21.4.08

CAS


Διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ:


CAS: Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα της ΠΑΕ Απόλλων Καλαμαριάς.
Με την υπ΄ αριθ. 2008/Α/1525 το CAS έλαβε ομόφωνα την απόφαση να απορρίψει την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της ΠΑΕ Απόλλων Καλαμαριάς κατά της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ και της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Το σκεπτικό της απόφασης του CAS, όπως δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του Ανώτατου Αθλητικού Δικαστηρίου:

Το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο της Λωζάννης απέρριψε σήμερα την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο Απόλλων Καλαμαριάς σχετικά με παράβαση στη βαθμολογία της ελληνικής Σούπερ Λίγκας.
Στις 20 Μαρτίου του 2008, ο Απόλλων Καλαμαριάς, κατέθεσε έφεση στο CAS εναντίον της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και του Ολυμπιακού, αναφορικά με την απόφαση της ΕΠΟ στις 5 Μαρτίου του 2008… Επιπροσθέτως ο Απόλλων Καλαμαριάς κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων. Η υπόθεση για αυτά εκδικάστηκε στις 17 Απριλίου του 2008, προκειμένου να ακουστούν όλες οι πλευρές.
Στη σημερινή του απόφαση, το CAS αναγνώρισε πως αρμοδιότητά της είναι να διευθετηθεί η υπόθεση με βάση τους κανονισμούς της ΕΠΟ. Ωστόσο, το πάνελ των δικαστών αναγνώρισε πως η ΕΠΟ δεν είναι το αρμόδιο όργανο για να επικυρώσει ή να διορθώσει τη βαθμολογία του ελληνικού πρωταθλήματος, κάτι που γίνεται από τη Σούπερ Λίγκα, η οποία δεν είναι όργανο της ΕΠΟ, αλλά μία ξεχωριστή ένωση. Αυτή η αρμοδιότητα ανήκει αποκλειστικά στο διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας και η ΕΠΟ δεν έχει δικαίωμα παρέμβασης σε αυτό.
Το Δικαστήριο βασιζόμενο σε αδιάσειστα στοιχεία έκρινε πως τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε ο Απόλλων Καλαμαριάς δεν μπορούσαν να γίνουν δεκτά και το αίτημα να μην επικυρωθεί η βαθμολογία της Σούπερ Λίγκας απορρίφθηκε. Επιπλέον, οι δικαστές απέρριψαν την αίτηση παρέμβασης που κατατέθηκε από την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό.
Από τη στιγμή που μόνο τα ασφαλιστικά μέτρα εκδικάστηκαν από το CAS, ο αιτών (Καλαμαριά) έχει το δικαίωμα να αποφασίσει αν θα εμmείνει στην αίτησή του για εκδίκαση της κύριας υπόθεσης ή θα αποσυρθεί από αυτή.

16 σχόλια:

George είπε...

Ομοφωνα. Δηλαδή ΚΑΙ ο δικαστης που επέλεξε η Καλαμαριά.....

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΣΑΤΣΩΝ, ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΡΟΥΦΙΑΝΩΝ ΚΑΙ ΚΩΛΟΓΛΥΦΤΩΝ. ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΗΣΑΣΤΕ ΔΟΧΕΙΟ ΗΔΟΝΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΣΠΕΡΜΑΤΟΣ. ΟΙ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΑΣ ΑΝΟΙΞΑΝ ΜΕ 4 ΙΣΧΥΡΕΣ ΠΡΩΚΤΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ!

ΚΑΓΙΑΣ

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ george: Ακριβώς.

@ ανώνυμος: Σε αφήνω επειδή υπογράφεις ως Καγιάς. Το "κωλογλυφτών" γράφεται με ει, ήτοι "κωλογλειφτών". Το "ήσαστε" με ήτα δηλώνει παρελθόν. Μήπως εννοεί "είσαστε" για να καλυπτόμεθα και για το παρόν; Άντε, μιας κι έκανες τον κόπο να μπεις και να υπογράψεις, μάθε και κάτι. Α, μάθε και κάτι άλλο: όσα πρωταθλήματα έχει πάρει μόνος του ο Τζώρτζεβιτς, τόσα έχει πάρει και η ΑΕΚ σε όλη της την ιστορία. Με 44 φιλάκια, ποιητά μου.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή Βίκυ Καγιά ήρεμα διότι το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη. Μην αδικείς την ευφυία σου Και βέβαια δεν ξεχνάμε ότι εσύ είσαι με τον ... τρίτο τον μακρύτερο.

El Patron είπε...

Το είδαμε όλοι να εξελίσσεται έτσι το πράγμα,είτε το ομολογούμε είτε όχι.Είχα προδικάσει,αν θυμάστε,την έκβαση του αγώνα στο Καραϊσκάκη και της απόφασης του CAS.Οι άλλες πλευρές γίνονται το ελάχιστο γελοίες όταν επικαλούνται ουτοπικά και ανυπόστατα επιχειρήματα.Ή μήπως,για να συνηγορήσω στον george,οι κανονισμοί πρέπει να εφαρμόζονται κατά περίπτωση ώστε να μην βγει κάποιος παράγοντας και αρχίσει τις κλάψες για αδικία;Σατανική σύμπτωση:είναι ο ίδιος(ή οι ίδιοι)που ευνοήθηκαν μεροληπτικά και προκλητικά σε προγενέστερες περιπτώσεις.
Είναι τόσο ανόητοι που δεν βλέπουν ότι οι φρικαλέες δηλώσεις τους μας οδηγούν σε συσπείρωση πρωτοφανή..

Ανώνυμος είπε...

1997
1998
1999
2000
2001
2002
2003
2005
2006
2007
2008
to be continued

Ανώνυμος είπε...

((((( ΟΧΙ! Δεν είναι έτσι τα πράγματα, εκλεκτό Δ.Σ. της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Εμείς οι Ολυμπιακοί τους αγώνες τους κερδίζουμε στους αγωνιστικούς χώρους και όχι στα γραφεία, ακόμα και αν τυπικώς έχουμε δίκιο. Καταδέχεται ο Ολυμπιακός να καταθέσεις τέτοια ένσταση; Αυτό είναι άνω ποταμών! Η συμμετοχή του Roman Wallner μάς έφταιξε χτες που διασυρθήκαμε από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς; Αν, δηλαδή, δεν έπαιζε, θα νικούσαμε;
Τυπικώς μπορεί να έχουμε δίκιο. Ουσιαστικώς όμως, καταθέτοντας τέτοιες ενστάσεις, γινόμαστε Ντέμηδες - για να μην πω: πιο κάτω και από Ντέμηδες, που φάγανε ξεγυρισμένη τριάρα και μυξοκλαίγανε ότι τους έφταιγε η διαιτησία. Κανείς πιστός Γαύρος δεν καταδέχεται τέτοια πράγματα... τέτοιες απρέπειες... τέτοιες γελοιότητες.
Γιατί, αλήθεια, δεν στραφήκαμε στην ΟΥΕΦΑ κατά του άθλιου εκείνου βρετανικού κορακιού που μας πετσόκοψε στη Ρώμη στον αγώνα με τη Λάτσιο; Μήπως επειδή νικήσαμε ή μήπως επειδή κωλώσαμε; Στον Απόλλωνα της Καλαμαριάς πάμε να κάνουμε τον μάγκα; Αι, όχι! ))))))

Απόσπασμα από τη συγκεκριμένη σελίδα... Στην υγειά λοιπόν του δαφνοστεφανομένου έφηβου. Άντε και του χρόνου τα ίδια!

Πώς αλλάζουν οι καιροί (και οι διαθέσεις) τελικά...

Stratos είπε...

Καλησπέρα σε όλους !

Την γνώμη μου την έχω πει και παλιότερα.
Η υπόθεση της ένστασης δεν είναι και ότι καλύτερο για την ομάδα μας και με έβρισκε αντίθετο.
Αλλά...
Το θέμα αφορά αποκλειστικά εμάς τους Ολυμπιακούς και μόνο εμάς, για να τα έχουμε καλά με τον εαυτό μας.
Από κει και πέρα δεν μου καίγεται καρφί για το τι θα πούνε τα ΑΕΚάκια και τα βαζελάκια που ξύπνησαν σήμερα.
Ο καθένας χρησιμοποιεί τα μέσα που έχει. Άλλοι διαλέγουν την δύναμη, άλλοι την κλάψα και άλλοι την μουρμούρα και τον διχασμό.
Το ποιος κερδίζει είναι αυτονόητο.

Ανώνυμος είπε...

Σας τα έλεγα για το Ριβάλντο. Ο άνθρωπος έχει ξεφύγει. Πουρσανίδης και πάλι Πουρσανίδης. Τέτοιους παίκτες θέλω στην ομάδα μας. Με σεβασμό και ήθος. Είμαι ακόμα Αθήνα και θα γράψω στο μπλογκ μου από Τετάρτη. Βαζελοχανουμάκια, βράστε στο ζουμί σας. 36!!!

Βαγγέλης Αντωνίου

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ ανώνυμος: Το κείμενο είναι δικό μου και το υπογράφω και σήμερα. Πού είδες ότι άλλαξαν οι διαθέσεις μου. Εξακολουθώ να πιστεύω τό ότι πήγαμε να κάνουμε τον μάγκα στον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι δεν έπρεπε να κάνουμε ένσταση κατά του Απόλλωνα Καλαμαριάς. Άλλο, όμως, αυτό, που δεν αλλάζει με τίποτα, και άλλο το να πάνε να κάνουνε ο ΠΑΟ και η ΑΕΚ τον μάγκα στον Ολυμπιακό μέσω Καλαμαριάς. Αν καταλαβαίνεις, έχει καλώς. Αν όχι, και πάλι καλώς έχει. Είναι αναμενόμενο για αντιολυμπιακούς σαν εσένα.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Stratos: Σύγγαυρε, ακριβώς τα ίδια έγραψα παραπάνω στον εξυπνάκια ανώνυμο, που νομίζει ότι (τσιτάροντάς με) με "εξέθεσε"!

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Βαγγέλης: Για τον Ριβάλντο, που έγινε Ριβαντίνιο και Ριβαλντουλίνιο, θα γράψουμε σχετικώς. Νά 'σαι καλά.

Ανώνυμος είπε...

ΠΩΣ ΤΑ ΦΕΡΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΖΩΗ..........ΠΡΙΝ 41 ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΡΑ (21-4-1967) ΜΙΑ ΜΑΥΡΗ ΜΕΡΑ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΟΥ Γ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥ. ΣΗΜΕΡΑ ( 21-4-2008) ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΜΑΥΡΗ ΜΕΡΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕ ΤΗ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥΣ ( ΕΠΟ ).

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ John: Αγαπητέ μου Γιάννη, εσύ ένας και άλλοι 44, που βάζει ο ντέμης, γίνεστε αισίως μεν σαρανταπέντε, αλλά... Αι, η συνέχεια είναι γνωστή.
Σήμερα είχε 33 βαθμούς Κελσίου. Χτύπαγε η ζέστη... χτύπαγε...

Ανώνυμος είπε...

Ο εξυπνάκιας "αντιολυμπιακός" ανώνυμος είμαι. Μόλις είδα ότι έχεις ανεβάσει καμιά εικοσαριά εφημερίδες της ΑΕΚ, και άλλες δύο του Ολυμπιακού με διθυράμβους υπέρ του πανάξιου πρωταθλήματος. Μου φαίνεται επικρατεί μια εσωτερική σύγχυση απόψεων σε αυτή τη σελίδα...Μήπως τελικά εκθέτεις μόνος σου τον εαυτό σου χωρίς κανένας "εξυπνάκιας" να κάνει την παραμικρή προσπάθεια;

Η αλαζονία και η ειρωνική διάθεση πάντοτε ήταν ιδίωμα της εκάστοτε εξουσίας (ακόμα και αθλητικής)...

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ ανώνυμος (εξυπνάκιας και "αντιολυμπιακός" και γιαλαντζή αντιεξουσιαστής). Κι αφού δεν σου αρέσει, γιατί μπαίνεις με τα βρωμοπόδαρά σου στις (έστω άθλιες) ηλεκτρονικές σελίδες μου; Για να με συνετίσεις τάχα; Δουμουχουρουντού.