6.11.07

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΑΠΟΨΕ


Περιμένοντας τον μεγάλο αγώνα αντιγράφω από το Σάιτ του ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ:


ΤΑΚΗΣ ΛΕΜΟΝΗΣ
«Εμείς τη νίκη, την ισοπαλία οι… άλλοι!»


Ο Τάκης Λεμονής ούτε πετάει στα σύννεφα απ’ την υπεραισιοδοξία, ούτε όμως τα «βάφει μαύρα» λόγω των απουσιών του Ολυμπιακού (εκτός είναι οι Άντζας, Τοροσίδης, Λεντέσμα) απ’ τη δεύτερη, μεγάλη μάχη με τη Ρεάλ. Αντιμετωπίζοντας ρεαλιστικά το ραντεβού με τη «βασίλισσα», αποδέχεται και την ισοπαλία ως καλό αποτέλεσμα και ζητάει απ’ τον κόσμο να δώσει φτερά στους παίκτες, ενισχύοντάς τους σ’ όλο το ενενηντάλεπτο. Στη συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας, ο Τάκης Λεμονής δεν απέφυγε τις επίμονες ερωτήσεις για τις απουσίες του Ολυμπιακού.
«Σίγουρα σε κάθε αγώνα θέλουμε να έχουμε ετοιμοπόλεμους όλους τους παίκτες. Δε συμβαίνει, όμως σε καμία ομάδα. Είμαστε υποχρεωμένοι να μπούμε και να διεκδικήσουμε τη νίκη από τη Ρεάλ. Δε νομίζω στο γήπεδο που είμαστε ότι πρέπει να «κλαιγόμαστε» για τις απουσίες. Σίγουρα είναι σημαντικοί παίκτες αυτοί που θα λείψουν αλλά έχουμε κι άλλους σημαντικούς παίκτες από πίσω που μπορούν να μπουν στην ομάδα και να προσφέρουν.
Όπως είπα μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ, σ’ αυτήν την αγωνιστική σίγουρα αρχίζουμε να κοιτάμε και το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα. Υπό ορισμένες προϋποθέσεις ίσως και η ισοπαλία να αποδειχθεί καλό αποτέλεσμα. Δεν μπορούμε να μπούμε με τέτοια λογική όμως στο παιχνίδι. Αυτό που θέλω πάρα πολύ είναι να μπούμε στο γήπεδο και να κάνουμε τη μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια. Τα αποτελέσματα έρχονται. Διαβεβαιώνω τον κόσμο ότι θα κάνουμε μεγάλη προσπάθεια και αύριο».

Μιλώντας για τη βοήθεια που προσφέρουν οι γεμάτες κερκίδες, ο Τάκης Λεμονής είπε: «Σας είχα πει για το ματς με τη Λάτσιο ότι μπορεί να μην αποδειχθεί τόσο καθοριστική η απουσία του κόσμου. Το είπα αυτό λόγω νέων δεδομένων. Θα σας υπενθυμίσω το γκολ του ΠΑΟΚ. Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη των παικτών. Αν θυμάστε ο κόσμος φώναξε πολύ όταν έβαλε το γκολ ο ΠΑΟΚ. Δείχνει ο κόσμος ότι καταλαβαίνει την προσπάθεια που γίνεται. Και ο κόσμος, σ’ αυτό το επίπεδο, πρέπει να μπαίνει αρκετά στο κομμάτι της τακτικής. Δεν είναι δυνατό να επιτίθεσαι 90 λεπτά στην Ευρώπη, κάτι που συμβαίνει κατά κόρον στο ελληνικό πρωτάθλημα. Την προσπάθεια την έχει καταλάβει ο κόσμος και μας βοηθάει πάρα πολύ. Καμιά φορά λέμε ότι ο κόσμος είναι ο 12ος παίκτης, όμως και η πίεση που ασκεί μερικές φορές στην ομάδα μάς έχει βγάλει από την τακτική μας. Είναι γεγονός αυτό, αλλά πλέον αρχίζει να καταλαβαίνει διαφορετικά τον Ολυμπιακό κι αυτό είναι μεγάλο κέρδος».

Έχει, όμως, καταλήξει ο προπονητής του Ολυμπιακού στην ενδεκάδα για την αναμέτρηση με τη Ρεάλ; «Δεν πρόκειται να σας πω ποιοι θα ξεκινήσουν. Δεν έχουν αλλάξει όσον αφορά στον σχηματισμό της ομάδας πολλά πράγματα στο μυαλό μου εξαιτίας των απουσιών. Σίγουρα επειδή αναφερθήκατε και στον Λούα Λούα και τον Κωνσταντίνου θα πρέπει να επισημάνω αρκετά πράγματα. Σίγουρα από τον Λούα Λούα θέλαμε να έχει πιο καθαρό μυαλό στο προηγούμενο ματς. Πήγαινε με βιαστικό τρόπο να ισοφαρίσει προηγούμενες λανθασμένες ενέργειες. Αυτό τον οδήγησε σε λάθος επιλογές. Προσπαθούσε να κερδίσει και πάλι την εμπιστοσύνη όλων άμεσα. Όσον αφορά στον Μιχάλη, πιστεύω πάρα πολύ σ’ αυτόν. Αυτό που λείπει από τον Μιχάλη και το θέλουμε όλοι μας, είναι ένα γκολ. Κακά τα ψέματα, η ψυχολογία ενός παίκτη παίζει ρόλο στην απόδοσή του. Πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει ακόμα πιο σκληρά για να γίνει αυτός που πρέπει και μπορεί. Του έχω εμπιστοσύνη. Με τον ΠΑΟΚ είχα σιγουριά μέσα μου ότι θα καταφέρει να μας βοηθήσει να γυρίσουμε το ματς».

Σε ό,τι αφορά στην αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού και κάποιες δηλώσεις που έκανε ο Άκης Στολτίδης επί του θέματος, ο Λεμονής είπε: «Ναι μεν είναι σημαντικές οι απουσίες αλλά οφείλουμε να τις αναπληρώσουμε με τους παίκτες που θα επιλεγούν να παίξουν. Όσον αφορά στο παράπονο του Στολτίδη, ο Άκης έκανε καλή δουλειά, αλλά δε νομίζω ότι εξέφρασε με δήλωσή του οποιοδήποτε παράπονο όσον αφορά στην αμυντική λειτουργία της ομάδας. Και εσείς οι ίδιοι όμως, θέλω να πω, πρέπει να δείτε λίγο διαφορετικά το ποδόσφαιρο. Είναι κάπως φυσιολογικό το γκολ να τραβάει τα φώτα της δημοσιότητας, όμως για να φτάσουμε εκεί, γίνεται δουλειά που δε φαίνεται ιδιαίτερα από κάποιους παίκτες η οποία είναι σημαντική. Αυτά είναι πράγματα που θέλω να τα προσέξουμε πολύ στον Ολυμπιακό. Θέλω να χτίσουμε ομάδα με διαφορετική νοοτροπία και φιλοσοφία. Είναι λάθος να βλέπουν και οι παίκτες ότι το γκολ είναι ο μόνος τρόπος προβολής αφού αυτό οδηγεί σε λάθος τακτικές στο παιχνίδι μας. Υπάρχουν παίκτες που κάνουν τρομερή δουλειά αλλά δε φαίνονται. Κατά μέσο όρο ένας παίκτης κρατάει ένα λεπτό τη μπάλα στα πόδια του, αλλά υπάρχουν άλλα 89 λεπτά κι αυτό είναι ένα κομμάτι πολύ σημαντικό που θα πρέπει κι εσείς να το επισημαίνετε».

Η άποψη του προπονητή των «ερυθρολεύκων» για τη Ρεάλ είναι η ακόλουθη: «Η Ρεάλ είναι μία από τις καλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες. Πολύ σπάνια αλλάζουν τρόπο παιχνιδιού, είτε αγωνίζονται στο γήπεδό τους, είτε εκτός. Δεν περιμένω τίποτα διαφορετικό. Η Ρεάλ θα έρθει να παίξει το παιχνίδι που ξέρει. Δε θα αλλάξει το παιχνίδι που έχει».

«Θα πρέπει να συζητήσουμε για την τέλεια ομάδα κατά κάποιο τρόπο. Όλοι αυτό θέλουμε. Να είμαστε καλοί επιθετικά και να μη μας κάνουν ευκαιρίες. Θα ήταν το τέλειο. Αυτό που θέλω να κρατήσουμε απ’ αυτό το ματς είναι το πάθος των παικτών και το ότι κοίταξαν στα μάτια τους παίκτες της Ρεάλ, ακόμα και με 10 παίκτες. Είναι κάτι που έχει αρχίσει να αλλάζει στον Ολυμπιακό και ελπίζω να είναι το σήμα κατατεθέν αυτής της ομάδας. Ας δούμε και το αυριανό ματς όπως κοιτάξαμε τα υπόλοιπα και μετά ν’ αρχίσουμε να υπολογίζουμε κάποια πράγματα. Η αυριανή αγωνιστική θα είναι καθοριστική για την εξέλιξη του ομίλου. Δε θα πω κάτι παραπάνω στους παίκτες μου στα αποδυτήρια. Θα τους πω ξανά ότι θέλω να μπούμε στα αποδυτήρια μετά το τέλος και να ξέρουμε ότι κάναμε τα πάντα για να κερδίσουμε».

Όσο για το σχήμα, με το οποίο σκέφτεται να παρατάξει τους Πειραιώτες, ο Λεμονής παραδέχεται ότι έχει στο μυαλό του τη μετατόπιση του Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς σε θέση κεντρικού χαφ. «Τώρα θα έχουμε σίγουρα ένα σχήμα διαφορετικό, αναγκαστικά, τουλάχιστον από πλευράς προσώπων. Αλλάζοντας τα πρόσωπα, αλλάζουν και κάποια χαρακτηριστικά. Υπάρχει η σκέψη να χρησιμοποιηθεί ο Τζόλε στην τριάδα των χαφ. Δε θ’ αλλάξει πιστεύω πολύ το σκεπτικό που έχουμε για το παιχνίδι. Δε σας κρύβω ότι και πριν από αυτές τις απουσίες κάναμε σκέψεις για το ματς. Λέμε ότι σκεφτόμαστε μόνο το επόμενο ματς, όμως για το αυριανό ματς δε μας έφταναν μόνο δύο μέρες προετοιμασίας. Χρειάζονται μέρες και πολλές αναλύσεις. Σκεφτόμασταν για το ματς αυτό και πριν από τις απουσίες. Να κάνουμε και την τελευταία προπόνηση σήμερα να δούμε τα προβλήματα των παικτών συγκεντρωτικά. Όσον αφορά στον σχηματισμό θα πρέπει επίσης να δούμε πώς θα παίξουμε».

Θα άλλαζε κάτι ο Λεμονής αν ήταν στο χέρι του; «Μάλλον τη σειρά των αγώνων θα άλλαζα στο πρόγραμμα του ομίλου μας. Μη κρυβόμαστε, θα θέλαμε το τελευταίο ματς να είναι με τη Ρεάλ εδώ. Αν δεν είχε προκριθεί, δε θα το θέλαμε βέβαια (γέλια). Πιστεύω ότι όντως είναι πολύ καθοριστική αυτή η αγωνιστική. Στο άλλο παιχνίδι θα προτιμούσαμε ισοπαλία».

5 σχόλια:

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

με την στρατιά που κατεβαινει, προς το κοκκινο ποτάμι...
Ραντεβού με την Ευρωπαϊκή ιστορία
Και στο CD να παιζει ενα παλιό του 1974
"Ολυμπιακέ μαζί σου,
γιά την δόξα, την τιμή σου,
γιά την ιστορία σου,
Ολυμπιακέ μαζί σου,
η ψυχή μας και ψυχή σου"

Ανώνυμος είπε...

Καλά κρασσά !

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

Καλά πήγαμε, Θόδωρε! Προσδοκούμε τα καλύτερα!

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ ανώνυμος: ΤΣ.Ε.Α! Άμα θέλεις τσίμπα και δύο!

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

Εγω δεν ειπα γιά κρασιά, αλλά ξέρω δυό Προέδρους που είπαν-εναν πριν το ματς (Ριμπο 2, Κωνσταντίνου, ολων η μνημη τοχει-πρόσφατο είναι!)και ο δευτερος μετά το ματς Μαλλον ηπιε καλύτερα!