25.10.07

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 4 - 2








Αντιγράφω από τις σελίδες του "ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ":



ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 4-2

Μεγάλη ομάδα ο Θρύλος, έπεσε ηρωικά και άδικα


Ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε το βράδυ της Τετάρτης στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου». Ηττήθηκε με 4-2 απ’ τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά με δεδομένη την ήττα της Λάτσιο απ’ τη Βέρντερ στη Βρέμη (με 2-1) εξακολουθεί να παραμένει δεύτερος. Αυτό που έδειξε, όμως, ο Ολυμπιακός απέναντι στη Ρεάλ, είναι ότι διαθέτει μια πραγματικά πολύ ΜΕΓΑΛΗ ομάδα! Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν σαν ίσο προς ίσο τη «βασίλισσα» μέσα στο σπίτι της με αριθμητικό μειονέκτημα για 80 περίπου λεπτά! Έναν ολόκληρο αγώνα, δηλαδή, οι Πειραιώτες αγωνίστηκαν με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του Βασίλη Τοροσίδη, αλλά όχι μόνο κοίταξαν τη Ρεάλ στα μάτια, αδικούνται κι απ’ την ήττα. Το δε σκορ είναι άκρως πλασματικό. Αρκεί να αναλογιστεί κάποιος το εξής: στο προτελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, κι ενώ το σκορ είναι στο 3-2, ο Κοβάσεβιτς σημαδεύει τη γωνία του τέρματος των γηπεδούχων, ο Κασίγιας αποκρούει εντυπωσιακά με το ένα χέρι και στην αντεπίθεση, η Ρεάλ βρίσκοντας εντελώς ανοργάνωτη την άμυνα των φιλοξενούμενων σημειώνει το τελικό 4-2. Το τελικό αποτέλεσμα, όμως, μικρή σημασία έχει. Ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να παραμένει στο κόλπο της πρόκρισης, έχει τα δύο απ’ τα τρία ματς του δεύτερου γύρου αυτής της φάσης στο «Καραϊσκάκη» και μ’ εμφανίσεις σαν αυτή της Τετάρτης, είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσει στο Τσάμπιονς Λιγκ…

Ξετυλίγοντας το κουβάρι της αναμέτρησης του «Μπερναμπέου», δεν μπορεί παρά να σταθούμε στην… κοσμογονία που εκτυλίχθηκε στο ξεκίνημα. Στο 3ο μόλις λεπτό, από λανθασμένη απομάκρυνση της μπάλας απ’ τον Άντζα, ο Ρομπίνιο πάσαρε στον Φαν Νιστελρόι, εκείνος πλάσαρε, ο Νικοπολίδης απέκρουσε, αλλά άθελά του έστρωσε στον Ραούλ, ο οποίος την έστειλε στην άδεια εστία (1-0). Το χειρότερο ξεκίνημα. Ο Ολυμπιακός, όμως, ούτε «ψάρωσε», ούτε είδε την ψυχολογία του να πέφτει, ούτε αντέδρασε όπως θα περίμενε κανείς, με βάση εμφανίσεις προηγούμενων χρόνων.
Μόλις στο 7ο λεπτό ήρθε η απάντηση. Ο Λούα Λούα έδωσε στον Τζόρτζεβιτς απ’ τα αριστερά, εκείνος «χόρεψε» δύο παίκτες της Ρεάλ, πέρασε τον Σαλγκάδο και την κατάλληλη στιγμή γύρισε υποδειγματικά την μπάλα στο ύψος του πέναλτι, απ’ όπου με ασύλληπτο αριστερό πλασέ, ο Γκαλέτι ισοφάρισε (1-1)!

Αυτό ήταν! Ο Ολυμπιακός πατούσε πολύ γερά στα πόδια του και «κλειδώνοντας» το χώρο του κέντρου, με Στολτίδη, Λεντέσμα, Πατσατζόγλου στον άξονα και Γκαλέτι, Τζόρτζεβιτς στα άκρα, έδειχνε να ελέγχει το ρυθμό. Γρήγορα, όμως, οι παίκτες του δέχθηκαν και δεύτερο «χτύπημα». Στο 13’ ο Τοροσίδης αναγκάζεται να τραβήξει έξω απ’ την περιοχή τον Φαν Νιστελρόι, για να μην τον αφήσει να πλασάρει τον Νικοπολίδη και ο Νορβηγός διαιτητήξς, Τομ Χένινγκ Όβρεμπο, δικαιολογημένα τον αποβάλει.
Οι ισορροπίες διαταράσσονται. Ο Λεμονής δίνει εντολή στον Πατσατζόγλου να καλύψει τη θέση του δεξιού μπακ, φέρνει πιο μέσα τον Γκαλέτι και ο Ολυμπιακός «σφίγγει» απ’ τη μέση και πίσω, για να συγκρατήσει τις αντίπαλες επιθέσεις.
Η καταιγίδα που πολλοί περίμεναν, όμως, δεν έρχεται ποτέ. Στο 16’, μάλιστα, ο Ολυμπιακός είναι αυτός που φτάνει κοντά στο γκολ, αλλά απ’ το συρτό σουτ του Λούα Λούα ο Κασίγιας μπλοκάρει. Στο 30’, από σέντρα του Γκαλέτι, ο Τζόρτζεβιτς βρίσκεται αμαρκάριστος στη μεγάλη περιοχή της Ρεάλ, αλλά δεν πιάνει καλά την κεφαλιά και στέλνει την μπάλα πολύ άουτ…

Η Ρεάλ σταδιακά ανεβάζει ρυθμό κι αρχίζει ν’ απειλεί τους «ερυθρολεύκους», αλλά ο Νικοπολίδης αντιδρά απόλυτα σωστά στα σουτ του Μαρσέλο (31’), Σνάιντερ (36’) και στο τετ α τετ με τον Ρομπίνιο (42’). Ενδιάμεσα, ο Φαν Νιστελρόι δεν καταφέρνει από τη μικρή περιοχή να πιάσει την κεφαλιά και να σκοράρει αμαρκάριστος…

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Ολυμπιακός «παγώνει» ξανά το «Σαντιάγο Μπερναμπέου». Ο Τζόρτζεβιτς εκτελεί φάουλ απ’ τα δεξιά, ο Χούλιο Σέζαρ πετάγεται και με δεξί εναέριο σουτ αφήνει άγαλμα τον Κασίγιας (1-2)! Οι πρωταθλητές Ελλάδας πετυχαίνουν την απόλυτη ανατροπή! Είναι, μάλιστα, τέτοιο το σάστισμα των γηπεδούχων που απειλούνται ξανά, αλλά απ’ το σουτ του Λούα Λούα στο 63’, ο γκολκίπερ της Ρεάλ αντιδρά σωστά.
Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Σούστερ βγάζει τον Σαλγκάδο, ρίχνει τον Χιγκουαΐν στη μάχη και η Ρεάλ εντείνει την πίεσή της. Στο 68’, μάλιστα, καταφέρνει να ισοφαρίσει με κεφαλιά του ανενόχλητου Ρομπίνιο, από σέντρα του Ράμος (2-2).
Στο 72’ ο Λεμονής ρίχνει τον Κοβάσεβιτς στον αγωνιστικό χώρο για να φρεσκάρει την επίθεσή του και στο 75’ απειλεί και πάλι, με τακουνάκι του Στολτίδη, που βρίσκει όμως ξανά σε ετοιμότητα τον διεθνή γκολκίπερ.

Το ματς παίρνει χαρακτήρα γκραν-γκινιόλ και στο 76’ η Ρεάλ κερδίζει πέναλτι. Ο Ρομπίνιο… χορεύει απ’ τα αριστερά τον –εκπληκτικό κατά τα άλλα- Πατσατζόγλου και κερδίζει το πέναλτι. Ο Φαν Νιστελρόι όμως σημαδεύει το… πάνω διάζωμα του γηπέδου και ο Ολυμπιακός παραμένει «ζωντανός»!
Αν, μάλιστα, στο 79’ ο Τζόρτζεβιτς πλάσαρε εύστοχα τον Κασίγιας, στο τετ α τετ των δύο, τότε τα πράγματα ίσως να κατέληγαν διαφορετικά. Το γκολ, όμως, δεν ήρθε εκεί για τον Ολυμπιακό και ήρθε στο 82’ για τη Ρεάλ, με τον Ρομπίνιο ξανά (3-2).
Ο Λεμονής βάζει και τον Νούνιες και δίνει εντολή στους παίκτες του να βγουν μπροστά. Σε δύο περιπτώσεις, όμως, η τύχη δεν κάνει το χατίρι στον Ολυμπιακό. Στο 89’ από κεφαλιά του Αργεντινού ο Κασίγιας μπλοκάρει και στο 92’, από γυριστό του Κοβάσεβιτς απ’ το ύψος της μικρής περιοχής, ο διεθνής Ισπανός γκολκίπερ εκτινάσσεται και αποκρούει εκπληκτικά! Για να έρθει ο Μπαλμπόα στην εξέλιξη της φάσης να βρει αποδιοργανωμένη την άμυνα των φιλοξενούμενων και να σημειώσει το τελικό 4-2…

Ξεκάθαρα έδρα έπαιξε ο Νορβηγός Όβρεμπο, ο οποίος «κιτρίνισε» τους Σαλγκάδο (29’), Τζόρτζεβιτς (53’), Ρομπίνιο (65’), Πατσατζόγλου (69’), Γκαλέτι (76’), Άντζας (90’).

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κασίγιας, Σαλγκάδο (64’ Χιγκουαΐν), Σέρχιο Ράμος, Μέτσελντερ, Μαρσέλο, Γκάγκο, Γκούτι, Ρομπίνιο, Σνάιντερ (82’ Μπαλμπόα), Ραούλ (88’ Τόρες), Φαν Νίστερλόι

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Άντζας, Ζούλιο Σέζαρ, Ραούλ Μπράβο (75’ Ζεβλάκοφ), Γκαλέτι, Πατσατζόγλου, Στολτίδης, Λεντέσμα (87’ Νούνιες), Τζόρτζεβιτς, Λού Λούα (72’ Κοβάσεβιτς)

11 σχόλια:

Stratos είπε...

Την άποψη μου για το παιχνίδι φίλοι μου, επειδή κουράστηκα να γράφω τόση ώρα και δεν έχω την υπομονή να τα ξαναγράψω, θα την βρείτε εδώ :

http://alladalla.blogspot.com/

Για όποιον τον ενδιαφέρει βέβαια.

kos7 είπε...

κύριε γίωργο προτιμώ τις δικες τοποθετησεις για τα τεκταινομενα στον ολυμπιακό εντος και εκτος αγωνιστικού χώρου από αυτες του πρωταθλητη.με εκτιμηση.

kos7 είπε...

οσο για τον αγωνα , σοβαρή ευρωπαικη ομάδα με συγκεκριμενο πλανο και παικτες νικητες και προπονητη απόλυτα διαβασμενο.

a.c. είπε...

Η χθεσινή εμφάνιση της ομάδας μας με μία λέξη ήταν,

Συ-γκλο-νι-στι-κή.

Ομάδα για μεγάλα πράγματα ο φετινός ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.

Stratos είπε...

Χαρείτε…

http://www.sport-fm.gr/news.jsp?newsID=106511

Αυτό συμβαίνει όταν ο εμπαθής άνθρωπος βλέπει το δάχτυλο και όχι το φεγγάρι.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ ΟΛΟΥΣ: Τη γνώμη μου θα την γράψω αύριο. Εξάλλου από τις εφημερίδες παίρνω μόνο δηλώσεις και γεγονότα / ειδησεογραφία. Από σήμερα λέω ότιθ η εμφάνισή μας ήταν συγκλονιστική. Δεν φτάνει όμως μόνο αυτό. Τα λέμε αύριο.

sotosfp7 είπε...

Πολυ καλό blog αλλα έχει πολύ μεγάλα κείμενα.

athlitikanea.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

η παραδοχη απο ολη την ποδοσφαιρικη ευρωπη για την αξια του Ολυμπιακου ξεπερναει τους γραφικους και καλα δημοσιογραφους που εχουμε εμεις εδω.. Περαστικα τους.
Τεραστια εμφανιση χθες..

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ sotosfp7: Ευχαριστώ πολύ για την "γρήγορη" επίσκεψη, υτα καλά λόγια και τη σωστή παρατήρηση.

@ redfan: Δεν διαφωνώ καθόλου. Στενοχωρήθηκα πολύ, όμως, για το πώς φτάσαμε στο 4-2. Θα τα πούμε και αύριο.

Ανώνυμος είπε...

Η εμφάνιση μου προκάλεσε δύο αισθήματα-καταστάσεις. Αφενός πρωτόγνωρη συγκίνηση. Στην εποχή του πλήρους επαγγελματισμού είδα τον Ολυμπιακό να παίζει σαν από παλιά, με μοναδική αυταπάρνηση.
Το δεύτερο ήταν ψυχική αγαλλίαση, έτσι ένοιωθα στο τέλος. Γέμισα. Πρώτη φορά ευχαριστήθηκα τόσο, χωρίς να με ενδιαφέρει αυτό καθαυτό το αποτέλεσμα. Επιτέλους παίζουμε ζηλευτή μπάλα απέναντι -αντικειμενικά- σε μεγαθήρια, από την άποψη των κεφαλαίων, των ονομάτων, της ιστορίας τους, την εντός και εκτός γηπέδων δύναμή τους. Υπό την έννοια αυτή οφείλω ευχαριστίες σε όλους, όσοι μόχθησαν. Άπό το Λεμονή -ας τον αφήσουμε τον άνθρωπο ήσυχο, περνάει άνετα μέχρι στιγμής τις εξετάσεις- έως τον τελευταίο υπάλληλο του Θρύλου. Το μόνο που εύχομαι και απομένει είναι η συνέχεια...

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ kordopatis: Έχεις δίκιο. Έτσι είναι.