4.11.07

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΟΚ 2 - 1


Αντιγράφω από το σάιτ το"ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ":

Μίλησαν… Τόρο και Κοβάσεβιτς

Με ανατροπή ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες στο πρωτάθλημα και τώρα σκέφτεται πλέον μόνο το μεγάλο ματς με την Ρεάλ Μαδρίτης. Οι «ερυθρόλευκοι» για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας νίκησαν τον ΠΑΟΚ με 2-1, μετά από ένα πολύ ανοιχτό παιχνίδι, στο οποίο θα μπορούσαν να είχαν μπει και άλλα τέρματα.
Ο Δικέφαλος του Βορρά για πρώτη φορά φέτος έδειξε καλή εικόνα μακριά από την Θεσσαλονίκη μετά τη νίκη του και στον προηγούμενο αγώνα του με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς.
Η ομάδα της Θεσσαλονίκης προηγήθηκε στο πρώτο ημίχρονο με τον Παντελή Κωνσταντινίδη στο 42. Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδοσή του και κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ, αφού σημείωσε δύο τέρματα με τον Τοροσίδη στο 52’ και τον Κοβάσεβιτς στο 67’ (ο Σέρβος άσος έπιασε στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ τον Τζιμπούρ του Πανιωνίου).Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Ολυμπιακός είχε και δύο δοκάρια με τους Λούα Λούα και Κωνσταντίνου και δεν είχε στη διάθεσή του τον Παρασκευά Αντζα που είναι τραυματίας.
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε επιθετικά με στόχο να σκοράρει γρήγορα και στο 10’ σε σουτ του Λούα Λούα πάνω στην κίνηση από σέντρα του Τοροσίδη η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ ο ΠΑΟΚ απάντησε στο 15’ με τον Σάλμον, το σουτ του οποίου κοντραρίστηκε και η μπάλα πέρασε κόρνερ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Ολυμπιακός είχε, όμως, δοκάρι μετά από ατομική ενέργεια του Λούα Λούα.
Τις ευκαιρίες... ισοφαρίζει στο 20’ ο ΠΑΟΚ και πάλι με τον Σάλμον, ο οποίος έχασε μοναδική ευκαιρία να νικήσει τον Νικοπολίδη, όταν βγήκε μόνος απέναντι στον Έλληνα διεθνή, αλλά ο τελευταίος έκοψε την μπάλα απομακρύνοντας με τα πόδια. Ο ΠΑΟΚ βρήκε χώρους κινήθηκε και βρέθηκε πολλές φορές στην περιοχή του Ολυμπιακού.
Οι γηπεδούχοι, ενώ είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, δεν κατάφεραν να βρουν με ευκολία διαδρόμους με τον ΠΑΟΚ να στέκεται πολύ καλά μέσα στο γήπεδο και να κυκλοφορεί με μεγάλη άνεση την μπάλα και να βγάζει πολύ καλές αντεπιθέσεις. Βέβαια σε αυτό έπαιξε ρόλο και η αναγκαστική αλλαγή του Λεντέσμα στο 22’ που τραυματίστηκε και μπήκε στην θέση του ο Πατσατζόγλου, ενώ από τον αγώνα απουσίαζε και ο Άντζας ο οποίος είναι τραυματίας...
Έτσι στο 42’ η ομάδα του Φερνάντο Σάντσες κατάφερε να προηγηθεί με σουτ του αφύλακτου μέσα στην περιοχή Κωνσταντινίδη, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο σέντρα του Χριστοδουλόπουλου μετά από εντυπωσιακή ενέργεια, όταν πέρασε τους Πατσατζόγλου και Στολτίδη.
Οπως και στο πρώτο ημίχρονο έτσι και στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν επιθετικά, αλλά αυτή τη φορά με στόχο την ισοφάριση. Αφού αρχικά πίεσαν τους παίκτες του «Δικεφάλου», κατάφεραν να κάνουν το 1-1 στο 52’ με τον Τοροσίδη. Ο Τζόρτζεβιτς, που είχε κερδίσει φάουλ έξω από την περιοχή, το εκτελεί με εξαιρετικό τρόπο και βρίσκει μέσα στην περιοχή ξεμαρκάριστο τον Τοροσίδη, ο οποίος με κεφαλιά νίκησε τον Φερνάντεζ και σημείωσε το πρώτο του τέρμα στο πρωτάθλημα.
Ο ΠΑΟΚ με εκπληκτικό σουτ του Γεωργιάδη λίγο έξω από την περιοχή, που έφυγε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, λίγο έλειψε να πάρει και πάλι το προβάδισμα στο 57’, ενώ ο Ολυμπιακός είχε τη δική του ευκαιρία να προηγηθεί δύο λεπτά αργότερα (59΄) με κεφαλιά του Κοβάσεβιτς την οποία απομάκρυνε ο Φερνάντεζ.
Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν την πίεση στην εστία του ΠΑΟΚ και έχασαν δύο ακόμη καλές ευκαιρίες. Πρώτα στο 61’ με τον Κωνσταντίνου, κεφαλιά του οποίου διώχνει εκπληκτικά ο Φερνάντεζ με την μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι, και στη συνέχεια στο 63’ με τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ να εξουδετερώνει εκ νέου σουτ του Στολτίδη.
Στο 67’ ο Ολυμπιακός κατάφερε να κάνει το 2-1 και έτσι έβαλε τις βάσεις για τη νίκη. Σκόρερ για 6η φορά φέτος ο Κοβάσεβιτς, ο οποίος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα έπειτα από σέντρα του Γκαλέτι. Λίγο αργότερα (69’) ο Γκαλέτι έκανε το πλασέ, αλλά την μπάλα μπλόκαρε ο Φερνάντεζ.
Στο τέλος πίεσε ο ΠΑΟΚ μετά και τις αλλαγές που έκανε ο Φερνάντο Σάντος, αλλά δεν άλλαξε κάτι. Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα το παιχνίδι παιζόταν, πάντως, στα ίσα με τις δυο ομάδες να προσπαθούν συνέχεια και για άλλα γκολ.

Διαιτητής: Παπασταμάτης (Αθήνας)
Κίτρινες κάρτες: Σνάουτσερ, Κοβάσεβιτς, Χριστοδουλόπουλος, Γεωργιάδης.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: (ΤΑΚΗΣ ΛΕΜΟΝΗΣ) Νικοπολίδης, Ζούλιο Σέζαρ, Μπράβο, Ζεβλάκοβ, Τοροσίδης, Στολτίδης, Γκαλέτι, Λεντέσμα (λ.τρ. 22’ Πατσατζόγλου), Τζόρτζεβιτς, Κοβάσεβιτς (79’ Μήτρογλου), Λούα Λούα (57’ Κωνσταντίνου).
ΠΑΟΚ: (ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΣΑΝΤΟΣ) Φερνάντεζ, Σνάουτσερ (72’ Λάκης), Μαλεζάς, Χαραλάμπους, Μπαλάφας (72’ Γκονζάλες), Μελίσσης, Κωνσταντινίδης, Σάλμον (81’ Βρύζας), Γεωργιάδης, Χριστοδουλόπουλος, Μπαϊάνο.

2 σχόλια:

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

"Τον Φαν Μπαστεν θυμισες τον Μαρκο
γειά σου Ντάρκο, γειά σου Ντάρκο"

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

Πολύ ωραίο!