20.4.08

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ 3-1




Νικήσαμε, είμαστε πρώτοι στη βαθμολογία. Αν είμαστε και πρωταθλητές, θα το μάθουμε αύριο!

Αντιγράφω από το σάιτ του "ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ":

Η αυτοκρατορία του Ολυμπιακού συνεχίζεται! Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 3-1 του Ηρακλή στο «Καραϊσκάκη» και κατέκτησαν τον τίτλο του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα 2007-08, πανηγυρίζοντας παράλληλα το 11ο τρόπαιο στα τελευταία 12 χρόνια!
Το γήπεδο του Φαλήρου είχε βάλει από νωρίς τα γιορτινά του. Περισσότεροι από 33.000 θεατές κατέκλυσαν κάθε γωνιά του, για να πανηγυρίσουν τη μεγάλη επιτυχία. Και οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού ήταν απόλυτα συνεπείς με το ραντεβού τους με τον τίτλο…
Για να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, σε ό,τι αφορά στη ροή της αναμέτρησης, ο Χοσέ Σεγκούρα δεν επεφύλασσε εκπλήξεις στις επιλογές του για το αρχικό σχήμα. Σε διάταξη 4-4-2, παρέταξε τον Αντώνη Νικοπολίδη κάτω απ’ τα γκολπόστ, τον Βασίλη Τοροσίδη στο δεξιό άκρο της άμυνας, τον Λεονάρντο στο αριστερό και τους Ραούλ Μπράβο, Μίχαλ Ζεβλάκοφ ως στόπερ. Την τετράδα της μεσαίας γραμμής απάρτισαν ο Λουτσιάνο Γκαλέτι (στα δεξιά), ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς (στα αριστερά) και οι Άκης Στολτίδης, Χρήστος Πατσατζόγλου (στον άξονα), ενώ το επιθετικό δίδυμο συνέθεταν ο Λομάνα Λούα Λούα και ο Κώστας Μήτρογλου.
Το πρώτο καλό σουτ του αγώνα έγινε απ’ τον Ααρόν στο 30ό δευτερόλεπτο, με τον Νικοπολίδη να μπλοκάρει σταθερά. Από πολύ μακριά έγινε και το πρώτο σουτ του Ολυμπιακού, με τον Πατσατζόγλου να αδυνατεί να απειλήσει τον Μπαντή στο 2ο λεπτό. Στο 4’, ο Λούα Λούα… χόρεψε την αριστερή πλευρά της άμυνας του Ηρακλή, αλλά απ’ τη συρτή σέντρα-σουτ η μπάλα πέρασε άουτ.
Στο 10’ το διαγώνιο σουτ του Στολτίδη αποκρούστηκε δύσκολα απ’ τον Μπαντή σε κόρνερ, στο 13’ ο Ραούλ Μπράβο αιφνιδιάστηκε, μετά από κόρνερ του Γκαλέτι και δεν έβαλε σωστά το πόδι του, στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ από καλή θέση και στο 15’ ο Μπαντής και πάλι μπλόκαρε το ευθύβολο σουτ του Στολτίδη.
Η πίεση του Ολυμπιακού στον αδιάφορο Ηρακλή –ο οποίος παρατάχθηκε σε διάταξη 4-3-3 και με εμφανή διάθεση να παίξει ανοιχτά- συνεχίστηκε και στο 18’ ο Μπαντής απέκρουσε σε κόρνερ το σουτ του Γκαλέτι, έπειτα από θαυμάσια ατομική προσπάθεια του Αργεντινού. Στο ο Τζόρτζεβιτς εκτέλεσε φάουλ απ’ τα αριστερά, ο Μήτρογλου πήδηξε πιο ψηλά απ’ όλους στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά απ’ την κεφαλιά του η μπάλα κατέληξε άουτ, για να φτάσουμε στο 23ο λεπτό, οπότε και ο νεαρός φορ έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία: ο Τοροσίδης με μπαλιά σαράντα μέτρων βρήκε τον Μήτρογλου στην πλάτη της άμυνας του Ηρακλή, εκείνος βγήκε απέναντι στον Μπαντή αλλά πλάσαρε πολύ άστοχα.
Στο 26’, όμως, ήταν η τρίτη και φαρμακερή: ο Λούα Λούα έκλεψε την μπάλα απ’ τον Κατσαμπή στο ύψος της περιοχής, τη γύρισε στον Μήτρογλου, το σουτ του οποίου κόντραρε πάνω στον Κατσαμπή, αλλά η μπάλα στρώθηκε ξανά στον διεθνή με την Ελπίδων σέντερ φορ, που απλώς την έσπρωξε στα δίχτυα (1-0). Στο 30’ ο Κατσαμπής προσπάθησε να εξιλεωθεί για το προηγούμενο λάθος του, αλλά απ’ την κεφαλιά του η μπάλα έφυγε άουτ.
Στο 32’, από θαυμάσια πάσα του Ραούλ Μπράβο, ο Λούα Λούα βγήκε στην αντεπίθεση, έστρωσε στον Μήτρογλου, το σουτ του οποίου με το δεξί έξω απ’ την περιοχή, πέρασε δίπλα στο αριστερό δοκάρι του Μπαντή. Ο «μικρός ήρωας» του Ολυμπιακού, όμως, είχε κι άλλο γκολ λίγο αργότερα: στο 39’ ο Λεονάρντο συνδυάστηκε όμορφα με τον Τζόρτζεβιτς, ο Βραζιλιάνος σέντραρε απ’ τα αριστερά και ο Μήτρογλου αφού στόπαρε την μπάλα, σούταρε απ’ τη μικρή περιοχή και… 2-0!
Στο 40’ ο Γιάντσης σούταρε από καλή θέση, στέλνοντας την μπάλα άουτ και στο 45’ ο Ολυμπιακός έχασε μοναδική ευκαιρία για το 3-0: ο Ζεβλάκοφ ξεκίνησε κούρσα απ’ την άμυνα, πάσαρε στον Λούα Λούα, εκείνος έδωσε στον Τζόρτζεβιτς ο οποίος βλέποντας τον Πολωνό στην «καρδιά» της μεγάλης περιοχής τον τροφοδότησε, αλλά το πλασέ του τελευταίου ήταν παντελώς άστοχο…
Ο Ολυμπιακός, με την έναρξη της επανάληψης, έφτασε στο 3-0. Ο Τζόρτζεβιτς εκτέλεσε φάουλ απ’ τα δεξιά, η μπάλα κόντραρε στο τοίχος, άλλαξε πορεία και κατέληξε στην αντίθετη γωνία απ’ αυτήν που πήγαινε ο Μπαντής. Ο γκολκίπερ του «γηραιού», στο 52’, μπλόκαρε την μπάλα στο μακρινό σουτ του Λούα Λούα και στο 61’, οι «κυανόλευκοι» μείωσαν το σκορ: ο Μάρκες εκτέλεσε κόρνερ απ’ τα δεξιά, ο Μαλαγκένιο στο δεύτερο δοκάρι έπιασε την κεφαλιά και σημείωσε το 3-1.
Στο 63’ απ’ την κεφαλιά του Τοροσίδη ο Μαυρογενίδης απέκρουσε πάνω στη γραμμή και στην αμέσως επόμενη φάση ο Γιάντσης σούταρε άουτ από καλή θέση.
Το παιχνίδι παρέμεινε ανοιχτό, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω και να δημιουργούνται ευκαιρίες ένθεν κακείθεν. Στο 68’, από κόρνερ του Γκαλέτι και άστοχη έξοδο του Μπαντή, ο Ραούλ Μπράβο σούταρε προ κενής εστίας, αλλά έστειλε την μπάλα δίπλα απ’ το αριστερό δοκάρι.
Στο 81’ είχαμε τη σκηνή του αγώνα στο «Καραϊσκάκη»: ο Πεντράθα αντικατέστησε τον Ηλία Πουρσανίδη, ο οποίος γνώρισε το «standing ovation» στο τελευταίο του παιχνίδι. Ένα γήπεδο ολόκληρο, 33.000 άνθρωποι, σηκώθηκαν απ’ τις θέσεις τους για να αποθεώσουν έναν ποδοσφαιριστή που κόσμησε τα ελληνικά γήπεδα και επί έξι χρόνια τίμησε τη φανέλα του Ολυμπιακού...
Απ’ τα χέρια του προέδρου του Ολυμπιακού, Σωκράτη Κόκκαλη, έλαβε την τιμητική πλακέτα ο Ηλίας Πουρσανίδης
Καλή η διαιτησία του Παμπορίδη, ο οποίος «κιτρίνισε» τους Μάρκες (5’), Περπερίδη (23’) και Μαλαγκένιο (49’).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Τοροσίδης (85’ Πάντος), Λεονάρντο, Ραούλ Μπράβο, Ζεβλάκοφ, Πατσατζόγλου, Στολτίδης, Γκαλέτι (73’ Νούνιες), Τζόρτζεβιτς, Λούα Λούα (82’ Μπελούτσι), Μήτρογλου
ΗΡΑΚΛΗΣ: Μπαντής, Περπερίδης (46’ λ. τρ. Μαλαγκένιο), Γιαννούλης (53’ λ. τρ. Μαυρογενίδης), Κατσαμπής, Παπαζαχαρίας, Πουρσανίδης (80’ Ασλανίδης), Μάρκες, Άαρον, Γκαρσία, Κομβολίδης, Γιάντσης

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

1997
1998
1999
2000
2001
2002
2003
2005
2006
2007
2008
to be continued...

Ανώνυμος είπε...

Αφαίρεσε και μερικά κάλπικα...