21.2.11

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΒΑΓΓΛΕΛΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ


Αγαπητέ Πρόεδρε,

επειδή στο πρόσφατο παρελθόν έτυχε να γνωριστούμε και να μιλήσουμε πολύ σοβαρά κάμποση ώρα, παίρνω το θάρρος να σου γράψω τα παρακάτω λόγια, ξεκαθαρίζοντάς σου προκαταβολικά ότι δεν ξεχνώ ούτε στιγμή ότι η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ είναι περιουσιακό σου στοιχείο και, άρα, εν σχέσει προς αυτό ενεργείς όπως εσύ κρίνεις, χωρίς να χρειάζεται να έχεις ούτε τη συναίνεση ούτε την έγκριση κανενός. Επειδή, όμως, στο μαγαζί σου είμαι πελάτης –και μη θίγεσαι, σε παρακαλώ, για το χρησιμοποιούμενο λεξιλόγιο, μιας και αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου– και επειδή επιθυμώ να είμαι πελάτης μέχρι να πεθάνω (και, όπως αυτονοήτως αντιλαμβάνεσαι, δεν σκοπεύω να γίνω πελάτης κανενός άλλου ομοειδούς μαγαζιού), λάβε υπόψη σου τα λόγια που θα σου πω – λόγια ειλικρινή και αρχαιοολυμπιακά, λόγια λιμανίσια πειραιώτικα και ερυθρόλευκα.

Τις ειλικρινείς σου προθέσεις για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας τις γνωρίζω και τις προσυπογράφω. Όμως δεν αρκούν μόνο οι καλές προθέσεις, αλίμονο. Ούτε μόνο τα λόγια. Γνωρίζεις άριστα ότι ο Ολυμπιακός κατάντησε να είναι βίαιο σωματείο – αυτή την κακή φήμη έχουμε στην ΟΥΕΦΑ, και την έχουμε πληρώσει κατ’ επανάληψη. Και δεν βγαίνει ο λεκές αυτός ούτε με λόγια ούτε μέσα σε μια βδομάδα με απλή επίδειξη καλής θέλησης. Απαιτούνται έργα – έργα πολλά και επίπονα. Γνωρίζεις πολύ καλά ποιοί δημιουργούν τα δυσφημηστικά για τον Ολυμπιακό Σύνδεσμο Φιλάθλων Πειραιώς επεισόδια. Γνωρίζεις πολύ καλά ποιοί σε δυσφημούν και σου χαλάνε το μαγαζί. Αι, ξεπάστρεψέ τους! Δέκα σεσημασμένοι εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου είναι, που χρησιμοποιούν πενήντα μπράβους, για να ελέγχουν –και το καταφέρνουν! – δυο-τρεις χιλιάδες αφελείς, που γίνονται πειθήνια όργανά τους δίχως καν να το φαντάζονται. Ποιός πληρώνει τον λογαριασμό; Και εσύ και όσοι από εμάς δεν έχουμε σχέση με την κόπρο του Αυγεία! Ειλικρινώς, όμως, δεν ξέρω σε ποιόν έρχεται η λέζα ακριβότερα, σε εσένα ή σε εμάς; – των αναλογιών πάντοτε τηρουμένων.

Δεν σου λέω να ελέγξεις ούτε τα γελοία και εμετικά στιχάκια για τις «μανάδες», τους «μπινέδες», τις «πουτάνες», τα «γαμήσια» και τα τοιαύτα (αυτό θα γίνει από μόνο του, αν καθαρίσεις το περιβάλλον), ούτε τα αντεθνικά συνθήματα, που όλο και συχνότερα ακούγονται στου Καραϊσκάκη. Για να γίνει αυτό, πρέπει να γίνουν πρώτα πάρα πολλά άλλα. Κανόνισε να βγει το μαύρο χρώμα από τα σύμβολά μας: μην επιτρέψεις να ξαναμπεί σημαία στο γήπεδο με άλλα χρώματα εκτός του κόκκινου και του άσπρου. Και τη θέληση –το ξέρω– την έχεις και τη δύναμη.

Έλεγξε την κερκίδα. Τί χρειάζονται, αλήθεια, οι κροτίδες, τα δυναμιτάκια και τα καπνογόνα στους αγώνες της ομάδας μας; Και μάλιστα στα χέρια πιονιών και ενεργουμένων. Ποιός φοβάται, αλήθεια, όλες αυτές τις «βροντερές» και «οσμηρές» αηδίες; Ποιόν τάχα τρομάζουν; Πόσο κακό μας έκαναν προχτές τα ρεμάλια που πέταγαν ό,τι είχαν στα χέρια τους μετά το πρώτο γκόλ μας; Και πώς ανέχεσαι να παρακούουν τις από μεγαφώνου απεγνωσμένες εκκλήσεις σου να ηρεμήσουν – και μάλιστα μέσα στο μαγαζί σου; Η βόμβα μολότωφ πώς βρέθηκε να σκάει στο γήπεδο μετά το τέλος του αγώνα;

Πρόεδρε, άκουσα ή / και διάβασα όλες σου τις δηλώσεις των τελευταίων τριών ημερών. Η μία εγρονθοκοπείτο με την άλλη, ωσάν να μην τις είχες κάνει εσύ ο ίδιος, αλλά τρεις διαφορετικοί άνθρωποι. Και προς τι η δευτεριάτικη συγγνώμη; Δεν ξέρεις ότι για μερικά πράγματα, όταν έχουμε καταφέρει να τα εκτρέψουμε ώς εκεί που τα πήγαμε, δεν ζητάμε ύστερα (ποτέ!) συγγνώμη;! Και δεν ζητάμε, διότι δεν πρόκειται περί μεγαλοψυχίας και ανωτερότητας, αλλά –και να με συγχωρείς, αλλά έτσι είναι– περί κανονικής ανοησίας. Αλήθεια, τί προσδοκάς τώρα από την έκφραση της συγγνώμης σου; Να σε λάβει σοβαρά ο –και επιχειρηματικός σου– αντίπαλος; Ήδη σε άδειασαν. Και σε άδειασαν (για άλλη μία φορά και χλευαστικά μάλιστα), γιατί τους έδωσες εσύ το δικαίωμα. Κρείττον σιγάν, πρόεδρε Βαγγέλη Μαρινάκη. Η σιωπή είναι χρυσός. Τα λίγα λόγια ζάχαρη και τα καθόλου μέλι. Και ξέρεις και κάτι άλλο; – και σ’ το γράφω για να θυμώσεις: εσύ τους ζήτησες συγγνώμη για κάτι –και πάλι με το συμπάθιο– μπούρδες που ξεστόμισες. Αυτοί μας έχουν εγγράφως χαρακτηρίσει –τους οπαδούς του Ολυμπιακού συλλήβδην– «περιττώματα» και «εμέσματα». Και όχι μόνο δεν θα ζητήσουν ποτέ συγγνώμη, αλλά θα έχει μείνει και επισήμως αναπάντητη η ύβρις τους. Πώς το ανέχεσαι και πώς το καταδέχεσαι αυτό;

Στο εξάμηνο διάστημα, που σου ανήκει η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, έχεις κάνει ομολογουμένως πολλά σημαντικότατα πράγματα και ένα διεθνώς πρωτοποριακό. Αλλά εννιά καλά να κάνεις και ένα λάθος, το αποτέλεσμα είναι δέκα κακά! Για να μη σου πω ότι είναι εκατό κακά. Θα σου αποκαλύψω –και πάλι για να θυμώσεις– και το μεγαλύτερο λάθος της συγγνώμης σου. Ζητάς συγγνώμη (ενώ, όπως είπαμε, δεν έπρεπε) γενικώς και αορίστως, και δεν λες κουβέντα για την άθλια επίθεση των χουλιγκανοενεργουμένων σε αντιπάλους ποδοσφαιριστές. Πόσο να γίνει πιστευτό (και, αλήθεια, από ποιούς;) ότι είσαι ειλικρινής στη στάση και στις δηλώσεις σου;

Ο γέγονε γέγονε, Πρόεδρε. Όχι άλλες δηλώσεις, και όχι παρακάλια στους γόντικες να καταδεχτούν να σου μιλήσουν. Καθάρισε ό,τι βρωμίζει τη δική σου ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και τον δικό σου και δικό μας ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Δες πώς ενεργούν οι πρόεδροι των μεγάλων συλλόγων της Ευρώπης, που όλοι παρακολουθούμε και θαυμάζουμε, και πράξε αναλόγως. Διαφορετικά θα βρεθείς ολομόναχος – εσύ στη μέση και γύρω-γύρω οι χουλιγκάνοι. Και δεν σου αξίζει κάτι τέτοιο.

Αυτά σ’ τα λέει και σ’ τα γράφει κάποιος που σε πιστεύει και δεν σε γλείφει.

Νά ’σαι καλά.

20 σχόλια:

spika είπε...

μπραβο γιωργο μου..ν αγιασει το στομα σου..απολυτως συμφωνω..απο την ωρα του αγωνα στο γηπεδο τα ιδια εξεφραζα και μετα τις βλακωδεις δηλωσεις του βαγγελη..αντε να μαζεψουμε τ ασυμαζευτα τωρα..εχει γινει τοσος θορυβος οχι τοσο για το διαιτητη, εξ αλλου αυτα ειναι συνηθισμενα για τους βαζελους,αλλα για τα ανεγκεφαλα ατομα με τις φωτοβολιδες καιτην εισβολη τους ..και που αντι ο προεδρος να τους καρατομησει , αυτος χλευαζε ποδοσφαιριστες αντιπαλους και σφυριζε αδιαφορα στα αισχη..δινει τροφη στους κατ επαγγελμα συκοφαντες ψευτο αντικειμενικους να γραψουν τοσα υποκριτικα και να ξευτελισουν τον Ολυμπιακο..πρεπει ο προεδρος να καταλαβει πως δεν ενεργει πλεον σαν απλος οπαδος ,αλλα τωρα πια εκπροσωπει την ιδεα του Ολυμπιακου και πρεπει να ειναι πολυ προσεκτικος ..να προστατευει την ομαδα, αλλα χωρις να προκαλει και πολυ περισσοτερο να μη πεφτει στο επιπεδο της πλεμπας..πρεπει να βοηθησουμε το μαρινακη να αντιληφθει οτι οι συναγελασμοι με τα αποβρασματα των οπαδων δεν ειναι για καλο της ομαδας μας, και να τον στηριξουμε γιατι ειναι μεγαλη υποθεση για τον Ολυμπιακο αν μαθει να ελεγχει τα συναισθηματα του και επικρατησει η λογικη..για τις ψευτομαγκες των προκλητικων παικτων του παο εχω να πω , πως καλα τους εκαναν..

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Spika: Θα τα πούμε στο νησί σε λίγες ώρες. Σε χαιρετώ.

Σπύρος Γ. Ι.Π. είπε...

Μακάρι να ακούσει εσάς κύριε καθηγητά και άλλους γνήσιους οπαδούς του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Είχα την τιμή να παρακολουθήσω μαζί σας πολλούς αγώνες της ομάδας μας στο καφενείο της κυρα Κούλας. Και θέλω να συνεχίσω να πηγαίνω εκεί να χαίρομαι και να είμαι περήφανος για τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ που έτσι, με κεφάλαια μεγάλα κατακόκκινα γράμματα είναι γραμμένος στην καρδιά μου.

ΘΡΥΛΟΠΙΣΤΟΣ είπε...

Κ.Μαρινάκη σας παρακαλώ ακούστε
τις πραγματικά ερυθρόλευκες φωνές
που μιλούν με γνώση και περίσκεψη
και γλυτώστε μας από αυτούς που μας δυναστεύουν και σας δυναστεύουν μέσα στο σπίτι μας

Φυρί-φυρί είπε...

1

Φυρί-φυρί είπε...

Προσυπογράφω ανεπιφύλακτα Δάσκαλε. Αλλά μελαγχολώ όταν αναλογίζομαι οτι και παλαιότερα, ο προηγούμενος ιδιοκτήτης της Ομάδας μας δεν σε άκουσε κι ούτε ποτέ κατάλαβε τα όσα του έλεγες παρά την βαριά πνευματική εκ πατρός κληρονομιά του. Τι ελπίδες να υπάρχουν για να σε καταλάβει τώρα ο νυν;

Ανώνυμος είπε...

Πολλά μπράβο για την καλή προσπάθεια. Είναι γεγονός ότι μεγαλοσχήμονες παράγοντες κι αλήτες οπαδοί μας έχουν στερήσει τα τελευταία χρόνια τη ρομαντική αγάπη τόσο για το ποδόσφαιρο όσο για τον Ολυμπιακό. Τα λεφτά με ουρά, τα τηλεοπτικά δικαιώματα, οι εταιρείες στοιχηματισμού έχουν αποσαρθρώσει - ιδίως στην Ελλάδα - το ποδόσφαιρο. Ξέρω καλά πως για να γυρίσει το ποδόσφαιρο σε αυτούς που πρέπει, για να βρεί ξανά την υγεία του στη χώρα μας πρέπει να γίνει ερασιτεχνικό... Για να ξαναβρεί κι ο Ολυμπιακός μας τα βασικά του...

Γερόγαυρος είπε...

Μπράβο μωρέ Γιώργη.
Να αγιάσει το χέρι σου, που έγραψε αυτά που είναι στα χείλη των υγειώς σκεφτόμενων "Ημών"

Ας ελπίσουμε ότι θα καταλάβει ο κ. Μαρινάκης ότι τα λόγια που τσούζουν,είναι από πραγματική αγάπη, για τον Ο.Σ.Φ.Π.

Χαίρε. !!!

Hades είπε...

Και λίγα έγραψες, Γιώργο μου. Ελπίζω να πιάσουν τόπο μπας και ξεβρωμίσουμε εκεί μέσα...

Αντώνης Περπέρης είπε...

Γιώργο μου σε χαιρετώ με γνήσιους Ολυμπιακούς χαιρετισμούς.Χρειαζόμαστε Στρατολόγους τώρα για να μην γκρεμιστεί ότι κτίσαμε από το καλοκαίρι.Ο Πρόεδρος έχει ανάγκη από Στρατολόγους, που θα τον βοηθήσουν να πετάξει ότι άχρηστο (Ι5) κυκλοφορεί ελεύθερο, με κάθε είδους επικίνδυνα πυρομαχικά, στις κερκίδες του Ναού.Στο Στρατό πότε αφήναμε τους Ι5 να έχουν εξοπλισμό;Κάνε ένα μάθημα Στρατολογίας στον Πρόεδρο;Αν τα ξέχασες να σου στείλω τον κανονισμό.Γιατί τόσοι κάτοχοι των διαρκείας μένουν αδρανείς, βλέποντας τόσους ακατάλληλους, να μολύνουν την ατμόσφαιρα με καπνογόνα και με αηδιαστικά συνθήματα;Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόση ανοχή διαρκείας.Δίνουμε και στους κακόμοιρους άλλοθι;Μάλλον πρέπει να συζητήσετε οι θρησκευόμενοι με τον πρόεδρο ξανά.Τώρα θα είναι σοφότερος.

Ανώνυμος είπε...

Δεν καταλαβαινω τι ειναι αυτα που λετε εγω αισθανομαι ντροπη οτι εγινε. Λυπαμαι που εβλεπα με το γιο μου τον αγωνα ηταν ενα ματσ αισχρο χωρις ρυθμο χωρις τιποτα.
Λυπαμαι γιατι χτυπηθηκαν μεγαλοι παιχτες απο χαζα ανεπαγγελτα παιδακια.

Μα ποιο πολυ αισθανομαι ντροπη για τις δηλωσεις του Μαρινακη.

Να βλεπετε τα πραγματα με καθαρα ματια.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ ΜΙΚΡΑΙΝΕΙ....

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ ΣΠΥΡΟΣ Γ. ΙΠ: Γειά σου, φίλε και σύγγαυρε. Πρέπει η μουγκή πλειοψηφία (= εμείς) να ανοίξουμε επί τέλους το στόμα μας και να μιλήσουμε.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ ΘΡΥΛΟΠΙΣΤΟΣ: Έχω την εντύπωση ότι ο Πρόεδρος θα συνετισθεί - εκ των πραγμάτων.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Φυρί-φυρί: Σύγγαυρε, όχι να ακούσε εμένα προσωπικά (ποιός είμαι άλλωστε εγώ;). Να ακούσει τον κόσμο του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΑΙΩΣ πρέπει ο Πρόεδρος. Και ο κόσμος έχει να του πει αυτά που του λέω εγώ, εσύ και άλλοι εκατό που ξέρω. και όλοι λέμε τα ίδια πράγματα. Σε φιλώ.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ ανώνυμος 2:47 μ.μ.: Από τα λ\παλιά δεν έχει μείνει τίποτα, παρά μονάχα κάτι "κολλημένοι" και "ρομαντικοί" σαν εσένα κι εμένα. Αλλά θεωρώ ότι έστω και στο νέο status του ποδοσφαίρου υπάρχουν υγιείς αρχές. Σε χαιρετώ γαυρικά.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Γερόγαυρος: Γίνεται προσπάθεια να συναντηθούμε και πάλι με τον Πρόεδρο. θα τα πούμε τηλεφωνικώς. σε φιλώ.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Hades: Ισχύουν αυτά που έγραψα και στον Γερόγαυρο. Ερυθρόλευκους χαιρετισμούς.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Αντώνης Περπέρης: Δυστυχώς στους Ι5 δεν έχουν δώσει μόνο όπλο (οι διοικούντες όλων των ομάδων), αλλά και εξουσία αδιακρίτου χρήσεως. Θα μιλήσουμε και τηλεφωνικώς. Σε φιλώ.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ ανώνυμος 5.29 μ.μ.: Δεν αντιλαμβάνομαι τί διαφορετικό λέτε εσείς από αυτά που έγραψα εγώ. Ίσως το φταίξιμο να είναι δικό μου. Νομίζω όμως ότι έχουμε την ίδια γνώμη. Ερυθρόλευκους χαιρετισμούς.

Γερόγαυρος είπε...

Mάλλον έχεις καταλάβει και εσύ, ότι "πολλοί" στηρίζονται πάνω σου για να ασπρίσουν οι μαύρες μέρες που ζούμε.
Ειδικά με την προσπάθεια να συναντηθείτε και πάλι με τον Πρόεδρο.
Ας ελπίσουμε ότι θα ακούσει με προσοχή τις...."Λευκές Κεφαλές", που θα έχει απέναντί του, προσερχόμενος σε αυτήν την συνάντηση, ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ότι θα ακούσει ΣΩΣΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ, και όχι από υποχρέωση για την συνάντηση.

Χαιρετώ ευχόμενος, Καλή Δύναμη.