6.2.09

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΤΑΟΥ ΚΕΡΑΜΙΚΑ 73-70



Αντιγράφω από το σάιτ του "ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ":

Σε ένα παιχνίδι που έμοιαζε με τελικό ο Ολυμπιακός επικράτησε με 73-70 της Ταού με εκπληκτική άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο, πετυχαίνοντας την πρώτη του νίκη στο «τοπ 16».
Οι «ερυρθόλευκοι» για ένα ημίχρονο αναγκάστηκαν να κυνηγούν στο σκορ τους Βάσκους που με τα τρίποντα των Τελέτοβιτς (στο πρώτο δεκάλεπτο) και Ρακόσεβιτς έφτασαν να προηγηθούν ακόμα και με 11 πόντους διαφορά (20-31) στο 12΄, ενώ στο ημίχρονο είχαν πλεονέκτημα +8 (36-44). Μάλιστα η κατάσταση επιδεινώθηκε μετά και τον τραυματισμό του Σοφοκλή Σχορτσανίτη που γύρισε τον αστράγαλο του και αποχώρησε στα μέσα της δεύτερης περιόδου.
Στον δεύτερο ημίχρονο, όμως, το σκηνικό ανατράπηκε. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης έβαλε τον Βασιλόπουλο πάνω στον Ρακόσεβιτς, ο οποίος τον καθήλωσε αμυντικά, ενώ ανέβηκε αισθητά ο Νίκολα Βούιτσιτς που βοήθησε επιθετικά. Αυτός, ώστοσο, που έβγαλε τα... κάστανα από την φωτιά ήταν ο Λιν Γκριρ. Ο αμερικανός ήταν ασταμάτητος και μετέτρεπε σε ουσία τις καλές αμυντικές προσπάθειες των συμπαικτών του. Έτσι, ο Ολυμπιακός επέστρεψε από το -11 (36-47) και μάλσιτα με σερί 10-0 προηγήθηκε για πρώτη φορά στο παιχνίδι (56-55), πριν ο Ιλιέφσκι με τρίποντο σφραγίσει τις προσπάθιες το τρίτο δεκάλεπτο (56-58).
Το μομέντουμ της αναμέτρησης ,πάντως, είχε αλλάξει χέρια και ο ο Ολυμπιακός πήρε τα ινία του παιχνιδιού. Με ένα νέο 10-0 προηγήθηκεμε 66-60 στο 35΄ και από κει και πέρα το ματς πήγε στην άμυνα και στις ελεύθερες βολές. Ο Βούιτσιστς πέτυχε «μεγάλο» τζαμπ σουτ για το 64-60, ενώ οι Γκριρ και Πάργκο διαμόρφωσαν το τελικό 73-70. Ο Βασιλόπουλος στο τέλος έβαλε το κερασάκι στην τούρτα με εντυπωσιακό κόψιμο πάνω στον Ρακόσεβιτς.

Δεκάλεπτα: 18-26, 36-44, 56-58, 73-70
Ολυμπιακός (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 5, Πελεκάνος, Βούιτσιτς 5, Μπουρούσης 16, Χαλπερίν 10(1), Γκριρ 21(2), Βασιλόπουλος, Πρίντεζης 7, Σχορτσανίτης 4, Πάργκο 2.
Ταού (Ιβάνοβιτς): Πριτζιόνι 3, Ιλιέφσκι 7(1), Ρακόσεβιτς 23(4), Βιδάλ, Τελέτοβιτς 14(4), Σαν Εμετέριο, Μάικλ 11, Μπάρατς 4, ΜακΝτόναλντ 8.

Βαθμολογία: Μιλάνο 4(2-0), Ολυμπιακός 3(1-1), Ταού 3(1-1), Πρόκομ 2(0-2).

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης δήλωσε μετά το τέλος του ματς: «Είχαμε υπομονή σε ένα από τα πιο δύσκολα ματς που έχουμε δώσει μέχρι τώρα, έχοντας πολύ πίεση. Ωστόσο, στο δεύτερο ημίχρονο ο τρόπος που αντιδράσαμε ήταν ο κατάλληλος και μπορέσαμε με καλή διαχείρηση στο τέλος να φτάσουμε στη νίκη».

3 σχόλια:

spika είπε...

μας εβγαλε τη ψυχη η ομαδα ..θελει πολυ δουλειά..σε άμυνα αλλα κυριως σε επίθεση..εχω μια μικρή εντύπωση πωσ ο Παναγιώτης τους εχει φρεναρισμένους..σαν να απαγορεύεται να αυτοσχεδιάσουν ..τι να πω.τοσα ξερω τοσα λέω..

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ spika: Νά 'ταν η πρώτη φορά...

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι είναι αγχωμέμοι, ή/και ίσως πιεσμένοι, για τίτλους. Αν και πρέπει να συμφωνήσω στο ότι φάίνονται φρεναρισμένοι, με ελάχιστους αυτοσχεδιασμούς, σαν να τους έχει πει ο κοουτς να τα κάνουν όλα μελετημένα βάσει σχέδίου. Επί της νέας μεταγραφής, πιστεύω ότι θα βοηθήσει ο Jannero Pargo. Το έδειξε και με την Μιλάνο, σε ένα παιχνίδι που αν το είχαμε διαχειριστεί λίγο καλύτερα ήταν δικό μας.
Επί τούτου, θα ήθελα να πω ότι ο κόουτς θα πρέπει να είναι λίγο πιο προσεκτικός και να μην ωρύεται σε κάθε σφυριγμα. Έχει μαζέψει ουκ ολιγες τεχνικές και προκαλεί μία νευρικότητα στην ομάδα, ιδιίως όταν δέχεται 1-2 πόντους από ελεύθερες βολές λόγω τεχνικής που μπορούν να γίνουν και 5-6 πόντοι με κατοχή μπάλας και καλάθι.
Τέλως πάντων, πιστευώ σε αυτή την ομάδα. Μακάρι να βρει και την φόρμα του ο Σόφο, και να χάσει και κανένα κιλό, ρε παιδιά, πέρα απο το θέμα υγείας, μόνο αθλητή δεν θυμίζει και δεν μπορεί να πάει πια με την πλάτη στο καλάθι και κάνει επιθετικό ανταυτού.
costas,