31.5.09

ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ!


Αντιγράφω από το gavros.gr προσυπογράφοντας:

Η ιστορία είναι ερυθρόλευκη και γράφεται από τους πολίστες του Ολυμπιακού, που με τις 31 συνεχείς νίκες στο φετινό μαραθώνιο του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου, έφτασαν στο τρίτο συνεχόμενο νταμπλ, στο δέκατο πρωτάθλημα τα 11 τελευταία χρόνια, που είναι και το 22ο στην ιστορία του συλλόγου. Αντίπαλος δεν υπήρχε στις πισίνες σε καμία περίπτωση και φυσικά το εμπόδιο του Πανιωνίου κάμφθηκε πάρα πολύ εύκολα με 3-0 νίκες στη σειρά των τελικών, μετά το 12-5 στον τελευταίο αγώνα που έγινε στον Πειραιά. Μπράβο παιδιά, συνεχίστε έτσι και κάντε μας να χαμογελάμε από υπερηφάνεια συνέχεια.

Αυτός είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος της χώρας. Αυτός είναι ο ένας και μοναδικός. Ο Θρύλος. Δεν έχει αντίπαλο ούτε στην μπάλα, ούτε στο βόλεϊ, αλλά ούτε και στο πόλο, που μιμήθηκε τις επιτυχίες των άλλων τμημάτων και έφτασε στην κατάκτηση ενός ακόμα νταμπλ. Οι ερυθρόλευκοι πολίστες, άφησαν στην άκρη τα προβλήματα που τους ταλαιπωρούν σχεδόν από την αρχή της σεζόν και πιστοποίησαν με τον πιο περίτρανο τρόπο, πως θα περάσουν χρόνια για να ξεπεραστεί το κατόρθωμά τους. Ποιο είναι αυτό; Κατέκτησαν το πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδας, έχοντας μόνο νίκες στο ενεργητικό τους, ενώ συνολικά είχαν μια ισοπαλία και μια ήττα στους αγώνες για την Ευρωλίγκα. Αυτή είναι η νέα χρυσή σελίδα του Θρύλου μας, που ακόμα και αν δεν έχει αντίπαλο, βρίσκει. Βρίσκει τον εαυτό του για να γίνεται ακόμα καλύτερος και να έχει πάντα κίνητρο ώστε να ευχαριστεί τους φιλάθλους του.

Αυτό θα προσπαθεί να κάνει πάντα, για αυτό έχει δημιουργηθεί και να γιατί ονομάζεται Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς. Γιατί έχει ιδρυθεί για να προσφέρει χαρά στον κόσμο του. Αυτό κάνει πάντα και αυτό θα κάνει. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ μεγάλος σύλλογος, ο μεγαλύτερος της Ελλάδας και μπορεί να υπάρχουν μερικές κακές στιγμές, αλλά συνεχίζει προς τη δόξα, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με αυτόν.

Να γιατί ο τίτλος δεν χανόταν με τίποτα και το ήξεραν όλοι πριν καν αρχίσει το πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός δεν είχε αντίπαλο ποτέ στην πισίνα και φρόντισε να το δείξει από την αρχή, τόσο της σεζόν και των πλέι οφ, όσο και στους τελικούς με αντίπαλο τον Πανιώνιο, που προσκύνησε τον Θρύλο μετά το 3-0 στη σειρά. Ο τελευταίος αγώνας, θύμιζε εποχές που τις έχουμε ζήσει και θα τις ζούμε συνέχεια. Κατάμεστο το κολυμβητήριο και ένας Ολυμπιακός παθιασμένος για το καλύτερο. Για τη νίκη. Ο Πανιώνιος δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του αγώνα να κοντράρει τους νταμπλούχους, οι οποίοι μετά το 2-2, έβαλαν μπρος τις μηχανές τους. Το σκορ έφτασε στο 6-3 στο τέλος του ημιχρόνου και μπορεί να αγωνιζόμασταν πάλι με παίκτη λιγότερο σε πολλές φάσεις, η αξία και οι ικανότητες των ερυθρολεύκων, πάντως, φάνηκε ξεκάθαρα για μια ακόμα φορά.

Το τελικό 12-5 ήρθε να δείξει πως ο Ολυμπιακός πρέπει να φοβάται μόνο τον ίδιο του τον εαυτό. Οι άλλοι δεν υπάρχουν και απλά κολυμπούν για να μην διασυρθούν. Τώρα χρειάζεται σύνεση και προσοχή, προκειμένου να μην αντιμετωπίσει προβλήματα, η ομάδα η οποία έχει τις περισσότερες πιθανότητες να φέρει ένα ευρωπαϊκό ή καλύτερα ακόμα ένα ευρωπαϊκό στο λιμάνι. Και αν φέτος το χάσαμε λόγω δύο κακών οκταλέπτων, δεν πρέπει να γίνει το ίδιο του χρόνου. Ο Θρύλος πρέπει να ενισχυθεί, να μην αφεθεί στην τύχη του και να είστε σίγουροι πως οι παίκτες θα κάνουν το καλύτερο και θα μας κάνουν περήφανους ξανά και ξανά.

Τον Θρύλο και τα μάτια σας.

3 σχόλια:

ΝΙΚΟΣ ΜΑΥΡΩΝΑΣ είπε...

προσυπογράφω και εγώ!

Hades είπε...

Δηλώσεων συνέχεια: ο Χατζηθεοδώρου είπε πως ήταν η δυσκολότερη από τις 14 χρονιές του στον Ολυμπιακό. Τόνισε, μάλιστα, πως θα δει τις αντιδράσεις και αν χρειαστεί να πει κάτι θα το κάνει με συνέντευξη τύπου.
Ο Δεληγιάννης άφησε να εννοηθεί πως έφαγε στεγνό πούλημα από τη διοίκηση και μάλλον φεύγει, αφού ευχήθηκε στην ομάδα να κατακτήσει τους στόχους της προσεχώς (αναφερώμενος κυρίως στην Ευρώπη). Κάποιοι άλλοι παίκτες είπαν ναι μεν (μένουμε) αλλά (αν δεν διορθωθεί η κατάσταση...).
Οι περισσότεροι εντωμεταξύ απέφυγαν να αφιερώσουν τον τίτλο στην διοίκηση, ενώ όλοι -μηδενός εξαιρεουμένου- έκαναν λόγο για πολύ περίεργη χρονιά που όμως δεν μπόρεσαν να χαρούν.

Και την ίδιαν στιγμή ο, ως φαίνεται, ανύπαρκτος πρόεδρος του Ερασιτέχνη, ο οποίος ΑΠΟΥΣΙΑΖΕ από τον αγώνα και την απονομή (γιατί άραγε;) έβγαλε ολόκληρη ανακοίνωση με την οποίαν μοίραζε συγχαρητήρια για την κατάκτηση του τίτλου, προαναγγέλοντας κιόλας ότι ο κύριος Πάτερος θα μείνει (δεν μας λέει αν τον έχει ρωτήσει αν θέλει βέβαια). Αυτό μοίρασε ο πρόεδρος: μόνο συγχαρητήρια. Τα λεφτά τα ξέχασε στην τράπεζα.
Οι παίκτες ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ.

Με γεια η τσάντα σύγγαυροι, να τον χαιρόμαστε.

Hades είπε...

Και τα ωραία συνεχίζονται. Οι παίκτες δεν πήγαν για τα κλασικά επινίκεια στα μπουζούκια, ο μεν Πάτερος κάλυψε απόλυτα τον Δεληγιάννη.
Για τη νέα σαιζόν ήδη ανακοινώθηκε μείωση μπάτζετ, ενώ για τους παίκτες των οποίων τα συμβόλαια λήγουν ειπώθηκε ότι βλέποντας και κάνοντας...
Και μέσα σε όλα βγήκε και κάποιος κύριος, κύριος εκπρόσωπος της ομάδας και είπε ότι οι παίκτες δεν χρειάζεται να ανησυχούν διότι θα τηρηθούν όσδα έχουν συμφωνηθεί. Προφανώς ξέφυγε του εν λόγω κυρίου ότι οι παίκτες είναι στεναχωρημένοι επειδή δεν έχει γίνει τίποτε από αυτά που έχουν προ πολλού συμφωνηθεί.

Μια χαρά το πάει ο κύριος Συγγελίδης το πράγμα. Οδεύουμε προς διάλυση. Και επαναλαμβάνω, ο Δεληγιάννης μάλλον φεύγει ενώ θέλει να κάτσε3ι κι αυτό διότι έπεσε πούλημα από την διοίκηση. Πρακτικά αυτό άφησε να εννοηθεί και ο Πάτερος. Μια ομορφιά...