9.2.13

ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΚΟΥΙΖΑΚΙ - 2 ΕΥΚΟΛΑ, 3 ΔΥΣΚΟΛΑ.

 1. Παιχταράς και μέγας γκολτζής και προπονηταράς!

 2. Το επώνυμό του μεταφράζεται στα ελληνικά ως "γνωρίζω συνδρομητές"!

 3. Τό 'πα σε μάγισσες, σε χαρτορρίχτρες!

 4. Ούγγρος γιατρός (εν τάξει, κτηνίατρος!) και διεθνής και παιχτούρα, που έπαιξε στον Α.Ο. Φραγκισκουπόλεως!

5. Γεννήθηκε στο Λορέντσο Μαρκές.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο πρώτος είναι ο Αργεντίνος Κάρλος Μπιάνκι (παίζοντας στη Γαλλία). Ο Ούγγρος νομίζω ότι είναι ο (δόκτωρ) Γκυόργκι Σάροσι, προπολεμικός παικταράς της Φερεντσβάρος και της Εθνικής. Ο τελευταίος, βέβαια, ο Εουσέμπιο. ΝΙΚΟΣ ΑΠΟ ΝΙΚΑΙΑ.

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

Να δωσω 2 ωστε να αφησω και ..πα΄σσες! Στο 3 ο Χουάν Βερόν και στο 2 ο Γιόχαν Νέεσκενς Μετά, ξαναμπαίνω (το 1 για ..Τσαπατσάρη, λογω Αρχεντίνα!)

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ ΝΙΚΟΣ ΑΠΟ ΝΙΚΑΙΑ & Θεόδωρος Α. Πέππας: Όλα σωστά, πλην του Ούγγρου. Το μικρό του όνομα "Ματθαίος". περιμένω ώς αύριο το βράδυ.

Vassilis Tsapatsaris είπε...

Έξοχο το κουιζάκι σου Γιώργο. Λίγο μετά εορτής έρχομαι, αλλά αναγνωρίζω δια γυμνού οφθαλμού και εγώ τους Νέεσκενς, Βερόν πατέρα και βέβαια Εουσέμπιο. Τον μεγάλο Μπιάνκι δεν θα τον αναγνώριζα. Είναι λίγο παλιά για μένα η φωτογραφία. Δεν έχει τύχει να συναντήσω πουθενά φωτογραφίες του από εκείνη την εποχή. Τον ούγγρο δεν τον ήξερα, έψαξα και τον βρήκα όμως, με αφορμή το κουιζάκι σου [για να μαθαίνουμε και τίποτα οι νεότεροι :) ]. Δεν τον γράφω μήπως τον γνωρίζει κάποιος άλλος από την εκλεκτή παρέα και το χαλάσω.

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

Καλά εκανα κι ειπα μονο δυο Κάνω και ..χατ-τρικ με τον Mate Fenyvesi-θα τον εβρισκα βεβαια κι από την ..μεταφραση της Ferencvaros αλλά τον ηξερα , ομολογω Στην Φερεντσβαρος πάντως, σωστος ο Νικος -που οντως αναφερεται Dr G.Sarosi αλλα αναφερεται πως σπουδασε Νομικα-σιγα μην τοξερα-στο Γκουγκλ το βρηκα! Ελθέ και συ τωρα στην σελίδα καθότι ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΡΙΑ! Πανω στην εξεδρα, της Τρίπολης χθες, στα ..ΛΑΤΙΝΙΚΑ!

ΣΠΕΥΣΕ

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Βασίλης Τσαπατσάρης: Ωραίος! και φιλομαθής! Χαίρε, σύυγαυρε!

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

Θεόδωρος Α. Πέππας: Είμαι βέβαιος ότι τον ήξερες τον Φενίβεζυ. Περνάω από εκεί.