21.7.10

ΜΕΓΑΛΕΙΑ, ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΝΙΚΟ! ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΦΑΝΤΑΖΟΣΟΥΝΑ!


Όπως το διάβασα στο sport24.gr, χωρίς να αλλάξω ούτε λέξη ... ούτε την ορθογραφία ή τη σύνατξη.


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τι ευχηθήκατε στον νέο πρόεδρο;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ: Να κάνει κουράγιο και είπα ότι με κάλυψε πλήρως η δήλωσή του ότι τα παιχνίδια κερδίζονται στους αγωνιστικούς χώρους. Μπορεί κατά καιρούς να ειπώθηκαν διάφορα για την προεδρία μου αλλά ποτέ κανείς δεν μπορεί να με κατηγορήσει ότι έκλεψα κάποιο πρωτάθλημα. Τότε ακόμα και η Λάρισα το πήρε. Τα παιχνίδια κερδίζονται μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Γιατί τότε με κάποιο ποδοσφαιριστή Τζίγκοφ ήταν να της αφαιρέσουν τρεις βαθμοί και εγώ θα έπαιρνα το Πρωτάθλημα. Όμως, είπα "όχι, το δικαιούται". Βέβαια τότε και εμείς είχαμε μέσο όρο 46.000 εισιτήρια.

ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Για μένα ήταν μια ιδιαίτερη χαρά που συνάντησα τον κ. Βαρδινογιάννη που για όλο τον κόσμο αποτελεί την ζωντανή ιστορία του Παναθηναϊκού.
Είναι ο άνθρωπος που πονάει την ομάδα και που προσέφερε με πολύ μεγάλη προσπάθεια και κόστος ζωής να αποκτήσει ο Παναθηναϊκός αυτή την οντότητα, την αθλητική και κοινωνική. Γνωριζόμαστε από παλιά. Ένα χρόνο πριν αποσυρθεί από την ενεργό δράση με έχει επισκεφτεί με την τότε μου ιδιότητα και μου έδωσε έναν φάκελο που ήταν η πραγματικότητα των όσων συμβαίνουν στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Σήμερα είχαμε μια ανταλλαγή απόψεων σε ζητήματα που αφορούν τον Παναθηναϊκό του 2010 και μετά. Θεωρώ ότι είναι πολύτιμη η γνωμη του. Είναι αποφασιστικό στίριγμα για μένα. Θα έχω τη δυνατότητα να συνομιλώ μαζί του για όλα τα ζητήματα. Μετά από αυτή την επικοινωνία θα συζητήσω και με τον κύριο Γιαννακόπουλο, με άλλους μετόχους και θεσμικούς παράγοντες.
Θα ήθελα να τονίσω ότι το ποδόσφαιρο ενδιαφέρει και την κοινωνία και την πολιτεία και πρέπει στο χώρο του ποδοσφαίρου να έχουμε ορισμένες αρχές. Καθαρή διαιτησία, αξιόπιστη δικαιοσύνη και αντιμετώπιση όλων των αισχρών φαινομένων που ταλαιθπορούν το ποδόσφαιρο.
Ο Παναθηναϊκός μπορεί να προσφέρει πολλά. Ο Παναθηναϊκός είναι σύνολο, είναι οι παίκτες και η τεχνική ηγεσία που πρέπει να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό στον αγωνιστικό χώρο. Είναι η διοίκηση που πρέπει να στηρίζει του παίκτες και την τεχνική ηγεσία. Είναι οι φίλαθλοι που πρέπει να ξέρουν ότι η γνώμη τους μετράει, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν θα τους χαιδεύουμε τα αφτιά. Είναι και κάτι ακόμη. Η προσφορά του Παναθηναϊκού πρέπει να είναι προς το όφελος του συνόλου της πολιτείας και της κοινωνίας.
Επειδή πολλα σχόλια διατυπώνονται αυτή την περίοδο, συνήθως περιγράφουν όσα συμβαίνουν στον πολιτικό βίο της χώρας και στην κοινωνία με όρους ποδοσφαιρικούς καλό είναι να αναφέρονται και στο ποδόσφαιρο με όρους πολιτικούς και κοινωνικούς. Γιατί, στο χώρο του ποδοσφαίρου συναντιέται η λειτουργία πολλών θεσμών και κρίνεται η αξιοκρατία πολλών κοινωνικών αξιών. (ΩΩΩΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ!)

*****************************

Ερώτηση προς Βασίλη Κωνσταντίνου: Τί είπε, Βασίλη μου, το άτομο!

1 σχόλιο:

ΘΡΥΛΟΠΙΣΤΟΣ είπε...

ε ρε γλέντια .θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε. Πέππας test