22.9.07

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ "ΘΡΗΣΚΕΥΟΜΕΝΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ"





Το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε να ξεδιπλώνεται μια πολυμέτωπη επίθεση ενάντια στον προπονητή της ομάδας μας Τάκη Λεμονή.
Η επίθεση αυτή δεν προέρχεται μόνον από διάφορα συγκροτήματα των ΜΜΕ, που για δικούς τους λόγους επιδιώκουν να παίξουν ρόλο στα τεκταινόμενα στον Ολυμπιακό, αλλά δυστυχώς και από το εσωτερικό της ομάδας.
Όταν όμως η κριτική του προπονητή γίνεται στη βάση μόλις δυο αγώνων μιας ομάδας με τόσους νέους παίχτες, ορισμένοι μάλιστα εκ των οποίων ήλθαν στην ομάδα μόλις προ ολίγων ημερών, όταν η κριτική αυτή παραβλέπει ότι η ομάδα έπαιζε μετά από μια πολυήμερη διακοπή των αγωνιστικών της υποχρεώσεων, όταν ακόμη παραβλέπει ότι η ομάδα έπαιζε δίχως την συμπαράσταση των φιλάθλων της και τέλος παραβλέπει ότι το ισόπαλο αποτέλεσμα με τη Λάτσιο δα, και όχι με την Κάτω Κορακιάνα, διαμορφώθηκε από τη διαιτησία, τότε η κριτική αυτή είναι είτε βλακώδης, είτε προσχεδιασμένη και κακόβουλη.
Και ναι μεν και η βλακεία είναι κατά Ντοστογιέφσκη αμάρτημα, είναι όμως πολύ πιο σοβαρό αμάρτημα σε βάρος του Ολυμπιακού, στελέχη του να υπονομεύουν τον προπονητή πριν καλά-καλά ξεκινήσει η αγωνιστική περίοδος.
Οι Θρησκευόμενοι Κόκκινοι Επιστήμονες έχοντας πλήρη επίγνωση της αναρμοδιότητας μας όσον αφορά στα τεχνικά θέματα, ωθούμενοι όμως από την κοινή ποδοσφαιρική λογική και πάνω απ’ όλα από το συμφέρον της ομάδας στηρίζουμε τον προπονητή της και καλούμε τους φιλάθλους μας να πράξουν το ίδιο και να απομονώσουν τους όποιους επικριτές του.
Αυτό που χρειάζονται τόσο οι παίχτες όσο και ο προπονητής, για να δείξουν τις δυνατότητες τους, είναι ηρεμία και υπομονή, και αυτά είναι που οφείλουμε να τους διασφαλίσουμε, και όχι να ψάχνουμε αφορμές για να τους επικρίνουμε.
Σε κάθε περίπτωση η νέα αυτή ομάδα που επιδιώκεται να δημιουργηθεί δεν μπορεί παρά να κριθεί συνολικά στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

Θ.Κ.Ε

13 σχόλια:

a.c. είπε...

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.

Σου στέλνω τους ερυθρόλευκους χαιρετισμούς μου.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ a.c.: Αγαπητή φίλη, να μας επισκέπτεσαι. Αυτό που διάβασες είναι η ανακοίνωση των Θρησκευόμενων Κόκκινων Επιστημόνων, στους οποίους ανήκω, και την ανακοίνωση των οποίων προσυπέγραψα. Πολύ ωραίο το μπλογκ σου - το επισκέφθηκα τυχαία χθες (και σήμερα, ιδού η ωραία έκπληξη). Χρόνια πολλά, αν γιορτάζεις αύριο! Αν δεν γιορτάζεις, και πάλι χρόνια πολλά.

kos7 είπε...

καλημέρα.διαβασα τη ανακοινωση και στο ερυθρολευκο ευαγγελιο ''ΦΩΣ'' και συμφωνώ απόλυτα,όπως αλλωστε φαινεται και μετα όσα εχω πει τις προηγουμενες μερες.μου άρεσε η ΚΆΤΩ ΚΟΡΑΚΙΑΝΑ, καθώς καταγομαι απο το πιο ομορφο νησι, αν και εδω και 12 χρονια ζω στη θεσσαλονικη.

kos7 είπε...

νομίζω ότι ολοι υγιώς σκεπτόμενοι γαύροι, να δωσουμε σε ολους να καταλάβουν ότι δεν τρωμε πλέον ''κουτόχορτο'' αλλα μπορούμε να κρίνουμε τη ομάδα μας, χωρις να επηρεαζόμαστε από τον οποιοδήποτε, παρα μόνο από τα ματια μας.τα μμε να κάνουν κουμαντο αλλου και όχι στον ολυμπιακό, αρκει και εμεις να μη βγάζουμε μόνοι μας τα ματια μας ,δινοντας τροφη για σχόλια.κύριε σαββα θεοδωριδη νομίζω ότι ξεπεράσατε κάποια όρια.από κα΄ποιον που μεχρι πριν λιγο καιρο ζουσε την ομάδα από μεσα περιμενα διαφορετικές δηλώσεις.

lost είπε...

Απογοήτευση οι «επιστήμονες». Όσοι ελπίζαμε ότι αυτή η κίνηση θα μπορούσε να παίξει το ρόλο μιας κάποιας αντιπολίτευσης μέσα στην ομάδα, μάλλον παραπλανηθήκαμε. Τέτοιου είδους ανακοινώσεις είναι τουλάχιστον άσκοπες. Υπάρχει, άλλωστε, ο Μπαρμπής και οι φίλοι του! Ο "καλός μαθητής" Σωκράτης έχει --εδώ και χρόνια-- καθιερώσει έναν υπέροχο "δημοκρατικό συγκεντρωτισμό" στους κόλπους της ομάδας. Το δόγμα "όσοι δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας" θριαμβεύει. Τα όργανα του κόμματος (συγνώμη, της ομάδας ήθελα να πω) -- Πρωταθλητής, Μάτζικ κτλ. -- δίνουν τη γραμμή του Πολιτικού Γραφείου (διοίκησης): να στηρίξουμε τον προπονητή, όποιος δεν το κάνει είναι εγκάθετος τραμπούκος, πράκτορας του εχθρού (βάζελος) ή, στην καλύτερη, ρεφορμιστής/ρεβιζιονιστής. Στο πυρ το εξώτερον δηλαδή! Ο ηγέτης δεν κρίνεται ποτέ! Μπορούμε πλέον να κρίνουμε τους αντιπροσώπους του επί γης (Ίβτις, Πετράκη κτλ.), όχι όμως τον ίδιο. Γιατί, το πρόβλημα φυσικά δεν είναι ο Λεμονής, αλλά αυτός που τον επέβαλε στην ομάδα, αυτός που τον στηρίζει, ενώ την ίδια στιγμή ισχυρίζεται ότι πάει να φτιάξει ομάδα... ενώ παντελονιάζει χρήματα δεξιά κι αριστέρα και κάνει γαργάρα (μαζί με τους φιλάθλους) τους παίκτες που δεν ήρθαν, τους προπονητές που δεν ασχολήθηκαν κτλ. κτλ. Καληνύχτα!

kos7 είπε...

το να γινεται στειρα αντιπολιτευση δεν οδηγει πουθενα.πρωτα δινεις ενα χρονικο περιθωριο σε καποιον που κανει μια δουλεια και μετα κρινεις,εχοντας αρκετα στοιχεια στη διαθεση σου και οχι μονο 2 ματς.όσο για τον προεδρο τα λάθη σιγουρα ειναι δεδομενα,όμως η προσφορα ειναι μεγαλυτερη.δεν ξεχνω τα 10 μαυρα χρονια από τα 11 ως τα 21 μου.καλο να τα θυμομαστε όλοι.

pananap είπε...

Κύριε καθηγητά,
θεωρώ την ανακοίνωση σας, το λιγότερο υπερβολική. Δεν είναι δυνατόν να ζούμε με φαντάσματα, η αλήθεια είναι ότι η ομάδα είναι στα χέρια ενός ανθρώπου που είναι λίγος για τη θέση του τεχνικού. Σε δύο κρίσιμα παιχνίδια, σε Ελλάδα και Ευρώπη έχει εκτεθεί με την αμυντική λειτουργία που προσπαθεί να περάσει, με αποτέλεσμα να έχασε την ευκαιρία μέχρι τώρα να μετρά 2 στα 2.
Επίσης, ιδιαιτέρως σημαντικό είναι το γεγονός ότι τα τελευταία μισάωρα και των 2 αγώνων οι παίχτες δυσκολεύονται να διατηρήσουν ρυθμό, γεγονός που οφείλεται στην κακή φυσική κατάσταση.
Τέλος, θεωρώ τους δημοσιογράφους σε πολλές περιπτώσεις επικριτικούς στο παρελθόν αλλά πάντα κρατώ σχόλια που προβληματίζουν επικοδομητικά.

Stratos είπε...

Φίλε Γιώργο καλώς ήρθες και πάλι...

Η τοποθέτηση σου γενικότερα για τον Λεμονή, με βρίσκει απολύτως σύμφωνο.

Πιστεύω ότι η στήριξη στον οποιοδήποτε προπονητή, μετά από τέτοιες αλλαγές το καλοκαίρι και τη δεδομένη στιγμή, είναι απλά ποδοσφαιρική λογική που καμιά σχέση δεν μπορεί να έχει με την οποιαδήποτε "γραμμή".

Φίλε Γιώργο κι εννοείται και όποιος άλλος φίλος θέλει, έκανα κάποιες αλλαγές στο Blog μου και η νέα διεύθυνση είναι :

http://alladalla.blogspot.com/

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

Αγαπητέ μου, Στράτο σε ευχαριστώ για την ενημέρωση. Θα είμαι όσο πιο τακτικός γίνεται (και στα δικά μου και στα δικά σου). Βεβαίως και η υπόθεση Λεμονή είναι θέμα απλής... απλούστατης λογικής. Νά 'σαι καλά.

Ανώνυμος είπε...

Xαιρετίζω την -ορθότατη-ανακοίνωση, και αναχωρώ προς Φάληρο Η συζήτηση τέλειωσε γιά σήμερα, το ματς αρχίζει, σχόλια πάλι θα κάνουμε μετά-αλλά πάω να φωνάξω κάτι " Ο-ΛΥ-ΜΠΙ-Α-ΚΟΣ"

Ανώνυμος είπε...

Πότε είναι του Αγίου Λεμονή ν' ανάψουμε κι εμεις ένα κεράκι, λίγο λιβάνι, να προσκυνήσουμε την εικόνα του και να περιμένουμε κάνα θαύμα

a.c. είπε...

Φίλε Γιώργο,
ο a.c. είμαι και Xenia η κόρη μου. Ευχαριστώ για τα Χρόνια πολλά, αλλά δεν γιορτάζει στις 23/9.

Να είσαι καλά πάντως.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ a.c.: Τώρα εξηγείται η παρεξήγηση. Χρόνια πολλά στην κόρη σου από τώρα για τον Γενάρη, που θά 'χει τελειώσει και το πρωτάθλημα.