27.3.13

ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ ΠΑΡΑΛΗΡΩΝ




Τάδε έφη Ιωάννης Αλαφούζος ή, μάλλον, Ιωάννης Αλλαντάλλων:

Είναι κρίμα για τους Ολυμπιακούς οπαδούς, όμως το φαινόμενο Ολυμπιακός τα τελευταία 10-15 χρόνια είναι καταστροφικό, τόσο για την ίδια την ομάδα τους όσο και συνολικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Έχει δημιουργηθεί μια πλασματική εικόνα, έχει με πολλούς τρόπους επηρεαστεί το αποτέλεσμα στα πρωταθλήματα. Έτσι κάθε χρόνο εξασφαλίζει ο Ολυμπιακός το Champions League, εισπράττει πολλά χρήματα, δυσανάλογα με τα χρήματα που έχουν οι άλλες ομάδες στην Ελλάδα. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται μια κυριαρχία παρά φύσιν. Δεν είναι φυσιολογική. Και πραγματικά θεωρώ ότι αδικούνται και οι οπαδοί του Ολυμπιακού και ο ίδιος ο σύλλογος, διότι θα μείνει στην ιστορία ως η ομάδα που διέφθειρε το ελληνικό ποδόσφαιρο βαθύτατα -οι πρόεδροι της, όχι οι οπαδοί της- κάτι που το πληρώνουμε όλοι μας με τα λίγα εισιτήρια, ακόμη και ο ίδιος ο Ολυμπιακός. Μιλάμε για μια ομάδα σχεδόν αήττητη και οι οπαδοί του είναι απογοητευμένοι. Δεν λέει κάτι αυτό; Μιλάμε για μια άρρωστη κατάσταση.
Και ο Ολυμπιακός πάσχει βαθύτατα από την αρρώστια του ελληνικού Πρωταθλήματος και το βλέπουμε πολλές φορές στο εξωτερικό, με την ποιότητα και το επίπεδο ποδοσφαίρου που παίζει. Θεωρώ επίσης προκλητικό και άρρωστο αυτό που βλέπουμε με τη διαιτησία. Καθυστερούν τη λήξη του αγώνα μπας και βάλει ο Ολυμπιακός γκολ, δίνουν οφσάιντ που δεν υπάρχουν, ακυρώνουν κανονικά τέρματα αντιπάλων... Είναι, το λιγότερο, κουραστικό. Και στο τέλος ο Ολυμπιακός φτιάχνει μια ομάδα που είναι μέτρια. Εμείς προσπαθούμε να φτιάξουμε μια νέα ομάδα, με τις δυνατότητες που έχουμε φυσικά, οι οποίες είναι περιορισμένες. Βρίσκουμε νέα παιδιά, μαθαίνουμε από τα λάθη μας.
Φέτος το πιο σημαντικό κομμάτι είναι να στελεχωθούμε πολύ καλά σε επίπεδο τεχνικής διεύθυνσης και προπονητή. Να υπάρχουν στελέχη υψηλού ποδοσφαιρικού επιπέδου, ηθικά στελέχη κι αυτό είναι βασικό. Για να φτιάξουμε μια δυνατή και καλή ομάδα.
Θεωρώ πως όταν ένα πράγμα είναι καλό και βασίζεσαι σε αρχές, είναι πολύ πιο δυνατό απ΄ το πλούσιο και το κακό, το κακομαθημένο και το διεφθαρμένο. Ένας υγιής, ηθικός Παναθηναϊκός, θα είναι πολύ πιο αποτελεσματικός και μαχητικός από έναν Ολυμπιακό ο οποίος έχει συνηθίσει να ζει με τεχνητό τρόπο, παρά τα πολλά λεφτά. Είναι μια ομάδα που στηρίζεται στα λεφτά και στο ψέμα.

4 σχόλια:

Γερόγαυρος είπε...

Δεν ξέρω αν αδικούμεθα εμείς οι φίλαθλοι του Γαύρου, με αυτά που μας καταμαρτυρά ο αξιότιμος κ. Τουήτης, αλλά σίγουρα οι φίλαθλοι " Όλων " των ομάδων που διαβάζουν αυτά που λέει, ...... έχουν ξεπατωθεί στο γέλιο!

Keep on Mr. .... Yannis !

Ανώνυμος είπε...

Κάποια από τα σχόλια του Αλαφούζου για τον Ολυμπιακό είναι αληθή, όμως το τελικό παραλήρημα του τον οδηγεί στην αναλήθεια..

Το μεγάλο κρίμα είναι όσα ανέφερε για τον βάζελο, πράγματα τέλεια αστοιχείωτα, γνωρίζοντας καλύτερα από όλους το τέλμα που έχει οδηγηθεί ο δεύτερος τη τάξη σύλλογος και ψευδόμενος περί νεανικής και τεχνικά καταρτισμένης ομάδας η οποία, τάχα μου, θα υπερτερεί ηθικά.. Δεν τα λέει καλύτερα στον Πρετεντέρη αυτά..;

Κώστας

Ανώνυμος είπε...

Οι κατάλληλες δηλώσεις την κατάλληλη ώρα από τον αστείο. Με τα ματς στο Ναό προ των πυλών. Πρώτα ο Ιβάν ο τρομερός με το "σκληρό βιογραφικό" και μετά ο περίγελως. Και καλά, αυτοί κάνουν τη δουλίτσα τους (δε νομίζω ότι είναι άξιοι και για τίποτα περισσότερο). ΕΜΕΙΣ;; Θα δείξουμε επιτέλους φέτος ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΕΓΩΙΣΜΟ ή θα δώσουμε πάλι δικαιώματα; ΝΙΚΟΣ ΑΠΟ ΝΙΚΑΙΑ

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ ΟΛΟΙ: Γειά σας, σύγγαυροι!