15.6.07

ΖΗΤΩ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΑΤΟΛΑΚΗΣ!





Γίγαντα Γιώργο, έχεις τρία σπίτια: αυτό που μένεις με την οικογένειά σου, το γήπεδο Καραϊσκάκη και την ερυθρόλευκη καρδιά μας.

Θυμάμαι τους πάμπολλους τίτλους που στήριξες με το παιχνίδι σου. Θυμάμαι τον ανυπέρβλητο ηρωισμό σου και το δόσιμό σου στον αγώνα. Μα πιο πολύ απ' όλα, Γιώργαρε, θυμάμαι (στις 05/12/1998, στο 71΄) εκείνη την κεφαλιά, που έκανε το σκορ 2-3 (πιο ύστερα ο Μπίλαρος "έπλασε" το 2-4).

Γειά σου Π Α Γ Γ Α Υ Ρ Ε Γιώργο Ανατολάκη!

22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Γιώργος ήταν, είναι και θα είναι ένας από τους πιο αγαπημένους μου παίκτες. Σοβαρός, δυνατός, ψυχωμένος. Κι ας είχε ακούσει τα μύρια όσα όλα αυτά τα χρόνια. Παίκτης που άξιζε να φορά τη φανέλα του Θρύλου. Την τίμησε με το παραπάνω. Τον ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας. Καλή τύχη για τη συνέχεια, Γιώργαρε. Κι ο κόσμος του Ολυμπιακού δεν ξεχνά.

Ανώνυμος είπε...

θυμάμαι τον ηρωισμό του στο 1-3 με τη Ρόζεμποργκ. Ανυπέρβλητος! Βράχος μπροστα στον Νικοπολίδη! Θα τον θυμόμαστε πάντα !

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ μακελάρης: 10 πρωταθλήματα και 3 κύπελλα σε 11 χρόνια. Αυτό να θυμάσθε, και θα σας κάνει καλό.

@ βαγγέλης: Ασφαλώς και ο κόσμος του Ολυμπιακού δεν ξεχνά - ούτε το καλό ούτε το κακό.

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

Αυτή είναι η απόδειξη πως όσοι έχουν ιστορία και την τιμούν θα συνεχίσουν να την γράφουν. Κανείς δεν νοιάζεται που ο Ανατολάκης δεν είχε το χάρισμα ή το ταλέντο ενός δεξιοτέχνη-και έχουμε δεί πολλούς. Στην ψυχή και στην γενναιότητα μπορεί να ξέρει ότι φεύγει περήφανος που ποτέ δεν έδωσε τίποτα λιγότερο από το παν. Γιά την ψυχή του θα μείνει στην καρδιά μας. Γιατί ήταν φτιαγμένος από σπάνιο υλικό. Ατσάλι της γενιάς του '50.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ θεόδωρος α. πέππας: Όπως ακριβώς και ο Γιώργος Αμανατίδης. Ούτε ο Ανατολάκης ούτε ο Αμανατίδης ήσαν ολυμπιακοί, όταν κατηφόρησαν στον Πειραιά. Τώρα είναι παραδείγματα ολυμπιακής ψυχής. Γι' αυτό τους αγαπάμε. Αυτά, όμως, γιατρέ μου, τα καταλαβαίνουν μόνο (οι) Γαύροι.

Ανώνυμος είπε...

Αυτά κύριε καθηγητά τα καταλαβαίνουν μόνο οι κοκκαλόγαυροι κι οι μπαρμπήδες. Είδαμε ποσο μπροστά πηγαμε με Ανατολάκηδες κι Αμανατίδηδες.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ μακελάρης: Αφού, εκλεκτέ εκδοροσφαγέα μου, δείχνεις ότι με ξέρεις καλά και ότι είσαι ολυμπιακός, γιατί με βάζεις κι εμένα στους κοκαλόγαυρους και στους μπαρμπήδες - έχω "γλείψει" εγώ ποτέ κανέναν; Αν ξέρεις κάτι, φέρε αποδείξεις. Αν, μάλιστα, γράψεις με ονοματεπώνυμο, θα σου πω και τη γνώμη μου για τον Σωκράτη Κόκκαλη και τον Μπαρμπή. Παρόλο που αγαπώ -λόγω Μάρκου Βαμβακάρη- τους εκδοροσφαγείς και όλους τους μακελαραίους, έτσι (: με σκέτο ψευδώνυμο), ΟΧΙ δεν θα σου πω τίποτε άλλο, παρά μονάχα ότι ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΓΑΥΡΟΙ δεν ξεχνάμε τους ΑΝΤΡΕΣ που τίμησαν την ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ ΡΙΓΩΤΗ. Αρα και τον Γιώργο Αμανατίδη και τον Γιώργο Ανατολάκη. Καλή σας ημέρα, και προσοχή μην σας πιτσιλίσουν οι σταγόνες των σφαγίων στα σφαγεία, όπου βγάζετε τον επιούσιον.

Stratos είπε...

Ο ποιο αδικημένος παίχτης όλα αυτά τα χρόνια, από όλους μας.
Σε αυτό το πράγμα που λέγεται «άμυνα του Ολυμπιακού» ήταν ο μόνος που προσπαθούσε και ο μόνος που τα άκουγε.
Και βασικό… ποτέ δεν πούλησε Ολυμπιακοφροσύνη για να γίνει αγαπητός.
Κρίμα !!
Γιώργαρε σ’ ευχαριστούμε και καλή συνέχεια.
http://stratos313-sports.blogspot.com/

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ στράτος: Συμφωνώ, φίλε. Και κυρίως στο ότι ο Γιώργος Ανατολάκης δεν μας "πούλησε" ολυμπιακοφροσύνη, ακριβώς διότι ΕΙΝΑΙ ολυμπιακός.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ε΄ιμαι σφαγέας. Στο φάρμακο δουλεύω και καταλαβαίνω απο ντόπες. Γι αυτ'ο μίλησα ειδικά για τον Ανατολάκη. Ξέρετε πόσα ντοπιγκ κοντρόλ του έχουν αποκρύψει; Στην Ευρώπη ήταν υποχρεωμένος να προσέχει και γι αυτο σερνόταν. Θα σας ψαξω να τα πουμε απο κοντα.Δεν φαίνεστε χαζομ... σαν τον Μπαρμπή.

Φοινικιστής είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Μιλάμε για τον παίκτη που πέταγε τα κλειδιά του Ουαντού;
Για τον παίκτη που έδιωξε με τον γνωστό τρόπο τον Άντζα από τον Ολυμπιακό;
Για τον παίκτη που εξαιτίας του δεν φτιάξαμε ποτέ άμυνα;
Για τον παίκτη που εξ αιτίας του φαγώθηκε ο Βερμούδες;
Για το καρφί του προέδρου;
Για τον παίκτη στον οπόιο οφείλονται οι πιο οδυνηρές ήττες και αποκλεισμοί αφού η συμμετοχή του στην ομάδα ήταν από τα ουκ άνευ;
Ναι τον ευχαριστούμε αλλά όλα τα άλλα είναι επίδειξη αβροφροσύνης... δεν θα πώ ολυμπιακοφροσύνης
Πολλά καλά στην Κύπρον

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ μακελάρης: Αυτό το "Δεν φαίνεστε χαζομ... σαν τον Μπαρμπή" ήταν μαχαιριά ... μακελάρικη! Μα αυτό, αγαπητέ μου, είναι ηλίου φαεινότερον ή -όπως έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι- "και τυφλώ δήλον". Δεν πειράζει, ωστόσο: καταλαβαίνω πολύ καλά τί θέλετε να πείτε και δεν αμφισβητώ καθόλου τις καλές σας προθέσεις.

Τα περί ντόπας ομολογώ ότι πρώτη φορά τα ακούω. Από φάρμακα δεν ξέρω και σπουδαία πράγματα, από ποδόσφαιρο όμως κάτι σκαμπάζω. Γι' αυτό και λέω ότι κανείς ντοπαρισμένος δεν έγινε καλύτερος ποδοσφαιριστής - και επ' αυτού δεν αλλάζω γνώμη με τίποτα. Σε άλλα αθλήματα -τα λεγόμενα "βαρέα"- συμβαίνει. Στα "υπερβαρέα" όπως το φούτμπωλ όχι! Είναι αδύνατον!

Και επί της ουσίας. Ακόμα και εκείνοι που κατά καιρούς έκραζαν τον Ανατολάκη ή γκρίνιαζαν μαζί του (δικαίως ή αδίκως...) τον αγαπούν, γιατί ο Γιώργος είναι παιδί δικό μας, λαϊκό, και σεμνό. Αυτό, δηλαδή, που ανέκαθεν αρέσει στον κόσμο του Ολυμπιακού. Ξέρετε, αλήθεια, πόσες δωρεές και αγαθοεργίες (με την καλή έννοια του όρου, και χωρίς τυμπανοκρουσίες και καναλοπόλεμο) έχει κάνει ο Ανατολάκης; Χωρίς να τον έχω γνωρίσει προσωπικά, το ξέρω πάρα πολύ καλά. Και ίσως δεν πράττω σωστά που το δημοσιοποιώ. Κρίνω, όμως, ότι πρέπει να το γράψω.

Να ξέρετε ότι ποτέ δεν αρνήθηκα το διάλογο και τη συζήτηση σε καλοπροαίρετα άτομα. Ισχύει και για εσάς το ίδιο. Οπότε, όποτε θέλετε, τα λέμε.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ φοινικιστής: Το ότι χθες μιλούσαμε για θέματα γλώσσας το ξέρω! Δεν ήθελα απλώς -όχι για κανέναν ιδιαίτερο λόγο- να αποκαλυφθεί το ψευδώνυμο σςα, το οποίο εγώ εγνώριζα. Ίσα-ίσα που ο εκλεκτός συνάδελφός μου κ. Χ.Χ. είναι καλοπροαίρετος άνθρωπος και (χαζο)ολυμπιακός!: είναι δηλαδή ολυμπιακός έτσι για να είναι, χωρίς να ξέρει και άλλους λόγους! Αν τον ρωτήσετε, θα δείτε τί θα σας πει, και θα με θυμηθείτε.

Αλήθεια, όμως, δεν κόβουμε τους "πληθυντικούς"; Θα σε λέω "Φοινικιστή" και θα με λές "Γιώργο".

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ εκ δυσμών: Επειδή τα έρημα τ' αφτιά μου έχουνε ακούσε πολλά και διάφορα, γι' αυτό σας καλώ, αγαπητέ σύγγαυρε:

Να αποφασίσουμε αν τα κλειδιά του Ουαντού τα πέταξε στο βόθρο ο Ανατολάκης ή ο Γεωργάτος.
Να αποφασίσουμε, επίσης, αν τον Άντζα τον έδιωξε η "συγκεκριμένη συμπεριφορά" του Ανατολάκη ή του Τζώρτζεβιτς.
Να αποφασίσουμε, ακόμα, αν τον Βερμούδες τον έφαγε ο Ανατολάκης ή ο Ελευθερόπουλος.
Να αποφασίσουμε, περαιτέρω, αν δεν υπήρχε άλλοος αμυντικός στηνξ άμυνά μας τα τελεαία έντεκα χρόνια πλην του Ανατολάκη.

Το αν ο Ανατολάκης ήταν το καρφί του Προέδρου δεν το ξέρω. Για να το λέτε, μάλλον θα το γνωρίζετε καλά. Εγώ, πάλι, έχω ακούσει ότι καρφί του Προέδρου ήταν ο Τζόλε, ο Γεωργάτος, ο Ελευθερόπουλος, ο Μαυρογενίδης, ο Αλεξανδρής, ο Ζιοβάννι, ο Ριβάλντο, ο Καστίγιο! "Έχω ακούσει" μεν να λέγεται, αλλά "δεν γνωρίζω"...

Παίκτης που έχει κατακτήσει τόσους τίτλους, και μάλιστα παίζοντας (όχι εν κρυπτώ ή απλώς συμμετέχοντας ως αλλαγή), αι, όλο και κάτι αξίζει. Δεν είναι δα τελείως για τα μπάζα.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ εκ δυσμών: Αναγκαίο συμπλήρωμα: Ξέρετε, αγαπητέ μου, τί έχουνε ακούσει τ' αφτάκια μου να λέγεται (και μάλιστα από ολυμπιακόυς) για τον Θανάση Μπέμπη, τον Γιώργο Σιδέρη, τον Βασίλη Μποτίνο, τον Μάρτιν Νοβοσέλατς, τον Νίκο Ανασατόπουλο; Όπως βλέπετε, αναφέρω πέντε αδιαμφισβήτητες ολυμπιακές μορφές - όχι τίποτα "προδότες", "λαμόγια", "πηλιογούσηδες" κ.λπ. Άμα καθόμουν να τα λάβω υπόψη μου όλα αυτά, που ακούω εδώ και πενήντα χρόνια στα μέσα και στα πέριξ του "Καραϊσκάκη", θά 'χα ανοίξει γραφείο εξιχνιάσεως σκοτεινών εγκλημάτων. Σταματάω εδώ - και, φαντάζομαι, αντιλαμβάνεσθε το γιατί.

pananap είπε...

Ότι και να ήτανε ο Γιώργαρος, προσέφερε πολλά τόσα χρόνια στο ΘΡΥΛΟ και εμείς οφείλουμε να κρατήσουμε μόνο τα καλά του και να του αναγνωρίσουμε την προσφορα.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ ολυμπιακός: ο Γιώργαρος ήταν, είναι και θα είναι πάντα ολυμπιακός. Χαίρε.

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή να κατηγορούμε ανθρώπους χωρίς αποδείξεις. Πρέπει να σταματήσει αυτό κάποτε στην Ελλάδα. Όταν κάποιος πετύχει κάτι αμέσως να τον υποτιμήσουμε. Δέκα πρωταθλήματα πήρε ο "άμπαλος" ο Ανατολάκης. Και αντιμετώπησε με επιτυχία δεκάδες καλούς επιθετικούς. Είτε Έλληνες, είτε ξένους. Και κάθε χρόνο βασικός. Έκανε και τα λάθη του, αλλά ποιος δεν τα έκανε; Έδινε όμως πάντα και την ψυχή του στο γήπεδο.
Και τώρα βγαίνουν κάποιοι να πουν ότι ήταν ντοπαρισμένος, καρφί, κωλόπαιδο κ.τ.λ. Κατά τον ίδιο τρόπο, αγαπητοί, βγαίνουν τα βαζελάκια και τα αεκάκια και απαξιώνουν τα κατορθώματα του Θρύλου εκστομίζοντας διάφορες βλασφημίες κατά του μοναδικού βασιλιά του Ελληνικού ποδοσφαίρου.
Και μιας και έγινε λόγος για ντοπαρίσματα, έχω μια ερώτηση: Τιέγινε, ρε παιδιά, με την υπόθεση του Γιαννούλη, του καλαθοσφαιριστή; Πριν μερικά χρόνια δεν είχε δηλώσει ο ίδιος ότι τον ντοπάρανε όταν έπαιζε στον Πανλαγοκοταϊκό; Τί έγινε; Γαργάρα το κάνανε κι αυτό; Αλλά βέβαια. Καλύτερα να ασχοληθούμε μ'αυτά, ομολογίες δηλαδή των ίδιων των αθλητών και όχι με ράδιο αρβύλες.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ βαγγέλης: Η "ντόπα" είναι μεγάλη ιστορία. Πάντως, όπως δεν σε κάνει "καλύτερο" ποδοσφαιριστή, έτσι ούτε και "καλύτερο" μπασκετμπωλίστα σε κάνει η ντόπα.

Η υπόθεση Γιαννούλη βρωμάει πολύ ακόμη...

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά, μήπως τον έδιωξε ο Σαλπιγγίδης τον Γιώργαρο;

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

coco bill: Όχι, καλέ μου άνθρωπε. Ο Ολισαντέμπε τον έδιωξε. Απορώ πώς δεν το ξέρεις. Εκτός κι αν δοκιμάζεις τις γνώσεις μας - οπότε πάσο!