9.10.08

ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟ ΒΙΒΛΙΟ


Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΔΙΑΥΛΟΣ το βιβλίο του κερκυραίου σύγγαυρου Νίκου Μαυρωνά με τίτλο ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ! Μεγάλες ιστορικές στιγμές της ομάδας μας από τον Ιούνιο του 1966 μέχρι και σήμερα προσεγίζονται ιστορικά και λογοτεχνικά από έναν παθιασμένο γαύρο, που ξέρει όσο κανένας όχι μόνο το θέμα του, αλλά και πώς να το πεί. Η γραφίδα του Μαυρωνά και τα γεγονότα λέει ωραία και τα πράγματα ζωντανεύει. Απόκτημα ανεκτίμητο για κάθε ερυθρόλευκο οπαδό που ξέρει για ποιό λόγο είναι ολυμπιακός.

20 σχόλια:

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

Καλορρίζικο το βιβλίο του αγαπημένου φίλου και συγγαυρου Νικου Το μεν της καρδίας ερυθρόλευκον το δε του λόγου του, και του πάθους του για τον Ολυμπιακό, το δεδηλωμένο εγγυώνται. Ναι, Νικο, μίλα μας γιά τον Θρύλο μας!

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

Το ανηγγειλα και γω στην σελιδα
http://theopeppasblog.pblogs.gr/2008/10/me-erythrolefkh-grafida-kai-kardia.html

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

Δες ενα εξοχο σχόλιο για τον Νικο και από μη Ολυμπιακή φιλη στην σελίδα μου Μαλλον χρηζει και αντιγραφης εδω

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Θεόδωρος Α. Πέππας: χαίρε, Θεόδωρε! Τα είδα και σε ευχαριστώ και εγώ. Ο Νίκος δεν ξέρει από Η/Υ και ψάχνει ανθρώπους να του τα "βρούνε" για να τα διαβάσει!

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

Aπό σχόλιο φιλης μας (κι ας μας ερριξε 3 στην Κύπρο!)
η Rose yellow έγραψε στις Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου 2008 8:55 μμ:
Αν και είναι γνωστές οι πεποιθήσεις μου περί Ολυμπιακού... Να σου πω τι μου αρέσει σε αυτό που λες.
Αυτός ο άνθρωπος αγαπά μια όμαδα. Το διαλαλεί..αλλά όμορφα. Αυτός είναι ο Αθλητισμός. Ολοι έχουμε προτιμήσεις. Ομως σημασία εχει πως αγαπάμε τις ομάδες μας..πως κάνουμε τους άλλους να τις βλέπουν. τέτοιες κινήσεις και κάποιος που είναι σε αντίπαλη ομάδα..τις σέβεται..τις αγαπά...
Μπράβο. Αυτό έχω να πω"

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Θεόδωρος Α. Πέππας: Θόδωρε σε ευχαριστώ πολύ για την αποστολή του σχολίου της Rose yellow. Χτες επιχείρησα να μπω κάμποσες φορές στο μπλογκ σου, αλλά με "πέταγε άξω" το... πρόγραμμα! Χαίρε!

kos7 είπε...

μαλλον θα πρεπει να αγοράσω και γω το βιβλιο του πρωην καθηγητη μου στο σχολείο....χαιρε νικο μαυρωνα!!!!

Ανώνυμος είπε...

Η μαλακία πάει σύννεφο...

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ kos 7: Να το πάρεις! Χαθήκαμε...

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ ανώνυμος: Λες να μην το ξέρουμε και περιμέναμε εσένα να μας το πεις ότι η μαλακία πάει σύννεφο. Ένα πουλάκι σού 'δωσε η μητέρα φύση κι εσύ το έκανες σφεντόνα, μέρα-νύχτα που το τραβάς, ώ γκραν μαλάκα, καθ' έξιν τσουτσουνοπαίχτη και καθ' υποτροπήν πεοκρούστη. Τό 'λυωσες στο χτύπημα και βγάνεις σαντιγύ. Και πού 'σαι. Ναι, είναι γνωστό τοις πάσι, ότι και η μάνα σου και η αδερφούλα σου και ο μπαμπάκας σου και ο παπούλης σου και η γιαγιούλα σου και όλοι στο ευρύτερο σόι σου ΓΑΜΙΟΥΝΤΑΙ. Όλοι εκτός από εσένα, που έχεις ξεπετσιάσει το πουλάκι σου, ω ΑΡΧΙΜΑΛΑΚΑ, ω ΣΤΡΑΤΗΓΕ ΤΗΣ ΜΑΛΑΚΙΑΣ παρασημοφορημένε!

Ανώνυμος είπε...

Kalosorizo kai go to neo thryliko vivlio tou agapimenou filou kyriou kai eklektou pistou Nikou Mavrona. Anypomono!

Ανώνυμος είπε...

Γυναίκες το βιβλίο "ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΡΥΛΟ" καταπληκτικό αλλά που να γνωρίσετε και το συγγραφέα.Ομορφάντας, και γαμίκουλας κατά το παρελθόν. Άφησε εποχή σαν καμάκι. Γνήσιος κόκορας.

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

Εχω κι άλλα σχόλια -και ευπρεπέστερα!- στην δική μου σελίδα Μηπως πρέπει να βαλεις λινκ, Γιώργο, εδω, στην δική σου εγγραφή;

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ ανώνυμος: Και τί να κάνουμε τώρα εμείς με το παρελθόν (του Νίκου);!

@ Θεόδωρος Α. Πέππας: Στείλε μου το λίνκ να τα βάλω. Χαίρε!

NPAPAL είπε...

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΟΥ ΜΑΣ ΘΥΜΙΣΕ ΠΑΛΙΕΣ ΕΝΔΟΞΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕ.ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ npapal: Οι ευχαριστίες διαβιβάστηκαν ήδη στον Νίκο. Εγώ απλώς βοήθησα ελάχιστα σε θέματα καθαρώς τεχνικά της παραγωγής του βιβλίου. Χαιρετώ.

spika είπε...

Γεια σου φίλε Γαυρο γιωργη!
μεγαλη η προσφορα του Νικου Μαυρωνα στη Γαυροσύνη!το βιβλιο ευλολοδιαβαστο ,με γλωσσα γνήσιου φιλαθλου-ολυμπιακου μας συγκίνησε και μας εκανε να θυμηθουμε ενδοξες στιγμές. αλλα περισσότερο ,να νιωσουμε μαζί του τα ιδια συναισθήματα σαν να βλεπαμε ζωντανα τις ποδοσφαιρικές αυτες μορφές να μεγαλουργούν.
γεια σου Νικο Μαυρωνα τρελε !
(επ ευκαιρια το blog σου πολυ γαυρατο φιλε Γιώργο)..Γουστάρω
σπυρος-κερκυρα

ΒΕΛΛΕΡΕΦΟΝΤΗΣ είπε...

Το βιβλίο " Μίλα μου για τον Θρύλο" , που έχω την τιμή να συμπεριλαμβάνομαι στισ σελίδες του, σε φωτογραφίες και αναφορές του πατέρα μου, είναι για εμάς τους νεότερους οπαδούς του Θρύλου σημαντκό γιατι εκτός των άλλων περιγράφει στιγμές που έχουμε ζήσει και δεν τις έχουμε ακούσει μόνο σαν ιστορική αφήγηση και παίκτες που έχουμε αγαπήσει και συνδέσει ττην ενηλικίωσή μας μαζίτους. Τους παίκτες της ομάδας ΘΡΥΛΟΣ που παίζει μέχρι σήμερα και κατακτά τους τίτλους.
Συγκινήθηκα, με την αναφορά του κυρίου Κεντρωτή στο τέλος του βιβλίου στο περσινό 4-0 επί του Παναθηναικού το οποίο παρακολουθήσαμε μαζί στο γήπεδο και γίναμε από τα πρώτα λεπτά ένα κουβάρι με όλους τους υπόλοιπους.
Μεγάλη νύχτα κι εκείνη.μια από τις πολλές που έχουμε την τύχη να χαιρόμαστε ως ερυθρόλευκοι.
Τους θερμούς μου χαιρετισμού, κύριε Γιώργο.
Γιάννης Μαυρωνάς

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Johny777: Γειά σου, γαύρε Γιάννη, αξιότατε γιέ, αξιοτάτου πατρός!

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

Nασαι καλά Γιάννη μου, να τον χαίρεσαι και να τον χαιρόμαστε τον Νικο όλοι οσοι τον αγαπάμε οσο και τον Θρυλο (υπέρτατη φιλοφρόνηση η ταυτιση, αλλά απέδειξε, εγγράφως, ότι το αξίζει) Οσο για σενα, σου ευχήθηκε ηδη απόψε ο γιός μου "Νασαι καλά και συ, να γραψεις το "Μιλα μου γιά τον Θρύλο Νο 2"!