30.1.09

ΞΕΣΚΙΣΤΗΚΑΝΕ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΝ ΓΟΥΡΙ!



Τί να σας πω, δικέφαλες κοκότες; Πάντα τέτοια. Για το... γούρι!

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

K. Kαθηγητά,
Κατ'αρχάς, επιτρέψτε μου να σας δώσω συγχαρητήρια για τις ώρες, που, σίγουρα, αφιερώνετε για τον Ολυμπιακό μέσω του προσωπικού σας Ιστολόγιου. Γράφοντας όχι μόνο παραλειπόμενα, καθημερινές ανανεώσεις, πόσο μάλλον προσωπικά (σας) σχόλια και απόψεις, αλλά και ανάρτηση πρωτοσέλιδων, ως επί τω πλείστον, αθλητικών εφημερίδων.
Διαβάζω συχνά το Blog σας, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ιδίως συστηματικά.
Επ' ουδενί, δεν θα ήθελα να υποστηρίξω ότι τόσο διάστημα δεν με επηρέασε κάτι που είχατε αναρτήσει στο σημέιο να γράψω την άποψη μου. Απλά, τελευταία, βιώνω πιο πολύ την αγωνία των αντιπάλων μας βλέποντας τους δευτεροτριτοτεταρτους και καταιδρωμένους. Και μιας που το ΠολυΜετοχικό Ανέκδοτο, και οι κατά τ'άλλα, Ηθικοί Πρωταθληταί, και κατά τον κ. Γου Δου, στην αρχή του Πρωταθλήματος, "το καλύτερο roster της τελευταίας 5ετίας", βλέποντας το τρένο (όχι ο Γ.Δ.) να φεύγει με +12, και +14, έχω ΄βγει έξω απο τα ρούχα μου όταν βλέπω ότι ο αγωνιστικός χώρος, όπου και να παίζει ο Ολυμπιακός μετατρέπεται σε επίδοση ελευθέρων τάκλιν με τις σκάρες απο τους αντίπαλους κατά των ποδοσφαριστών του Ολυμπιακού.
Τελικά, κ. Καθηγητά, ισχύει, ότι όλοι θέλουν να νικήσουν τον Ολυμπιακό, με οιονδήποτε τρόπο.

Αναφορικά με τους "Πέστε Κάτω", ή Α.Ε.Κ. (Άντε Επιτέλους Κάτω), μόνο ενωτική δεν φέρνει η περίπτωση τους. Θέλουν τόσο, μα τόσο πολύ, να νικήσουν τον Ολυμπιακό, που μετατρέπουν τις κλωτσοπατινάδες και αρπαγές απο λαιμό προπονητού σε ένδειξη πάθους και ποδοσφαιρικού τσαμπουκά. Ούτως ή άλλως, μην ξεχνάμε ότι (οι Πέστε Κάτω) έχουν μιά παραδόση στο άρπαγμα λαιμού ποδοσφαιριστη,...εντός αγωνιστικού χώρου τότε. Μην αναφέρουμε το Μοντέλο-Αλάνι που αποθεώθηκε σαν άλλος μάγκας επί Δούρου.
Εν'ολίγης, υπάρχουν δύο ειδών ποδοσφαιρικοί τσαμπουκάδες: ο μέσα στα πλάισια του ευ' αγωνίζεσθαι με το να κάνεις τάκλιν, να τζαρτζάρεις λίγο πέρα του δέοντος, άντε και κανένα trash-talk με τον αντίπαλο για να πάρεις κάποιους πόντους απο την εξέδρα. Στον αντίποδα, υπάρχει ο βρώμικος ποδοσφαιρικός τσαμπουκάς: βλέπε καρατία με τις σκάρες απο Μπαρκαρουάν στο δεξί στήθος του Belluschi (27/09/08) στην φιλόξενη για μας Κρήτη, Pablo Garcia πιάσιμο φανέλας Diogo έκτός φάσης και εν ψυχρώ γροθιά στο στομάχι (16/11/08), δολοφονικά τάκλιν σε όλες τις φάσεις σχεδόν με Αστέρα Τρίπολης (03/01/09) και ιδίως του Ψωμά στον Diogo με τις σκάρες, συνεχείς βουτιές απο αντιπάλους τάχα δέκτες αντιαθλητικών χτυπημάτων απο παίχτη του Ολύμπιακο με απώτερο σκοπό τον κοκκινισμό του πάιχτη του Ολυμπικού: βλέπε Γιατρός-Πίθηκος Κωνσταντινίδης με Α. Νικοπολίδη, Πανσεραικος-Ολυμπιακος.

Κύριε Καθηγητά, το φοβάμαι το παιχνίδι με τους Πέστε Κάτω για τον εξής και μόνο λόγο. Οι Πέστε Κάτω έχουν αποθρασυνθεί απο πέρυσι. Σίγουρα, δεν θα αποτελέσουν εξαίρεση στον κανόνα του "φάτε τους τα πόδια", ούτε αυτοί. Την παρούσα στιγμή διαβάζω κάποιες δηλώσεις του τερματοφύλαξ των Κάτω όπου λέει το εξής "Αυτό που έγινε χθες στα αποδυτήρια δείχνει ότι είμαστε όλοι άντρες και αυτά συμβαίνουν." Φυσικά, οι προσκείμενες κίτρινες απο την ζήλια τους φυλλάδες, που όπως βλέπω έχετε αναρτήσει στο Ιστολόγιο σας, έχουν αρχίσει να πυροδοτούν το κλίμα απο αρχές της εβδομάδος με τα πρωτοσέλιδα του τύπου "Καλώς τα Παιδιά του Πειραιά"/"Πεστε Κατω σ'αγαπω, βαλε πάλι τεσσερα στον Ολυμπιακο"/"Όταν ανάβουν τα αίματα την πληρώνει πάντα ο ΟΣΦΠ". Εγώ προσωπικά έχω αρχίσει να φοβάμαι. Εσείς? Τι θα γίνει αν σβήσουν τα φώτα κατα τη διάρκεια του παιχνιδιού?

Τουτέστιν, άντρες, έτοιμοι για όλα δηλαδή οι Πέστε Κάτω, με μία σπασμένη μύτη πρωτοκλασάτου ποδοσφιαρστή τους, τα μπινελίκια εις στην Ισπανική (βλέπε "puta madre") να εκστομίζονται αστυστόλως μεταξύ τους, με παρολίγον σπασμένο πόδι, και πάρτους όλους κάτω κυλιόμενους στα αποδυτήρια. Προτού μεσολαβήσει, φυσικά, το άρπαγμα λαιμού του Πρίγκηψ απο τον Πορτογάλο Πειρατή Εndinho.
Αλλά κατά τ΄άλλα, καμμία πειθαρχική νύξη, και κανένα έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο για επιβολή προστίμων. Γιατί ρωτάτε?!? Μα, είναι πολύ απλό, έχουμε τον αιώνιο εχθρό τον Ολυμπιακό την Κυριακή, και πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι! Ούτως η άλλως δεν πρέπει να βγει παρά έξω ότι υπάρχει στραβό κλίμα στην ομάδα που έχει συμμαζέψει ο Πρίγκηψ του Mostar. Είμαστε όλοι μία ενωμένη αγαπημένη ομάδα! Τόσο αγαπημένη ομάδα, και αγαπημένΟΙ μεταξύ μας που μετα την κλωτσοπατινάδα πήγαμε όλοι για φαγητό μαζί σαν μία ομάδα, αλλά δεν μιλάγαμε μεταξύ μας για δύο ώρες. "Είμαστε όλοι μια αγαπημένη ομάδα". Επαναλάβετε 7 φορές, κατα την διάρκεια τρεξίματος και βάδην.

Μέσα σε όλα αυτά, βάλτε τον έναν εκ των Γκουμομπασινάδων μαζί με το Μοντέλο/Αλάνι/"ταξίδεψα με το ιδιωτικό learjet του Sean Connery για να υπογράψω στην Glasgow Connery", και έχουμε μια τρελή, τρελή παρέα που θα κατέβει την Κυριακή, όχι για ποδόσφαιρο αλλά, για κλωτσοπατινάδα.
Κύριε Καθηγητά, θα ήθελα...να μην κολώσουν οι δικοί μας την Κυριακή. Ούτως η άλλως, έχουμε και εμείς τα δικά μας τα αλάνια, και ας μην είναι μοντέλα. Ο Παρασκευάς (οχι ο Βας, Βας, Βας, της Ανίτας) ξέρει τα κόλπα και που θα παιχτει το παιχνίδι. Εύχομαι, πραγματικά, να περάσουν απο φροντιστήριο, ιδίως τους ξένους παίχτες για το παιχνίδι της Κυριακής.
Μας περιμένουν δύσκολα Ευρωπαικά, και εντός Κυπέλου παιχνίδια με τα καρντάσια.
Περιμένω απο την ομάδα, και από τους παίχτες όλους να δείξουν πάθος, δύναμη καλώς εννοούμενη, και ... επιτέλους να μπάινουν στις φάσεις με ποδοσφαρικό τσαμπουκά (δείτε πάνω), και την μπάλα κάτω να τρελαθούν οι ΚυργιακοΜαεστοροβιτς στα οχτάρια απο τις ντρίπλες.
Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο και χώρο που μου διαθέσατε.
Συγνώμη αν καταχράστηκα τον χώρο σας με το να γράψω τόσα πολλά.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Ανώνυμος: Αγαπητέ φίλε, δεν χρειάζονται πολλά. Για την ακρίβεια χρειάζεται μόνο ένα πράγμα για να πάρουμε το μεθαυριανό παιχνίδι: να παίξουμε ολυμπιακά. Αν εμείς παίξουμε ολυμπαικά, οι άλλοι ας κάνουν ότι θέλους. Το αποτέλεσμα θα είναι ένα: η νίκη μας. Το ότι επιβάλλεται να νικήσουμε δεν τίθεται καν σε συζήτηση. Να νικήσουμε και με πολλά, με πάρα πολλά γκολ. Σε χαιρετώ, και σε ευχαριστώ για την προσοχή σου στο ιστολόγιο.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον ανώνυμο προλαλήσαντα σύγγαυρο. Πιο λιτά, θα ήθελα να βγει η ευχή που έκανα διαβάζοντας τον τίτλο του "σκατός", "ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΤΟ ΓΟΥΡΙ", λέγοντας μεγαλοφώνως (και δεχόμενος το κράξιμο της συζύγου)
"ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΝΑ ΜΑΚΡΥ ΑΓΓΟΥΡΙ, ΚΩΛΟΧΑΝΟΥΜΙΣΣΕΣ" (Θού Κύριε, μας διαβάζει και ο θεολόγος ΝΜ)
τα σέβη μου

Ανώνυμος είπε...

Κ. Καθηγητά,

Σας ευχαριστώ για την δημοσίευση του post μου. Εφ΄ εξής, θα φροντίζω να τοποθετόυμε πιο συχνά σε ότι αναρτήτε, έτσι ώστε να μην γράφω ένα ολόκληρο κατεβατό και καταχραζομαι τον χώρο σας.
Η άποψη σας στο σχόλιο μου στο θέμα του:"Ξεσκιστήκανε στο ξύλο μεταξύ τους και το θεωρούν γούρι!" με ικανοποιεί πλήρως.
Έχετε απόλυτο δίκιο όταν λέτε ότι "για την ακρίβεια χρειάζεται μόνο ένα πράγμα για να πάρουμε το μεθαυριανό παιχνίδι: να παίξουμε ολυμπιακά. Αν εμείς παίξουμε ολυμπαικά, οι άλλοι ας κάνουν ότι θέλους."
Και το παίρνω αυτό μαζί μου για το αυριανό παιχνίδι με τους Πέστε Κάτω.
Eίδωμεν,

Για τώρα, σας εύχομαι καλο απόγευμα, και καλή συνέχεια.

Costas di Branco

P.S. Πέρα απο τα Ολυμπιακά αισθήματα που μεταδίδει, το Ιστολόγιο σας όντως χρίζει ιδιαιτέρης μνείας και για το καυστικό χιούμορ κατά των δευτεροτρίτων. 'Οπως και για την επιλογή ξένων τραογυδ και μη.

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

Ορθος ο ανωνυμος, ορθός και ο Γιώργος "Αν εμείς παίξουμε ολυμπαικά, οι άλλοι ας κάνουν ότι θέλουν"

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

Ασε που θαπρεπε να παρακαλάνε να μην κερδίσουν! Τοκαναν πριν 9 μηνες και ...διαλύθηκαν!

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Costas di Branco: Νά 'σαι καλά, σύγαυρε.

@ Θεόδεωρος Α. Πέππας: Όντως έτσι είναι!

Ανώνυμος είπε...

Κύριοι,
Τελικά το "Αν εμείς παίξουμε Ολυμπιακά, οι άλλοι ας κάνουν ότι θέλους" υπερίσχυσε στις γιόμες και Αγγλικό στυλ αντιποδόσφαιρο της Δίκέφαλής Κότας. Σαν μια άλλη Wimblendon της δεκαετίας του 80 προσπαθούσε να βάλει γκολ με καμινάδες. Του κάκου, όμως.
Συχγαρητήρια στους παίκτες μας! Πραγματικά! Το αξίζουνε.
Όσο για την καραμέλα της διατησία: ο Juanfran έπρεπε να είχε κοκκινιστεί για την εν ψυχρω καλαμιά στον Τοροσίδη, και το αλάνι-μοντέλο έπρεπε να είχε βγει με δεύτερη κίτρινη.

Σας χαιρετώ και τους δυό σας.
Καλημέρα σας και καλή δουλειά!

Costas,

P.S. Μα τόσο πολύ να θέλουν να μας νικήσουν που να ανεβαίνει ο Σάχα στο τελευταίο λεπτό κτων καθυστερήσεων μπας και πάρει καμμιά κεφαλιά?!? Ανήκουστο. Να την έβλεπε κάποιος αυτή την φάση θα νόμιζει οτί παίζαμε για το κύπελο και κρινόντας ο αγώνας στο γκολ.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Costas: Πολύ σωστά, σύγγαυρε. Χάλι και αηδία το κατάντημά τους.