14.6.07

TA NEA * ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ SITE ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ


Αντιγράφω από το επίσημο site του Ολυμπιακού:


Οι διοικητικές αλλαγές που θα γίνουν στην ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ παρουσιάστηκαν την Πέμπτη σε συνέντευξη Τύπου που έγινε στα γραφεία του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΎ στην Πλατεία Αλεξάνδρας απο τον Πρόεδρο του Συλλόγου, κ. Σωκράτη Κόκκαλη ενώ για τη νέα εποχή που ξεκινάει μίλησαν και οι κ.κ. Γιώργος Λούβαρης (Α' Αντιπρόεδρος), Πέτρος Κόκκαλης (Διευθύνων Συμβουλος), Ίλια Ίβιτς (Τεχνικός Διευθυντής), Σάββας Θεοδωρίδης (Μέλος του Δ.Σ.) και Γιάννης Χρυσικόπουλος (Γενικός Διευθυντής).

Τη συνέντευξη Τύπου άνοιξε με την τοποθέτησή του ο Πρόεδρος του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, Σωκράτης Κόκκαλης: «Η σημερινή συνέντευξη αφορά την ενημέρωση, την έγκυρη ενημέρωση, για θέματα που έχουν σχέση με ορισμένες διοικητικές αλλαγές που θα γίνουν στην ΠΑΕ Ολυμπιακός. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός και ο Ολυμπιακός γενικότερα είναι ο μεγαλύτερος αθλητικός οργανισμός αυτής της χώρας. Έχοντας αυτή τη θέση, ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος πλέον να οργανωθεί στα πρότυπα των μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων και θα έλεγα σαν παράδειγμα που πρέπει ν' ακολουθήσουμε είναι η οργάνωση, π.χ. των αγγλικών συλλόγων. Γι' αυτό το λόγο πρέπει να κάνουμε ορισμένες αλλαγές οι οποίες θα μας βοηθήσουν ώστε να συνεχίσουμε την καλή πορεία που είχαμε μέχρι τώρα και στο μέλλον.

Ο Ολυμπιακός έχει δύο, θα το έλεγα, σκέλη. Το ένα είναι ότι ο Ολυμπιακός είναι μία ανώνυμη εταιρία και το δεύτερο είναι το αγωνιστικό. Είναι μια ομάδα που απευθύνεται σε εκατομμύρια φιλάθλους και οι οποίοι θέλουν ο Ολυμπιακός να είναι πρωτοπόρος στην Ελλάδα και να έχει καλές παρουσίες στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Όταν ήρθα στον Ολυμπιακό πριν από περίπου 14 χρόνια ο Ολυμπιακός είχε περάσει μια περίοδο που είχε υποστεί μεγάλη ταλαιπωρία. Αυτή οφείλονταν σε κακοδιοίκηση του Ολυμπιακού που είχε και άμεσο αντίκρυσμα και στον αγωνιστικό τομέα. Η σωστή επιχειρηματική οργάνωση του Ολυμπιακού και οι επιτυχίες στον αγωνιστικό τόμέα είναι άμεσα συνδεδεμένες. Δε μπορέι χωρίς να υπάρχει και στα δύο μια σωστή λειτουργία να είναι ο Ολυμπιακός αυτός που θέλουμε όλοι να είναι.

Επειδή διαβάζω και ακούω πολλά αναφορικά με τη σημερινή μας ανακοίνωση-συνέντευξη, πρέπει να πω ότι εδώ δεν γίνεται μια γενική αναταραχή ή αναδιοργάνωση στον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός θα λειτουργήσει έχοντας ένα διοικητικό συμβούλιο. Το Δ.Σ. θα είναι αυτό που όλοι γνωρίζετε και το Δ.Σ. θα ενεργοποιηθεί και θα εντατικοποιηθεί στα δρώμενα του Ολυμπιακού. Μπορώ να πω ότι μέχρι σήμερα το Δ.Σ. δεν είχε αυτή τη λειτουργία τόσο καλά οργανωμένη. Αυτό πρέπει στο μέλλον να διορθωθεί. Εγώ προσωπικά θα είμαι Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, κ. Λούβαρης Α' Αντιπρόεδρος, ο κ. Θεοδωρίδης Μέλος του Δ.Σ. ενώ και τους υπόλοιπους που είναι στο Δ.Σ. τους γνωρίζετε. Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας αναλαμβάνει ο κ. Πέτρος Κόκκαλης και Τεχνικός Διευθυντής ο κ. Ίλια Ίβιτς και ο κ. Γιάννης Χρυσικόπουλος θα είναι Γενικός Διευθυντής της εταιρίας.

Η λειτουργία συνεπώς της ΠΑΕ Ολυμπιακός θα γίνεται υπό την εποπτεία και τις κατευθύνσεις και τις αποφάσεις που θα παίρνει το Δ.Σ. με βάση τις εισηγήσεις που θα γίνονται από τα ενεργά στελέχη του Ολυμπιακού. Νομίζουμε ότι κατ' αυτόν τον τρόπο θα έχουμε πολύ καλύτερη λειτουργία σε όλα. Και στο αγωνιστικό και στο επιχειρηματικό μας σκέλος διότι οι νέοι άνθρωποι θα δώσουν μια καινούργια δυναμική. Εμείς έχουμε την εμπειρία και τις γνώσεις για να παίρνουμε τις αποφάσεις στο Δ.Σ. που θα βοηθούν την καλή λειτουργία του Ολυμπιακού. Όλοι είμαστε φίλαθλοι του Ολυμπιακού και θέλουμε να βλέπουμε μία ομάδα η οποία και να φέρνει καλά αποτελέσματα και να αποδίδει ένα στυλ παιχνιδιού που θα μας ικανοποιεί.

Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στον προπονητή μας, τον κ. Τάκη Λεμονή, και θα τον στηρίξουμε πλήρως. Η συνεργασία μας με τον Ίλια Ίβιτς ως τεχνικό διευθυντή στην ομάδα αποσκοπεί σ' αυτό το κομμάτι. Ο Ολυμπιακός δεν έχει μόνο μια ομάδα που παίζει στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα, αναφερόμενος βέβαια στο ποδοσφαιρικό κομμάτι. Συμμετέχει στα πρωταθλήματα Νέων, έχει τις ακαδημίες κ.τ.λ. Είναι ένας ολόκληρος οργανισμός που θα πρέπει να κάνει ορισμένες κινήσεις τώρα. Είμαστε βέβαιοι αυτό που πετύχαμε εμείς τα τελευταία 11 χρόνια θα συνεχιστεί και στο μέλλον. Θα συνδυάζει την εμπειρία και τις γνώσεις των εκ δεξιών μου με τις δυνάμεις των εξ αριστερών μου και φυσικά του κ. Λεμονή.

Την Τρίτη θα έχουμε Δ.Σ. που θα συζητηθεί το νέο οργανόγραμμα του Ολυμπιακού. Θα υπάρχει πλήρης τάξη αναφορικά με τις αρμοδιότητες του καθενός. Πρέπει να προσέξουμε κάτι. Τα συνθήματα που λέγονται ορισμένες φορές στο γήπεδο άλλες φορές είναι αρνητικά, άλλες θετικά. Η καλή οργάνωση του Ολυμπιακού είναι απαραίτητη ώστε ο Ολυμπιακός να μην περάσει δεκαετίες σαν κι αυτή που προϋπήρξε πριν αναλάβω τη διοίκηση. Έχουμε όλες τις προϋποθέσεις, τη θέληση και τη βούληση να συνεχίσουμε και να προχωρήσουμε να είμαστε πρωτοπόροι. Για να είμαστε αυτό που λέμε, καλύτεροι στην Ευρώπη, πρέπει να οργανωθούμε ανάλογα. Κάνουμε τώρα αυτές τις κινήσεις, τις διοικητικές, από 'κει και πέρα όμως ο Ολυμπιακός είναι εκατομμύρια κόσμου.

Θέλουμε ο Ολυμπιακός να γίνει σύγχρονη ευρωπαϊκή ομάδα κι αυτό αφορά όλους. Αφορά τη διοίκηση, τους παίκτες και τους φιλάθλους μας. Ένα από τα θέματα που θα πρέπει να δούμε είναι ότι μόνο ενωμένοι όλοι αυτοί και λειτουργώντας σαν γροθιά θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε τον Ολυμπιακό. Δεν θέλω να ευχαριστήσω κανέναν για ότι έγινε μέχρι σήμερα γιατί θα συνεχίσουν να συμμετέχουν στα δρώμενα του Ολυμπιακού από τη θέση του Δ.Σ. Όπως είπαμε είναι εκλεγμένο το Δ.Σ. Από εκεί και πέρα θα υπάρξει μια πολύ πιο άμεση συμμετοχή του Δ.Σ. στα διοικητικά του Ολυμπιακού. Αυτά ήθελα να πω εγώ και να δώσω τον λόγο στον κ. Λούβαρη και μετά στον κ. Θεοδωρή».


Γιώργος Λούβαρης (Α' Αντιπρόεδρος): «Όπως είπε και ο κ. Πρόεδρος δεν είναι ώρα για ευχαριστιές προς το πρόσωπό του γιατί, ούτως ή άλλως, είναι δεδομένες. Αισθάνομαι ότι παραμένω ενεργός στον Ολυμπιακό ανεξαρτήτως αν παύει η καθημερινή ενασχόληση που είχα επί 14 χρόνια. Είμαι σίγουρος ότι το νέο σχήμα που προκύπτει στον Ολυμπιακό με τον Πέτρο, τον Ίβιτς και Λεμονή και φυσικά τους παίκτες θα έχει μία συνέχεια που εύχομαι και πιστεύω να έιναι καλύτερη απ' αυτή που υπήρχε μέχρι σήμερα. Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους εσάς που συνεργαστήκαμε όλα αυτά τα χρόνια. Υπήρξαν και εντάσεις και ήσυχες μέρες. Δεν έγινε τίποτα από καμία σκοπιμότητα. Φρόντιζα να σας αντιμετωπίζω με ισονομία. Εύχομαι η νέα κατάσταση να έχει τα επιτυχή αποτελέσματα που έχουμε όλοι, είτε απ' αυτή τη θέση είτε απ' αυτή του οπαδού του Ολυμπιακού».

Σάββας Θεοδωρίδης (Μέλος του Δ.Σ.): «Ευχαριστώ τον κόσμο για την αγάπη προς το πρόσωπό μου που την δείχνει καθημερινά. Είμαστε όλοι στρατιώτες του Ολυμπιακού. Σαν παίκτης και γενικός αρχηγός προσέφερα και ανιδιοτελώς στον Ολυμπιακό. Πανηγυρίσαμε ακόμα 5 τίτλους τα τελευταία τρία χρόνια. Είμαστε υπερήφανοι γι' αυτό. Πιστεύω πολύ στα νέα παιδιά. Με την πείρα θα τους βοηθήσουμε. Και τον Λεμονή και τον Ίβιτς. Έπρεπε να γίνει αυτό. Είναι μια καλή κίνηση. Ο κόσμος να τους αγκαλιάσει και να γεμίζει το γήπεδο. Ο Ολυμπιακός πρέπει να κοιτάει μόνο μπροστά. Πολλά πρωταθλήματα έπονται ακόμα. Ευχαριστώ τον Τύπο για τον καιρό που είμαστε μαζί. Να δέιξουν κατανόηση και στα νέα παιδιά που θα μας αντικαταστήσουν».

Πέτρος Κόκκαλης (Διευθύνων Σύμβουλος): «Εγώ θα ήθελα να ευχαριστήσω, όχι το παρελθόν γιατί δε θα μπορέσω να ευχαριστήσω αρκετά κανέναν. Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη και την ανάθεση αυτού του πολύ σημαντικού πόστου. Εγώ και οι συνεργάτες μου και όλοι μαζί, πραγματικά όλοι όσοι είμαστε Ολυμπιακοί, θα εργαστούμε για το μέλλον. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτό που είπε ο πρόεδρος, να εξασφαλίσουμε ο Ολυμπιακός να έχει τις δυνατότητες να επιτυγχάνει για πάρα πολλά χρόνια. Να μην έχει άγχος κάποιος να κρατάει πάνω στους ώμους του αυτή την προσπάθεια. Πιστεύω ότι οι εργαζόμενοι στον Ολυμπιακό θα κάνουμε όσα μπορούμε για να στηρίξουμε τα όνειρα της ομάδας. Σαν διευθύνων σύμβουλος θα πρέπει να απολογούμαι στο Δ.Σ. Είναι σημαντικό αυτό το Δ.Σ. Συνδυάζει κάτι οξύμωρο, δηλαδή την ομάδα, την εταιρία και την ιδέα. Περιλαμβάνει και τους μετόχους και τα αιρετά μέλη που ψήφισαν τα μέλη του Ολυμπιακού. Αυτός είναι ο δρόμος που θα πρέπει ν' ακολουθήσουμε σαν διοίκηση. Θα ελεγχόμεθα από τους φιλάθλους μας. Πιστέυω ότι θα πάμε πάρα πολύ καλά. Έχουμε πάει πολύ καλά τα τελευταία χρόνια. Ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει να μετουσιώσει αυτό που λέμε ότι ο ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Είναι ο καλύτερος αθλητικός οργανισμός. Με καλή δουλειά, πρόθεση και συνεργασία και να μην ξεχνάει κανείς το χρέος προς τον Ολυμπιακό. Ούτε και το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός γίνεται για να προσφέρει στην ποιότητα όλων. Πάμε κάθε Κυριακή στο γήπεδο και ευχαριστιόμαστε. Υπάρχουν χιλιάδες παιδιά που εκπαιδεύονται για να γίνουν καλοί αθλητές. Ο σκοπός του Ολυμπιακού είναι να κάνει τη ζωή καλύτερη. Με καλύτερη διάθεση και πρόθεση θα τα καταφέρουμε. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στον Ίλια που ξανάρθε στην ομάδα. Καλώς ήρθες Ίλια».

Ίλια Ιβιτς (Τεχνικός Διευθυντής): «Όσοι από σας με γνωρίζετε ξέρετε που δεν είμαι άνθρωπος που τού αρέσει να λέει μεγάλα λόγια. Προτιμώ να μιλάω μέσω της δουλειάς. Δεν σας κρύβω όταν με πήρε πριν από μία εβδομάδα ο κ. Πέτρος Κόκκαλης ότι συγκινήθηκα γιατί ξέρετε ότι με δένουν ισχυροί συναισθηματικοί δεσμοί με την ομάδα. Ο Ολυμπιακός ήταν η πρώτη ομάδα που ήρθα στην Ελλάδα. Έπαιξα πέντε χρόνια ποδόσφαιρο. Εμεινα στην Ελλάδα, έκανα και οικογένεια εδώ. Καταλαβαίνετε τα αισθήματα που έχω. Η επιλογή του κ. Σωκράτη Κόκκαλη και του κ. Πέτρου Κόκκαλη με τιμά και με γεμίζει με πολλές ευθύνες απέναντί τους. Το ίδιο μεγάλες ευθύνες έχω και προς τον κόσμο που από την πρώτη στιγμή που ήρθα στην Ελλάδα είχαμε πολύ καλές σχέσεις. Όταν έρχόμουν και ως αντίπαλος πάντα με χειροκροτούσε ο κόσμος. Αυτό σίγουρα δεν το ξεχνώ. Έχω μεγάλη υποχρέωση και στον κόσμο του Ολυμπιακού να κάνω τη δουλειά που πρέπει. Από τη θέση του τεχνικού διευθυντή θα δώσω όλες τις δυνάμεις να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Όλα αυτά τα χρόνια στο ποδόσφαιρο και ως ποδοσφαιριστής και τα τελευτάια 3 χρόνια ως τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ, πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε την καλή πορέια. Είναι εδώ και ο κ. Λούβαρης, ο πρώτος άνθρωπος που γνώρισα όταν ήρθα στην Ελλάδα. Θα τον χρειαστώ. Τον ευχαριστώ. Ξέρω ότι εδώ είναι δύσκολη και σκληρή δουλειά. Θα χρειαστώ κάποιες συμβουλές από αυτόν. Ευχαριστώ και την πρώην ομάδα μου, την ΑΕΚ που μού έδωσε την ευκαιρία να ξεκινήσω αυτή τη δουλειά».

*Αμέσως μετά ακολούθησαν ερωτήσεις από τους εκπροσώπους του Τύπου. Ακολουθούν οι απαντήσεις που δόθηκαν:

Σωκράτης Κόκκαλης: «Η σημερινή συνέντευξη αφορά στις διοικητικές αλλαγές στον Ολυμπιακό που έχουν σχέση και με τις μεταγραφές. Ο Ολυμπιακός να είστε βέβαιοι ότι θα κάνει τις μεταγραφές που πρέπει να κάνει. Όταν πράγματι υπάρχουν μεταγραφές. Εδώ και έξι μήνες είναι σα να παίζουμε ένα virtual παιχνίδι ή ένα play-station. Επιλέγουμε ομάδες και παίκτες. Λέμε πουλάω τον τάδε και αγοράζω τον δείνα παίκτη. Όταν υπάρξουν πραγματικές και έγκυρες πληροφορίες θα σας καλέσουμε να τις μάθετε. Μέχρι τότε μπορείτε να γράφετε ό,τι θέλετε».

Σωκράτης Κόκκαλης: «Νομίζω ότι κάνετε μια αρκετά λογική σκέψη. Διότι ο Ολυμπιακός έχει τη δυνατότητα. Βέβαια ζούμε σε μια χώρα που δε μπορεί να συγκριθεί από κάθε άποψη, με τις μεγάλες δυνάμεις του ευρωπαίκού ποδσοφαίρου. Μην ξεχνάτε ότι έχουμε κάνουμε με χώρες όπως η Αγγλία, η Γερμανία, η Ισπανία και η Ιταλία. Οι οικονομικές δυνατότητες που έχει ο Ολυμπιακός με άριστη οργάνωση στον επιχειρηματικό τομέα δεν θα είναι αρκετές για να τον κάνουν να μπορέσει ποτέ να γίνει όπως οι ομάδες των μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών λόγω διαφοράς μεγέθους της ελληνικής αγοράς. Η προσπάθεια πρέπει να είναι αυτή που λέτε ώστε ο Ολυμπιακός να έχει ισοσκελισμένους ισολογισμούς. Σε αντίθετη περίπτωση, αν δεν βρεθεί ένας πρόεδρος ο οποίος, όπως λένε να βάλει το χέρι στην τσέπη, τότε θα βρεθεί ο Ολυμπιακός στον... φούντο. Παράδειγμα τέτοιο υπάρχει στην Αγγλία, αν καί δε λειτουργούν όλες οι ομάδες έτσι. Δεν ανακαλύπτουμε τον τρόχο... Υπάρχουν ομάδες που αποτελούν μοντέλο λειτουργίας. Η Τσέλσι για παράδειγμα, αν αύριο ο κ. Αμπράμοβιτς πει βαρέθηκα να ασχολούμαι ή έχω κάτι άλλο να κάνω, η Τσέλσι θα έχει σοβαρότατο πρόβλημα. Δεν θέλω να αποχωρήσω ποτέ από τον Ολυμπιακό αφήνοντας πίσω μου ερείπια».

Σωκράτης Κόκκαλης:«Εγώ δεν μπορώ να ελέγξω αυτό που λέει ο κόσμος του Ολυμπιακού. Κοιτάξτε τί γίνεται. Υπάρχουν τόσοι σταθμοί και δημοσιογράφοι. Υπάρχουν κανάλια. Ο καθένας λέει θέλω μεταγραφές. Θέλω εκείνο και το άλλο. Κι εγώ θέλω πολλά πράγματα. Επειδή ευτυχώς ή δυστυχώς τον Φεβρουάριο θεωρείτο βέβαιος πρωταθλητής ο Ολυμπιακός, όλοι οι φίλαθλοι και τα ΜΜΕ, δεν ασχολούνταν με το αγωνιστικο κομμάτι, αλλά τις μεταγραφές. Οι μεταγραφές θα γίνουν σίγουρα. Δε χρειάζεται να έχει κανείς καμία ανησυχία. Εξάλλου αυτή τη στιγμή είπα ότι το διοικητικό είναι απαραίτητο. Ο Ολυμπιακός αγωνιστικά πρέπει να είναι πάντα καλύτερος. Αυτά τα δύο πράγματα πρέπει να είναι άμεσα συνδεδεμένα. Μετά τις εισηγήσεις που θα γίνουν πλέον σε συνεργασία του τεχνικού διευθυντή με τον προπονητή και οι οποίες θα έρθουν στο Δ.Σ. θα αποφασίσουμε ποιές μεταγραφές θα κάνει ο Ολυμπιακός. Εδώ δεν βλέπουμε μόνο τον Ολυμπιακό της περιόδου 2007/08, αλλά τον Ολυμπιακό σε βάθος χρόνου. Δεν κάνουμε αυτό που έκανε ο Παναθηναϊκός. Δεν φτιάχνουμε ομάδα και διώχνουμε όλους τους παίκτες για να φέρουμε νέους που θα αποδώσουν σε πέντε χρόνια. Αυτά τα έλεγαν κάποιοι που απέτυχαν. Είπαμε θα δώσουμε μεγάλο βάρος και στις ακαδημίες μας. Και η ΟΥΕΦΑ, όπως ξέρετε, επιβάλλει από την αγωνιστική περίοδο που μας έρχεται να υπάρχουν συγκεκριμένοι παίκτες από την ακαδημία στην ομάδα. Οι ακαδημίες δε μπορεί να είναι ο μόνος τροφοδότης. Ο Ολυμπιακός είναι και ένα συναίσθημα. Εμείς τόσα χρόνια αυτό που κάναμε στον Ολυμπιακό, δε νομίζω ότι κανείς από σας, αν και έχουν γραφτεί διάφορα, πιστεύει ότι το κάναμε για να βγάλουμε χρήματα. Το κάναμε επειδή θέλουμε να βλέπουμε όσο καλύτερο γίνεται τον Ολυμπιακό. Εισηγήσεις θα γίνονται στο Δ.Σ. και θα τις μαθαίνετε αφού έχετε καλές διασυνδέσεις... Όταν πούμε ποιούς παίκτες θα πάρουμε, θα το ξέρετε αμέσως. Μην προτρέχετε με διάφορα σενάρια».

Σωκράτης Κόκκαλης: «Καλύτερα να με ρωτήσετε εμένα γιατί οι κύριοι θα αναλάβουν. Θεωρώ ότι σήμερα αυτό που κάνουμε είναι ένα βήμα μπρος στην καλύτερη οργάνωση της ΠΑΕ. Εμείς έχουμε κάνει πολλά πράγματα που άλλες ομάδες θα ήθελαν να τα κάνουν, να έχουν ή να τους τα δώσουν κάποιοι τρίτοι. Εμείς κάναμε αυτές τις ανακοινώσεις. Δε λέω ότι ο Πέτρος ή ο Ίλια δεν ξέρουν τί γίνεται στον Ολυμπιακό αλλα΄είμαι βέβαιος ότι στο μέλλον θα βελτιώσουμε πολύ και την επικοινωνιακή μας πολιτική. Και τους κυρίους θα έχετε την ευκαιρία, όχι σήμερα δυστυχώς, να ξέρετε τις απόψεις τους. Το Δ.Σ. θα έχει πιο ενεργό και καθοριστικό ρόλο στην ΠΑΕ».

Σωκράτης Κόκκαλης: «Σίγουρα. Την Τρίτη θα συνεδριάσει το Δ.Σ. θα τις γνωρίσετε τις ανακατατάξεις. Πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Στην Ελλάδα δε μπορούμε να έχουμε 300 εκατομμύρια ευρώ έσοδα το χρόνο όπως έχουν οι ισπανικές ή οι αγγλικές ομάδες. Δε γίνεται. Έχουμε μικρότερη χώρα και φυσικά αγορά. Θα καταβάλουμε προσπάθειες να βελτιώσουμε τα έσοδα του Ολυμπιακού».

Σωκράτης Κόκκαλης: «Τον έχετε περιγράψει κι εσείς πολύ καλά τον μεταγραφικό σχεδιασμό. Σ'αυτό είμαστε και λίγο συνάδελφοι. Οι αποφάσεις που θα ληφθούν πολύ σύντομα θα είναι αποτέλεσμα των μέχρι τώρα επαφών κι αυτών που πρόκειται να γίνουν μεταξύ του τεχνικού διευθυντή, του διευθύνοντος σύμβούλου και του προπονητή. Αναφορικά με τον Ριβάλντο, ο Ολυμπιακός έκανε μία πρόταση στον Ριβάλντο που ήταν κατά τη γνώμη μου διπλάσια απ' αυτή που δέχθηκε για να πάει στην ΑΕΚ. Ο Ριβάλντο έκανε το παράπτωμα ενώ είχαμε συμφωνήσει να μιλήσουμε με όλους τους πάικτες μετά τη λήξη του πρωταθλήματος να θέλει να μιλήσουμε μαζί του πριν. Είναι μεγάλος παίκτης. Τού ευχόμαστε να συνεχίσει καλή πορεία. Βέβαια, να μη συνεχίσει να βάζει τόσα πολλά γκολ... Κι εμείς είμαστε μεγάλη ομάδα. Ήταν λάθος του Ριβάλντο να μην ακολουθήσει αυτά που είχαμε συμφωνήσει».

4 σχόλια:

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

Ολα καλά κι όλα ωραία... και μιά σημαία σε ενα μπαλκόνι...αλλάζει χρώματα και με πληγώνει. Ολοι καλές προθέσεις είχαν, έχουν και θα έχουν-και ξέρετε τι λέει ο Οσκαρ Γουάϊλντ ότι προκύπτει. Ολα θα κριθούν μέσα στις 4 γραμμές του γηπέδου και τι ομάδα θα παρουσιαστεί τον Αύγουστο στα φιλικά και τον Σεπτέμβρη στά επίσημα

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

Συμφωνώ, φίλτατε! Το ότι δεν μιλάω και δεν γράφω, αλλά απλώς παραθέτω αυτά τα κατεβατα, δεν σημαίνει ότι δεν έχω γνώμη. Αφήνω, ωστόσο, να μιλήσει η πραγματικότητα του γηπέδου, που θα τα ξέρει όλα και θα μας τα πει καλά.

Ανώνυμος είπε...

Μα τι αναδιάρθρωση του διοικητικού σχήματος είναι και τούτη στα μέσα Ιουνίου. Χάθηκε τόσος καιρός πριν. Άιντε πάλι από την αρχή. Εσωστρέφεια μου μαρτυρούν οι διοικητικές λύσεις. Λεμονής, Ίβιτς. Δεν ξέρω αν θα προλάβουν την παρέλαση! Πάντως για κάλαντα δεν τους βλέπω αμφοτέρους. Προβλέπω η συμμετοχή μας στο Champion's League θα φέρει ανασχηματισμό εντός του Φθινοπώρου! Ο Υιός θα επιζήσει βεβαίως οικεία βουλήσει, πλην όμως χωρίς να καρποφορήσει, διότι ο Πατήρ και Άγιο Πνεύμα θα φροντίσει δεόντως να τον καπελώσει με κανένα Χρυσανθακόπουλο, τουτέστιν θα τον υποχρεώσει να σηκώσει τον σταυρό του μαρτυρίου.
Τέλος αγαπητέ κ. καθηγητά φοβάμαι μην αρχίσουμε και μεις εντός των αμέσως προσεχών ημερών και συζητάμε για περίεργους τύπου Παουτάσο, διαφόρους Μαντούκες και τα συναφή άθλια παραδείγματα που επέλεγαν κατά κόρον τα συμπαθή χανούμια επί των ημερών Ίλια Ίβιτς. Είναι η μόνη συνθήκη να αφοσιωθούμε στα μπάνια μας και να αφήσουμε τον αθλητικό τύπο να παρουσιάζει τις καραβιές των Λατινοαμερικάνων ως νέους Χατζηαπαναγήδες. Έχουμε πείρα από τέτοια καλοκαίρια!!!

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ kordopatis: έχουμε και παραέχουμε πείρα. Επέλεξα να μην πω τίποτα, παρά μονάχα να αντιγράψω. Έχω γνώμη, μα την κρατάω για πάρτη μου. Όλα μπορούν να πετύχουν, και όλα μπορούν να αποτύχουν εξαιτίας άστοχων χειρισμών. Μακάρι να παίρναμε αργεντίνους - "αργεντίνους", όχι υπόλοιπα...

Τέλος πάντων, θα δούμε. Δεν μπορούμε να κάνουμε και τίποτε άλλο.