27.11.07

ΤΑΚΗΣ ΛΕΜΟΝΗΣ: ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ


Αντιγράφω από το σάιτ του "ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ":


Κύριε Λεμονή η μεγάλη ημέρα για τον Ολυμπιακό πλησιάζει ή είναι υπερβολή η μεγάλη ημέρα;

«Αυτό που είπαμε και τις προηγούμενες ημέρες, μάλλον είναι η πιο καθοριστική ημέρα για τη βαθμολογία του ομίλου. Πιστεύω ότι πηγαίνοντας στη Ρώμη, έχουμε όλοι συνειδητοποιήσει πόσο σημαντικό είναι αυτό το ματς, αλλά από την άλλη σας είχα πει, ότι δεν θα αλλάξουμε το σκεπτικό μας, στο πώς βλέπουμε αυτά τα παιχνίδια. Ξέρουμε όλοι ότι αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να προσπαθήσουμε πάρα πολύ. Να διατηρήσουμε την απόδοσή μας σε υψηλά επίπεδα, όπως έχουμε κάνει και στα προηγούμενα ματς του Τσάμπιονς Λιγκ. Σίγουρα είναι ένα παιχνίδι με μία ομάδα που παίξαμε ήδη μία φορά και γνωρίζουμε κι εμείς αρκετά πράγματα από τη Λάτσιο και η Λάτσιο από εμάς».

Μπορεί ο Ολυμπιακός να κάνει τρίτο καλό παιχνίδι εκτός έδρας, όπως έκανε δηλαδή στη Βρέμη με τη Βέρντερ και στη Μαδρίτη με τη Ρεάλ;

«Κανένας δεν ξέρει εκ των προτέρων πώς θα εξελιχθεί το παιχνίδι. Εγώ είμαι σίγουρος, πάντως, ότι θα κάνουμε πάλι μία μεγάλη προσπάθεια. Γι’ αυτό είμαι σίγουρος».

Ο Ολυμπιακός θα πάει με την ίδια λογική που πήγε στη Ρεάλ και στη Βέρντερ;


«Αυτά τα παιχνίδια κατά κάποιο τρόπο νομίζω πως γίνονται και οδηγός, σε κάποια πράγματα. Νομίζω ότι δεν συντρέχει κάποιος λόγος να αλλάξουμε πολλά πράγματα από το στυλ του παιχνιδιού που έχουμε στα ευρωπαϊκά ματς και νομίζω έτσι θα συνεχίσουμε».

Περισσότεροι από 8.000 φίλαθλοι του Ολυμπιακού θα είναι στο «Ολίμπικο». Θα είναι οδηγός για εσάς;

«Είναι κάτι που δεν σας κρύβω ότι έχει εντυπωσιάσει όλους εδώ μέσα. Και ιδιαίτερα κάποια παιδιά, που σίγουρα ερχόμενα στον Ολυμπιακό, δεν ήξεραν τι είναι Ολυμπιακός. Είναι ένα από τα θέματα συζήτησης μεταξύ μας, αρκετές φορές τις τελευταίες ημέρες και οπωσδήποτε κι εμείς αισθανόμαστε ότι παίρνουμε πολύ μεγάλη δύναμη από αυτούς».

Υπάρχει ένα περίεργο κλίμα στην Ιταλία λόγω του θανάτου του οπαδού της Λάτσιο. Προβληματίζει αυτό καθόλου τον Ολυμπιακό; Περνάει καθόλου από το μυαλό σας;

«Νομίζω ότι όταν είσαι στο χώρο του ποδοσφαίρου, κάποια πράγματα σε προβληματίζουν. Είτε πας στην Ιταλία, είτε είσαι στην Ελλάδα, είναι ένα από τα πράγματα που κοιτάζουμε, γιατί θα είναι μεγάλος ο όγκος των φιλάθλων του Ολυμπιακού. Είναι από τα πράγματα που ευχόμαστε, να μην έχουμε δυσάρεστα πράγματα στη Ρώμη, γιατί έχουμε δει δυστυχώς σε αυτό το χώρο, πάντα κάτι γίνεται. Νομίζω, όμως, ότι όταν υπάρχει ένα αίσθημα υψηλού κινδύνου για κάποια παιχνίδια, τότε δε γίνεται και τίποτα».

Κύριε Λεμονή, είναι δύσκολη η απάντηση στην ερώτηση, αν ο Ολυμπιακός θα πάει για τη νίκη ή για την ισοπαλία;

«Νομίζω ότι είναι επικίνδυνο να συζητάμε, ότι έχουμε στο μυαλό μας την ισοπαλία. Αυτό γενικά, δεν είναι μόνο για το συγκεκριμένο παιχνίδι, είναι γενικά σε όλα τα ματς, όπου υπάρχει βαθμολογία, υπάρχουν όμιλοι. Αν μπεις με ένα τέτοιο σκεπτικό, στο τέλος ίσως μπερδέψεις τα πράγματα και χάσεις τον προσανατολισμό σου. Εμείς, όπως είπα, θα πάμε όπως πήγαμε και στα προηγούμενα παιχνίδια. Πρέπει, απέναντι σε τέτοιες ομάδες, να είσαι πολύ προσηλωμένος στην τακτική και να ξέρεις ότι στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν συγχωρείται το παραμικρό λάθος».

Αγωνιστικά τι σας προβληματίζει, σε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό;

«Αγωνιστικά τι εννοείτε;»

Στην ομάδα, βλέπετε κάποιους παίκτες από τους βασικούς που είναι κουρασμένοι; Το γεγονός ότι η ομάδα δεν σκοράρει εύκολα;

«Δεν νομίζω ότι δυσκολευόμαστε στο γκολ».

Με βάση τα νούμερα το λέω, όχι με τις ευκαιρίες.

«Νομίζω ότι δεν δυσκολευόμαστε στο γκολ ιδιαίτερα. Όχι. Κατ’ αρχάς και στην Ευρώπη έχουμε σκοράρει, έχουμε δημιουργήσει ευκαιρίες. Εγώ πιστεύω ότι οι παίκτες μας θα είναι έτοιμοι. Βέβαια, εντάξει, υπάρχουν κάποια μικροπροβλήματα που αντιμετωπίζουμε, γι’ αυτά είμαστε υποχρεωμένοι να βρούμε λύσεις. Νομίζω ότι θα παρουσιαστούμε έτοιμοι την Τετάρτη».

Ο Λεντέσμα είναι έτοιμος να παίξει σε αυτό το ματς;

«Θα προπονηθεί με την ομάδα. Είναι καθοριστική προπόνηση. Δεν έχει πρόβλημα λόγω απουσίας, γιατί είχε προπονηθεί τις προηγούμενες ημέρες. Όταν λέμε στάδιο αποθεραπείας, δεν εννοούμε μόνο το φυσιοθεραπευτήριο. Εννοούμε και το πρόγραμμα της φυσικής κατάστασης, νομίζω ότι είναι άνθρωπος και παίκτης με πολύ καλά φυσικά χαρακτηριστικά, από τη στιγμή που θα είναι έτοιμος, νομίζω ότι θα παίξει και θα μας βοηθήσει».

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

«Ερώτηση:Αγωνιστικά τι σας προβληματίζει, σε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό;

Απάντηση:Αγωνιστικά τι εννοείτε;»
....
ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ!!!!!!!!!!!

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ βαγγέλης παπ.: Ίδωμεν!

Ανώνυμος είπε...

Και όμως ξέρω κάποιους που ετοιμάζουν ανοιχτή επιστολή στον κ. Σ. Κόκκαλη να παραδώσει την προεδρία σε κάποιον που ξέρει περισσότερα από τον Πετράκη. Κι αυτά δεν τα λένε τίποτα "περίεργοι" Γιατί να μην είστε εσείς λοιπόν η διάδοχη λύση. Θα μπορούσε βέβαια να είναι και κάποιος άλλος, αλλά εσείς και γνώστης είστε και αποδεδειγμένα πονάτε τον Ολυμπιακό και κύρος έχετε στους κόλπους του. Η ομάδα πρέπει να περάσει στα χέρια των σπουδαγμένων και υγιώς σκεπτομένων φιλάθλων. Βέβαια πρέπει να συμφωνείτε κι εσείς και να αποδέχεστε μια τέτοια κίνηση, ώστε να γίνει ευρύτερη. Πάντως δεν είναι κακή ιδέα. Αλήθεια σε περίπτωση νίκης στη Ρώμη τι πριμ θα τάζατε στους παίκτες;

Ανώνυμος είπε...

Χαίρομαι που υπάρχουν κι άλλοι που συμφωνούν μαζί μου. Είναι ολοφάνερο ότι ο Ανώνυμος Φίλαθλος θα βρίσκετε στο πλευρό σας. Τολμήστε!

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ ανώνυμος & τριαντάφυλλος κ.λπ.: Παιδάκια, άντε βρείτε άλλο παιχνιδάκι να παίξετε. Εάν με περνάτε για κανα ψώνιο, κάνετε λάθος. Πέφτετε τελείως έξω. Γι' αυτό, κόφτε το, γιατί εδώ δεν πιάνει! Λάθος πόρτα βαρέσατε, για να κάνετε πλακίτσα. Μ' εμένα χάνετε τον καιρό σας. Να πά' να βρείτε κανα παιδάκι άβγαλτο και να του τα πείτε όπως τα λέτε...

Ανώνυμος είπε...

Ακριβώς επειδή δεν σας θεωρώ άβγαλτο συνηγόρησα σ' αυτή την πρόταση. Είναι δικαιωμά σας να μη θέλετε να αναλάβετε τέτοιες ευθύνες και απόλυτα σεβαστό. Απλά πίστεψα ότι θα συστρατευόσαστε σε μια τέτοια πρωτοβουλία, αλλά όπως είχα γράψει, προϋπόθεση θα ήταν να αποδέχεστε μια τέτοια πρόταση. Δεν έκανα πουθενά πλακίτσα. Ελπίζω να βρεθείκάποιος αλλος να δεχθεί να βοηθήσει σ' αυτές τις κρίσιμες στιγμές.

ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ είπε...

@ανώνυμος
Προσφέρομαι εγώ!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

"Graecia ... artes intulit agresti Latio."
("Η Ελλάς ....εισήγαγε στο αγροίκο Λάτιο την παιδεία.")
Σε πιό απλά ελληνικά "Εμπρός στον δρόμο που χάραξε ο Αννίβας!"
Πάμε, Θρύλε!

Ανώνυμος είπε...

Kαι, επώνυμα, ε;

Τριαντάφυλλος Αργυρούδης είπε...

Παρεξηγήσατε.Όμως θα επιμείνω.Υπεράνω όλων το συμφέρον του Θρύλου.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ ανώνυμος: Ότι έκανες πλακίτσα, φίλε, είναι τόσο αυταπόδεικτο όσο και ο νόμος της βαρύτητος. Και αν μεν με ξέρεις, τότε μάλλον δεν με ξέρεις καθόλου! Εάν, πάλι, δεν με ξέρεις, υπολόγισες τόσο εσφαλμένα τα πράγματα που έκανες αιρμπλωλ! Δεν με ενδιαφέρει να μάθω ποιός είσαι και πώς σε λένς, αλλά στη ζωή μου έχω μάθει να κάνω προτάσεις μόνο επωνύμως, και για την ακρίβεια ονοματεπωνύμως! Συνοδευόμενς φυσικά από διευθύνσεις κατοικίας και αριθμούς τηλεφώνων. Και ναι μεν πάω σε καφενεία, αλλά δεν έχω καθόλου καφενειακή λογική. Και για να μη με πεις κακόκιστο (αλλά και για να σου αποδείξω ότι μου προσπάθησες να μου κάνεις πλακίτσα) σε τσιτάρω: "Απλά πίστεψα ότι θα συστρατευόσαστε σε μια τέτοια πρωτοβουλία". Να συστρατευθώ, φίλε μου, με ποιόν και σε τί; Η "συστράτευση" σημαίνει "πόλεμο" και δη κηρυγμένο. Είδες εσύ πουθενά τέτοιον πόλεμο; Είδες δε εσύ πουθενά "πολέμαρχους"; Τέλος πάντων, αν σε αδικώ (που δεν σε αδικώ...), ζητώ συγγνώμη. Αλλά κι εσύ, του λοιπού κοφ' το!

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ τριαντάφυλλος κ.λπ.: Φιλε Ντάφυ, προτιμώ να παρεξηγώ, πάρα να με παρεξηγούν. Σε συμβουλεύω κι εσένα να κάνεις το ίδιο - θα βγεις ωφελημένος από τη ζωή, όπως έχω βγει και εγώ. Κατά τα λοιπά, ανάγνωθι τα προς ανώνυμον ανωτέρω. Ισχύουν και για σένα.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ θεόδωρος Α. Πέππας: Χαίρε, Θήο!