15.2.08

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΑΚΑΜΠΙ 67-75


Αντιγράφω από το σάιτ του "ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ":


Με τον χειρότερο τρόπο, δηλαδή με ήττα από την Μακάμπι (67-75), ξεκίνησε ο Ολυμπιακός τις υποχρεώσεις του στην φάση των «16» της Ευρωλίγκα. Έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπόρεσαν να σώσουν το γόητρο της Ελλάδας σε αυτή την... μαύρη, όπως εξελίχτηκε, πρεμιέρα, καθώς προηγήθηκε η ήττα του Παναθηναϊκού από την Εφες (74-64) και του Άρη από την Φενέρμπαχτσε (96-88)
Στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης το θέαμα ήταν κακό με τις δυο ομάδες να επιδίδονται σε ρεσιτάλ λαθών και άστοχων σουτ, ενώ ο Παναγιώτης Γιαννάκης έδωσε και πάλι βάση στην άμυνα, χρησιμοποιώντας διφορα σχήματα. Είτε Οι ισραηλινοί, που αγωνίστηκαν χωρίς τον Βούισιτς, αν και προηγήθηκαν με 9-11 δεν μπόρεσαν να διατηρήσουν αυτό το προβάδισμα, ενώ το χειρότερο απ’όλα ήταν ότι έχασαν και τον Μάρκους Φάιζερ. Ο αμερικανός σε μια προσπάθεια για καλάθι, στα μέσα στης πρώτη περιόδου, δέχτηκε δυνατό φάουλ από τον Μπουρούση με αποτέλεσμα να σωριαστεί άτσαλα στο παρκέ. Ο παίκτης της Μακάμπι έμεινε για κάμποσα λεπτά... ξαπλωμένος και στην συνέχεια υποβασταζόμενος οδηγήθηκε στα αποδυτήρια. Ο Ολυμποιακός εκμεταλλεύτηκε τις κακές αμυντκές περιστροφές των αντιπάλων του και με τον Γκριρ αιχμή του δόρατος προηγήθηκε με 17-13 στο 8΄.
Τίποτα περισσότερο, όμως, αφού οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπόρεσαν να ξεφύγουν περισσότερο, λόγω και της μη αποτελεσματικότητας του Κίντελ Γουντς. Έτσι, το δεύτερο δεκάλεπτο κύλησε και αυτό σε «κλειστό» τέμπο, με τις δυο ομάδες να πηγαίνου στα αποδυτήρια με σκορ 30-29.
Σαν κοιμισμένοι μπήκαν μετά την ανάπαυλα οι παίκτες του «Ολυμπιακού». Χωρίς κίνηση στην επίθεση και με εμμονή στο ψηλό σχήμα στην άμυνα έδειχναν πολύ αγχωμένοι. Έτσι, η Μακάμπι με κινητήριο μοχλό τον Μόρις, που σκόραρε και πάσαρε προηγήθηκε με 43-56 μετά από τρίποτνο του Χαλπερίν, ενώ στο 30 το σκορ ήταν 46-58, με την ομάδα του Σβι Σερφ να σκοράρει σε 10 λεπτά 29 πόντους, όσους πέτυχε, δηλαδή, στο πρώτο ημίχρονο!
Οι «ερυθρόλευκοι» κατέβαλαν την τελεταία – σχεδόν απέλπιδα – προσπάθεια για να γυρίσουν το ματς, παίζοντας και αυτοί με ευέλικτο σχήμα στην τελευταία περίοδ,με τον Βασιλόπουλο στο «4», αλλά δεν κατάφεραν τίποτα περισσότερο από το να ρίξουν την διαφορά στους έξι πόντους 55-61. Οι ισραηλινοί πέτυχαν τρία συνεχόμενα τρίποντα και παρά τους 26 πόντους του Γκριρ πανυγήρισαν τη νίκη με 75-67.
Ο Παναγιώτης Γιαννάκης δεν ευτύχησε να πάρει την χαρά της νίκης στο ντεμπούτο του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση ως προπονητής, αλλά πλέον έχει το μυαλό του στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή.

Δεκάλεπτα: 17-16, 30-29, 46-58, 67-75.
Διαιτητές: Μιτχάνα, Γιόβτσιτς, Σάχιν
Ολυμπιακός (Γιαννάκης): Μπλάκνεϊ , Παπαμακάριος, Γουντς, Μπουρούσης 3(1), Γκριρ 26(3), Μαυροκεφαλίδης 7, Βασιλόπουλος 5(1), Βασιλειάδης 8(2), Πρίντεζης, Τεόντοσιτς 6(1), Τζάκσον 14.
Μακάμπι (Σέρφ): Μπάινουμ 5(1), Φάιζερ 2, Σαρπ 2, Μόρις 16(2), Κάσπι, Γκαρσία 9(2), Μπλούθενταλ 6(1), Κάμινγκς 7(1), Μπατίστα 14, Χαλπερίν 16(2).

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ερώτηση:Γιατί δεν κλείνει η ΚΑΕ και τα κεφάλαιά της να διοχετευθούν στην ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ;Είναι καλύτερα δηλαδή να διασύρεται αυτή η ομάδα από τον βάζελο και άλλες ελάσσονος βαρύτητας ομάδες;
Είναι πιό βλάκες οι Άγγλοι,κύριε καθηγητά,που διαθέτουν μόνο football με roster των 90,000€ κι άνω;

Δημήτρης Πατρωνίδης

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

Αγαπητέ μου Δημήτρη, αντιλαμβάνομαι την πίκρα σου. Είναι τόση όση και η δική μου. Δεν είανι όμως θέμα βλακείας. Ο Ολυμπιακός λέγεται Ολυμπιακός γιατί καλλιεργεί πλήθος ολυμπιακών αθλημάτων. Αυτό ισχύει από την ίδρυσή του. Σε χαιρετώ.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

Δηλαδή, Δημήτρη, η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ και η ΤΣΣΚΑ, που διατηρούν όχι μόνο τμήματα καλαθοσφαίρισης, αλλά και τόσα άλλα τμήματα, είναι "βλάκες"; Δεν τίθεται έτσι το ζήτημα.
Με την ίδια λογική θα έπρεπε οι Βάζελοι και οι Χανούμηδες να κλείσουν ατα ποδοσφαιρικά τους Τμήματα και οι μεν Βάζελοι να αφοσιωθούν στο μπασκετ και οι Χανούμηδες στην πεζοπορία.

Ανώνυμος είπε...

Η παρατήρησή αφορά,όπως σωστά επισημάνατε, την πίκρα όλων των γαύρων που αρνούνται να παρακολουθήσουν την καλαθοσφαίριση λόγω του διασυρμού της βαριάς ερυθρόλευκης φανέλας από τον τριφυλλοφόρο τσανακογλείφτη.Και σας διαβεβαιώνω ότι δεν είναι δική μου μόνο!Παρεμπιπτόντως πείτε μου αν υπάρχει η ίδια έχθρα της Ρεάλ με την Μπάρτσα στην καλαθοσφαίριση όπως και στο football. Μάλλον θέλω να πω ότι το ψωμί βρίσκεται στον βασιλιά των σπορ(κατά Μπαρμπή).Και Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ έχει χρέος να έχει τα σκήπτρα σε όλα τα αθλήματα. Όσον αφορά λαγούς και κότες,κύριε καθηγητά...ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!!(κατά Τσουκαλά) με εκτίμηση,
Δημήτρης