23.6.07

ΒΑΖΕΙ ΓΚΟΛ ΛΕΝΕ...





Αντιγράφω από το επίσημο σάιτ του Ολυμπιακού:

Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ ανακοινώνει την απόκτηση του Αργεντινού επιθετικού Λιονέλ Χόρχε Νούνιες, από την Αργεντίνος Τζούνιορς. Ο ποδοσφαιριστής υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για 4 χρόνια.


Αντιγράφω και από το σάιτ του ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ:

ΠΑΤΗΣΕ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΝΟΥΝΙΕΣ
«Ήρθα για το πρωτάθλημα και για να παίξω στο Τσάμπιονς Λιγκ»


Στην Ελλάδα βρίσκεται το νέο αστέρι του Θρύλου, Λιονέλ Νούνιες ο οποίος αφίχθη το απόγευμα του Σαββάτου στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και έδειξε έτοιμος για μεγάλα πράγματα με τη φανέλα του Θρύλου. Ο νεαρός άσος της Αρχεντίνος Τζούνιορς, έφθασε στην Αθήνα συνοδευόμενος από τον μάνατζερ και τον πρόεδρο της αργεντίνικης ομάδας και στις πρώτες του δηλώσεις φάνηκε να μένει ευχαριστημένος από την μεταγραφή του στον Ολυμπιακό, τονίζοντας πως ήρθε στην Ελλάδα για να πάρει το πρωτάθλημα και να διακριθεί και στο Τσάμπιονς Λιγκ... Ο Λιονέλ Νούνιες εμφανίστηκε με άσπρο πουκάμισο και μακρύ παντελόνι, μη περιμένοντας πως θα συναντήσει στην χώρα συνθήκες καύσωνα…
«Είμαι ευτυχισμένος με τις εξελίξεις και τη μεταγραφή μου στην ελληνική ομάδα. Θέλω να βοηθήσω τον Ολυμπιακό να πάρει το πρωτάθλημα και να παίξουμε καλά και στο Τσάμπιος Λιγκ. Είμαι ευτυχισμένος που θα αγωνιστώ σε αυτή την διοργάνωση. Πριν από μια εβδομάδα με ενημέρωσαν για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού και όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Είμαι πολύ ικανοποιημένος. Δεν έχω μιλήσει με κάποιον συμπατριώτη μου στην Ελλάδα, θα το κάνω αυτό και θα μάθω έτσι περισσότερες πληροφορίες για τον Ολυμπιακό. Ξέρω πως είναι μια μεγάλη και ιστορική ομάδα με φοβερό κόσμο και καλούς παίκτες», ήταν τα πρώτα λόγια του Νούνιες, ο οποίος ήρθε στην χώρα μας για να ολοκληρωθούν και τα τυπικά της ολοκλήρωσης της μεταγραφής του στους πρωταθλητές Ελλάδας.


Η πρώτη εικόνα είναι από το σάιτ του contra.gr.

11 σχόλια:

τουκιθεμπλομ είπε...

Στο link ο Νούνιες βάζει θεαματικό γκολ.
www.youtube.com/watch?v=JKU1JrzTV9s

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ ΤΟΥΚΙΘΕΜΠΛΟΜ: το έχω δει / απολαύσει.

Ανώνυμος είπε...

Για να δούμε τι θα κάνει και ο Nunez με πρισπωμένη στο n. Αλήθεια, κύριε καθηγητά, ποια είναι η σωστή προφορά του ονόματός του; Νούνιες, Νούνιεθ, ή Νούνιεζ;
Λένε ότι είναι καλός. Αλλά για όλους το λένε αυτό. Θυμάστε τι έγινε πέρυσι με την κόκκινη κόμπρα, τον Μπόρχα; Dum spiro, spero.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ βαγγέλης: Μιας και είναι αργεντίνος το όνομά του προφέρεται "Νούνιες". Αυτόν που γράφουν οι εφημερίδες ως "Γκαλέτι" στα καστιγιάνικα τον προφέρουμε "Γκαγέτι", αλλά μιας και είναι και αυτός αργεντίνος, η σωστή προφορά του ονόματός του είναι "Γκαζέτι". Ας τον πάρουμε, όμως, και θα μάθουμε να τον λέμε και σωστά.

Ανώνυμος είπε...

Φέρτε τα παιδιά από τις κούνιες
για να βλέπουνε τον Νούνιες.

Πάντως έχει ένα πλεονέκτημα που τον κάνει παικταρά. Κοστίζει το 1/3 του Τόμασον

Ανώνυμος είπε...

Ολα στο γήπεδο κρίνονται. Το καλοκαίρι του 1969 το μεγάλο όνομα στις μεταγραφές ήταν ο Μύλλερ (ο ξάδερφός μου έφερνε το ΦΩΣ στην παραλία πανηγυρίζοντας, νόμισε ότι ήταν ο Γκέρντ!) και σχεδόν στα ψιλά έγραφε γιά έναν νεαρό από τον Αργοναύτη. Γιά τους πολύ, πολύ νέους, τον έλεγαν Γιώργο Δεληκάρη.

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι ο Νιούνιες, το προφέρω καλά κ. καθηγητά(;), να τρελάνει και τα μωρά στις κούνιες.
Ρίσκα φαίνεται να παίρνει ο Ίβιτς, κι αυτό δεν είναι κακό. Αρκεί βέβαια να μην πρόκειται για τον έξω δεξιά ταβλαδόρο καφενείου του Μπουένος Άιρες. Στο παρελθόν μας έχουν έρθει και τέτοιοι. Εμείς αναγκαστικά θα είμαστε οσονούπω οι κριτές των αποφάσεων.
Για την ιστορία θυμάμαι τους τίτλους των εφημερίδων όταν είχε καταφθάσει ο Χόρχε Μπάριος εκ του Μοντεβιδέο. Τεχνίτης, ηγέτης, επιτελικός και άλλα πολλά. Πάω κι εγώ στο πρώτο φιλικό στο ΟΑΚΑ να δω το μάγο. Γίνεται η σέντρα και αμέσως ο Χόρχε ζητάει τη μπάλα με μια κίνηση του χεριού προς το στήθος του, κάτι σαν αφήστε τη πάνω μου, δική μου υπόθεση από 'δω και πέρα. Έτσι πρέπει να λειτουργεί ο ηγήτορας, σκέφτηκα. Προς μεγάλη μου έκπληξη τη γύρισε αμέσως στα τρία μέτρα σ' αυτόν που του την είχε μεταβιβάσει. Σε λίγο πάλι το ίδιο σκηνικό. Μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου ο Χόρχε έπαιζε κάτι σαν τα 'μήλα' που ήξερα από το δημοτικό. Μου τη δίνεις, σου τη δίνω, απαλά-απαλά μην μας πέσει χάμω.
Στο ημίχρονο κατέληξα με τους ομοθρήσκους φίλους μου, ότι ο κ. Μπάριος πόρρω απείχε απ' όσα μας είχαν σερβίρει καλοκαιριάτικα. Γέλαγα μέχρι δακρύων για πολύν καιρό, άλλωστε είχα άλλες αντοχές τότε.
Τώρα πια δεν έχω, οφείλω να ομολογήσω. Τώρα γίνομαι έξω φρενών με τους κάθε λογής Αγκίρε (μάστιγα του Θεού), τον όμορφο Άλβες, την κόμπρα Μπόρχα και άλλες συναφείς λατινικού τύπου εισαγωγές. Ελπίζω ο Νιούνιες να με διαψεύσει...

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ αρχεντίνος: Σφάζεις με το μ παμπάκι. Μπορεί όμως να έχεις και άδικο. Άσε να τον δούμε.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ θεόδωρος α. πέππας: το θυμάμαι πολύ καλά.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ kordopatis: Παιδί μου (αφού με λες "κύριε καθηγητά"), το "Νιούνιες" είναι αγγλοαργεντίνικη προφορά του ονόματος. "Νούνιες" είναι το σωστό.

Δείχνεις ότι είσαι της βαθιάς κουλτούρας ("Αγκίρε, η μάστιξ του Θεού". Συμφωνώ για τον Αγκίρε. Άντε και για τον Άλβες. Τον Μπάριος τον αδικείς. Ο Εστάι στον ΟΣΦΠ δεν έπαιξε και μετά έκανε παπάδες με την Εθνική Χιλής. Εδώ βγάλαμε άχρηστο τον Βερμούδες - και επ' αυτού δεν σηκώνω κουβέντα.

Τους φόβους σου πάντως τους συμμερίζομαι. Στο γήπεδο θα δούμε την αλήθεια.

Ανώνυμος είπε...

Για να ανακεφαλαιώσουμε κ. καθηγητά. Όταν ψωνίζεις λάτιν παίρνεις συνήθως κατιμά. Το καλό πράγμα το έχουν παραγγείλει άλλοι πριν από σένα. Κι όχι μόνο Ιταλοί, Άγγλοι, Γερμανοί, Ισπανοί, αλλά ακόμη και Ολλανδοί, Πορτογάλοι, Ρώσοι. Οπότε σου μένει το μπαγιάτικο.
Και μην μας ξεγελάει ο Ζιό, ή ο Ρίμπο. Ήταν άλλες εποχές. Για τον πρώτο έσκασες πολλά λεφτά, με τον δεύτερο σου ήρθανε εξάρες.
Για τα περί Μπάριος δεν σηκώνω -με τη σειρά μου- κουβέντα. Εντάξει, γενναιοδωρία ψυχής απέναντι σε μια συμπαθητική φιγούρα. Κατά τα άλλα δεν βλεπόταν. Περιττεύει η αναφορά στον Εστάι, θα συμφωνήσετε κι εσείς, ότι η διαφορά μεταξύ τους ήταν μεγάλη (υπέρ του Χιλιανού εννοείται)!