20.4.10

ΜΟΥΡΑΤΕΙΟΝ


Λέει ο Βαγγέλης Χέλμης, ο προπονητής του Θρύλου, στον Ανδρέα Μουράτη: «Αντρέα, εσύ πιάνεις το εφτά». Με αναφορά στα νούμερα των φανελλών διδασκόταν τότε, στη δεκαετία του ’50, η τακτική που θα ακολουθούσαν οι ποδοσφαιριστές στον αγώνα, και τούτο μάλιστα γινόταν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, την ώρα που είχαν ήδη βγει στο τερραίν οι ομάδες. Ο προπονητής έκοβε την κίνηση στο απέναντι στρατόπεδο και αναλόγως «χρέωνε» ποιοί παίχτες του θα μάρκαραν τους παίχτες της αντίπαλης ομάδας.
Λέει, λοιπόν, ο Χέλμης στον Μουράτη: «Αντρέα, εσύ πιάνεις το εφτά».
Ο παντελώς αγράμματος Ανδρέας γυρνάει τότε προς τον Μπάμπη Κοτρίδη και τού λέει: «Ρε Ψηλέ, για δείξε μάπα», εννοώντας να του δείξει ποιόν αντίπαλο εννοούσε ο προπονητής του.
Προτού προλάβει ο Κοτρίδης να αντιδράσει, ο Χέλμης ρωτάει γεμάτος απορία τον Μουράτη: «Μα ρε Αντρέα, ούτε το νούμερο εφτά δεν ξέρεις να διαβάζεις;!»
Και ο Μουράτης του απαντάει με τη μνημειώδη ατάκα: «Εσύ τώρα τί θες; Να μου μάθετε εδώ γράμματα ή να μου δείχτε ποιόν πρέπει να γαμήσω;!»


Κατά διήγησιν του Ηλία Μπαζίνα.

8 σχόλια:

ΝΙΚΟΣ ΜΑΥΡΩΝΑΣ είπε...

Καλό,πολύ καλό!

Hades είπε...

Τελικά το παιχνίδι προς τιμήν του κατάφερε να γίνει έστω και μόλις χθες; Διότι ως μη εμπορικό θέμα, δεν έχω δει μεγάλη ανταπόκριση...

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ ΝΙΚΟΣ ΜΑΥΡΩΝΑΣ: Ανεβαίνω την Πέμπτη στην Κέρκυρα.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Hades: Είχε πάει ο Θόδωρος Πέππας με τον Στράτο Σωτρίνη. Εγώ δεν μπόρεσα. Μου είπαν ότι ο Μηνάς Χατζίδης άνετα παίζει και τώρα στον Θρύλο - να γελάσω ή να κλάψω;!

ΝΙΚΟΣ ΜΑΥΡΩΝΑΣ είπε...

Σε περιμένω.

Hades είπε...

Μμμμμ... ενδιαφέρον! Θα χτυπάνε το κεφάλι τους οι φυλλάδες! Διότι θα είχαν ζεστό υλικό για πρωτοσέλιδο μεταγραφολογίας. Ούτως ή άλλως, το να διαβάζουμε για παίκτες που ΔΕΝ θα πάρουμε είναι σημαντικότερο από ένα ευτελές φιλικό τιμής ένεκεν... κάποιου τέλος πάντων.

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

@ Hades ναι, έγινε, και ήμουνα μαζί με τον Στράτο Σωτρίνη, ανάμεσα στους λίγους, πολύ λίγους δυστυχώς, που το παρακολούθησαν Θα έβαζα μερικές φωτογραφίες αλλά έπεσε ..πληθώρα υλης [και κάποιων ..συγγραφικών υποχρεώσεών μου!] Αν θέλει ο Γιώργος να του προωθησω μερικες Για την ιστορία νικήσαμε 4-1 με 2 γκολ του Μητρόπουλου, ένα του Σαββίδη κι ενα του Γεωργουδάκη @Σωστά λέει ο Γιώργος για τον Χατζίδη

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

Και η αφηγηση του Ηλία εκπληκτική και η μεταφορά από τον Γιώργο ωραια
Α Θ Α Ν Α Τ Ε
Μ Ο Υ Ρ Α Τ Η.
Ιστορία, Ορισμός, Καρδιά και Ψυχή του Ολυμπιακού μας