18.2.07

ΘΕΛΕΤΕ ΑΛΛΟΥΣ ΣΑΡΑΝΤΑ!




Καλημέρα, σύγγαυροι. Ωραία Κυριακή σήμερα, συνέχεια ενός υπέροχου Σαββάτου.

Έχουμε και λέμε: Τους έχει γίνει μεγάλος καημός των Βάζελων εκείνο το 73-38. Θα μου πείτε: "Ξεχνιούνται αυτά τα πράγματα; Και να θέλεις ακόμα, δεν μπορείς!".
Όλη τη βδομάδα φαγώθηκαν. Είχαν επιστρατεύσει σύμπασα τη δημοσιογραφική αντιολυμπιακή οικογένεια και λεοντάριζαν δια των γραφίδων και των μικροφώνων του ραδιοφώνου και της τηλοψίας: "Θα χώσουμε τους Πειραιώτες στα καλάθια!... Θα συντρίψουμε τον ΟΣΦΠ με 35 πόντους διαφορά!..."
Και ήρθε η ώρα η καλή, σύγγαυροι, και κατέβηκαν στο γηπεδό τους, το κατάμεστο ΟΑΚΑ, για να μας συντρίψουν... Είμασταν όμως και εμείς εκεί: σοβαροί, δωρικοί, ετοιμοπόλεμοι. Κι έγινε ο αγώνας. Ποιό είναι το αποτέλεσμα; Δεν το θυμάμαι ακριβώς, αλλά για να μας νικήσουν με 35 πόντους διαφορά, πρέπει να φροντίζουν -βάζοντάς μας στα καλάθια- να μας βάλουν ακόμη 40 πόντους!
Τί ωραίο σαββατόβραδο, φίλοι σύγγαυροι, στο ΟΑΚΑ! Για χάρη των Βάζελων, που πάντα με εμπνέουν, κάθησα μετά τον αγώνα και μετέφρασα ένα ποίημα του Φιλίπ Σουπώ. Τους το αφιερώνω. Εξ άλλου -το λένε και οι γιατροί- ο υπερρεαλισμός ωφελεί τα μέγιστα την υγεία (ακούς εκεί;: Θα μας νικήσουν με 35 πόντους πόντους διαφορά!... Κι εμείς πού θα είμαστε, ρε βαζελόπαιδα; Σε άλλο γήπεδο;!...) Ας απολαύσουμε όλοι το ποιημάτιο!


PHILIPPE SOUPAULT


ΑΥΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ



Να μάθω πρέπει να γελώ
με τον μουντό καιρό τη μπόρα.
Γιατί να κλαίω αλήθεια σήμερα
που απαλοχρυσαφολάμπει ο ήλιος;
Των φίλων αύριο ξημερώνει η γιορτή
των βατραχιών και των ορνέων
μανιταριών τε και σαλιάγκων.
Μη λησμονήσουμε όμως τα έντομα
τα μυγάκια ναι και τις παπαδίτσες.
Και μόλις σκάσει μεσημέρι
το ουράνιο θα περιμένω νά ’ρθει τόξο
μαβί λουλακί γαλαζοπράσινο
κίτρινο πορτοκαλί και κόκκινο
να παίξουμε κουτσό κι αμάδες
οι δυό μας εμείς στον αυλόγυρο.



Κι ένα ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Εμείς την 35άρα τούς την είχαμε χώσει σε τελικό των πλέι-οφ κάτι μέρες μετά την εκ μέρους τους κατάκτηση / κλοπή του Κυπέλλου Ευρώπης - και το είχαμε κάνει για να τους δείξουμε ποιό ήταν το πραγματικό αφεντικό στο μπάσκετ τότε.

3 σχόλια:

τουκιθεμπλομ είπε...

Θα ήθελα να προσθέσω ότι ο μονόλογος των πράσινων την τελευταία δεκαετία οφείλεται σε παραμέληση του μπασκετικού τμήματος της ομάδας μας. Όταν η ΚΑΕ είχε την ανάλογη διοικητική στήριξη και χρηματοδότηση ο βάζελος παρέμενε ο επίτιμος δευτεραθλητής και τους 35 πόντους τους έφαγε όταν υποτίθεται ότι ήταν κορυφαίος της Ευρώπης.

Ανώνυμος είπε...

Κάνατε κι εσείς έναν αγώνα μέσα σε εφτά χρονια και θα το λέτε τώρα εις τον αιώνα τον άπαντα.
Σας θέλουμε δεύτερους για να έχουμε εύκολο έργο στα play offs...

Πελάτες!!

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

Αγαπητέ αλλόθρησκε Gordon, γράφοντας σ' αυτό το μπλογκάκι βαφτίστηκες ήδη γαύρος. Για να καταλάβεις, βλέπε το "πρόγραμμα", αλλά και τον υπότιτλο του μπλογκ, που είναι μόνο για Γαύρους. Δεν σε συμφέρει, αγαπητέ μου, να ερχόμαστε δεύτεροι, διότι από τούδε και στο εξής δεύτερος θα είσαι και εσύ. Είναι πολύ απλά τα πράγματα. Εν πάση περιπτώσει - να είσαι καλά, και καλωσόρισες στο γαυρομπλόγκ. Χαίρε!