21.4.08

ΤΟ ΑΝΤΙΟ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΠΟΥΡΣΑΝΙΔΗ


Χθες αποχαιρέτισε τα γήπεδα ο Ηλίας Πουρσανίδης: ένας παίχτης κόσμημα. Έπαιξε έξη χρόνια στον Θρύλο, με τον οποίο κατέκτησε έξη πρωταθλήματα και ένα κύπελλο. Ο επίσημςο Ολυμπιακός τον ετίμησε για την προσφορά του στην ομάδα μας και ο κόσνμος φώναξε πολλές φορές το όνομά του εις ένδειξη τιμής. Νά 'σαι πάντα καλά, φίλε Ηλία. Τίμησες όσο λίγοι την ερυθρόλευκη φανέλλα όχι μόνο όσο έπαιξες για εμάς. Την τίμησες πιο πολύ όταν έπαιζες αντίπαλός μας: εναντίον μας έπαιζε το σώμα σου, η ψυχή σου, η τέχνη σου, αλλά το στόμα σου, όταν άνοιγε, είχε να πει λόγια ουσίας... ήταν στόμα ανθρώπινο, όχι οχετός.

2 σχόλια:

George είπε...

Η μοίρα τό εφερε να παιξει σε ανάμεσα σε 2 ομάδες τις φανέλες των οποίων τίμησε με τον ιδρώτα του όσο ελάχιστοι και που ποτέ δεν πούλησε οπαδιλίκι και σταριλικι.

Στον Ηρακλή η προσφορά του ήταν μοναδική. Στον Ολυμπιακό δε , επίσης πολύ μεγάλη. Δεν έκανε πρωτοσέλιδα, δεν επαίρνε τρελά λεφτά, δεν σήκωσε ποτε την μύτη του, ήταν όμως πάντα εκεί. Κουβαλητής, αγωνιστής. Ο Στολτίδης πριν το Στολτίδη, αν μου επιτρέπετε την υπερβολή. Αρχηγός , βασικός και αναντικατάστατος την επόχη της αναγέννησης του Θρύλου. Μπροστάρης τότε μαζι με τζόλε, ελευθερο, γιαννακο, γκογκα , αλέκο, ανατόλ και όλους του υπολοιπους μεγάλους. Ακόμα και την επόχη που το καθεστώς Κόκκαλη τον έβαζε , αρχηγό ακόμη, να προπονείτε με τις μπουλντόζες στου Ρέντη....

Μας έλεγαν "που πάτε στην Ευρώπη με Πουρσανιδη και Πασσαλή??" Ναι ρε , με Πουρσανίδη και Πασσαλή....

Ενα πράγμα έχω καταλαβει τόσα χρόνια στο γήπεδο είναι οτι το κριτηριο, σε βάθος χρόνου, του κόσμου είναι σχεδόν αλάνθαστο. Οπως χειροκροτάμε τους big 7 (Τζόλε-Ανατολ-Αμανατ-Στέλιο-Νινι-Μαυρο-Αλέκο), έτσι και στις άλλες περιπτώσεις παικτων θα ξέρουμε , θα εκτιμάμε (πιο ψύχραιμα) και τους υπολοίπους.

Στην δικιά μου θύμηση ο Ηλίας Πουρσανίδης θα είναι παντα ψηλα . Δίπλα στον Ζιο, τον Λούτσι, τον Μητσάρα και αύριο μεθάυριο στον Αντώνη, τον Ιέρο ...

Την Κυριακή μας δωθείκε η ευκαιρια να αποθεώσουμε ξάνα τον πρώην αρχηγό μας...δωθείκε και σε αυτόν η ευκαιρία να ζήσει την αποθέωση που δικαιούταν και ποτέ δεν εισέπραξε όπως άξιζε απο τον λαό του Θρύλου.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ george: Συμφωνώ από την αρχή μέχρι το τέλος. Τουλάχιστον χθες έσβησε το θλιβερό γεγονός της "μπουλντόζας". Ναι ο κόσμος του Θρύλου έχει αλάνθαστο κριτήριο. Ξέρει ποιοί τιμούν τη φανέλλα της ομάδας και τον ίδιο. Και το ξέρει, γιατί ο κόσμος είναι ΕΚΕΙ, στο γήπεδο, και βλέπει και κατανοεί.