20.10.08

Ε ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ - ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΙΝΓΚ-ΠΟΝΓΚ! ΠΑΟ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-4


Πάλι μέσα έπεσαν οι Κοντοί! Με μεγάθυνση της εικόνας μπορείτε να διαβάσετε κάτω αριστερά: ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΙΝΓΚ-ΠΟΝΓΚ. Ναι, μας πάτησαν! 4 - 0 χ ά σ α ν ε . Μετά τις εικόνες διαβάστε τί έγινε στον Τάφο του Ινδού, από το ρεπορτάζ του Sport24.gr:





Η σημαντικότερη είδηση από τη δραστηριότητα της Κυριακής (19/10) στα πρωταθλήματα της Α1 εθνικής κατηγορίας δεν προήλθε από το αγωνιστικό κομμάτι. Προήλθε από την εντελώς ασυνήθιστη, για τα δεδομένα της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης, εικόνα, που δημιουργήθηκε με τη μεγάλη προσέλευση του κοινού στον αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό (0-4) για την Α1 των ανδρών.
Η παραδοσιακή αντιπαλότητα των δύο συλλόγων δεν υφίσταται φυσικά στο πινγκ πονγκ, αλλά τα ονόματα των μεγάλων αντιπάλων του ελληνικού αθλητισμού ήταν φυσικό ν' αποτελέσουν πόλο έλξης για τον κόσμο και αυτό ήταν πολύ θετικό για το άθλημα. Στις εξέδρες του κλειστού γυμναστηρίου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας βρέθηκαν περισσότεροι από 200 φίλοι του Παναθηναϊκού, έδωσαν άλλο χρώμα και άλλο τόνο στην αναμέτρηση και σε συνδυασμό με το μεγάλο ενδιαφέρον των εκπροσώπων του Τύπου συνέθεσαν ένα πρωτόγνωρο, τουλάχιστον για τη νεότερη ιστορία των διασυλλογικών πρωταθλημάτων, σκηνικό.
Στο κλειστό γυμναστήριο τη Λεωφόρου Αλεξάνδρας ο Ολυμπιακός επικράτησε φυσιολογικά με 4-0. Ήταν τόσα τα ιδιαίτερα στοιχεία για συνάντηση της Α1 κατηγορίας (η πρώτη μάλιστα, των δύο ομάδων στην κορυφαία κατηγορία ύστερα από 19 χρόνια), που το αγωνιστικό μέρος πέρασε σε δεύτερη μοίρα.
Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού έδωσαν παλμό με επευφημίες, συνθήματα και πανό, δεν παρεκτράπηκαν, αλλά δυστυχώς υπήρξαν και οι κλασικές αποδοκιμασίες προς τους αντιπάλους, που δεν άρεσαν σε κανέναν από τους ανθρώπους ενός ευγενούς αθλήματος όπως το πινγκ πονγκ. Τηλεοπτικό συνεργείο κάλυψε τον αγώνα με στιγμιότυπα και ρεπορτάζ, ενώ γενικά παραβρέθηκαν πολλοί δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ.
Απολύτως διακριτική η παρουσία της αστυνομίας για παν ενδεχόμενο. Τέλος, παρέστησαν και αρκετοί επίσημοι, όπως το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού Νίκος Πλυτάς, ο Β' αντιπρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Κώστας Μάκρας, ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας Γιώργος Σελινιτωτάκης και ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της ομοσπονδίας Γιώργος Παπαγεωργίου.
Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα
Παναγιώτης Πετρής-Λευτέρης Μάκρας 1-3 (8-11, 7-11, 11-7, 3-11)
Κωνσταντίνος Κωστόπουλος-Τάσος Ρηνιώτης 1-3 (3-11, 11-13, 11-5, 9-11)
Λιούμπομιρ Γκεοργκίεφ-Κλαούντιο Κύρου 2-3 (11-9, 7-11, 4-11, 16-14, 5-11)
Κωστόπουλος/Γκεοργκίεφ-Ρηνιώτης/Κύρου 1-3 (5-11, 11-9, 8-11, 7-11)
«Η παρουσία του κόσμου, είναι πάντα ευχάριστη, αν και στην προκειμένη περίπτωση, δεν θα έλεγα ότι έκανε απαραίτητα καλό στην ομάδα. Με τα παιδιά είμαστε φίλοι και κάνουμε παρέα έξω από το γήπεδο, γιατί δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε. Οι φίλαθλοι χρειάζονται εκπαίδευση επομένως, γιατί εδώ δεν είναι ούτε ποδόσφαιρο, ούτε μπάσκετ. Σε ό,τι αφορά στο παιχνίδι ήταν μία δύσκολη αναμέτρηση, στην οποία προσπαθήσαμε να παρουσιάσουμε τον καλύτερο εαυτό μας τόσο για την ομάδα όσο και για τον κόσμο, που ήρθε να μας υποστηρίξει», δήλωσε από την ομάδα του Παναθηναϊκού ο Παναγιώτης Πετρής.
Ο αθλητής του Ολυμπιακού Τάσος Ρηνιώτης ανέφερε: «Μας έκανε τεράστια εντύπωση που ήρθε τόσος κόσμος, όταν χτες (Σάββατο) στο ντέρμπι με το Πέρα ήταν μόλις 30 άτομα. Προσωπικά τη χάρηκα αυτή την ατμόσφαιρα. Θύμιζε... γήπεδο βέβαια, όμως είναι σημαντικό για το άθλημά μας να υπάρχει μεγάλη προσέλευση κοινού στα παιχνίδια. Για τον αγώνα δεν υπήρχε άγχος γιατί η διαφορά δυναμικότητας με τον Παναθηναϊκό είναι μεγάλη, απλά ήμασταν επηρεασμένοι ψυχολογικά από την χτεσινή ήττα».

2 σχόλια:

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

Βρε αθεόφοβε! Ούτε την μπύρα και το κεμπάπ σου δεν ευχαριστηθηκες απόψε με το πινγκ-πονγκ! Πάλι καλά που δεν μας αφηες μονους μας, 22000 ανθρωπους να πας εκεί! Φωτογραφιες με τον Νικο και την -δικαια- χαρά του απόψε ανηρτηθησαν ηδη (μολις, ορθότερα!)

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Θεόδωρος Πέππας: Μα να θέλουν να μας νικήσουν στο πινγκ-πόνγκ. Πιο εύκολο θα τους ερχόταν στο -τί να σου πώ;-... πόλο! Το θράσος τους δεν έχει όρια. SUPERBIA! Και τιμωρείται! Τις φωτογραφίες θα τις κρεμάσω κι εγώ! καλημέρα.