19.8.11

ΤΑ ΛΕΝΕ ΠΙΑ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ - ΟΠΩΣ ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ, ΒΕΒΑΙΑ...


Αντιγράφω από το gazzetta.gr το κείμενο του κ. Βασίλη Παπαθεοδώρου, χωρίς να αλλάξω ούτε κόμμα. Οι εμβόλιμοι κόκκινοι σχολιασμοί είναι δικοί μου.

Δεν υπάρχει πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο απ’ την κριτική σήμερα στους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού και στον προπονητή του. Μόνο που στο gazzetta.gr ξέρετε πια ότι δεν θα διαβάσετε επιφανειακές αναλύσεις, αλλά θα επιχειρήσουμε να δούμε τη σοβαρή προέκταση των γεγονότων.
Είναι το απολύτως προφανές ότι ο Κατσουράνης είναι ο μεγαλύτερος περιπατητής μέσος που παίζει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο (κι εγώ που τόσο καιρό τον κάλυπτα!...), ο Σπυρόπουλος η χαρά κάθε δεξιού χαφ, ο Βύντρα συνώνυμο της γκάφας (δεν είναι ο Μπουμσόνγκ;) ή ότι ο Καντέ έμοιαζε συγκαμένος. Είναι ακόμα περισσότερο πρόδηλο ότι ο Φερέιρα χρεώνεται τη μεγαλύτερη ευθύνη των αγωνιστικών εξευτελισμών του Tριφυλλιού κυρίως επειδή παρουσιάζει μια ομάδα αγύμναστη και... κολλημένη στο 4-3-3 ενώ στην ουσία δεν του πήραν τα κατάλληλα εργαλεία για να το υπηρετήσει. Αν λοιπόν, έχεις αυγά φτιάχνεις μια ομελέτα –με ένα σφιχτό και ορθολογικό σχήμα– για να γεμίσεις το στομάχι σου, γιατί αν τα βάλεις στο φούρνο κινδυνεύεις να σου σκάσουν στα μούτρα χωρίς τσόφλι όπως συνέβη στον Παναθηναϊκό.
Το πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό είναι πια μη ιάσιμο (Πέππας!). Κανένας προπονητής δεν μπορεί να τον κάνει καλά και κανένας ποδοσφαιριστής δεν μπορεί υπό αυτές τις συνθήκες να αποδώσει (Πέππας!!). Γιατί; Διότι η ομάδα είναι άρρωστη. Και βαριά άρρωστος, από αυτή την κακιά ασθένεια που δεν έχει γιατρειά (Πέππας!!!).
Τι θα ωφελούσε μια αλλαγή προπονητή ή δύο προσθήκες ποδοσφαιριστών; Όποιος ποδοσφαιριστής κι αν μπει αυτή τη στιγμή στον Παναθηναϊκό θα «καεί» και θα φαίνεται χειρότερος απ’ ό,τι είναι. Όπως συμβαίνει με τον Νίνη, τον Τοτσέ, τον Βιτόλο, οποιονδήποτε. Αν ο Μαρίνος είναι του 5, παίζει για 3, αν ο Βύντρα είναι του 6, παίζει για 4 και ούτω καθ’ εξής.
Για τον Παναθηναϊκό πια, μοιάζει μονόδρομος η λύση και θα έρθει αργά ή γρήγορα. Ο πολυμετοχικός Παναθηναϊκός είχε τελειώσει έτσι κι αλλιώς όταν Βαρδινογιάννης-Γιαννακόπουλος και Βγενόπουλος-Πατέρας σχημάτισαν φατρίες και έκαναν... κολεγιές με σκοπό να φάνε οι μεν τους δε. Το μόνο που πέτυχαν ήταν τελικά να ανακηρύσσονται σήμερα ως η χειρότερη διοίκηση που έτυχε στον Παναθηναϊκό στα 103 χρόνια ιστορίας του. Και οι τέσσερις μαζί. Ο καθένας φυσικά με το ποσοστό που του αναλογεί έχει και αντίστοιχη ευθύνη. Δεν μπορεί να ευθύνεται το ίδιο ο Τζίγκερ του 54,7% με τους Πολέμη, Ξυλά, Νίκα που κατέχουν το 5% ή με τον Παύλο και τον Πατέρα του 5%. Ούτε φυσικά μπορεί ο φαντομάς Βγενόπουλος (ο σκληρός τιμωρός του Ολυμπιακού) να έχει ίδια ευθύνη με έναν μικρομέτοχο.
Όλοι γνωρίζουν εξάλλου, ποιοι πρωτοστάτησαν στη διάλυση του πολυμετοχικού Παναθηναϊκού και πώς οι Πράσινοι από το νταμπλ και τις τρελές νίκες με τη Ρόμα έπεσαν στο σερί των 11 αγώνων χωρίς νίκη, στον αποκλεισμό από τον Αύγουστο, σε... τετραψήφιο αριθμό διαρκείας από τα περυσινά +30.000 και πολλά πολλά άλλα, γνωστά και χιλιοειπωμένα.
Κοιτώντας πίσω υπάρχουν εκατοντάδες κακώς κείμενα που μπορεί κάποιος να εντοπίσει. Το χειρότερο είναι ότι άλλα τόσα θα βρει και αν κοιτάξει μπροστά. Διότι η διοίκησή του αποπνέει τόση δυσωδία που κανένα καθαρτικό (Πού είσαι Πέππα;!) δεν μπορεί να φτιάξει την ατμόσφαιρα.
Αν ο Βαρδινογιάννης, ο Γιαννακόπουλος, ο Πατέρας, ο Βγενόπουλος (ανακατέψτε τη σειρά όπως θέλετε) έμαθαν το αποτέλεσμα στο Τελ Αβίβ τότε δεν έχουν να πάρουν καμία αγωνιστική απόφαση παρά να σπεύσουν το πρωί της Παρασκευής και να παραδώσουν τις μετοχές τους (Σε ποιόν, παιδί μου;). Αν το πράξουν μόνοι τους θα έχουν δείξει αν μη τι άλλο το μίνιμουμ ευθιξίας που έχει κάθε άνδρας ο οποίος αντιλαμβάνεται ότι έφταιξε (Σε ποιόν να τις παραδώσουν, παιδί μου, τις μετοχές τους οι άντρες;). Για τον κόσμο έτσι ή αλλιώς, τελείωσαν και δεν χρειάζεται παρά να αφουγκραστεί κανείς το κλίμα που έχει διαμορφωθεί καιρό τώρα (ars poetica). Από τη στιγμή, άλλωστε, που λειτουργούν ως (αόρατοι) διαχειριστές και ούτε χρήματα βάζουν ούτε αποφάσεις παίρνουν, δεν θα λείψουν σε κανέναν μέσα στον Παναθηναϊκό.
Κανένας κανονικός άνθρωπος δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να μπει στον Παναθηναϊκό με τη διοικητική μορφή που έχει σήμερα (Charles Darwin!). Θα ήταν σαν να υπέγραφε τη θανατική και επιχειρηματική καταδίκη του με τέτοια κοράκια (Edgar Allan Poe) γύρω του. Μέτοχοι θα βρίσκονταν μόνο αν... αύριο, ο Παναθηναϊκός ήταν καθαρός (Πιάσε, ρε Αναστόπουλε, ένα Rexona!) . Χωρίς καρκίνους να του τρώνε τα σωθικά (Πέππας!!!!!!!!!!!!!!!!!!).
Αν οι μετοχές είναι εκεί, στον Ερασιτέχνη ή στην ΠΑΕ, θα βρεθεί αγοραστής διότι απλά ο Παναθηναϊκός παραμένει μαγαζί γωνία όσες σφαλιάρες κι αν φάει (και ο μπακλαβάς το ίδιο - γωνία!). Ο δρόμος για τους μεγαλομετόχους μοιάζει χωρίς επιστροφή. Το μοναδικό ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι πόσο θα αντέξουν τον ασφυκτικό κλοιό που δημιουργείται από τον απλό φίλαθλο του Παναθηναϊκού (Βάστα καημένο Μεσολόγγι!), όσο κι αν οι επικοινωνιακοί μηχανισμοί επιχειρήσουν να μεταθέσουν τις ευθύνες. Το αποτέλεσμα της ρεβάνς του ΟΑΚΑ έχει πολύ μικρή σημασία μπροστά στο πρώτο δημοψήφισμα που αναμένεται να στηθεί για όλους...

9 σχόλια:

Hades είπε...

Έχω συγκινηθεί με όλες αυτές τις καινές ανακαλύψεις της Αμερικής. Και είναι ακόμη Αύγουστος γαμώτο...

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

Xαίρε Γεώργιε, αν ειναι δηλαδή δυνατόν να ..χαίρει κανείς περισσότερο από όσο εσύ σήμερα (ισως ο γιός μου!)
Θα αρκούσε, βεβαιότατα, να σχολιάσω "το γαρ πολύ της θλίψεως..." αλλά, αφου προσεκλήθην και ..προεκλήθην, θα απαντήσω

"Το πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό είναι πια μη ιάσιμο (Πέππας!).
Το ελπίζω!-ΘΑΠ

"... Γιατί; Διότι η ομάδα είναι άρρωστη. Και βαριά άρρωστος, από αυτή την κακιά ασθένεια που δεν έχει γιατρειά (Πέππας!!!).
Αδυνατώ να σκεφθώ γιατρειά-κι αν την σκεφτω σιγα μην τους την πω! Ασχολούμαι με ..λοιμώδη νοσήματα και δη επί ανθρωπων Εις την ..ογκολογία των ..κονίκλων δεν δυναμαι να απαντησω μετά επιστημονικής βαρύτητος Γνωρίζω ότι η γνωμη μου έχει κάποιο βαρος (128 κιλά ειναι αυτά, κάτι θα ..ζυγιζει και αυτη!) αλλά ως επιστήμων αδυνατώ, ως Ολυμπιακός δεν επιθυμώ, να ..υπάρξει γιατρειά
ΘΑΠ
"Διότι η διοίκησή του αποπνέει τόση δυσωδία που κανένα καθαρτικό (Πού είσαι Πέππα;!) δεν μπορεί να φτιάξει"
Γεώργιε, ινα λειτουργήσει καθαρτικόν, απαιτείται: Υποκλυσμός-δυσχερής, ιδέ κατωτέρω το διατί Εχει πολλή ..κινηση εις την είσοδον! Λειτουργία του ..σφιγκτήρος, ινα συγκρατηθεί το ...περιεχόμενον του υποκλυσμού Αμφίβολος Τρίτον, δε, να υπάρχει εντερικό ...περιεχόμενο, όπερ
απίθανον, ως εκ της γραμματείας συνάγεται[«χέσαιτο γαρ ει μαχαίσετο: Αριστοφάνους Ιππείς)]
"Χωρίς καρκίνους να του τρώνε τα σωθικά (Πέππας!!!!!!!!!!!!!!!!!!)"
Κύριε, κακολογείτε τον ...καρκίνο! Ούτε αυτός δεν θα εισερχόταν στα ..ενδότερα ["σωθικά" γράψατε, ινα μην είπω ..χυδαιότερον τι] Πού να ..πάρει σειρά! Εκεί ..μπαινοβγαίνουν Ισπανοί, Δανοί, Ιρλανδοί και Ιουδαίοι! ΘΑΠ

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

Μακρυ βγηκε, με το συμπάθειο, αλλά είχα ..ονομαστική πρόσκληση

Θανος Πεππας είπε...

Εγω εδω ειμαι, αλλα πρεπει να ερθει ο μεγαλος Πεππας για τις γιατρειες!
Εξαιρετικο (οι σχολιασμοι σας εννοω κυριε καθηγητα, γιατι τα υπολοιπα ειναι γνωστα)!!!!!

Φυρί-φυρί είπε...

Άπαιχτες οι κόκκινες παρενθέσεις! Πολύ δουλειά για το Θόδωρο μαζεύτηκε.

Γερόγαυρος είπε...

Η ζέστη αυτού του καλοκαιριού, έκανε μεγάλες ζημιές.

Μακάμπι είπαμε. ???

Κάτι μας θυμίζει, αλλά φέτος γελάμε ΕΜΕΙΣ. !!!

Χαιρετώ (τσι) Σύγγαυροι αυτής της γωνιάς. !!!

Καλησπέρα Δάσκαλε.Όσο γέλιο μας αφαιρούν τα τρωκτικά της πολιτικής, μας το προσφέρεις εσύ.

Χαιρετώ σας ...... ΑΠΑΝΤΕΣ. !!!

Υ.Γ. Πάντως ο "πράσινος" ασθενής επιθυμώ να μην αποθάνει, διότι με τι θα γελάμε ........ μετά. ;;;

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

Απεδωσα, ομως!

Ανώνυμος είπε...

Μη χαιρόμαστε με την αρρώστια του ΠΑΟ, η δικιά μας είναι μεγαλύτερη. Ο Μαρινάκης ξαναζωντανεύει το φάντασμα του Κόκκαλη. Ο ίδιος καρκίνος κατατρώει την ομάδα: Δούλεμα στους κάφρους τπους οπαδούς, γκετοποίηση της ομάδας, βορά στους χασισέμπορους της 7 και εμπόρους εισιτηρίων που κρατάνε τους υγιείς φιλάθλους μακριά από το Καραϊσκάκη
Και απίστευτα ψέμματα, όπως πάντα για παίκτες από το πάνω ράφι, με τη βοήθεια των αργυρώνητων φυλλάδων και δημοσιογράφων.
Τα είχαν βρει με τον Μακούν αλλά κλωτσούσε η Αστον Βίλα... οι χωριάτες κατά τον πρωταθλητή. Τώρα τα βρήκαν με την Αστον Βίλα αλλά κλωτσάει ο παίκτης. Σα να μην πέρασε μια μέρα σα να ζούμε το ίδιο έργο, την ίδια κοροϊδία όπως εδώ και 10 χρόνια... για να καταλήξουμε στον Τζώλη

MLP είπε...

Όλα τα λεφτά οι κατακόκκινες παρενθέσεις!!!!!