22.4.08

ΑΝΤΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΙ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙ ΠΕΙΡΑΙΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΚΙΤΡΙΝΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΣΚΛΗΡΑ ΣΤΑ ΠΛΕΪ-ΟΦΦ...


Πέντε Μάγκες του Περαία - του αθάνατου Γιοβάν Τσαούς.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κ.καθηγητά,
Είχα γράψει πριν λίγο καιρό για το ριβάλντο "μεγάλος παίκτης, μικρός άνθρωπος". Θα μου επιτρέψεις να αντιγράψω από το bam το σχόλιο του Μπάμπη που - παρ'ότι διαφωνώ σε αρκετά μαζί του - πιστεύω αντιπροσωπεύει ΟΛΟΥΣ μας αυτή τη στιγμή:

"Κατάντια
Δέσμιος των κόμπλεξ του, αμνήμων και εχθρός της φήμης του, ο Ριβάλντο που γελοιοποιείται μέρα με τη μέρα και περισσότερο… Το αποκορύφωμα της αχαριστίας.

30 Μαϊου 2003 – Δημαρχείο Πειραιά

Ο Σωκράτης Κόκκαλης ολοκληρώνει την ομιλία του στη φιέστα για το 7ο πρωτάθλημα υπό τις προτροπές του πλήθους «Πρόεδρε, σε παρακαλώ, φέρε τον Ριβάλντο στον Ολυμπιακό…».
Η κίνηση για τον μεγάλο Βραζιλιάνο άσο έχει ήδη γίνει από τον Κόκκαλη αλλά έχει προσκρούσει πάνω στην άρνηση του Ριβάλντο να αγωνιστεί στην Ελλάδα. Σύσσωμος ο αντιολυμπιακός Τύπος ειρωνεύεται την επόμενη ημέρα τον Κόκκαλη και τους οπαδούς.

21 Ιουλίου 2004 – «Ελ.Βενιζέλος»

Ο Ριβάλντο περιχαρής έρχεται στην Ελλάδα για να υπογράψει το συμβόλαιο των 2 εκατ. ευρώ που του πρότεινε ο Ολυμπιακός.

Μέσα σε αυτούς τους 13 μήνες περίπου μεσολάβησε ο ποδοσφαιρικός υποβιβασμός του Ριβάλντο από έναν σούπερ σταρ σε ένα αμφίβολων ικανοτήτων παίκτη.
Υπήρξε η απομάκρυνσή του από τη Μίλαν ελέω μικρής προσφοράς, η συμμετοχή του σε 2 αγώνες της Κρουζέιρο και η προσπάθειά του να επιστρέψει στην Ευρώπη, μέσω των Σέλτικ και Μπόλτον.
Οι δύο ομάδες του νησιού είχαν το θράσος να ζητήσουν από τον σούπερ σταρ να …δοκιμαστεί (!!!) κάτι που φυσικά απορρίφθηκε από τον Ρίμπο.
Σε αυτό το κλίμα, η πρόταση του Ολυμπιακού για ένα τριετές συμβόλαιο βασιλικών αποδοχών δεν θα μπορούσε παρά να κάνει τον Ριβάλντο να τρέχει…

Ο Ολυμπιακός ΠΗΡΕ τεράστια βοήθεια σε αυτά τα τρία χρόνια από τον Ριβάλντο. Μία φοβερή πραγματικά συνεισφορά στους πέντε τίτλους που κατακτήθηκαν.

Όμως παράλληλα, ο Ολυμπιακός ΕΔΩΣΕ στον «τελειωμένο» Ριβάλντο την παλιά του αίγλη. Τον πήρε πεταμένο και τον έκανε «Βασιλιά».
Του έδωσε την ευκαιρία να παίξει ξανά στο Τσάμπιονς Λιγκ και να βρεθεί στους μεγάλους τίτλους των ευρωπαϊκών ΜΜΕ.
Να βγει δηλαδή από την ανυπαρξία που είχε πέσει…

Η απομάκρυνση του Ριβάλντο από τον Ολυμπιακό μας έφερε ένα δακρύβρεχτο σήριαλ δηλώσεων για τον Κόκκαλη, τα παιδιά του που θα χάσουν τη σειρά τους, ακόμα και για την πρώτη του σύζυγο…
Ηταν το πρώτο βήμα στην κατάρρευση του ειδώλου.

Ο Ρίμπο ήταν ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές που πέρασαν από τη γη και σίγουρα ο ανώτερος όσων ήρθαν στην Ελλάδα.
Όμως, για τον χαρακτήρα του, υπάρχει μόνο μία φράση που μπορεί να τον περιγράψει: «Αρρωστημένος εγωιστής».

Με την φυγή του Ρίμπο, ο Ολυμπιακός κατάφερε να κάνει την καλύτερη πορεία της ιστορίας του στην Ευρώπη, τις μεγαλύτερες εμφανίσεις και νίκες αλλά και το καταραμένο «διπλό».
Παράλληλα, ο Θρύλος βρίσκεται μπροστά στην κατάκτηση του νταμπλ, κάτι που αυτόματα θα αναγορεύσει την σεζόν 2007-08 σαν την μεγαλύτερη στην 83χρονη ιστορία του συλλόγου.

Aυτά τα ..ολίγα χωρίς Ριβάλντο. Και αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να το δεχθεί με τίποτα ο εγωίσταρος. Είναι κάτι που τον πονάει πάρα πολύ… ειδικά το ευρωπαϊκό μέρος.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει και θα συνεχίζει χωρίς τον Ριβάλντο, χωρίς τον Κόκκαλη και χωρίς τον οποιονδήποτε. Γιατί είναι ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και όχι ιδιοκτησία του κάθε ατόμου που είχε οποιαδήποτε άμεση σχέση με την ομάδα.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανήκει στον κόσμο του, είτε το θέλει ο Ριβάλντο, είτε όχι. Και ο κόσμος αυτός που κάποτε αποθέωνε τον Ρίμπο, έχει απορρίψει προ πολλού τον ξεπεσμένο «βασιλιά»…

Οι αποδοκιμασίες στο πρώτο ντέρμπι (στο Καραϊσκάκη) αφορούσαν στον ποδοσφαιριστή που απειλούσε να κερδίσει τον Ολυμπιακό.
Οι επόμενες (αν παραμείνει στην Ελλάδα), θα απευθύνονται σε έναν ΜΕΓΑΛΟ ΕΧΘΡΟ. Και θα είναι ανάλογες.

Τα τέσσερα απλωμένα δάχτυλα του Ριβάλντο, είναι ένα δείγμα μικροπρέπειας ενός ανθρώπου που ΔΕΝ δέχεται ότι ηττήθηκε από τον εχθρό του. Μιλάμε για τις χειρονομίες που έκανε στο τέλος του αγώνα της ΑΕΚ με τον Αστέρα και όχι αυτά μετά το ντέρμπι.

Οι μεγάλοι παίκτες κύριε Ριβάλντο, εκτός του ότι αγωνίζονται σε μεγάλες ομάδες, έχουν και ξέρουν να δείχνουν και ένα σπάνιο προσόν. Τον σεβασμό, κάτι που όχι μόνο δεν γνωρίζεις αλλά και ΟΥΤΕ ΑΞΙΖΕΙΣ.

Το είδωλο που γνωρίσαμε και λατρέψαμε κάποτε είναι μία θαμπή και εξευτελισμένη εικόνα ενός μικρού, κακιασμένου και αρρωστημένου ανθρώπου. Ενός που δεν αξίζει να βρίσκεται ούτε καν στην δεύτερη ομάδα της Ελλάδας.
Ενός που μπορεί να φθίνει από ποδοσφαιρική αξία όσο περνούν τα χρόνια αλλά έχει ΗΔΗ γίνει όσο ελάχιστος θα μπορούσε σαν άνθρωπος.

Στον – πραγματικά μεγαλόψυχο - Ολυμπιακό, μπορούν να πουν δεκάδες ιστορίες για σένα και τις «παρεμβάσεις» σου σε όλα τα ζητήματα στα τρία χρόνια που πέρασες σαν βασιλιάς στον Πειραιά. Δεν το έχουν κάνει.

Για τα μεταγραφικά, τα «προπονητικά», για τα πάντα. Δεν τα έχουν βγάλει προς τα έξω και γι’αυτό μην προκαλείς άλλο... χειρότερα θα τα κάνεις για το μεγάλο (κάποτε) όνομά σου και την λερωμένη ήδη υστεροφημία σου.

Κοίταξε να αγωνιστείς στα πλέι οφς, να βοηθήσεις την ομάδα σου να βγει στην Ευρώπη και άσε τους λεονταρισμούς. Δεν μπορείς πλέον να κάνεις τίποτα για το έξτρα πριμ του πρωταθλητή…

Αντε Γεια Κομπλεξικέ

Μ.Σ. "

Ανώνυμος είπε...

Η υπόθεση της έφεσης του Απόλλωνα Καλαμαριάς στο CAS τώρα αρχίζει, όπως επισημαίνει ο νομικός εκπρόσωπος του συλλόγου, Γρηγόρης Ιωαννίδης. Σε ανακοίνωση Τύπου την οποία εξέδωσε σήμερα, καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να μην «... επικεντρωνόνται σε τελικές κρίσεις, ούτε και σε πανηγυρισμούς για την έκβαση της υπόθεσης. Η υπόθεση συνεχίζεται κανονικά και με απόφαση του Δικαστηρίου, πιστοποιώντας ταυτόχρονα, την δικαιοδοσία του».

Επίσης, μεγάλη βαρύτητα δίνεται στους κανονισμούς που διέπουν την ελεύθερη διακίνηση εργαζομένων εντός Ευρωπαϊκής Ενωσης. «Εμφαση θα πρέπει να δοθεί και στο γεγονός ότι και οι ποδοσφαιριστές επηρεάζονται άμεσα, όταν δεν ακολουθούνται οι κανόνες. Ειδικά αυτοί οι κανόνες που ως αντικείμενο τους έχουν την ανάλυση της περίπτωσης δανεισμού μέσα σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο και όσον αφορά στην ελεύθερη μετακίνηση των εργαζομένων. Πέντε συγκεκριμένες Αποφάσεις του Ευρωπαικού Δικαστηρίου, αλλά και Προτάσεις της Ευρωπαικής Επιτροπής, συνιστούν ότι θέματα ανταγωνισμού αλλά και ελεύθερης μετακίνησης εργαζομένων δεν μπορούν να αγνοηθούν, ακόμη και αν δεχτούμε την "ιδιαίτερη" φύση του αθλητισμού».

Παράλληλα, αφήνει αιχμές για την ΕΠΟ: «Απορία προξενεί και το γεγονός ότι η ΕΠΟ ακόμη και σήμερα, 46 ημέρες, μετά την έκδοση της απόφασής της, δεν έχει μεταφράσει το σκεπτικό της απόφασης. Εμείς έχουμε δεσμευθεί μέσα στο υπόμνημά μας ότι το Δικαστήριο θα διαβάσει το αγγλικό κείμενο, είτε κάποιοι το θέλουν είτε όχι».

Και η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής: «Η υπόθεση αρχίζει τώρα και θα συνεχιστεί επί της ουσίας. Ας μην επαναπαυόμαστε σε προσωρινή ευφορία, αλλά ας συγκεντρωθούμε στην ανάλυση του προβλήματος με ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση. Αυτή η υπόθεση μας δίνει την δυνατότητα να εξετάσουμε πολλά ζητήματα τα οποία βρίσκονται στο κεντρικό σημείο του πλαισίου συζητήσεων της FIFA με την Ευρωπαική Επιτροπή. Η νομική ανάλυση πρέπει να γίνει και θα γίνει, όποιο και αν είναι το κόστος. Στο τέλος η σωστή ερμηνεία θα υπερισχύσει.
Ο Λιάπης

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ ανώνυμος (με το κείμενο του Χριστόγλου): Σε ευχαριστώ για την αποστολή. Θα τα πούμε για τον Ρίμπο.

@ ανώνυμος (οικονομολόγος): WC.

@ gRimaras: WC.

@ ανώνυμος (Θάνος, που γράφει: Ρε δε με χέζετε με τις μόδες σας): Βεβαίως! WC.

@ ανώνυμος (Μαρίνα): Στην αναμομή έξω από το WC.

@ ανώνυμος (Ηλιαχτ;iδα): Μας φώτισες! WC!

@ ανώνυμος (Λιάπης): Πρά, ωρέ, να το χαλνάω! Μένεις.

@ ανώνυμος (οφθαλμίατρος): Σου πετάξανε τα μάτια τίπτα Γαύροι, και ξέρεις, αι;

@ ανώνυμος (ρεμπετομαλάκας): Πονάει; WC.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ WC έχει πέσει...

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ ανώνυμος: Ω, ναι!