30.9.09

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ


Η ήττα είναι πάντα ήττα, ιδίως όταν μετράνε οι βαθμοί. Χάσαμε 2-0 από την Αρσεναλ στο Έμιρεϊτς. Αν δεν ήταν σε εξαιρετικά καλή ημέρα ο Νικοπολίδης και το κεντρικό αμυντικό δίδυμο Αβραάμ Παπαδόπουλου και Μέλμπεργκ, ίσως το σκορ να ήταν πολύ μεγάλο. Δεν παίξαμε καλά. Δεν δημιουργήσαμε φάσεις. Δεν μπορούθσαμε άλλωστε. Οι ταχύτητές μας ήσαν πολύ χαμηλές - αποτέλεσμα της "επιστημονικής" προετοιμασίας του καλοκαιριού. Κάναμε μόνο καταστροφικό παιχνίδι προσπαθώντας να "κλέψουμε" τον βαθμό της ισοπαλίας. Αλλά η Άρσεναλ ΕΙΝΑΙ τουλάχιστον μία ποιοτική κλάση καλύτερη από εμάς και τρεις φορές πιό γρήγορη. Άρα "σωστό" το αποτέλεσμα του αγώνα.
Για εμάς ο πραγματικά κρίσιμος αγώνας είναι αυτός της 20ής Οκτωβρίου στο Καραϊσκάκη εναντίον της Σταντάρ Λιέγης. Αν νικήσουμε, είμαστε με πιθανότητες 99% στον επόμενο γύρο. Αφήνουμε του Βάζελους να διασκεδάζουν μέχρι την Πέμπτη. Εμείς είμαστε δεύτεροι στη βαθμολογία του Τσάμπιονς Ληγκ και όχι τελευταίοι στο πινακάκι του τέως ΟΥΕΦΑ. (Και ευχόμαστε ότι η καλή παράδοση που έχει δημιουργήσει η Δυναμό Βουκουρεστίου θα συνεχιστεί, όπως άλλωστε και η παράδοση της Στουρμ Γκρατς.)

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Το Σάββατο εναντίον του Πανιωνίου παίξαμε με μια γκρίζα πυτζάμα. Σήμερα εναντίον της Άρσεναλ παίξαμε φορώντας τις πανάθλιες μαύρες φανέλλες. Κόκκινο και άσπρο είναι τα χρώματά μας. Και, εν πάση περιπτώσει, για "ουεφαϊκούς" λόγους κόκκινο ή άσπρο, όποτε δεν μπορεί να είναι μαζί το ερυθρό με το λευκο στη ριγωτή φανέλλα.

3 σχόλια:

Hades είπε...

α) Αν υπάρχει έστω και ένας με λίγο κουρκούτι μυαλό στον Ολυμπιακό πρέπει άμεσα να εκμαιεύσει από τον Βενγκέρ τι προετοιμασία κάνει το καλοκαίρι. Ομοίως και προπόνηση. Απίστευτες ταχύτητες και αυτοματισμοί.
β) Ο Ζίκο θα πρέπει να έχει ευαγγέλιο αυτό το ματς. Να το δείχνει κάθε μέρα στους παίκτες και να λέει σε κάθε περίπτωση "θέλω να το κάνετε έτσι ακριβώς". Μιλάμε ότι χορτάσαμε μπάλα από την Άρσεναλ χθες, όχι αστεία.
γ) Πριν τα Χριστούγεννα πολύ δύσκολα θα δούμε δημιουργία από τον Ολυμπιακό. Σίγουρα σε καμία περίπτωση πριν βρει ο Μαρέσκα ούτε καν ψήγμα. Οι παίκτες είναι παντελώς αδούλευτοι και αγύμναστοι.
δ) Ομοίως δεν προβλέπω να δούμε επιθετικό ποδόσφαιρο πριν τα Χριστούγεννα. Η χολέρα δεν φεύγει έτσι εύκολα.
ε) Δυστυχώς ώς έχουμε ξανασυζητήσει, φέτος θα λουστούμε όσα επί σειρά ετών (και δεκαετιών, θα έλεγα) χλευάζουμε. Ακούω βερεσέ τα περί τεραστίας εμφανίσεως που δεν έφερε Χ στις λεπτομέρειες. Ήμασταν διά το πέος καβάλα, λίαν επιεικώς. Αυτό το ΠΡΑΓΜΑ δεν ήταν Ολυμπιακός. Εμετικό συνοθύλευμα. Δίχως αυτό να σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζω τις εξαιρετικά φιλότιμες προσπάθειες πολλών και διαφόρων (Νικοπολίδης, Μεντέσμα- το παιχνίδι της ζωής του έκανε ο 'ντίνος χθες, Ιέρο -ολυμπιακη ψυχάρα από τις λίγες, Αβραάμ -απόλυτα μεταμορφωμένος φέτος-τεράστια και θετικότατη έκπληξη, Μέλμπεργκ). Άλλο όμως το τι ΕΙΝΑΙ ο Ολυμπιακός, και άλλο το ΠΩΣ έπαιξε.
στ) Η Άρσεναλ ήταν πολλές κλάσεις πάνω. Και σταθήκαμε απίστευτα τυχεροί που χάσαμε μόλις 2-0, με τη νίκη των Άγγλων να είναι δικαιότατη. Πέραν της όποιας ανωτερότητος όμως, τα εγκλήματα του καλοκαιριού άρχισαν να κάνουν πολύ αισθητή την παρουσία τους. Αααα, και οι φόλες των γαυροφροσυνοεφημερίδων, μηδέ των αντικειμενικών εξαιρουμένων....
ζ) Περί φανέλας: έχω μιαν ένσταση. Τη σαλιάρα (κατ' άλλους, εμφάνιση αμερικανικού ναυτικού). Μεγάλη έμπνευση η φετινή εμφάνιση μιλάμε...

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Hades: Έχεις δίκιο σε όσα γράφεις. Όπως είδες, δεν μπήκα καν στον κόπο να μιλήσαω για "οφσάιντ το δεύτερο" και τέτοια. Η Άρσεναλ έπαιξε μπαλλάρα χτες. Αν δεν ήμουν αντίπαλός της, μέχρι που θα γινόμουν οπαδός της. Δυστυχώς έχουμε μπει και εμείς στη λογική του βαζελοτσουκουτσουκουμπωλ! Χαίρε!

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

@ Ηades Ορθότατα Για άλλη μια φορά συμφωνω μεχρι και στα σημεια στιξης Ο Γιώργος, άλλωστε, τα έχει ακούσει
Για τις φανελες, δικιο εχετε κι οι δυό Εχω βαλει τον Θανο να μου βρει εικονες από ολες τις ..απίθανες κατα καιρους εμφανίσεις (κάτι γκρί, ασημί, χρυσαφί-σκατουλί, την τελευταία ..πυτζάμα -εδω κοπυράϊτ δικό μου, ε; Τογραψα από το βραδυ του Σαββατου ωρα 22.52 "Ειδε τον Ολυμπιακό με ..πυτζάμες! (θα μου επιτρέψετε να μην ονομάσω "φανέλες" αυτό το πράγμα!) και "