21.7.11

Η ΖΕΣΤΗ!... Η ΖΕΣΤΗ!!...


Αυτά διαβάζω στον "Κόκκινο Πλανήτη" και φτιάχνομαι...

Αρκετοί παίκτες της ομάδας πόλο του Ολυμπιακού "πήδηξαν από το καράβι" φέτος το καλοκαίρι, αποχωρώντας από τον σύλλογο και καταλήγοντας σε ανταγωνίστριες ομάδες.
Η τραγική κατάσταση των οικονομικών του Ερασιτέχνη είχαν σαν αποτέλεσμα οι προτάσεις που γίνονταν στους παίκτες να είναι εμφανώς μειωμένες σε σχέση με το παρελθόν, ενώ οι διοικούντες ζητούσαν από τους πολίστες και διακανονισμό για την καταβολή των οφειλομένων ποσών. Βλέποντας καθαρά επαγγελματικά, από τη μία έκαναν πολύ καλά, αφού βρήκαν πιο συμφέρουσες προσφορές.
Ωστόσο, με μια δεύτερη ματιά, ίσως να μην ζύγισαν καλά τα πράγματα, καθώς έκλεισαν μια και καλή την "πόρτα" του Θρύλου. Αυτό εννοούν οι διοικούντες, λέγοντας πως "θα κρατήσουμε μόνο όσους ΘΕΛΟΥΝ να αγωνίζονται για τον Ολυμπιακό". Ο Ολυμπιακός είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος της Ελλάδας, με τον περισσότερο κόσμο. Είναι μαγαζί-γωνία και κανένας δεν πρόκειται να χάσει τα χρήματά του.
Οι υπόλοιπες ομάδες στηρίζονται σε ανθρώπους με τρέλα για το πόλο, που όμως σήμερα είναι, αύριο δεν είναι στον αθλητισμό. Αν κλείσουν την κάνουλα, τέρμα... Ενώ ο Ολυμπιακός, κάποια στιγμή θα ανακάμψει, είναι σίγουρο αυτό.
Η σημερινή κατάσταση των οικονομικών είναι καθαρά αποτέλεσμα του γεγονότος ότι τα μπάτζετ των ομάδων εκτοξεύθηκαν σε χωρίς λογική ύψη τα τελευταία χρόνια. Το πόλο είναι ερασιτεχνικό άθλημα, με λίγα έσοδα, λίγους χορηγούς και ακόμα πιο λίγα εισιτήρια. Την αρχή έκανε ο άλλοτε αυτοκράτορας Εθνικός που έφτασε ένα βήμα από τη διάλυση ενώ έπεσε στην Α2.
Όπως και να έχει, στην ομάδα γίνεται μια προσπάθεια να "φτιαχτεί" αυτό το πράγμα σε βάθος χρόνου, αρχής γενομένης από αυτό το καλοκαίρι. Οι πολίστες που έφυγαν, ειδικά οι νεαροί σε ηλικία, ίσως να μην έπραξαν και τη σοφότερη κίνηση για την καριέρα τους.
Το μέλλον θα δείξει!

3 σχόλια:

Hades είπε...

Κατά τα λοιπά ήταν όμως προ διμήνου εμφανές ότι θα αποτελούσε την θερινή στρατηγική να καθυστερήσει όσο το δυνατόν περισσότερο η ανάδειξη ΔΣ του Ερασιτέχνη προκειμένου έως τότε να έχουν φύγει όσο το δυνατόν περισσότεροι αθλητές γίνεται προκειμένου η "κάθαρση" να καταστεί ευκολότερη.

Παρένθεση: ο Κουντούρης μήπως ξέρει κανείς αν μου πει με πόσες ψήφους μελών εξελέγη;

Σε πρώτη φάση ας κάτσουμε να κοιτάμε εκείνους που έχουν λεφτά και που μπορεί να φύγουν από τις ομάδες τους κάποτε και ας αφήσουν οι διάφοροι ολυμπιακάρες τα δήθεν καραγαύρικα πλην δεόντως δακρύβρεχτα σχόλια. Διότι έχουμε φτάσει σε σημείο να λέμε ότι η Χίος έχει πιο πολλά λεφτά από τον Ολυμπιακό. Παρομοίως και η Βουλιαγμένη. Οκ, πάω πάσο.

Τα λέγαμε και προ διμήνου: τελικώς από οργανωμένους είχαμε ανάγκη και όχι από λεφτάδες. Δεν πειράζει, η κάθε επιλογή έχει και το αντίτιμό της. Η ώρα της πληρωμής είναι εδώ.

ΥΓ. Ελπίζω ιδίως οι πιτσιρικάδες αθλητές που τολμάνε να έχουν την φρικτή απαίτηση να βγάλουν και λεφτά από τον αθλητισμό, αντί να δουλεύουν ταυτόχρονα και στην οικοδομή όπως γινόταν σε άλλες εποχές, να συνειδητοποιήσουν γρήγορα το σφάλμα τους και να επιστρέψουν με δάκρυα στα μάτια. Βέβαια ο μεγαλόψυχος πρόεδρος Κουντούρης δεν θα επιτρέψει έτσι εύκολα να φανεί η μεγαλοψυχία του: θα πρέπει να γράψουν στον σύλλογο κανά σπίτι ή έστω να κάνουν καμιά δωρεά για να γίνει δεκτή η επιστροφή τους. Παρομοίως να εκτελεστούν πάραυτα και οι λοιποί αθλητές που δεν δέχτηκαν την... τρίτη ή τέταρτη, δεν θυμάμαι πλέον, μείωση σε οφειλές και μισθούς που αν μη τι άλλο δεν υπέγραψαν μόνοι τους. Ακούς εκεί, οι αχάριστοι να θέλουν να βγάλουν και λεφτά. Αίσχος.

Βέβαια αφού οι αθλητές δεν πρέπει να θέλουν να βγάλουν λεφτά, τότε γιατί να πληρώνουμε εμείς συνδρομή;

Παρένθεση: μήπως ρώτησα με πόσους ψήφους μελών εξελέγη ο Κουντούρης;

ΚΑι φυσικά το πιάσατε το υπονοούμενο με τον συμπολίτη, έτσι; Αυτός έπεσε μεν αλλά δεν διαλύθηκε. Εμείς παίζει και να πέσουμε έτσι όπως πάμε αλλά και να διαλυθούμε.
Εξάλλου οι εκπληκτικές μεταγραφικές κινήσεις του γίγαντα προέδρου τα λένε όλα. Έχουμε ενισχύσει όλες τις υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος -και όχι μόνο στο πόλο.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Hades: Το αισχρό είναι αυτό με τον Εθνικό...

Hades είπε...

Μόνο αισχρό; Και λίγα λες. Και δείχνει επιπρόσθετα πόσο ανιστόρητοι και άσχετοι είναι κάποιοι που τάχα μου ενδιαφέρονται για τον Ολυμπιακό. Λες και ο Εθνικός είναι καμιά μικρή ομαδίτσα, ιδίως στον υγρό στίβο. Σπάτουλα, γλείψιμο, σάλιο μέχρι κάτω και πολλές κατουρημένες ποδιές με την ελπίδα ότι θα περάσει η γραμμή σε συνδυασμό με διαρκή προσβολή των αντιπάλων. Και νομίζουν κάτι τέτοια υποκείμενα ότι πρεσβεύουν και τα ιδεώδη του Θρύλου.