23.2.11

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΟΜΕΝΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΘΡΗΣΚΕΥΟΜΕΝΟΙ ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ


Οι ΘΚΕ στεκόμενοι δίπλα στον Ολυμπιακό για να ξεπεράσει την κρίση του δηλώνουμε τα ακόλουθα:
Με βάση την Ιδρυτική μας Διακήρυξη και τη συναίσθηση ευθυνών, που απορρέει από μια κατάσταση που κινδυνεύει να εκτραχηλιστεί στο άμεσο μέλλον :

1. Θυμίζουμε ότι είμαστε οι μοναδικοί τότε από την Ολυμπιακή οικογένεια που απερίφραστα καταδικάσαμε τα επεισόδια της Λεωφόρου Λαυρίου, τα οποία στοίχισαν τη ζωή σε ένα νέο άνθρωπο. Μάλιστα απ’ αφορμή αυτά τα επεισόδια εκδώσαμε τον συλλογικό τόμο περί οπαδικής βίας.
Επίσης θυμίζουμε την πιο πρόσφατη καταδίκη μας τη σχετική με την επίθεση στο Θέατρο Τέχνης, την παράσταση του οποίου παρακολουθήσαμε συλλογικά.

2. Θυμίζουμε ακόμη ότι, με βάση και προγενέστερη ομόφωνη Ανακοίνωση μας σχετική με τα μέτρα κατά της βίας στα γήπεδα, για μας η βίαιη αντιπαλότητα ανάμεσα σε οπαδούς είναι αποπροσανατολιστική, απαράδεκτη και λειτουργεί παραπλανητικά ως κυματοθραύστης πραγματικών κοινωνικών αντιπαλοτήτων.

3. Το γεγονός ότι η ΠΑΕ Ολυμπιακός έχει πάρει σημαντικές πρωτοβουλίες κατά της βίας, όπως το ότι έχει πετύχει την ομαλή μετακίνηση των φιλάθλων μας σε εκτός έδρας παιγνίδια ή το ότι υιοθέτησε και μοίρασε το βιβλίο μας περί βίας, σε καμιά περίπτωση δεν την απαλλάσσει από το να καταγγέλλει άμεσα, απερίφραστα και δίχως «ναι μεν αλλά» τις όποιες πράξεις βίαιης συμπεριφοράς, τις προερχόμενες από οργανωμένους ή μη οπαδούς της ομάδας μας.
Εξ ου και καλούμε τον πρόεδρο της ομάδας μας, με τον οποίο έχουμε μια άψογη συνεργασία, από την οποία μας προέκυψε και η βούληση του να καταπολεμήσει τη βία, να αντιδρά σε παρόμοιες περιπτώσεις άμεσα, όχι δα σαν αποστασιοποιημένος από τους φιλάθλους μας, απλός ιδιοκτήτης επιχειρηματίας, αλλά ως πραγματικός οπαδός του Θρύλου, κάτι που καμία απολύτως σχέση δεν μπορεί να έχει με εκείνους που δημιουργούν τα επεισόδια, οι οποίοι πρέπει άμεσα να απομακρυνθούν από την συλλογικότητα μας.

4. Θεωρούμε ότι η όποια προκλητική στάση Διοικήσεων άλλων ομάδων, αντιπάλων οπαδών, δημοσιογράφων, εναντίον της ομάδας μας –και τέτοιες μπορούμε να αναφέρουμε πάμπολλες– θα πρέπει να αντιμετωπίζεται τόσο από την Διοίκηση όσο και από τους γνήσιους οπαδούς μας ως αυτό που είναι, δηλαδή ως προβοκάτσια, και να μην πέφτουμε στην παγίδα να τη χρησιμοποιούμε ως άλλοθι αντιποίνων και αντιστοίχου επιπέδου δηλώσεων.

5. Κατανοούμε την είσοδο των νεαρών κυρίως φιλάθλων μας στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσουν την από κάθε άποψη δίκαιη κατάκτηση του πρωταθλήματος, κάτι άλλωστε που γίνεται πάντοτε από τους φιλάθλους όλων των ομάδων και που αντανακλά έναν λαϊκό αυθορμητισμό, ο οποίος κάθε άλλο παρά πρέπει να καταδικάζεται και να καταστέλλεται.
Καταγγέλλουμε όμως απερίφραστα τους τις πράξεις προπηλακισμού των παιχτών του Παναθηναϊκού ως πράξεις ανεγκέφαλων, ανεύθυνων ή και αλητών, ως πράξεις που πέραν των παιχτών της αντιπάλου ομάδας στράφηκαν κατά της ομάδας μας, ως πράξεις που πίκραναν την συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων μας, ως πράξεις επικίνδυνες με τη μεσολάβηση ανεύθυνων ή συνειδητών προβοκατόρων υποδαυλιστών, να προκαλέσουν επεισόδια πολύ πιο εκτεταμένα και επικίνδυνα.

22/2/2011

Θρησκευόμενοι Κόκκινοι Επιστήμονες

24 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χαίρομαι για την προσπάθεια που κάνετε και θα ήθελα να βοηθήσω κι εγώ. Πώς θα μπορούσα να ενταχθώ στους Θ.Κ.Ε.; Το λέω, επειδή δεν είμαι επιστήμονας, αλλά φοιτητής ακόμα. Θα πρέπει να πάρω το πτυχίο μου πρώτα; Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία και σας παρακαλώ να με ενημερώσετε

Γιάννης Παπαστρατίδης
Φοιτητής ΜΜΕ Παντείου

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Γιάννης Παπαστρατίδης: Γιάννη, στείλε μου την ηλεκτρονική σου διεύθυνση στο geo_kent@hotmail.com για να σου απαντήσω. Σε χαιρετώ.

Σπύρος Γ. Ι.Π. είπε...

Όλοι θέλουμε να προσφέρουμε αυτό που μπορούμε. Γιατί αγαπάμε τον Ολυμπιακό και χαιρετίζουμε κάθε καλή προσπάθεια. Συγχαρητήρια για την κίνηση. Ο Μαρινάκης είναι νέος άνθρωπος, στο χέρι του να κάνει το σωστό. Είναι αναγκασμένος να ακούσει τον απλό, αγνό ΛΑΟ του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Πιστευω η οποιαδηποτε προσπαθεια για οργανωση του κοσμου πισω απο οποιαδηποτε διακηρυξη ειναι επικινδυνη οταν μιλαμε για ποδοσφαιρο.
Εαν θελουμε πραγματικα να βοηθησουμε πρεπει να ζηταμε την διαλυση των συνδεσμουν-φιλαθλων.
Διαφωνω με οσους επειδη ειναι ανεπαγγελτοι η αργοσχολοι μονο και μονο για να υπαρχουν να εμπλεκονται σε οργανωσει ανθρωπων που τελικα δεν μπορουν να ελενξουν.
Να θυμισω σε οσους ξεχνουν τι εμποριο γινετε σε ολους τους συνδεσμους.

Σταματηστε τα μεγαλα λογια ...

Δημητρης Πατρα

Leonidas είπε...

νομιζω οι ΘΚΕ πρεπει να μπουν μπροστα και σχετικα με τα φασιστο-ρατσιστικα φαινομενα που εμφανιζονται στο καραισκακη τελευταια...επισης ποια ειναι η θεση των ΘΚΕ σχετικα με την τοσο προβεβλημενη "Αδελφοποιηση" με τα ..."orthodox brothers εκ Σερβιας;"
Που παρεμπιπτοντως δεν ειναι και τα καλυτερα παιδια, αφου απο τις γραμμες τους στρατολογουσε ο Αρκαν τις διαβοητες τιγρεις του...
ανησυχητικα φαινομενα...

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Δημήτης Πάτρα: Ομολογώ ότι βρίσκω το κείμενό σου "περίεργο" Ποιός να σταματήσει τα "μεγάλα λόγια"; Ποια είναι τα "μεγάλα λόγια";

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Leonidas: Οι ΘΚΕ δεν έχουν γνώμη επί παντός του επιστητού. Προσωπικά υποστηρ΄΄ιζω παλαιόθεν τον Ερυθρό Αστέρα, αλλά στη... Σερβία. Όχι στην Ελλάδα. Οι κολλεγιές με τα "ορθόδοξα αδέρφια" με ανατριχιάζουν, για τους ίδιους λόγους που ανατριχιάζουν και εσένα. Σε χαιρετώ.

Hades είπε...

Εξαιρετικά εύστοχη η ανακοίνωση και εύχομαι η συνάντηση να πραγματοποιηθεί σύντομα.

Υπάρχουν πράγματα που με προβληματίζουν: θέλει ν'ακούσει; Είναι ικανοποιημένος με τις τελευταίες εξελίξεις; Του αρέσει που μέχρι κι από τον Γόντικα έφαγε πόρτα; κλπ, κλπ, κλπ.
Διότι καλή η εμπιστοσύνη και το όραμα του καλοκαιριού, αλλά όταν δεν συνοδεύεται από πράξεις προσωπικώς το ξανασκέφτομαι. Αυτήν την στιγμή ο Μαρινάκης έχει στα χέρια του μια στρατιά κάφρων, οι οποίοι σίγουρα είναι σπαθί κι ασπίδα εάν απαιτηθεί. Το όποιο κόστος (οικονομικό κλπ) του προκαλούν είναι μικρότερο από τα τυχόν οφέλη; Διότι μην σου λέω ψέμματα Γιώργο μου, αλλά πλέον διατηρώ αρκετές επιφυλάξεις για το κατά πόσον θέλει να σας ακούσει, ή το κάνει απλά για... εθιμοτυπικούς λόγους.

Μην τον αφήσετε να πάρει ανάσα. Πρέπει πάσει θυσία να καταλάβει την σοβαρότητα της κατάστασης.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί ΘΚΕ, άλλη φορά να μην κάθεστε πολλή ώρα μέσα στο θάλαμο, γιατί απέξω σχηματίζεται ουρά απο τον κόσμο που περιμένει να τηλεφωνήσει!

Şükrü Saracoğlu είπε...

Ρε σύντροφε, αφού ήσουν Παρτιζάν στη Σερβία, πώς μας προέκυψες παλαιόθεν (άκουσον, άκουσον!) φαν του Ερυθρού Αστέρα;

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Hades: Όποιος θέλει να καταλάβει καταλαβαίνει μόνος του - δεν χρειάζεται να τον τσιγκλήσει κανένας. Ιδίως υπ' αυτές τις τόσο κραυγαλέες περιστάσεις. Χαίρε.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Şükrü Saracoğlu: Ρε σύντροφε, έχω γράψει πουθενά τέτοια "μαλακία"; Διότι για να το λές, σίγουρα τό έχεις διαβάσει. Αποκλείεται να το έχεις ακούσει από εμένα! Εξ άλλου δεν είμαι... παοκτζής!

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Ανώνυμος: Εν τάξει. Δίκιο έχεις ελήφθη. Θα το μεταφέρω.

pananap είπε...

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ,

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥ ΘΡΗΣΚΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΚΟΚΚΙΝΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ,

ΖΗΤΩ Ο ΘΡΥΛΟΣ!!!

ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ είπε...

Ελπίζω κάποτε να σταματήσει η αυτοπεριφρόνηση, η αυτομαστίγωση και οι συγνώμες των τελευταίων ημερών. Όχι και οι βάζελοι τιμητές της ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης! Η έπαρση και η υποκριτική ταπεινοσύνη που τους διακρίνει αυτές τις μέρες με κάνει έξαλλο. Και όσο θυμάμαι και βλέπω τα αίσχη τους πχ την εισβολή των ΔΙΚΩΝ ΤΟΥΣ φιλάθλων στον γήπεδό τους με σκοπό τον προπηλακισμό τους, τότε είτε θα βάλω ν'ακούσω τους Ουγγρικούς χορούς του Μπραμς, όπως τώρα, ή θα αρχίσω να τους βρίζω εν χορώ, εγώ κι ο εαυτός μου.
Όλο αυτό το δημόσιο ξεβράκωμα νομίζω ότι θα μας πάει πολύ καιρό πίσω, και ο κάθε "Σισέ" που θα εκτελεί, ώς εντολοδόχος, την κάθε πουστιά των προισταμένων του, θα νοιώθει δικαιωμένος.
Τρελαίνομαι όταν διαβάζω ότι ο ένας θα κάψει το διαρκείας του, ο άλλος δεν θα ξανάπαει στο γήπεδο,αν δεν ξεκαθαρίσει η κατάσταση, λες και τους βάλαμε με το ζόρι να γίνουν Ολυμπιακοί.
Η νοικοκυροσύνη του συλλόγου είναι καθαρά θέμα κάθε αγνού Ολυμπιακού φιλάθλου και όχι κάθε σπεκουλαδόρου δημοσιογράφου και παράγοντα που προσπαθεί ν'ασελγήσει με την οχληρή βλακεία του πάνω σ'ένα ιστορικό σωματείο.
ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΗ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ!

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: ΖΗΤΩ Ο ΘΡΥΛΟΣ!!!

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ ΑΧΙ: Βεβαίως και συμφωνώ με όσα καταμαρτυρείς στους ΑΡΔ, που είναι αρχιϋποκριτές, και με όσα λές για το Βαζελάτο, που ξαφνικά μετατράπηκε σε "άσπιλε, αμόλυντε, άχραντε". Αλλά δεν πρέι κι εμείς να καθαρίσουμε το σπίτι μας; Σε χαιρετώ.

Mladen Furtula είπε...

Aγαπητέ Θ.Κ.Ε., δεν υπάρχουν ΠαοκτΖήδες αλλά ΠαοκτΣήδες. Μόνο οι Αεκτζήδες λέγονται ΑεκτΖήδες. Σας χαιρετώ.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Mladen Furtula: Το είπα σε ένα φίλο μου ταξιτσή έξω από το μαγαζί ενός καφετσή που συνομιλούσε μ' ένανε αραμπατσή (που έκανε τα βράδυα τον τουλουμπατσή*) και μου είπε: "Ποιός σ' το είπε; Ο Φορτούλα ή ο Φούρτουλα;".


* Επ' αυτού βλ. Κίμωνος Εγγονοπούλου, "Οι τουλουμπατζήδες της Πόλης" (ή κάπως έτσι).

Mladen Furtula είπε...

Γνωρίζω τα ΤΖ των γραφών, όμως προφανώς η ακοή σας είναι σαν την όραση του Καλόπουλου. Είναι γνωστό πως δεν ταξιδεύετε βορειότερον της Λειβαδιάς, αλλά τεντώστε τ’ αφτιά σας, κύριε θρησκ., όλο και κάποιες ομιλίες θα φτάσουν!

Şükrü Saracoğlu είπε...

Ο.Κ. σύντροφε, κατάλαβα. Ξύπνησες νύχτα και μεσ’ στη σκέψη σου άναψαν φώτα, και εγερθείς ανέκραξες «Τσβέρνα Ζβέζντα και ξερό ψωμί!» - μόνο στη Σερβία, βέβαια...

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Mladen Furtula: Κι από πού σου είναι γνωστό, κύριε Μλάντεν; Κάναμε ποτέ παρέα ή υπηρετήσαμε μαζί φαντάροι; - κι έτσι το ξέρεις. Άντε, γιατί παραγνωριστήκαμε...

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Şükrü Saracoğlu: 'Ολα καλά στο ουλκερέικο / φενερμπαχτσέικο;

Hades είπε...

Ρε'σύ Γιώργο, μήπως δεν ξέρεις καλά; Άκου τον τον άνθρωπο, δεν μπορεί να τα λέει για πλάκα... Εγώ πιστεύω ότι είσαι Βοϊβοντίνα.