13.5.07

ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΑ ΔΥΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ





Τί να γράψεις. Γίναμε σαν κι αυτούς.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι ο Σαρμπέλ αξιζε κατι παραπάνω χθες στο Ελσίνκι.

Ανώνυμος είπε...

ΤΜΣΟΚ, Μ!

Ανώνυμος είπε...

Και το Ηνωμένο Βασίλειο καταποντίστηκε.

ANONYMOUS είπε...

Αύριο θα κάνουμε τριτανακοπή.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Εχθές πήγα στη φιέστα και αηδίασα. Ειλικρινά αηδίασα με το επίπεδο μερικών Ολυμπιακάρων. Τελικά η βιβλική ιστορία με τον Μεσσία που τον υποδέχονται με Ωσαννά, κάνει τα θαύματά του και μετά τον σταυρώνουν επαναλαμβάνεται καθημερινά σε κάθε εκφανση του κοινωνικού μας βίου.
Είναι ντροπή να βρίζει μια ολόκληρη κερκίδα δύο μορφές που μέχρι τώρα εκθείαζε και αν μη τι άλλο δείχνει τεράστια αγνωμοσύνη.
Και αρχίζω με τον πρόεδρο. Έχουμε πρόεδρο που ζηλεύουν οι οπαδοί όλων των άλλων ελληνικών ομάδων. Μας έφτιαξε γήπεδο, μας ξεχρέωσε, μας έφτιαξε προπονητικό κέντρο, μας έφερε παικταράδες που οι άλλοι δεν βλέπουν ούτε στα όνειρά τους κι εμείς τον βρίζουμε; Είναι σωστό; Εντάξει, συμφωνώ. Οι χειρισμοί του στο θέμα του Ρίμπο ήταν απαράδεκτοι και πράγματι μας έκαναν να μοιάζουμε με τα βαζελάκια, αλλά όχι κι έτσι. Μην ξεχνάμε τι έχει δώσει αυτός ο άνθρωπος. Επί προεδρίας του ο Ολυμπιακός ζει τις ενδοξότερες στιγμές της ιστορίας του. Το λέει η γλώσσα των αριθμών. Θυμάστε τους προέδρους που είχαμε πριν από αυτόν; Μήπως θέλετε επιστροφή του Σαλιαρέλη, ή του Κοσκωτά; Ή θέλετε να έχουμε πρόεδρο τον Βαρδινογιάννη ή τον Τροχανά; Οι διαφορές με τους παράγοντες άλλων ομάδων είναι χαώδεις. Μην ξέρουμε μόνο να ζητάμε. Αλλά έτσι είναι. Όταν οι κύριοι Ολυμπιακάρες έλεγαν: "Κόκκαλη, Κόκκαλη σε παρακαλώ, φέρε τον Ριβάλντο στον Ολυμπιακό" ο Κόκκαλης το έκανε. Τους ικανοποιήσε. Και το αποτέλεσμα: "Άντε γαμ... Κόκκαλη." Τουλάχιστον, απαράδεκτο.
Και το άλλο; Πώς το σχολιάζετε; Να βρίζουν τον Τζόλε; Γιατί; Κρίμα! Ρώτησα έναν Ολυμπιακάρα στο γήπεδο. "Γιατί τον βρίζουν;" "Δεν ξέρω" μου απάντησε και συνέχισε να βρίζει και να λέει συνθήματα που λένε οι οπαδοί του Πανλαγοκοταϊκού.
Αν η συμπεριφορά του Κόκκαλη εξέθεσε τον Ολυμπιακό και την ιστορία του μία φορά, η συμπεριφορά μερικών οπαδών χθες εκθέτει τον Ολυμπιακό και τη λεβεντιά του δέκα φορές.
Στην επόμενη μεταγραφή να σκεφτούν όλοι πριν πανηγυρίσουν και κάνουν τα όνειρά τους.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Βαγγέλη ο Κόκκαλης εδώ και μια πενταετία μας δουλεύει ψιλό γαζί. Έχει κάνει Θεούς τον Θέμο, τον Κουντούρη, τον Τάκη, τον Μπαρμπή και διοικεί με μαφιόζικο τρόπο και λέει συνεχώς ψέμματα, έχοντας αποκλείσει τους περισσότερους ολυμπιακούς από το γήπεδο - γκέτο ορισμένων. Βολεύεται στο ότι έσωσε την ομάδα, αλλά τι θα γίνει τώρα; Θα το εισπράττει μια ζωή; Κοντεύει να ακυρώσει ό,τι πέτυχε. Μας χρυσοπουλάει ένα προϊόν που πια δεν έχει καμιά σχέση με Ολυμπιακό. Όπως εισέπραξε λατρεία, θα εισπράξει τώρα και τις συνέπειες των τωρινών πράξεών του. Έτσι είναι το δίκαιο. Και ο καπετάν Γιώργης απαιτούσε ευγνωμοσύνη όταν έπαιρνε πρωταθλήματα στον πανλαγοκοτιακό όπως τον λες, χωρίς να επενδύει και κοίτα που κατάντησε η ομάδα του; Αμφιβάλλεις ότι οδηγούμαστε στον ίδιο δρόμο;
Δεν έχει κανείς δικαίωμα με τα λεφτά του(;)να μας σκοτώνει έναν έρωτα ζωής. Κάποια πράγματα δεν συγχωρούνται και κυρίως δεν εξαγοράζονται.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ βαγγέλης: Επειδή, φίλτατε Βαγγέλη, σε ξέρω και με ξέρεις, θα σου πω κάτι και κράτησέ το: ο Ολυμπιακός του Κόκκαλη τα τελευταία τρία χρόνια δεν πάει καλά. Οι κούπες είναι ωραίες και τις πανηγυρίζουμε όλοι. Η ομάδα όμως δεν πάει καλά. Το ότι είσαι και ότι είμαι ολυμπιακός δεν συζητείται. Είμαστε και θα είμαστε για πάντα. Ο Ολυμπιακός όμως (με το όμικρον κεφαλαίο) -και μη θυμώσεις, φίλτατε- είναι του κ. Κόκκαλη. Ωραία ιδέα είναι να πιστεύουμε ότι ο Ολυμπιακός ανήκει στο λαό του, αλλά δεν είναι αληθινή. Θα γράψω περισσότερα επ' αυτού σε 2-3 μέρες.

Το χθεσινό κατάντημα έχει σίγουρα περισσότερους του ενός υπευθύνους. Πάντως όχι εσένα και εμένα. Ούτε εσύ, ούτε εγώ, ούτε χιλιάδες άλλοι διανοηθήκαμε ποτέ να βρίσουμε παίχτη ή παράγοντα της ομάδας μας. (Εγώ, προσωπικώς, δεν έχω βρίσει στο γήπεδο ποτέ ούτε αντίπαλο ποδοσφαιριστή. Φαντάζομαι και εσύ.) Υπάρχουν όμως και πάρα πολλοί που βρίζουν αδιακρίτως. Ήρθε και η σειρά του κ. Κόκκαλη, και του φίλου μας του Τζόλε. Επειδή, φίλτατε, η ολυμπιακοφροσύνη μου ξεπερνάει κατά χιλιάδες μίλια αυτό που λανσάρεται για ολυμπιακοφροσύνη είτε από τους λογής Τάκηδες (που ανακάλυψαν ότι ο Κόκκαλης είναι εχθρός τους) είτε από τους διάφορους Μπαρμπήδες (που γλοιωδώς γλείφουν τον Κόκκαλη μπας και γυρίσει να τους δει ποτέ) αρνούμαι να μπω στη διαδικασία ακόμα και να σκεφτώ γιατί κάνουν ό,τι κάνουν. Φαντάζομαι και εσύ. Τώρα, Βαγγέλη μου, βρίζουν τον κ. Κόκκαλη οι "Τάκηδες". Αύριο θα τον βρίζουν οι "Μπαρμπήδες". Κάποιο συμφέρον θά ΄ναι πάντα στη μέση (inter + esse: έτσι δεν σας έλεγα στο μάθημα;)

Εμείς , Βαγγέλη μου είμαστε ολυμπιακοί, πριν τον Κόκκαλη. Ολυμπιακοί θα είμαστε και μετά τον Κόκκαλη. Τη δε γλώσσα μας την έχουμε για να μιλάμε και να τρώμε - όχι να κωλογλείφουμε και να βρίζουμε. Γι' αυτό χθες στην συνέντευξη τύπου των ΘΡΗΣΚΕΥΟΜΕΝΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ άνοιξα και έκλεισα την ομιλία μου με το ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.

Βαγγέλη, σε φιλώ.

Ανώνυμος είπε...

Συγνωμη, ποιοι είναι πάλι αυτοί οι θρησκευόμενοι κόκκινοι επιστήμονες;
Και τι σχέση έχουν με τον Κόκκαλη;
Τι ρόλο έπαιξε στην ίδρυσή τους;
Και τι αστεία είναι αυτά με τους διαγωνισμούς στίχου και μουσικής;
Ο Ολυμπιακός δεν είναι Γιουροβίζιον, ούτε ευκαιρία να αναδειχθεί κανείς. Ούτε αυτός, ούτε το ταλέντο του. Είδαμε κι αυτόν τον Βουρλιώτη που έβριζε τη Δημοκρατία και τους Υπουργούς για να το παίξει αναρχικός και να γίνει αρεστός στους "επαναστάτες" της εφτά. Αυτά μας φάγανε και δεν μου φαίνονται για πολύ σόι. Αρκετοί πάτησαν πάνω στον θρύλο. Νισάφι πια. Άκου θρησκευόμενοι! Δεν ανάβετε κασι καμιά λαμπάδα στο μπόι του Λούβαρη; Δε σοβαρευόμαστε λέω γω...

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ άθρησκος κόκκινος ανειδίκευτος: Άμα δεν ξέρεις, να μη μιλάς, και κυρίως να μην ανακατεύεσαι κάνοντας μάλιστα τον εξυπνάκια, δηλαδή προσποιούμενος ότι ξέρεις ή ότι καταλαβαίνεις. Άμα όντως θες να μάθεις ποιοί είναι οι Θρησκευόμενοι Κόκκινοι Επιστήμονες, ρώτα και θα σου πω. Ρώτα, όμως, σοβαρά, και όχι με το στυλ "Τί σχέση έχουν με τον Κόκκαλη;" ή "Τί ρόλο έπαιξε στην ίδρυσή τους;"
Μιας όμως και ρώτησες, πάρε την απάντηση: Καμμία σχέση δεν έχουν με τον Κόκκαλη και κανέναν απολύτως ρόλο δεν έπαιξε στην ίδρυσή μας, και δια την ακρίβεια στη διακήρυξή μας (μιας και δεν είμαστε σωματείο του Αστικού Κώδικα).
Και για να βοηθηθείς λιγάκι: Κανένας από εμάς δεν έχει ανάγκη τον κ. Κόκκαλη, και ξέρεις γιατί; Γιατί είμαστε ολυμπιακοί που έχουμε δουλειές δικές μας, και δεν είμαστε "ολυμπιακάρες-κωλογλείφτες" για να κάνουμε δημόσιες σχέσεις πουλώντας ολυμπιιλίκι στους κάφρους και στα μήντια.
Όσο για τις εξυπνάδες τύπου "Γιουροβίζιον" σου λέω: αυτά να πας να τα πεις αλλού - όταν, μάλιστα, δεν ξέρεις με ποιούς και για ποιούς μιλάς.
"Λαμπάδα στο μπόι του Λούβαρη" - είπες; Πολύ άθρησκος μου φαίνεσαι...
Ευτυχώς που συμφωνούμε στο "κόκκινοι".
Ρώτα, πάντως, και θα λάβεις απαντήσεις. Απαντήσεις που θα σε εκπλήξουν.

Ανώνυμος είπε...

Για δες εκεί που κάποτε η ταύτιση με τον Κόκκαλη ήταν το ζητούμενο για πολλούς, σήμερα αποτελεί κόλαφο. Είναι κι αυτή μια θετική εξέλιξη! Ο άθρησκος κόκκινος ανειδίκευτος 'δείχνει' να έχει ξεφύγει από την επιρροή των Τσουκαλο-Μπαρμπήδων κι αυτό είναι μια πρόοδος. Αρκεί βέβαια να μη βλέπει παντού οσφυοκάμπτες. Στους Θρησκευόμενους πάντως δεν υπάρχουν φίλε μου!

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ korvas_arcadia: Αυτό είναι, αγαπητέ μου φίλε και σύγγαυρε, που με τσάντισε με τον "Αθρησκο Κόκκινο Ανειδίκευτο": ότι, χωρίς να αμφιβάλλω για τα αγαθότατα ολυμπιακά του αισθήματα και κίνητρα, πήγε να λανσάρει "εξυπναδούλες" για ανθρώπους και παρέες που δεν γνωρίζει. Ποιός είπε ότι δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε -αφού είμαστε ολυμπιακοί- σε χίλια άλλα; Μπορούμε και παραμπορούμε. Αλλά, όταν διαβάζω να μου λέει εμένα να πάω ν' ανάψω λαμπάδα στο μπόι του Λούβαρη, με προκαλεί τουλάχιστον να τσαντιστώ (το σωστό θα είταν, βεβαίως, να τον γαμοσταυρίσω, αλλά, είπαμε, σε τούτο εδώ το μπλόγκι πρέπει παντί τρόπω να μαζεύουμε τη γλώσσα μας). Νά 'σαι καλά.