9.3.07

ΕΝΑΣ ΕΦΗΒΟΣ 82 ΕΤΩΝ




ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ!

Ο δαφνοστεφανωμένος έφηβος, φίλτατοι σύγγαυροι, γίνεται αύριο -δηλαδή σε μια ώρα και κάτι λίγα λεπτά- ογδονταδύο ετών! Είναι ένας εφηβος 82 ετών. Πάντα δαφνοστεφανωμένος. Νέος πάντα και σφριγηλός. Μόνιμος δε τιτλούχος. Και μάλιστα σε όλα τα σπορ. Αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής του ελληνικού αθλητισμού. Κυρίαρχος των αθλημάτων. Σαρωτικός, ολοκληρωτικός, ανίκητος. Είναι ο αιώνιος έλληνας έφηβος που δίνει χαρά στους οπαδούς του: στους μισούς Έλληνες, τουτέστιν. Οι άλλοι μισοί είναι πια γνωστό ότι είναι απλώς ΑΝΤΙ-ολυμπιακοί. Είναι και αυτό τίτλος τιμής. Ίσως μάλιστα να είναι και ο μεγαλύτερος από όλους τους τίτλους μας. Διότι οι μεγάλοι προκαλούν ή τον έρωτα ή το μίσος. Tertium non datur - για τους μεγάλους. Και εμείς, οι γαύροι, είμαστε ερωτευμένοι εφ' όρου ζωής με τον Ολυμπιακό, με τον Θρύλο της ζωής μας.

Η ιδέα του Καμπέρου, του Μανούσκου και των Ανδριανοπουλαίων στην ταβέρνα του Μοίρα... κάτω στον Πειραιά, στο λιμάνι... κατέστησε ευτυχείς γενιές και γενιές ελλήνων φιλάθλων που εκδήλωσαν από μιας αρχής και εξακολουθούν να εκδηλώνουν μέχρι αυτή τη στιγμή, που σέρνονται τούτες οι ηλεκτρονικές αράδες την ακράδαντη πίστη τους στο σύμβολο του δαφνοστεφανωμένου έφηβου.

Σύγγαυροι,
ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ!

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Καμπέρος είχε σκοράρει στο 8-2 του 1930 ή κάνω λάθος;

μαραδό είπε...

Μακάρι να προχωρήσει η αδελφοποίηση Ολυμπιακού και Μπόκα . Εχω ταξιδέψει στο Μπουένος Αίρες και επισκεφθεί το θρυλικό Μπομπονέρα ...σου κόβοντε τα πόδια !

τουκιθεμπλομ είπε...

10 Μάρτη γεννήθηκε και ο Μπιν Λάντεν!

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ αγκαθάκος: Αγκαθάκο, ήρεμα, γιατί θα αποκαλύψω όχι ποιός είσαι, αλλά το "ποιόν" σου. (Καλό, αι;!). Κι έπειτα να δω ποιός θα ρθει να σε κουραζάρει, όταν θά 'σαι moriturus άφημένος στα χέρια / νύχια της ΑΕΚ (: της Ασπροκόκκινης Επιστημονικής Κοινότητας, ήτοι).

@ marado: Η Ομάδα Πρωτοβουλίας που προωθεί την αδελφοποίηση έχει κάνει σχεδόν τα πάντα. Και η Μπόκα έχει δεχθεί. Τί μένει;...

@ ΤΟΥΚΙΘΕΜΠΛΟΜ: Καλό είναι αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Μελετώ ενίοτε και το δεύτερο blog σας. Ο Μίχος είναι αυτός που βγαίνει στην ''Αθλητική Κυριακή'';

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια Πολλά στον Ολυμπιακό μας που μας κάνει υπερήφανους με τις μεγάλες του επιτυχίες. Οι οποίες, βέβαια, τον έχουν καταστήσει τον μεγαλύτερο σύλλογο παγκοσμίως. Κανένας άλλος αθλητικός σύλλογος στον κόσμο δεν έχει να επιδείξει τόσες πολλές επιτυχίες σε τόσα πολλά αθλήματα.
Δεν εύχομαι να τα χιλιάσει, γιατί αυτός ο αριθμός είναι πολύ μικρός. Ο Θρύλος και ο θρύλος του θα ζουν μέχρι το τέλος του κόσμου.
Αυτό που εύχομαι είναι να συνεχίσει να μας κάνει υπερήφανους, δηλ. γαύρους, με τις τίμιες και μπεσαλίδικες επιτυχίες του.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Doc gyneco: Όχι, αυτός που βγαίνει στην Αθλητική Κυριακή δεν είναι Μίχος, αλλά Μυχός! Προσοχή, γιατρέ μου: "μυχός", με ύψιλον! Αν και, εδώ που τα λέμε, δεν θα έπρεπε να τα λέω ή να τα επισημαίνω αυτά σε εσάς που οίκοθεν, λόγω επαγγέλματος, εξετάζετε τους "απορρήτους μυχούς" (όπως λέει και ο Αριστοφάνης στις "Θεσμοφοριάζουσες") των γυναικών!

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Βαγγέλης: Και πέραν της συντελείας -αν ποτέ υπάρξει- του κόσμου, Βαγγέλη μου, θα ζει ο Θρύλος. Χαίρε

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί να γίνει μια αδελφοποίηση και με μένα γιατί νιώθω μεγάλη μοναξιά στον πάγκο;

Ανώνυμος είπε...

Αγκαθάκο χαιρετισμούς ... εκ Βαθέων

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ διμούτσουνος: De profundis εννοείτε ή κάτι άλλο κρυπτικότερο; Ο Μπόρχα είναι ο Όρχαμος των κυνηγών... Τον Πόλλακ... Σίντνεϋ τον λέγανε;

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που ειρωνεύεται τον Μπόρχα πείτε του ότι ο Ανδρεούτσι δεν ήταν ο Μπερτολούτσι. Η μνήμη πάει... Βαθειά

Ανώνυμος είπε...

Μπουκάραν Τούρκοι στο Μοριά - μας πιάσανε ! Χαίρετε !

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ ορνιθολογικό πορτοκαλάκι: Πρά ωρέ, να το πιάκω, το βαζέλα να το χαλνάω, που τα με πει κουράδγιες το Φέλιξ...