΟΧΙ ΠΑΡΤΥ ΜΕ ΚΟΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΥΑΙΝΕΣ



Σπανίως στραβοπατάμε με τον ΟΦΗ εντός έδρας. Σχεδόν πάντα τον φορτώνουμε γκολ - από τρία και πάνω. Για τόσα είναι το πρακτορείο και φέτος: για τρία και πάνω. Θα τα βάλουμε; Πρέπει, οπωσδήποτε.

Σύγγαυροι, ο αυριανός αγώνας είναι δύσκολος. Όλοι γνωρίζουμε -και πολύ καλά μάλιστα- τους λόγους. Γι' αυτό και περιττεύει να τους αναφέρω. Ένα μόνο θα γράψω: παραφυλάνε τα εκτός Ολυμπιακού κοράκια και οι "εντός" ολυμπιακού ύαινες για κανα ψοφίμι, για να κάνουνε πάρτυ.

Πάμε σε ένα ουσιαστικό θέμα τώρα:
Αν αυτοί που έφεραν τον Τάκη Λεμονή στον Ολυμπιακό, δεν τον θέλουν πια, καλόν είναι και ένδειξη συνέσεως αποτελεί να τον διώξουν. Όχι να τον αφήνουν να φθείρεται, μέχρι να ρθει μια χοντρή αποτυχία (π.χ. κανα διπλό του ΟΦΗ αύριο), για να εξαναγκαστεί να παραιτηθεί (και να τον ευχαριστούμε κατόπιν για τις υπηρεσίες που προσέφερε κ.λπ., κ.λπ. αηδιαστικά και γλυκανάλατα). Δεν σου κάνει ο Λεμονής, διώξε τον! Αν σου κάνει, προστάτεψέ τον λόγοις και έργοις. Η μούγκα δεν τιμά κανέναν, μα κανέναν απολύτως. Ούτε και το να αφήνεται το όλο θέμα σε διάφορες διορθωτικές δηλώσεις του στυλ "δεν το εννοούσα έτσι ακριβώς, διότι...". Αυτά ειναι -και με τη συγγνώμη σας, σύγγαυροι- πράματα του κώλου. Αλλά, όπως λεμε και στα απ' αιώνων αθυρόστομα Ιόνια Νησιά "Τον κώλο βάνεις μάγειρα, σκατά θα μαγειρέψει".

Τον Τάκη Λεμονή ο Ολυμπιακός οφείλει, όχι μόνο να τον προστατέψει, αλλά και να τον σεβασθεί εν τέλει. Αν όντως κρίνεται ανεπαρκής ως προπονητής, να τον διώξει πάραυτα. Αν όχι, να βγει ο Πρόεδρος και να πει δυο κουβέντες σταράτες. Μην ξεχνάμε δε ότι άνθρωποι σαν τον Τάκη Λεμονή είναι κυριολεκτικώς σαρξ εκ της σαρκός του Θρύλου και όχι περαστικοί που είδαν φως και μπήκαν. Θυμηθείτε μόνο τί άκουγε (αλλά και πώς απαντούσε! - αυτό κυρίως) ο Λεμονής στα κακόβουλα και κακεντρεχή σχόλια των "αντικειμενικών" εναντίον του Θρύλου, όταν αυτός προπονούσε άλλες ομάδες.

Να πω και τον καημό μου, σύγγαυροι. Δεν έχω θαμπωθεί από τα έργα και τις ημέρες του Τάκη Λεμονή στον Ολυμπιακό. Όχι! Μην περαστώ για κράχτης του! Αλλά -πώς να γίνει;- με πιάνουν τα διαόλια, όταν σκέφτομαι ποιόν θα φέρουμε, άμα διώξουμε τον Λεμονή. Αμ' δεν θα φέρουμε ούτε τον Κάρλος Μπιάντσι, ούτε τον Κάρλο Αντσελόττι, ούτε τον Χαβιέρ Ιρουρέτα! Τίποτα "Σόλιντους" και τίποτα "Λεγκεναίους" θα κυνηγάμε πάλι, και θα τους παρακαλάμε / εκλιπαρούμε να μας τιμήσουν με την προπονητική σοφία τους. Θα πλακώσουνε, λοιπόν, "δω κάτου, στα νοτιοανατολικά Μπαλκάνια" με τις ακρίδες, που συνιστούν την ακολουθία τους, και θα πήξουμε στη μεγαλόσχημη μπούρδα με μηδέν βαθμούς στο ευρωπαϊκό μας σακούλι επί διετίαν. Και μετά θα κοιτάμε να απαλλαγούμε από δαύτους για να γυρίσουμε πάλι σε λύσεις τύπου "Λεμονή". Αυτό θέλουμε, σύγγαυροι; Αν ναι, τότε σωστά κράζουν τα αντικειμενικά "κοράκια" και οι (έξω από τα ρούχα τους βγαλμένοι) "ολυμπιακάρες", οπότε καλόν θα ήτο να κάνουμε μώκο. Αν όμως δεν θέλουμε αυτό, ας αφήσουμε τον Τάκη Λεμονή να δουλέψει υπό τον όρο ότι πρέπει επί τέλους να κάνουν μόκο -ήτοι να το βουλώσουν- όλοι οι από μέσα από την ομάδα μας. Καλόν θα ήτο και τούτο, γιατί αν δεν το βουλώσουν όλοι αυτοί, θα χρειαστεί δυστυχώς (πράγμα που ολοψύχως απεύχομαι) να μιλήσουμε εμείς: και τότε θα δεις και θ' ακούσεις και λόγια και τραγούδια πρωτάκουστα και πρωτόφαντα.

Ο ΟΦΗ πρέπει να συντριβεί αύριο. Όσο πιο πολλά γκόλ. 4... 7... 27! Όσο το δυνατόν περισσότερα. Οι λόγοι είναι προφανείς... προφανέστατοι.

9 σχόλια:

kos7 είπε...

κύριε καθηγητά θα επιμείνω και πάλι στη λέξη υπομονή.ακόμα και με το παράρτημα θα πρέπει η ομάδα να κάνει ένα βήμα μπροστά,αν αυτο συνεπαγεται 3-4-5 γκολ ακόμα καλύτερα για όλους.νομίζω σωστη κρίση θα έχουμε σε 2 μήνες περίπου.ας τον αφησουμε να δουλεψει όπως νομίζει και όχι όπως θελουμε όλοι οι προπονητές της κερκίδας.εδώ δωσαμε χρόνο στον σόλιντ που πηγε να παιξει 4-3-3 με ριμπο,τζολε στα χαφ και μετραγαμε καθε τεταρτη τα ντορτια.οσο και ενοχλει καποιους ντουσκο δεν ειναι ευκολο να βρουμε,αλλα ακομα και οντουσαν ειχε λιγο χρονο μεχρι να κριθει,γιατι αν θυμαστε στο ξεκινημα του δεν παιζαμε και μπαλαρα,αλλα μολις ολοι προσαρμοστηκαν στο συστημα και την ομαδα ειδαμε το καλυτερο ποδοσφαιρο.γιάυτο ας δωσουμε λιγο χρονο στον τακη και στην ομαδα.χρονο για κραξιμο παντα θα εχουμε.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

Αγαπητέ σύγγαυρε, συμφωνώ σχεδόν σε όλα. Την ίδια γνώμη έχω κι εγώ για τον Λεμονή. Τον έχουμε πρήξει όλοι - δεν τον έχουμε αφήσει να δουλέψει ούτε μία ώρα με ηρεμία. (Για τον Ντούσκο θα τα πούμε σε 18 χρόνια - σωστά διάβασες. Όχι σήμερα, όχι τώρα.) Βεβάιως και το σύνθημά μας πρέπει να είναι: ΥΠΟΜΟΝΗ. Χαιρετισμούς.

kos7 είπε...

ο κορυφαιος προπονητης των 100 χρονων του θρυλου

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε kos7 ο κορυφαίος προπονητης στα 82 χρόνια του Ολυμπιακού μας (και μάλλον και στα 182 επόμενα) ήταν και είναι ο θρυλος της μαγυάρικης σχολής, που στον Θρύλο έγινε και σύνθημα και βιβλίο. ο ΜΑΡΤΟΝ ΜΠΟΥΚΟΒΙ

Ανώνυμος είπε...

Συγχώρεέ με Γιώργο, που πρώτα ανέφερα τον Μπούκοβι-αλλά θα με κατανοήσεις-και μετά την αριστουργηματική εγγραφή σου. Πραγματικά, με το πρίσμα αυτό, είναι καίριο το ματς, που αν το κερδίσεις 2-1 αυξάνει η μουρμούρα, αν με 7-0 μεταλάσσεται "και γιατί δεν έπαιξε έτσι με ΠΑΟ και Λάτσιο" Οσο θα υπάρχει αυτή η αμφισβήτηση στον Τάκη Λεμονή (και πόσο ευχαρίστως, κάποιοι θα την αναπαραγάγουν) αυτό θα γίνεται, και αύριο, και στο επόμενο. Ως την στιγμή του προναγγελθέντος τέλους. Και το πριν, και το τωρα, και τα μελλούμενα, είναι θέμα διοικητικής επιλογής. Ο Τάκης είναι, ορθότατα και δικαιότατα το τόνισες, μεγάλος Ολυμπιακός Επίσης, και δική μου γνώμη, όχι η καλύτερη δυνατή επιλογή Οπως και όλες, σχεδόν, οι πρηγούμενες. Υπομονή πρέπει να έχουμε Καλό θα ήταν να έιχαμε και να έχουμε και αντάξιες της υπομονής, πίστης και προσέλευσής μας επιλογές. Αλλά, με ή χωρίς "δεκάρι" , με το νούμερο 10 να το φοράει είτε ο Ριβάλντο είτε ο Nunes η κριτική μας, εδώ, στην παρέα μας, όπου βρεθούμε, εκτός από τον Ναό Εκεί φωνάζουμε Ολυμπιακός

Ανώνυμος είπε...

Και, ενώ τιμώ απεριόριστα τον Σάββα Θεοδωρίδη γιά την τεράστια ιστορία του κάτω από τα γκολποστ μας, οφείλω να απορήσω, διότι δεν θυμάμαι κάποιο σχόλιό του, ενα χρόνο πριν μετά το 2-4 με την Βαλένθια

Ανώνυμος είπε...

Κύριε καθηγητά, πάλι με καλύπτετε πλήρως. Συμφωνώ με όσα γράφεται. Δε χρειάζονται γκρίνιες. Δε χρειάζονται μπηχτές. Σεβασμός στο Λεμονή που αποδεδειγμένα αγαπά τον Ολυμπιακό μας. Άλλωστε κατά τη γνώμη μου είναι πολύ καλύτερος προπονητής του Σόλιντ. Δεν ξεχνώ ποτέ τα 6-2 και 1-4.
Ας του δείξουμε εμπιστοσύνη και νομίζω ότι η ομάδα μας θα παίξει μεγάλη μπάλα σε λίγο καιρό.
Το παράρτημα δεν έχει τύχη.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Kos7: Αγαπητέ σύγγαυρε, δεν έχω κανένα πρόβλημα με κανέναν διατελέσαντα προπονητή του Ολυμπιακού. Δεν μπορώ, όμως, ως ολυμπιακός, όταν έχουμε προπονητή επιλεγμένο από τη Διοίκηση να ακούω και να ανέχομεια μουρμούρες είτε φιλομπαγεβιτσικές είτε υπέρ του... Μουρίνιο.

@ Θεόδωρος α. πέππας: Ταυτιζόμαστε απόλυτα, Θόδωρε. Ν' αγιάσει το στόμα σου! Έχω όποια άποψη έχω και καλά κάνω που την έχω. Το ίδιο ισχύει για τον καθένα. Αν μπορώ να την πω αρμοδίως και να την υποστηρίξω εποικοδομητικά έχει καλώς. Το ίδιο ισχύει για τον καθένα. Τις μουρμούρες, όμως, και τα καφενειακά σχόλια που συνοδεύονται από καντάρια λάσπης αρνούμαι και να τα ακούσω. Το ίδιο πρέπει να ισχύει και για τον καθένα μας. Επί τέλους είμαστε ολυμπιακοί δεκαετίες τώρα. Δεν γίναμε χτες. Ούτε πρόκειται να αλλάξουμε την πίστη μας αύριο! Τόσο δύσκολο είναι -αναρωτιέμαι, ρε Θόδωρε- να αγαπάμε τον Ολυμπιακό; Αυτοί που τα βάζουν με τον Λεμονή εκ συστήματος (μέσα κι έξω από την ομάδα) αγαπούν την ομάδα πιο πολύ από σένα κι από μένα;

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ βαγγέλης: Κάποιοι θέλουν, όμως, Βαγγέλη μου, να μας κάνουν να τα ξεχάσουμε. Αι, δεν θα το καταφέρουν! Ο κόσμος μπορεί να διαφωνεί (ενδεχομένως, μάλιστα, και πάρα πολύ) με τις προπονητικές μεθόδους του Τάκη Λεμονή, πλην όμως τον λατρεύει. και τον λατρεύει γιατί ο Τάκης Λεμονής δεν κοροϊδεύει τον Ολυμπιακό. Το επαναλαμβάνω: αν δεν τους κάνει (πράγμα τα μάλα πιθανόν), ας τον απαλλάξουν από τα καθήκοντά του αυτοί που τον διόρισαν στη θέση του. Όχι τα κοράκια και οι ύαινες.

@ θεόδωρος α. πέππας: Θόδωρε, με λύπησαν πολύ οι δηλώσεις του κ. Σάββα Θεοδωρίδη. Ήσαν εντελώς ατυχείς. Εν πάση περιπτώσει, όμως, αυτός ειδικά -ο Σάββας Θεοδωρίδης- έχει δικαίωμα να μιλάει, κι ας κάνει και κανά φάουλ. Είναι αποδεδειγμένα ολυμπιακός. Πονάει την ομάδα. Στον πόνο του πάνω μπορεί να πει και κάτι άτοπο ή εσφαλμένο. Οι άλλοι όλοι να το βουλώσουνε!