21.9.13

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 1969

ΠΑΟΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-2

Σκόραραν οι Μίλτος Κουμαριάς (49΄) και Γιώργος Σιδέρης (79΄). Το γκολ του ΠΑΟΚ το πέτυχε ο Κούλης Αποστολίδης στο 90΄. Μετά κάναμε πολλά χρόνια να ξανανικήσουμε τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη - έγινε στις 24 Μαΐου 1992, στα πρώτα γενέθλια του γιου μου.

Στη φωτογραφία διακρίνονται οι μεγάλοι αρχηγοί Γιώργος Σιδέρης και Γιώργος Κούδας και ο απροσπέλαστος γίγας Χρήστος Ζαντέρογλου.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καιρός να τελειώνουμε με το Μαρινάκη και την κοροίδία του στον κόσμο του Ολυμπιακού. Όλο το καλοκαίρι αγοραζε παίκτες, από το πάνω ράφι μέσω της φυλλάδας ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ (που ίδρυσε ο γνωστός Χρυσαυγίτης Θέμος)και τελικά άφησε την ομάδα γυμνή στα χαφ με Μασάντο και τσόρι, πάικτες σαφώς Β Εθνικής και κάτι απίθανους Εντιγκά και Γιαταμπάρ και με τον Μίτσελ να κάνει δεκάρι το δόλιο το Σάμαρη. Το μυαλό του Πρόεδρου ήταν πώς θα ξεπουλήσει πάικτες που αγόρασαν άλλοι για να παντελονιάσει. Επίσης το μυαλό του δεν είναι στον Ολυμπιακό, αλλά στο πώς θα στείλει εγκάθετους να αγοράζουν ομάδες της επαρχίας για να κερδίζει τις εκλογές στις τοπικές ενώσεις κςι νς στήνει καλύτερα τα παιχνίδια, βρωμίζοντας τα πάντα. Σήμερα περίμενα να κερδίσω 80 ευρώ να πληρώσω τη δόση από το χαράτσι, τα έπιασα όλα εκτός από τον Ολυμπιακό. Πόσα βγάζει κάθε βδομάδα ο Πρόεδρος; Σταματήστε τα λιβάνια και τα θυμιατά οι θρησκευόμενοι ή πώς αλλιώς σας λένε και πείτε την αλήθεια. Σ΄΄ημερα ήταν η τελευταία φορά που είδα τον Ολυμπιακό μετά από 40 χρόνια. Κανέις δεν έχει το δικαίωμα να με αναγκάσει να τον στερηθώ, αλλά δεν μπορώ να ντρέπομαι άλλο γι αυτό που βλέπω

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Ανώνυμος: Εν τάξει, ελήφθη, καταχωρίστηκε.

Γράφεις: "Σταματήστε τα λιβάνια και τα θυμιατά οι θρησκευόμενοι ή πώς αλλιώς σας λένε και πείτε την αλήθεια."
Εσένα πώς σε λένε; Για να σε ευχαριστήσουμε ονομαστικώς, που μας λές την αλήθεια.

Ανώνυμος είπε...

Αγανάκτησες πια, "ανώνυμε", έτσι; Ε, τράβα στην ευχή του Χριστού και της Παναγίας κι άσε εμάς τους ανόητους, που επίσης δύσκολα τα φέρνουμε βόλτα, αλλά, Ο,ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΤΑΜΕ ΤΟ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟ, να "βοσκάμε το κουτόχορτο του Μαρινάκη". Εσύ βολέψου με το "αντικειμενικό" - είναι πολύ πιο εύπεπτο. Α, και πριν μας αφήσεις και ησυχάσουμε από κάτι "γαύρους" σαν κι εσένα, υπόδειξέ μας και τον επόμενο πρόεδρο / μεγαλομέτοχο / ηγέτη κ.α., αφού είναι καιρός να τελειώνουμε με τον παλιομαρινάκη που όλο τσεπώνει. ΝΙΚΟΣ ΑΠΟ ΝΙΚΑΙΑ - εγκάθετος της Διοίκησης.

Ανώνυμος είπε...

Η έκφραση: "από κάτι γαύρους σαν και σένα", αγαπητέ φίλε, Νίκο δεν ταιριάζει να λέγεται από κάποιον που δηλώνει φίλαθλος. Δε μοιράζομαι την ιστορία μου μαζί σου, όμως στο θρύλο δεν είχαμε αντιπαλότητες μεταξύ μας, ούτε χρησιμοποιήσαμε ποτέ τέτοιες εκφράσεις, παρά μόνο εκείνοι που αισθάνονται... ανώτεροι και πιο καθαροί γαύροι μέσα από την Ολυμπιακοφροσύνη τους. Αυτό όμως δεν αφορά τους χιλιάδες ανώνυμους γαύρους που από τον Ολυμπιακό ζητούν μόνο τη χαρά και την Περηφάνεια, ακόμα και στις ήττες. Και που τα βιώνουν μόνοι τους ή με τους φίλους τους στα καφενεία, στη δουλειά και όχι προβάλλοντας την αγάπη τους για το θρύλο παντοιοτρόπως, η οποία εξηγούμαστε, δεν αμφισβητείται και για εκείνους που το κάνουν.
Κύριε Κεντρωτή, δεν είπα ότι εγώ ειμί η Αλήθεια, τον πόνο μου είπα, την αλήθεια ίσως την ξέρετε εσείς που είστε και πιο κοντά στα πράγματα.
Αυτό ισχύει και για το εύπεμπτο "αντικειμενικό".Και ότι τον πόνο μου τον λέω σε σας, σημαίνει ότι εκτιμώ τη γνώμη σας και τη δυνατότητα παρέμβασής σας.
Όσο για το ονομαστικώς, δεν έχει νόημα και στο γήπεδο ανώνυμος είμαι, μια φωνή μέσα στις τόσες, το μόνο όνομα που φωνάζω σ' όλη μου τη ζωή στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι ΟΛΥΜΠΙΑΚΌΣ. Αυτό νομίζω είναι αρκετό. Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Ανώνυμος: ΟΚ, αγαπητέ μου ανώνυμε σύγγαυρε. Κράτα την ανωνυμία σου - σε πιστεύω. Μα είσαι βέβαιος ότι το πρώτο σου μήνυμα και το επόμενό σου έχουν πάρα πολλή συγγένεια; Στο πρώτο μίλαγες για "παντελονιάσματα", "ξεπουλήματα", "εγκάθετους", "στοιχήματα", "στησίματα", "χαράτσια", "λιβάνια"... Δεν σου το κρύβω ότι ο ακατανόητα εμπαικτικός τόνος του όλου μηνύματος κυριολεκτικά μού έδωσε στα νεύρα. Ακριβώς γιατί στρεφόταν εναντίον μου, ωσάν να είμαι τουλάχιστον "συνεργός" στα όσα αμετροεπή κατήγγελλες - αυτό προκύπτει, όσο και αν δεν θέλεις να το παραδεχτείς.

ΛΟΙΠΟΝ:
Ποιός λιβάνισε από εδώ μέσα ποιόν και πότε; Ποιός σου είπε ότι είμαι "κοντά στα πράγματα"; Και ποιά είναι αυτά τα πράγματα; Και απόπού συμπέρανες ότι έχω εγώ προσωπικά καμμία δυνατότητα παρέμβασης και σε ποιόν; Και αν είχα (λέμε τώρα), τί φαντάζεσαι: ότι θα έπιανα τον Μαρινάκη και θα τού μίλαγα για "παντελονιάσματα", "ξεπουλήματα", "εγκάθετους", "στοιχήματα", "στησίματα" και "λιβάνια";... (Θα παρατήρησες ίσως ότι αφαίρεσα τα "χαράτσια". Η συμβουλή, μιας και εκτιμάς τη γνώμη μου: να μην τα πληρώνεις! Όπως δεν τα πληρώνω και εγώ).

Αντιλαμβάνομαι ότι έχεις θυμώσει πολύ (ίσως και δικαιολογημένα) με μερικά πράγματα που συμβαίνουν στην ΠΑΕ Ολυμπιακός. Αλλά, καλέ μου σύγγαυρε, η ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι ανώνυμη εταιρεία, όσο και αν ΔΕΝ σου αρέσει. Θα θύμωνες ποτέ με την BMW ή με τη Google, φέρ' ειπείν; Αν ναι, τότε τί θα έκανες; Θα τις κατηγορούσες για παντελονιάσματα", "ξεπουλήματα", "εγκάθετους", "στοιχήματα", "στησίματα", "χαράτσια", "λιβάνια" και λοιπά παρόμοια; Δεν νομίζω.

Και κάτι άλλο: το ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟ ΜΕΤΕΡΙΖΙ αγαπάει τον Ολυμπιακό. Δεν είναι φόρουμ. Μην το παρεξηγήσεις αυτό που θα πω, αλλά τα "οπαδικά / ολυμπιακά" φόρα δεν λείπουν στο διαδίκτυο. Καμμιά φορά μπαίνω κι εγώ και από περιέργεια διαβάζω τα εκεί γραφόμενα (συνήθως είναι εμέσματα). Αι, φίλε μου καλέ και σύγγαυρε, δεν έχω ζηλέψει ούτε το είδος της επικοινωνίας ούτε το επίπεδο των συμμετεχόντων. Εκεί πιάνει ο κάθε χλιμίτζουρας και ο κάθε φίτσουλας -όπως έλεγε και ο αείμνηστος Ηλίας Μπαζίνας- και καταθέτει (στην καλύτερη περίπτωση) τις φαντασιώσεις του. Αντιλαμβάνομαι, βέβαια, από το δεύτερο μήνυμά σου ότι δεν είσαι η περίπτωση αυτή. Όμως πραγματικά μπάστα με τη γκρίνια και με την καχυποψία! Ούτε εσύ ούτε εγώ έχουμε κανένα μαγαζί από κοινού με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Είμαστε απλώς ολυμπιακοί, και από παλιά μάλιστα, και όχι νεόγαυροι (που δεν διαφέρουν καθόλου από τους νεοβάζελους, τα νεοχανούμια ή τα νεοσκούληκα και τα λοιπά συναφή είδη).

Και κάτι τελευταίο: Εμένα, σύγγαυρε, με ανησυχεί πολύ που ανάμεσα στο ερυθρό και στο λευκό του Θρύλου έχει μπει τα τελευταία χρόνια και πάρα πολύ μαύρο. Έχει μπει και βοά, μάλιστα, στις κερκίδες μας (και στα διάφορα ιστολόγια)! Δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας, παιδί δικό μας, του Ολυμπιακού, και δεν είδα ούτε άκουσα μια λέξη από κανέναν που "είναι στα πράγματα". Αυτό και με θλίβει και με ανησυχεί - βαθύτατα. Και με τρομάζει.

Να είσαι καλά.

Ανώνυμος είπε...

Κύρις Κεντρωτή, η θεωρία ότι ο Ολυμπιακός είναι εταιρία ή BMW, φοβάμαι ότι είναι παραπλανητική όσο και εκείνη των δύο άκρων. Όσο "εμπορεύεται" σαν εταιρία την αρρώστια μας και την αγάπη μας,η αγάπη αυτή θα πρέπει να δίνει και τον τόνο του "εμπορεύεσθαι" ή του "πορεύεσαι".
Δε σας θεωρώ, αλλοίμονο αν το πιστεύετε, ...συνεργό του Μαρινάκη, αλλά η αγάπη μας για το θρύλο και η προσπάθεια να κρατήσουμε την καλή μαρτυρία της ομάδας, δε θα πρέπει να του δίνουν άλλοθι, για πράγματα - άντε ας είμαι πιο ήπιος- που τουλάχιστον χρήζουν εξηγήσεων.
Ο τόνος μου που σας εκνεύρισε, δεν ήταν εμπαικτικός, κι αν ήταν θα οφείλεται στην κακή χρήση των ελληνικών μου, αλλά θυμωμένος, όπως ήμουν κι εγώ, αλλά δεν φαντάζεστε πόσο.
Για το μαύρο που λέτε, είναι μια άλλη πληγή που δεν είναι άσχετη με τα προηγούμενα που καταλόγισα, αλλά δεν έκανα μνεία, τη στιγμή που υπάρχει ένας νεκρός και ίσως έλεγα πράγματα πιο βαριά από τα παντελονιάσματα. Διάβασα κι εγώ μια ανακοίνωση της PORTO LEONE,μακάρι να ξερα ποιοι είναι και τι αντιπροσωπέυουν, που με έθλιψε βαθύτατα για τις αποστάσεις που πήρε από το γεγονός. Αλλά είναι αυτονόητο ότι οποια πρωτοβουλία εναντίον στοιχείων που μας προσβάλλουν ως μνήμη και φορείς πολιτισμού, θα πρέπει να μας βρει συμπαραστάτες. Ας μη μιλήσω για τους "στρατούς" μας που πολλές φορές... συμπλέουν (δεν είναι τυχαίο το ρήμα αν αναλογιστούμε την ιδιότητα των χορηγών τους) με εκείνους της Χρυσής Αυγής γιατί δεν είναι "εδώ μέσα" θέμα. Καλό μεσημέρι

Ανώνυμος είπε...

Ο πραγματικά ακατανόητος εμπαικτικός τόνος με τα "παντελονιάσματα" κ.α. των "γαύρων σαν τον ανώνυμο" (ΕΠΙΜΕΝΩ)τη ΔΙΝΕΙ ΣΤΑ ΝΕΥΡΑ ΟΛΩΝ που δεν συνδέουν την ομάδα με ονόματα και δεν διαλαλούν με στόμφο ότι "την παρατάνε". Δεν τους τιμά ως οπαδούς. Ουδείς διεκδικεί περισσότερη γαυροφροσύνη από τον άλλον, σωστός οπαδός όμως είναι αυτός που ΚΡΙΝΕΙ και όχι που ψάχνει αιτίες μόνο για να κατακρίνει. Εν πάση περιπτώσει, για φτηνές ιντερνετικές αντιπαραθέσεις περί τέλειων οπαδών, στησιμάτων, παραρτημάτων κ.α. αρμόδια είναι τα σάϊτ του αντικειμενικού κουτόχορτου (ΕΔΩ ΚΙ ΑΝ ΕΠΙΜΕΝΩ..) και όχι το blog ενός σοβαρού ανθρώπου. Του οποίου και ενστερνίζομαι πλήρως τις ανησυχίες για τα πολύ σοβαρότερα της "ιδεατής γαυροφροσύνης" πράγματα που έγιναν (πολύ κοντά μου) και φοβάμαι ότι ξανά'ρχονται. ΝΙΚΟΣ ΑΠΟ ΝΙΚΑΙΑ

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Ανώνυμος: Καλέ μου σύγγαυρε, το ότι η ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι ανώνυμη εταιρεία δεν είναι θεωρία - είναι πραγματικότητα. Το λέει εξ άλλου το "ΑΕ" της ΠΑΕ! Αν δεν μας αρέσει, να μην μεμφόμαστε κανέναν, επειδή μας φέρνει, όπως λές, "κάτι απίθανους" και κάτι "παίκτες σαφώς Β΄ Εθνικής". Πάντως ευθέως θα σου πω ότι δεν ονειρεύομαι "αλαφούζους" και "τίγρηδες" για να έχω με κάτι ν' ασχολούμαι.

Σε κανέναν δεν δίνω άλλοθι για τίποτα, ούτε βεβαίως στον Μαρινάκη. Όμως η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανήκει στον Βαγγέλη Μαρινάκη! Δική του είναι. Όποιος το αμφισβητεί ή το ξεχνάει ή το παραγνωρίζει αυτό είναι αλλού. Λυπάμαι που το λέω, αλλά είναι κυριολεκτικώς αλλού.

Γιατί αγαπώ τότε τον Ολυμπιακό; Μα το κάνω 50 και πλέον χρόνια τώρα. Αυτό όμως δεν με "τυφλώνει". Είμαι μεν φανατικός (αγαπώ τόσο πολύ,όσο δεν φαντάζεσαι, τον Ολυμπιακό), αλλά δεν είμαι άρρωστος. Είμαι υγιέστατα φανατικός και βλέπω γύρω μου και καταλαβαίνω τί μου γίνεται. Ναι τον Παναθηναϊκό τον αντιπαθώ (προσοχή στο ρήμα: δεν τον μισώ, τον αντιπαθώ). Δεν μου πάει, δεν είναι του γούστου μου. Όσο όμως και αν τον αντιπαθώ, ουδέποτε αμφισβήτησα την αξία του και τους μεγάλους αθλητές που κατά καιρούς τον υπηρέτησαν. Αν το έκανα, σε τί θα διέφερα από το τελευταίο γελοίο χουλιγκανάκι; Και τότε ακριβώς θα ήμουν στον "στρατό" του Χ, του Ψ και του Ω. 'Ομως εγώ, φίλε μου, είμαι ολυμπιακός, γιατί έχω στα μάτια και στον νου μου την εικόνα του Μουράτη να παίζει με σπασμένο κεφάλι και την εικόνα του Σιδέρη να χώνεται ανάμεσα σε τέσσερεις αντιπάλους, να τους περνάει και να σκοράρει. Γι' αυτό και πληρώνω πάντοτε το εισιτήριό μου στον επίσημο φορέα του Ολυμπιακού (εν προκειμένω στην ΠΑΕ Ολυμπιακός) για να μπω και να δώ -με τα μάτια του νου μου- τον Μουράτη και τον Σιδέρη και τόσους άλλους. Και, ναι, όταν δεν "τους" βλέπω, στενοχωριέμαι. Και,όταν "τους" βλέπω, πετάω στα σύννεφα.

Αυτό τον χαρακτήρα έχει και το ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟ ΜΕΤΕΡΙΖΙ. Θα το έχεις παρατηρήσει: είναι πιο πολύ ιστορικό / πολιτιστικό ιστολόγιο, παρά φόρουμ της επικαιρότητας. Από την επικαιρότητα έχει όση χρειάζεται. Γι' αυτό και σπανίζουν οι "παρεμβάσεις". Δυό-τρεις φορές που μου ζητήθηκε η γνώμη από την ΠΑΕ, την έδωσα (αμέσως και δωρεάν εννοείται). Την άκουσαν και (από ό,τι μπορώ να κρίνω) την απέρριψαν. Πίστεψέ με: αυτό δεν με έκανε ούτε μπορεί να με κάνει να μην είμαι ολυμπιακός.

Τελευταίο:
Το μεγαλύτερο παραμύθι είναι αυτό που σούρνεται τα τελευταία χρόνια: ότι "όλοι ολυμπιακοί είμαστε", όπότε ο οιοσδήποτε προβάλλων την ολυμπιακή οπαδικότητά του μπορεί να λέει ό,τι θέλει και όλοι οι άλλοι (εν ονόματι της ολυμπιακοφροσύνης) να τον σιγοντάρουμε ή, έστω, να μην του πηγαίνουμε κόντρα. Αυτά, φίλε μου, είναι -ας το πω σεμνά- αστειότητες. Όχι μόνο δεν έχω τίποτα κοινό με τα ανεγκέφαλα χουλιγκανάκια και τους εγκληματικούς πάτρωνές τους, αλλά τους αμφισβητώ ευθέως και την ελάχιστη οπαδική τιμή. Αυτοί με ένα κατοστάρικο (και πολύ λέω) γίνονται ό,τι θέλεις.
Να είσαι καλά.

Το περί της θεωρίας των δύο άκρων, όπως είδες, το αποσιώπησα. Ήταν μάλλον ατυχές. Χαίρομαι, ωστόσο, που είμαστε από το ίδιο μετερίζι, και δεν εννοώ εδώ μόνο το "Ερυθρόλευκο".

Ανώνυμος είπε...

http://sxedio-b.gr/index.php/articles/item/332-marinakis?fb_action_ids=733427026683395&fb_action_types=og.likes

Ανώνυμος είπε...

Στοιχεία φωτιά έχει σύμφωνα με πληροφορίες στη διάθεσή του το ΣΔΟΕ, σε σχέση με τις πηγές χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με αυτές από τους πρώτους ελέγχους, έχουν προκύψει στοιχεία για χρηματοδότηση παράνομων δραστηριοτήτων από μεγάλους επιχειρηματίες, εφοπλιστές, αλλά και ιερωμένους.

Τα στοιχεία δείχνουν διασύνδεση μελών και τοπικών οργανώσεων της Χρυσής Αυγής με επιχειρηματίες της νύχτας και του αθλητισμού.

Το ΣΔΟΕ έχει ήδη ζητήσει το άνοιγμα λογαριασμών από τις Τράπεζες, ώστε να πιστοποιηθούν τα στοιχεία που έχει στα χέρια του.

Τα παραπάνω για όσους ξέρουν να διαβάζουν πίσω από τις λέξεις και για το πώς ενδεχομένως "χρησιμοποιείται" η αγάπη μας για το θρύλο. Ελπίζω τα λεφτά από την πώληση του Φετφατζίδη να πήγαν σε καλύτερη μεριά