12.3.09

ΑΘΩΟΣ Ο ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΗΣ. ΕΝΟΧΗ Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ


Αθωώθηκε ο Αντώνης Νικοπολίδης. Πρόστιμο ύψους 115.000 επιβλήθηκε στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

********************

Αντιγράφω το σχετικό ρεπορτάζ από τον Contra.gr:

Από μια σοβαρότατη καταγγελία που θα προκαλέσει αίσθηση και αντιδράσεις σημαδεύτηκε η απολογία του Ολυμπιακού και του Αντώνη Νικοπολίδη ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λιγκ. Συγκεκριμένα ο δικηγόρος του Ολυμπιακού και του ποδοσφαιριστή, Γιάννης Βούλτσης, ισχυρίστηκε κατά την αγόρευσή του ότι ο φίλαθλος που επιτέθηκε στον Αντώνη Νικοπολίδη έχει άμεση σχέση με τη διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Αναλυτικά είπε ότι "αυτό που έκανε συνδέεται άμεσα με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Δεν φορούσε τυχαία το μαντήλι στο πρόσωπο και γι' αυτό, όταν τον έπιασαν, δεν τον συνέλαβαν και τον άφησαν αμέσως, γιατί δεν ήθελαν να αποκαλυφθεί η ταυτότητά του. Ο οπαδός αυτός συνδέεται απολύτως με τον ΠΑΟΚ. Ήθελαν να αποκρύψουν το ποιός είναι και γι' αυτό δεν συνελήφθη". Όσον αφορά την υπερασπιστική γραμμή του Αντώνη Νικοπολίδη τονίστηκε πως "δεν υπάρχει καμία παράβαση, καθώς κινδύνευε η σωματική του ακεραιότητα". Ο ίδιος ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού, ο οποίος έδωσε το παρών στον Αθλητικό Δικαστή, σημείωσε: "Η ενέργειά μου δεν με τιμά ούτε ως άνθρωπο ούτε ως αθλητή. Αναγκάστηκα να έρθω σε αυτήν την κατάσταση αμυνόμενος. Έκανα αυτό που έκανα αυθόρμητα και ενστικτωδώς. Ο μοναδικός άλλος τρόπος που είχα ήταν να κάτσω και να δεχθώ το χτύπημα". Ο Σάββας Θεοδωρίδης, που κατέθεσε ως μάρτυρας, τόνισε από την πλευρά του ότι "στην Τούμπα ζήσαμε μαύρη νύχτα. Γινόταν πόλεμος. Οι φίλαθλοι ήταν πολλοί και όχι μόνο ένας που πήγαν κατά πάνω του. Ο Αντώνης άπλωσε το πόδι για να προστατεύσει τον εαυτό του. Με κανέναν άλλο τρόπο δεν μπορούσε να το κάνει". Ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού αποκάλυψε ότι πριν από τη σέντρα ζήτησε την αναβολή του αγώνα, κάτι το οποίο αρνήθηκαν οι άλλες εμπλεκόμενες πλευρές.
Η υπερασπιστική γραμμή του ΠΑΟΚ κινήθηκε στην κατεύθυνση του να χαρακτηριστούν τα επεισόδια μεμονωμένα και όχι εκτεταμένα, σημειώνοντας πως "ήταν μεμονωμένα περιστατικά τόσο η ρίξη ενός γυάλινου μπουκαλιού όσο και την επίθεση στον Αντώνη Νικοπολίδη". Ο δικηγόρος του ΠΑΟΚ, Αχιλλέας Μαυρομάτης, υποστήριξε ότι "επρόκειτο για ένα άτομο και όχι για 30, όπως γράφει στο φύλλο αγώνος ο διαιτητής και το οποίο απομακρύνθηκε άμεσα χάρη στην επέμβαση των ανθρώπων ασφαλείας. Ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό, ενώ και ο φίλαθλος δεν πρόλαβε να χτυπήσει τον Νικοπολίδη".
Ισχυρίστηκε δε ότι δεν υπάρχει τραυματισμός του Τζόρτζεβιτς στο χέρι, καθώς το αντικείμενο που έπεσε βρήκε την μπάλα και όχι το χέρι. Κατέθεσε μάλιστα βίντεο και φωτογραφίες ως αποδεικτικό υλικό. Από τον ΠΑΟΚ κατέθεσε ως μάρτυρας ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Ηλίας Βιολίδης.

**********************


Μερικές παρατηρήσεις:

1. Αν όντως "ο φίλαθλος που επιτέθηκε στον Αντώνη Νικοπολίδη έχει άμεση σχέση με τη διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ", οφείλουμε να τον κατονομάσουμε.
2. Αυτό που είπε ο Νικοπολίδης (: "Έκανα αυτό που έκανα αυθόρμητα και ενστικτωδώς") είναι πέρα ώς πέρα αληθινό.
3. Κάνει λάθος ο αγαπητός μας Σάββας Θεοδωρίδης, όταν καταθέτει ότι "ο Αντώνης άπλωσε το πόδι για να προστατεύσει τον εαυτό του". Η αλήθεια είναι ότι έδωσε καρατιά στο υποζύγιο που πήγε να του επιτεθεί - και καλά έκανε! Μα γιατί μόνο μία;!
4. Ο ΠΑΟΚ έχει δίκιο! Όντως ήταν μεμονωμένα τα επεισόδια. Απλώς ήσαν 2.500 μεμονωμένα επεισόδια σε 4 ώρες μέσα. Το θράσος τους κάνει ακόμα και τους πιθήκους να ερυθριούν.
5. Ο ΠΑΟΚ λέει ότι "ο φίλαθλος δεν πρόλαβε να χτυπήσει τον Νικοπολίδη". Το κακό είναι ότι ο Νικοπολίδης δεν του τσάκισε τα κόκκαλα.
6. Ο ΠΑΟΚ λέει ότι "δεν υπάρχει τραυματισμός του Τζόρτζεβιτς στο χέρι, καθώς το αντικείμενο που έπεσε βρήκε την μπάλα και όχι το χέρι". Το ότι το υποζύγιο που πέταξε το μπουκάλι είναι οπαδός του ΠΑΟΚ ευτυχώς δεν το αρνήθηκαν.

Ε, ΡΕ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ...

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μεμονωμενα επεισοδια το λεμε τωρα ε;
ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟ ΑΝΤΩΝΗ ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΗ!

El Patron είπε...

Eγώ στην θέση τους θα του έκανα εύφημο μνεία!΄Α sante΄,mon professeur!Αυτό το πρωτάθλημα θα το πάρουμε πάνω από τα κουφάρια τους,τις ψόφιες.

Ανώνυμος είπε...

σε φόρμα σε βρίσκω .
Νίκος θρυλόπιστος

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Θάνος Πέππας: "μεμονωμένα επεισόδεια"! Άλλη μία μετωνυμία του νεαντερταλιανού στάτους.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Dimitri: Αυτά που προτείνεις είναι δύσκολα και πολύ προχωρημένα. Χαίρε!

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ ΘΡΥΛΟΠΙΣΤΟΣ: Ναι, μόλις γύρισα από το... τζόγκιν! Γειά σου, Νίκε. Φιλιά στη Νίκη.

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

Mετέφερα κι εγω -ερασιτέχνης εις τα ..νομικά!- κάποια ερωτήματα στην σελίδα
Τα προσθέτω και εδώ, παρά την εμφανη ποιοτική διαφορά και την ελλειψη ..επιστημονικής προπαίδευσης
"Η υπερασπιστική γραμμή του ΠΑΟΚ κινήθηκε στην κατεύθυνση του να χαρακτηριστούν τα επεισόδια μεμονωμένα και όχι εκτεταμένα, σημειώνοντας πως "ήταν μεμονωμένα περιστατικά τόσο η ρίξη ενός γυάλινου μπουκαλιού όσο και την επίθεση στον Αντώνη Νικοπολίδη".
Ο δικηγόρος του ΠΑΟΚ, Αχιλλέας Μαυρομάτης, υποστήριξε ότι "επρόκειτο για ένα άτομο και όχι για 30, όπως γράφει στο φύλλο αγώνος ο διαιτητής και το οποίο απομακρύνθηκε άμεσα χάρη στην επέμβαση των ανθρώπων ασφαλείας. Ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό, ενώ και ο φίλαθλος δεν πρόλαβε να το χτυπήσει".
[Σημείωση δική μου: -γνωστού σκράπα στα νομικά, αλλά εχοντος σχετικά κοινο νου-εκτός από την συμπάθεια προς τους τερματοφύλακες, τόνισα άλλωστε και ξανατονίζω και την θαυμάσια στάση του Κώστα Χαλκιά- προς τον αξιότιμο θεμιστοπόλο:
Α. πιστεύετε, ότι στην αγόρευσή σας, η χρήση της λέξης "φίλαθλος" είναι επιτυχής;
Β. Δεν δέχομαι ότι το λέτε ως φυσιογνωμιστής, διότι ο εν λόγω φοράει μάσκα!
Γ. "Απομακρύνθηκε αμέσως (φαντάζομαι αυτό εννοείτε-όχι "άμεσα" σε αντιδιαστολή με το "έμμεσα") από την επέμβαση των ανθρώπων ασφαλείας" -αυτό θα ηταν ευκταίο και επαινετό εάν είχε συμβεί αμα τη εισόδω και όχι αφού έπεσε η ..κλωτσιά! (το ότι ο Νικοπολίδης ..πρόλαβε να την ρίξει πρώτος, σημαίνει ότι και ο εν λόγω θα την είχε ρίξει-ΠΡΙΝ την "επέμβαση")
Δ. Το επιχείρημα "ηταν ένα άτομο και όχι 30" μου θυμίζει αστυνομικό δελτίο του προηγούμενου αιώνα "Το θύμα εδέχθη 7 πυροβολισμούς, αλλά ευτυχώς μόνο ο ένας ήταν θανατηφόρος!"
Ε. Το "ο φίλαθλος δεν πρόλαβε να τον χτυπήσει" μου θυμίζει άλλη παλαιά ιστορία -από τα Βαλκάνια των ταραγμένων καιρών [τελη 19ου αιώνα]
Γνωστός Γάλλος δημοσιογράφος, κάτι σαν τον Λάρρυ Κινγκ της εποχής, παίρνοντας συνέντευξη από κάποιον βαλκάνιο ηγέτη τον ρώτησε , απερίφραστα "Γιατί βάλατε να δολοφονήσουν τον αντίπαλό σας Καπαγέρωφ"; γιά να λάβει την απάντηση "Για να μην βρεθείτε σήμερα να ρωτάτε τον Καπαγέρωφ γιατί έβαλε να δολοφονήσουν εμένα"!
Αυτά!

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Θεόδωρος Α. Πέππας: Είσαι απίθανος, Θόδωρε!

Αδικείσαι που ασχολείσαι
με τις λοιμώξεις.
Δικηγόρος θά 'πρεπε να είσαι,
να τα στριμώξεις
στα στενά του νόμου
με τους κώδικες επ' ώμου
τα γελοία εκείνα όντα,
να τα πας ...

(Μέχρι κι εγώ κοκκινίζω με την τελευταία εννοούμενη ρίμα!)

Ανώνυμος είπε...

Η ΜΑΛΑΚΙΑ ειναι ανικητη...δυστυχως! (ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΠΟ GATE 1)

Ανώνυμος είπε...

ΘΡΥΛΕ, ΘΡΥΛΕ ΟΜΑΔΑΡΑ .ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΡΕ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ .ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΕ
νικος θρυλόπιστος

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΠΟ GATE 1: Θα τα πούμε την Κυριακή. Νά 'σαι καλά!

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ ΘΡΥΛΟΠΙΣΤΟΣ: Ζήτω ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ!