17.1.08

ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΚΑΙ ΤΕΣΣΕΡΑ ΓΚΟΛΑΚΙΑ






Αντιγράφω από το σάιτ του ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ:

Ο Ολυμπιακός δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Παναθηναϊκό στο δεύτερο ημίχρονο και τον σκόρπισε! Οι «ερυθρόλευκοι» μετέτρεψαν σε θρίαμβο το «αιώνιο» ντέρμπι με τους «πράσινους», αφού επικράτησαν με 4-0 και έτσι πήραν την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος Hellas On Line.
Το σκορ για τους «ερυθρόλευκους», που υπήρξαν καταιγιστικοί στο δεύτερο ημίχρονο στο «Γ. Καραϊσκάκης», άνοιξε ο Λούα Λούα στο 6ο λεπτό. Στη συνέχεια, τη "σκυτάλη" πήραν οι Τοροσίδης (63’), Κοβάσεβιτς (66’) και Νούνιες (81’). Το χρονόμετρο στο γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης" μετρούσε μόλις έξι λεπτά αγώνα, όταν ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ με ένα εκπλητικό γκολ του Λούα Λούα. Ο Κογκολέζος επιθετικός των "ερυθρολεύκων" έπιασε ένα εντυπωσιακό βολέ από 25 μέτρα, σε απομάκρυνση της μπάλας από την άμυνα του Παναθηναϊκού, στέλνοντας τη μπάλα να καρφωθεί στο αριστερό "Γ" της εστίας του Γκαλίνοβιτς. Κι ενώ οι συνθήκες προοιωνίζονταν ένα πολύ καλό παιχνίδι, ακριβώς λόγω της γρήγορης επίτευξης του γκολ, περιέργως το πρώτο ημίχρονο κύλησε χωρίς την παραμικρή συγκίνηση, με εξαίρεση ένα σουτ του Παπαδόπουλου, στο 32΄, που πέρασε άουτ.
Οι δύο ομάδες αναλώθηκαν σε ανούσιο παιχνίδι στη μεσαία γραμμή, καθώς ο Ολυμπιακός περίμενε τον Παναθηναϊκό δίνοντάς του γήπεδο, ενώ οι "πράσινοι" δεν ήθελαν να "ανοίξουν" το ματς, ακριβώς επειδή υπολόγιζαν τις "φαρμακερές" κόντρες του αντίπαλου.
Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Δημούσος πήρε τη θέση του Ντόι και λίγο αργότερα ο Γκαλέτι αντικατέστησε τον Σίσιτς. Οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν την πρώτη καλή ευκαιρία στην επανάληψη, όταν ο Σαλπιγγίδης απέτυχε στο 55΄ να πλασάρει τον Νικοπολίδη, στο εξαιρετικό τετ-α-τετ που είχε με τον διεθνή γκολκίπερ του Ολυμπιακού. Από εκεί και ύστερα, όμως, η βραδιά εξελίχθηκε πολύ άσχημα για τους παίκτες του Ζοζέ Πεσέιρο. Στο 63ο λεπτό, σε αντεπίθεση του Ολυμπιακού, ο Λούα Λούα πλάσαρε τον Γκαλίνοβιτς, ο Κροάτης τερματοφύλακας απέκρουσε, αλλά η μπάλα πήρε σχεδόν παράλληλη τροχιά. Ο Τοροσίδης που ακολουθούσε τη φάση έκανε το γύρισμα και ο Γκαλίνοβιτς, στην προσπάθειά του να αποκρούσει, μπήκε με τη μπάλα στα δίχτυα. Πριν οι φιλοξενούμενοι προλάβουν να συνέθλουν, ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς έκανε το 3-0 στο 66΄, δεχόμενος το "δώρο" του Σαριέγκι που άθελά του έστρωσε τη μπάλα στον Σέρβο επιθετικό του Ολυμπιακού.
Σαστισμένος από την αναπάντεχη τροπή, ο Παναθηναϊκός κινδύνευσε να δεχθεί κι άλλα τέρματα στα επόμενα λεπτά. Στο 69΄, σε νέα αντεπίθεση, ο πολύ δραστήριος αλλά απρόσεκτος και επιπόλαιος στην τελική προσπάθεια Λούα Λούα δεν γύρισε καλά τη μπάλα στον Γκαλέτι και ο Σαριέγκι έδιωξε την τελευταία στιγμή. Δύο λεπτά αργότερα ήταν και πάλι ο Κογκολέζος "δράστης" σε μια νέα μεγάλη ευκαιρία, όταν το εξαιρετικό σουτ που επιχείρησε εκτός περιοχής υποχρέωσε τον Γκαλίνοβιτς να "απογειωθεί" για να αποκρούσει, στέλνοντας τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και εν συνεχεία κόρνερ.
Από την πλευρά του, ο Παναθηναϊκός απείλησε στο 75΄ με την κεφαλιά του Σαριέγκι στο κόρνερ του Ιβανσιτς (ο Νικοπολίδης απέκρουσε στη γραμμή), για να "απαντήσουν" οι γηπεδούχοι με τον Νούνιες στο 77΄ (ο Γκαλίνοβιτς απέκρουσε στην κλειστή γωνία του). Στο 81΄, όμως, ο νεαρός Αργεντινός σημείωσε ένα πολύ όμορφο γκολ, όταν με μονοκόματο γυριστό εν κινήσει σουτ στη σέντρα του Πάντου δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον αντίπαλο γκολκίπερ, διαμορφώνοντας ταυτόχρονα το τελικό σκορ.

Διαιτητής: Κάκος (Σύνδεσμος Κέρκυρας)
Κίτρινες: Ζεβλάκοφ, Αντζας - Σέριτς
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Νικοπολίδης, Πάντος, Αντζας, Σέζαρ, Ζεβλάκοφ, Τοροσίδης, Πατσατζόγλου, Τζόρτζεβιτς, Σίσιτς (52΄ Γκαλέτι), Κοβάσεβιτς (71΄ Νούνιες), Λούα Λούα (81΄ Μήτρογλου).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζοζέ Πεσέιρο): Γκαλίνοβιτς, Σέριτς, Βύντρα, Σαριέγκι, Γκούμας, Τζιόλης, Σιμάο (67΄ Ποστίγκα), Παπαδόπουλος (67΄ Καραγκούνης), Ιβανσιτς, Ντόι (46΄ Δημούτσος), Σαλπιγγίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: