25.6.07

ΚΑΙ ΤΙ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ!...



Για καμμιά βδομάδα θα λείπω στο Τσιρίγο - για δουλειές και όχι για διακοπές. Η Elisabetta Gregoraci θα σας κρατάει συντροφιά. Τυχεράκηδες!...

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Aν και υπάρχει πίνακας, του Βαττώ νομίζω, γιά τα Κύθηρα, ψηφίζω την επιλεγείσα εικονογράφηση

Ανώνυμος είπε...

Μα καλά, η Ελιζαμπέτα και εδώ και στο αλωνάκι, πού θα προλάβει η κακομοίρα;

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ θεόδωρος α. Πέππας: Είπαμε να είμαστε πρωτότυποι.

@ καζιμιέρσκι κ.λπ.: Είπαμε να είμαστε και σωρευτικοί, γιάτσεκ αίλουρε! Εγώ ξέρω κι έναν Βάντσικ 2-4, πολωνό...

Ανώνυμος είπε...

Να βάλετε τη Μαρκούτσι απο το πώς το λένε...αλωνιστήριο, να κάνει υπερωρίες!

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

Eλπίζω να υπάρχει διαθέσιμο Supersport στα Κύθηρα. Ο Νέρι έβφαζε μάτια, πιό Βραζιλιάνος απ τους Βραζιλιάνους, η δε Παραγουάη τα χαράματα χόρεψε 5-0 την Κολομβία. Χατ-τρικ ο Ρόκε Σάντα Κρούζ!

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

Το κακό είναι, Θόδωρε, ότι ο Καστίγιο "πρέπει" κατόπιν τούτων των εμφανίσεών του να φύγει. Ναι, με πολλά χρήματα. Το ότι είναι μέγας παίχτης εγώ (και εσύ) το ξέρω χρόνια - κάτι σερβονορβηγέζικα μουλάρια και κάτι αντικειμενικές δημοσιογραφάκλες δεν το έχουν μάθει ακόμα.

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

Yπενθύμιση: 29-6-1982, Μπαράζ στον Βόλο και τους σκίζουμε τον..Παναθηναϊκό με 2-1 Εσταβίγιο και Αναστόπουλος. Με την επάνοδο αναμένω σχόλιο πέρα από τα ναγραφόμενα στο βιβλίο. Νυκτερινή άσκηση, τρανζίστορ-μιά από τις φωνές ήταν κι η δική μου (στον Βόλο, αλλά μπορεί να ακούστηκε και ως την Κρήτη)

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

Λοιπόν Γιώργο, το γκολ που έβαλε περνώντας την μπάλα πάνω από τον Ζουάν (αυτός ακόμα τον ψάχνει, κι ας ξημέρωσε Σάββατο) θα θυμίσει-στους Βραζιλιάνους θύμισε ήδη-το γκολ του Πελέ με την Σουηδία, ομοίως 29-6-1958. Τόβλεπα ξανά στο youtube και η σύγκριση δεν είναι ιερόσυλη. Ναι, δύσκολα μένει πιά. Και, εμπορικά, καλύτερα τώρα παρά αν αρχίσουν να τον ξεχνάνε ενώ κι ο ίδιος θα έχει αρχίσει να ακούει τις Σειρήνες. Αν ο Σάντσεζ (ή Σάντσεθ-καστιγιάνικα δεν πάει;) τον πιστεύει τόσο, η Ρεάλ θα την κάνει την πρόταση. Απόλυτα δίκαιο το περί Ντούσαν Σόλιντ. Αν δεν είχε βάλει και κείνο το 3ο στον Τελικό του Παγκρήτιου θα τον χάναμε και τζάμπα. Δεν είναι εύκολο να κρατήσεις παίκτη που χτυπάνε κάποιοι από τους G14. Περισσότερο στεναχωριέμαι που είδαμε πολύ λιγότερο Καστίγιο από ο, τι του (και μας) άξιζε τόσα χρόνια

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

Διά του λόγου το αληθές, δεν ήμουν ο μόνος που το σκέφθηκε Τώρα είδα το παρακάτω, που έχει και τα δύο γκολ http://www.contra.gr/Soccer/America/CopaAmerica/Mexico/158752.html

Ανώνυμος είπε...

Τώρα θα φανεί αν θέλει πραγματικά ο Κόκκαλης να φτιάξει μεγάλη ομάδα. Κανονικά δεν πρέπει να επιτρέψει την πώληση του Καστίγιο. Αν όμως πιέσει ο παίκτης προς αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να χρησιμοποιήσει τα χρήματα που θα πάρει για να φέρει 1-2 παικταράδες και όχι να ισοσκελίσει τα έξοδα για Νούνιες, Γκαζέτι και τους άλλους που φέρεται να θέλει να πάρει.

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

Βαγγέλη συμφωνώ απόλυτα με το σκεπτικό σου. Οταν ο παίκτης ακούει, εκτός από τους άλλους (τύπο, αυζέντηδες) ότι η ομάδα του τον κοστολογεί 10 εκατομμύρια, δεν θα ζητήσει τουλάχιστον διπλάσιο συμβόλαιο; Επίσης, να χαιρετίσω την ορθή προφορά που εδιδάχθημεν. Θα είμαστε γλωσσολογικά ορθοί φέτος εμείς οι δυό κι ο Γιώργος τουλάχιστον φωνάζοντας "μάρκαρε λίγο, ρε Γκαζέττι!" Είπα γλώσσα. Υπάρχει ταινία του Αγγλου Ντέρεκ Τζάρμαν, το Sebastian, όπου όλοι είναι γυμνοί και μιλάνε λατινικά. Εκεί επιλέγεται μετάφραση που νομίζω ότι και ο Γιώργος θα εντυπωσιασθεί! Το motherfucker γίνεται Oedipus!!!

Ανώνυμος είπε...

Έχει κουφόβραση σήμερα. Στην Κύπρο χάλι μαύρο. Ο Ανατολάκης επιστρέφει. Οι γαύροι βγήκαν στη στεριά. Για περιπολία. Ένα γιατρό, γιατρέ! Α, ο Τζάρμαν ήταν γκέι.Για φαντάσου. Όλα μπερδεύονται γλυκά.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Πέππα, χαίρομαι που συμφωνείτε για τα μεταγραφικά. Πρέπει να τον πουλήσουμε τον Καστίγιο; Κανένα πρόβλημα. Όλες οι μεγάλες ομάδες πουλάνε τα αστέρια τους. Πρόσφατο παράδειγμα ο Ανρί που πήγε στην Μπάρτσα. Άλλωστε ο Ολυμπιακός είναι πάνω από πρόσωπα. Τα έχουμε ξαναπεί αυτά. Τα χρήματα όμως που θα πάρεις από τη μεταγραφή, Σωκράτη, χάλασέ τα για άλλη ή άλλες. Και δύο άλλα πράγματα για τις μεταγραφές. Πρώτον: Δε θέλουμε ποσότητα. Θέλουμε ποιότητα. Πήραμε πέρυσι καμιά δεκαριά. Και τι έγινε; Αντί να μου φέρεις Ντομί, Ουαντού, Μπόρχα, κτλ, δώσε τα χρήματα μαζεμένα και πάρε έναν παίκτη δυνατό. Ουκ εν τω πολλώ το ευ. Δεύτερον: Γιατί Ταραλίδη, Παππά, Οκκά, Μάριτς, Μπαμπαγκίντα, κτλ τους αφήσαμε ελεύθερους; Δεν μπορούσαμε να τους πουλήσουμε κάπου; Έστω και 150, 200 χιλιάρικα να βγάλεις από τον καθένα, μαζεύεις ένα εκατομυριάκι κουτσά, στραβά. Γιατί δεν τους βάζουν ένα πωλητήριο; Εντάξει, δύσκολο να τους πουλήσεις, υπάρχουν πολλές παράμετροι που πρέπει να ληφθούν υπ' όψη, αλλά τουλάχιστον κάνε μια προσπάθεια. Κρίμα! Πεταμένα λεφτά. Το Αεκάκι φέτος θα συμπληρώσει το ρόστερ της με τα δικά μας αποφάγια. Ήδη πήρε Ρίμπο, Παππά και πάει για Ταραλίδη. Δε θα με εξέπλητε να δω εκεί και Οκκά και Ανατόλ. Σε λίγο θα αλλάξουν το όνομα της Αεκ και θα τη λένε Ολυμπιακός 2, όπως κάνουν στην Ισπανία. Για να τελειώσω με τις μεταγραφές, Θέλουμε οπωσδήποτε μεγάλο σέντερ μπακ.
Τώρα για την προφορά. Όταν με το καλό τελειώσουν οι μεταγραφές θα ζητήσουμε από τον αγαπημένο μου πρώην καθηγητή και παντοτινό σύγγαυρο να μας κάνει μία λίστα με τις σωστές προφορές των ονομάτων όλων των ξένων μας παικτών για να τα φωνάζουμε σωστά σε κάθε γκολάρα που θα πετυχαίνουν.
Την ταινία που αναφέρετε δεν την έχω δει. Θα προσπαθήσω να τη βρω και να τη δω, όμως, γιατί μου προξένησε το ενδιαφέρον.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Πέππα, διάβασα το άρθρο σας για τον Σέρλοκ Χολμς και το βρήκα εξαιρετικά ενδιαφέρον. Έχω διαβάσει όλα τα βιβλία του Ντόυλ. Πάντως ο καλύτερος Σέρλοκ Χολμς ήταν ο Τζέρεμι Μπρέτ που πρωταγωνίστησε στις τηλεοπτικές περιπέτειες του ντετέκτιβ. Έχετε δει κάποια επισόδια; Είναι εκπληκτικός. Και γενικότερα η σειρά αυτή είναι πολύ προσεγμένη.

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

Αγαπητέ Βαγγέλη, θερμά σε ευχαριστώ που μου γλυτώνεις την ανάγκη γραφής περί Καστίγιο και μεταγραφών. 100% προσυπογράφω όσα είπες. Γιά τον Μπρετ, βλέποντάς τον περισσότερο είμαι 90% σύμφωνος. Το έργο είναι avant garde σίνεμα, και μόνο σαν ιδέα το αναφέρω, διότι κινηματογραφικά δεν έχει ιδιαίτερη αξία (ο Τζάρμαν βεβαίως ήταν gay, ανώνυμε/η, αλλά δεν τον αναφέρω γι αυτό. Δεν είμαι εγώ, αλλά δεν θα σταματήσω να ακούω την μουσική πχ που μου αρέσει, λόγω των ..προσανατολισμών του συνθέτη!) Μην καταχρώμεθα της απουσίας του οικοδεσπότη γιά να χορεύουμε με τα ..ποντίκια!

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

Να προσθέσω μόνο ενα, κατάλληλο και με το χρώμα που έχει το μετερίζι, διαμάντι μετάφρασης. Αν δεν το έχει στην διάθεσή του ο Γιώργος, έχω και βιβλιογραφία! Η ταινία Grease με τον Τραβόλτα μεταφράστηκε και προβλήθηκε στην Ισπανία ως Brillantina. Παρά το ότι η Βενεζουέλα είναι ισπανόφωνη χώρα, επέλεξε αλλη λέξη: Vaselina!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο Τζάρμαν είναι ωραίος επειδή ήταν gay. Ήδη , σύμφωνα με το ΘΡΗΣΚΕΥΟΜΕΝΟΙ ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ, έχουμε ιδρύσει τους ΘΡΗΣΚΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΚΟΚΚΙΝΟΥΣ GAY, LESBIAN & TRANSEXUAL PARTISANS. Όσοι ενδιαφέρονται θα μας βρουν στο GAYGATE07.GR.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ ΟΛΟΙ: Αγάλλομαι που η απουσία μου δεν έβλαψε τον διάλογο στο ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟ ΜΕΤΕΡΙΖΙ. Και δη στο ντάλα καλοκαίρι. Βαγγέλη και Θόδωρε, προσυπογράφω όσα λέτε. Θόδωρε, οι πληροφορίες σου είναι όντως αχτύπητες. Θα τα πούμε ίσως από αύριο πάλι. Χαιρετισμούς σε όλους τους γαύρους.