7.4.08

ΤΟ ΜΑΤΣ





Αντιγράφω από το σάιτ του "ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ":

Το δεύτερο, μόλις, γκολ του Κώστα Μήτρογλου στο πρωτάθλημα ίσως κρίνει και τον τελικό πρωταθλητή! Ο νεαρός επιθετικός, που μπήκε στο 81ο λεπτό της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με τα Λάρισα, ήταν αυτός που σκόραρε το νικητήριο γκολ στο 90ό λεπτό της αναμέτρησης, χαρίζοντας στους «ερυθρολεύκους» μία νίκη… μισό πρωτάθλημα! Έπειτα, άλλωστε, απ’ τη συντριβή του Παναθηναϊκού στην Κρήτη, οι Πειραιώτες είναι πολύ πιθανό να πάρουν και με διαφορά την κούπα! Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-1 της ΑΕΛ, σ’ ένα ματς «γκραν γκινιόλ», με τρία τέρματα, δύο δοκάρια, δύο αποβολές, πολλές χαμένες ευκαιρίες και ανατροπή του σκορ, που κράτησε καθηλωμένους τους θεατές μέχρι το τελευταίο του δευτερόλεπτο!
Για να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, ο Χοσέ Σεγκούρα δεν επεφύλαξε εκπλήξεις στις αρχικές του επιλογές, παρατάσσοντας τον Ολυμπιακό με το κλασικό, πλέον, 4-3-3, έχοντας τον Νικοπολίδη κάτω απ’ τα γκολπόστ, τους Πάντο, Άντζα, Ζεβλάκοφ, Λεονάρντο στην άμυνα, απ’ τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Μπελούτσι, Λεντέσμα, Στολτίδη στα χαφ και τους Γκαλέτι, Κοβάσεβιτς, Τζόρτζεβιτς στην επίθεση.
Το ξεκίνημα του παιχνιδιού ήταν… ορμητικό και για τις δύο ομάδες. Στο 1ο, μόλις, λεπτό ο Γκαλέτι επιχείρησε το αριστερό σουτ και ο Κηπουρός μπλόκαρε. Στο 2’, έπειτα από όμορφη ατομική προσπάθεια του Λεονάρντο και σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, ο Γκαλέτι επιχείρησε το διαγώνιο, «σκαστό» σουτ και ο Ιγκλέσιας, προ της γραμμής, απομάκρυνε. Στο 3’ ήταν η σειρά της Λάρισας να φωνάξει «παρών»: ο Σαρμιέντο σούταρε και ο Νικοπολίδης μπλόκαρε, με τον γκολκίπερ του Ολυμπιακού να αποκρούει δύσκολα με το αριστερό χέρι το φάουλ του Φωτάκη στο 5ο λεπτό…
Στο 19’ η ΑΕΛ ήταν εκείνη που απείλησε ξανά. Από θαυμάσια προσπάθεια και κάθετη πάσα του Κλέιτον, ο Ζουράφσκι ανατράπηκε έξω απ’ την περιοχή απ’ τον Νικοπολίδη, ο οποίος «θυσίασε» μία κίτρινη κάρτα για να αποτρέψει το γκολ. Το φάουλ εκτέλεσε ο Μετίν, αλλά ο διεθνής γκολκίπερ μπλόκαρε σταθερά.
Στο 28’ οι ισορροπίες του αγώνα άλλαξαν. Ο Ιγκλέσιας, μέσα σ’ ένα δίλεπτο, αντίκρισε δύο κίτρινες κάρτες και η ΑΕΛ έμεινε με δέκα παίκτες. Η αριθμητική διαφορά φάνηκε αμέσως στον αγωνιστικό χώρο, με τους «ερυθρολεύκους» να έχουν δύο δοκάρια μέσα σ’ ένα δίλεπτο! Στο 29’ ο Τζόρτζεβιτς εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ, ενώ στο 31’ ο Γκαλέτι ξεχύθηκε απ’ τα δεξιά, επιχείρησε το διαγώνιο, συρτό σουτ, στέλνοντας την μπάλα να χτυπήσει στη ρίζα του δεξιού δοκαριού του Κηπουρού!
Ο Ολυμπιακός, όμως, δεν σταμάτησε να πιέζει. Στο 33’ το σουτ του Λεντέσμα ήταν άστοχο, στο 36’ απ’ την κεφαλιά του Γκαλέτι η μπάλα έφυγε λίγο άουτ, ενώ στο 38’ χρειάστηκε ο Νικοπολίδης να δείξει για μία ακόμα φορά την ετοιμότητά του, αποκρούοντας το μακρινό σουτ του Σαρμιέντος. Στο 41’, όμως, δεν μπόρεσε να κάνει το παραμικρό. Ο Τουμέρ Μετίν έφυγε στην αντεπίθεση, από πάσα του Ζουράφσκι, η άμυνα δεν τον ακολούθησε και ο Τούρκος με θαυμάσιο, αριστερό σουτ άνοιξε το σκορ για τους «βυσσινί» (0-1)!
Οι Πειραιώτες προσπάθησαν να απαντήσουν προτού ολοκληρωθεί το ημίχρονο, αλλά το σουτ του αμαρκάριστου Γκαλέτι μέσα απ’ την περιοχή κατέληξε άουτ στο 45’…
Με την έναρξη της επανάληψης, οι «ερυθρόλευκοι» έγιναν ακόμα πιο επιθετικοί, με τον Σεγκούρα να ρίχνει τον Σίσιτς αντί του Λεντέσμα, μετατρέποντας τον Στολτίδη καθαρό «κόφτη» και γυρίζοντας τον Τζόρτζεβιτς στο κέντρο, με τον Σλοβένο να παίρνει τη θέση του στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Και στο 50’, ο Σίσιτς μετατράπηκε σε «χρυσή αλλαγή» για την ομάδα του. Ο Ζεβλάκοφ σέντραρε, ο Φέρστερ απομάκρυνε με το κεφάλι προς τα πίσω και ο Σίσιτς, με προσποίηση και θαυμάσιο δεξιό πλασέ, έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Κηπουρού (1-1).
Ένα λεπτό αργότερα, ο Σεγκούρα αντικατέστησε αναγκαστικά τον τραυματία Άντζα (εκφράζονται φόβοι για θλάση) με τον Τοροσίδη και στο 58’ το ματς απέκτησε αριθμητική ισορροπία: ο Κλέιτον ξεχύθηκε στην αντεπίθεση και ο Πάντος, μην έχοντας άλλον τρόπο να τον σταματήσει στην καταδίωξη αυτή, τον ανέτρεψε από πίσω, με αποτέλεσμα να δεχθεί τη δεύτερη κίτρινη κάρτα απ’ τον διαιτητή…
Ο Ολυμπιακός, πάντως, παρέμεινε η ομάδα που πίεζε. Στο 67’, απ’ την εκτέλεση φάουλ του Τζόρτζεβιτς, η μπάλα έφυγε άουτ, αλλά και πάλι χρειάστηκαν τα αντανακλαστικά του Νικοπολίδη για να αποτραπεί το 1-2, σε τετ α τετ με τον Μπακαγιόκο στο 76’! Ο Αφρικανός έχασε μοναδική ευκαιρία να δώσει το προβάδισμα στην ΑΕΛ και στο 85’, όταν σε ξαφνική αντεπίθεση των φιλοξενούμενων, οι οποίοι βρήκαν «ξεχαρβαλωμένη» την άμυνα του Ολυμπιακού, πήρε την πάσα απ’ τον Φωτάκη και πλάσαρε πάνω απ’ το οριζόντιο δοκάρι, ευρισκόμενος μόνος του με τον Νικοπολίδη!
Η ολική ανατροπή επετεύχθη στο 90’: ο Λεονάρντο έβγαλε συρτή σέντρα απ’ τα αριστερά και ο Κώστας Μήτρογλου, που είχε μπει μόλις οκτώ λεπτά νωρίτερα στο παιχνίδι, βάζοντας πολύ όμορφα το σώμα του και με δεξί πλασέ έγραψε το 2-1!
Καλή η διαιτησία του Σταυρίδη, ο οποίος, πλην της αποβολής (με δύο κίτρινες) του Ιγκλέσιας και του Πάντου, «κιτρίνισε» τους Νικοπολίδη (19’), Σαρμιέντο (29’), Μετίν (33’), Νταμπίζα (54’), Κοβάσεβιτς (59’), Ζεβλάκοφ (79’), Μήτρογλου (90’), Γκαλέτι (91’)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Πάντος, Λεονάρντο, Ζεβλάκοφ, Άντζας (51’ λ. τρ. Τοροσίδης), Λεντέσμα (46’ Σίσιτς), Στολτίδης, Μπελούτσι (81’ Μήτρογλου), Γκαλέτι, Τζόρτζεβιτς, Κοβάσεβιτς
ΛΑΡΙΣΑ: Κηπουργός, Νταμπίζας, Κλέιτον, Μετίν (55’ Κυριακίδης), Σαρμιέντο, Φωτάκης, Φέρστερ, Μπαχράμης (66’ λ. τρ. Φακούντο Πάρα), Ιγκλέσιας, Κατσιαρός, Ζουράφσκι (55’ Μπακαγιόκο)

Δεν υπάρχουν σχόλια: