29.5.09

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΟ 74-70





Τα δεκάλεπτα: 22-10, 36-39, 53-54, 74-70.

Ολυμπιακός (Π. Γιαννάκης): Παπαλουκάς, Πελεκάνος, Τσίλντρες 23 (3), Βούιτσιτς 8 (8 ρ.), Μπουρούσης 6 (10 ρ.), Χαλπερίν 5 (1), Γκριρ 16 (2), Πρίντεζης 11 (1 τρ., 11 ρ.), Ερτσέγκ, Τεοντόσιτς 5 (1 τρ., 5 ασ).

Ούτε συστήματα ίσχυσαν ούτε μπάσκετ παίξαμε - κι όμως νικήσαμε! Γιατί; Γιατί είχαμε σαν ομάδα τον εγωισμό ότι δεν είναι δυνατόν να σε ταπεινώνουν ομάδες που δεν είναι πολύ καλύτερές σου. Παίξαμε για την ιστορία μας; ΝΑΙ! Και νικήσαμε όχι μόνο τον ΠΑΟ, αλλά και τη γκρίζα ομάδα των επιστημόνων προκρουστών. (Πόσο μου άρεσαν τα σχόλια των καλών εκφωνητών: "Εδώ έγινε φάουλ, αλλά δεν δόθηκε" - "Εδώ το καλάθι θα έπρεπε να μετρήσει, αλλά οι διατητές έχουν αντίθετη άποψη" - "Το κόψιμο είναι καθαρό, αλλά σφυρίχτηκε φάουλ" κ.τ.ό. ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΗΣΑΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ ΒΕΒΑΙΩΣ.)
Την Δευτέρα πάμε στο ΟΑΚΑ για τη συνέχεια του πολέμου. Οι παίχτες της ομάδας μας πρέπει να αποδείξουν ότι τους αξίζει να φορούν τη φανέλλα του Θρύλου.
ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ.

4 σχόλια:

GEORGE είπε...

Το χθεσινό ματς δεν το είδα. Είχα παει στην συναυλία των ACDC στο ΟΑΚΑ. Μεγάλη συναυλία από ένα τεράστιο συγκροτημα. Είναι ένα συγκρότημα που υπάρχει 3 και βάλε δεκαετίες . Το να αντέξει ενα ροκ συγκροτημα τόσα χρονια πέρα από ποιότητα , χρειαζεται και big balls!! Κάθε βραδύ που παιζουν, ετσι και εχθές, απέδειξαν ποιοι είναι και πως σε ηλικιες 55-60 συνεχίζουν να γαμουν και να δέρνουν!!!

Αυτοί καλα τα καταφέρνουν, σειρα έχουν τώρα και κάποιοι άλλοι να μας δείξουν τι μετράνε....

Από το ραδιοφωνο άκουσα το 2ο ημιχρονο και ειδα τα τελευταια 2 λεπτά στην τιβι. Από αυτά καταλαβαίνω οτι και εχθες υπήρχε τρελο άγχος και απίστευτη κακοποίηση του αθλήματος που λέγεται μπάσκετ.

Θέλω την Δευτέρα να δώ μάχη. Θέλω να πέφτουν κορμια, να σπάνε δόντια, να πεφτουν γαμοσταυριδια. Θέλω την Δευτέρα να δω 12 κομάντα, που λεει και ο φιλος rankin, αποφασιμένα να πουλήσουν πολυ ακριβά το τομάρι τους. Θέλω να δω αντρες και όχι παιδάκια. Θέλω την Δευτέρα να δω παίκτες να παίζουν όχι μονο για την νίκη αλλά και για την αξιοπρέπεια τους . Δεν ξέρω αν θα κερδίσουμε, οι πιθανοτητες ειναι ελάχιστες. Ο Παο είναι καλυτερος, παιζει στην έδρα του και σφυρίζουν Ζαβλανος-Σχινας. Πάνω από όλα όμως δεν πείθει η δικιά μας ομαδα. Η νίκη δεν είναι το 1ο ζητούμενο για εμενα, η συμπεριφορά όμως ειναι.

Τέρμα τα λογια λοιπόν. Ωρα αποδείξεων. Ηρθε η ώρα να ξεχωρισουν οι πολεμιστές από τις κότες. Οί άξιοι από τους λίγους. Δεν υπάρχουν τραυματιες. Παπαλουκας και Βασιλοπουλος στην 12αδα. Όποιος κρυφτεί, το καλο που του θέλω ειναι να κρυφτει καλά....

Η φανελα που φορουν δεν ειναι τυχαια. Εκπροσωπεί εναν ολοκληρο τροπο σκέψης και δράσης. Εκπροσωπεί ενα λαό, μια περηφάνια, μια λεβεντιά. Όποιος δεν μπορεί να την σηκώσει, ας κανει στην άκρη.


Update: Χαιρετιζω την επιστροφη του μεγάλου Γαβρου, Μητσάρα Ελευθερόπουλου στο Ελληνικό Πρωτάθλημα.

Hades είπε...

Το τι ΜΑΛΑΚΙΑ έχω ακούσει και διαβάσει γι'αυτό το ματς δε λέγεται. Άλλοι είδαν come back. Άλλοι αναρωτιούνται αν κερδίσαμε επειδή δεν έπαιξε ο Παπαλουκάς. Άλλοι είδαν μέχρι και μεγάλη εμφάνιση...

Και η αλήθεια είναι ότι κερδίσαμε αγχωτικά όντες αθλιότατοι, με 11 χαμένες βολές συν ούτε που θυμάμαι πόσα σουτ μόνοι μας, ακόμη κι αν ήταν lay up...

Και την ίδια στιγμή οι δύο κόκκινες γαμωφυλλάδες μας πανηγυρίζουν για το επικείμενο νταμπλ στο πόλο. Ναι, πιθανολογώ ότι τις δηλώσεις των παικτών θα τις περάσουν στο ντούκου για να μην αμαυρωθεί η ιστορία του συλλόγου.

ΛΥΠΑΜΑΙ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΝΗΓΥΡΙΣΩ ΚΑΤΙ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΟΜΑΣΤΕ. ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ.
Ρεμάλια και ξεφτίλες όλοι τους...

ΥΓ. Μπορεί ένας άνθρωπος να μου λύσει την απορία, τι διάολο τον θέλουμε τον Μπόμπο;;;;

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Hades: Οι Γαύροι είναι φανατικοί και δεν διαπραγματεύονται τη γαυροσύνη τους. Αλλά ηλίθιοι δεν είναι. Βλέπουν και κρίνουν. Άλλο το να χαρούμε για τη νίκη και άλλο το να μη βλέπουμε πώς ήρθε. Και βεβαίως άλλο το ότι ποθούμε τη νίκη στο ΟΑΚΑ έστω και με έναν πόντο.

Hades είπε...

Συμφωνώ Γιώργο: δεν είναι ηλίθιοι αφού και βλέπουν και κρίνουν. Μήπως όμως γίνονται ηλίθιοι επειδή δεν κάνουν τίποτε; Διότι η άγνοια τουλάχιστον αποτελεί άλλοθι. Η επίγνωση συνεπώς δεν είναι επιβαρυντική;