31.10.09

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1








Αντιγράφω από το σάιτ του "ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ":


Ο Ολυμπιακός δε μασάει πουθενά! Οι αντίπαλοι βλέπουν τη φανέλα του και φοβούνται, ανεξαρτήτως ποιοι αγωνίζονται απέναντι. Και το βράδυ του Σαββάτου, οι «ερυθρόλευκοι» με τον Κατσικογιάννη και τον Σοϊλέδη στην ενδεκάδα τους, με τον Φετφατζίδη και τον Γιάννη Παπαδόπουλο για αλλαγές, πέρασε απ’ το Περιστέρι, επικρατώντας με 0-1 του Ατρομήτου, χάρη σε εκπληκτική ενέργεια του Γκαλέτι και γκολ του Όσκαρ.
Το σκορ θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο, δεδομένων των ευκαιριών του Ολυμπιακού στο δεύτερο μέρος, αλλά το «τρίποντο» κατακτήθηκε και οι Πειραιώτες παραμένουν πρώτοι…
Για να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, ο Ζίκο έχοντας να αντιμετωπίσει την απουσία εννέα βασικότατων ποδοσφαιριστών, καθώς το μεσημέρι προέκυψε και η αδυναμία του Λεντέσμα ν’ αγωνιστεί λόγω πυρετού, ξεκίνησε στο βασικό σχήμα δύο πιτσιρικάδες: τον Κατσικογιάννη, τον οποίο προτίμησε για τον άξονα αντί του Γιάννη Παπαδόπουλου και τον Σοϊλέδη για τα αριστερά. Ο Νικοπολίδης ξεκίνησε ανάμεσα στα δοκάρια, ο Πάντος στα δεξιά της άμυνας, ο Ραούλ Μπράβο στα αριστερά και οι Μέλμπεργκ, Ζεβλάκοφ ως στόπερ. Στολτίδης και Κατσικογιάννης ήταν οι δύο αμυντικοί μέσοι, με τον Γκαλέτι στα δεξιά τους, τον Σοϊλέδη στα αριστερά τους και τον Όσκαρ πίσω απ’ τον προωθημένο Μήτρογλου.
Ο Ολυμπιακός, πάντως, παρά τις ελλείψεις του μπήκε δυνατά στο ματς και παραλίγο στο 1ο λεπτό να ανοίξει το σκορ, όταν από κάθετη πάσα του Στολτίδη, ο Μήτρογλου επιχείρησε το δεξί σουτ μέσα απ’ την περιοχή και ο Μιχαηλίδης δύσκολα μπλόκαρε.
Στο 21’ ο Ραούλ Μπράβο σέντραρε απ’ τα αριστερά, ο Μιχαηλίδης έκανε άσχημη έξοδο, αλλά ο Μήτρογλου δεν πήδησε στο σωστό χρόνο και απ’ την κεφαλιά του η μπάλα έφυγε ψηλά, άουτ. Στο 24’ ο Ατρόμητος επιχείρησε την πρώτη του προσπάθεια, αλλά απ’ το σουτ του Νεμπεγλέρα ο Νικοπολίδης ουδόλως ανησύχησε.
Στο 30’, όμως, ο αρχηγός του Ολυμπιακού πραγματικά χρειάστηκε να δείξει τις ικανότητές του για να αποσοβήσει το γκολ: ο Στολτίδης επιχείρησε να διώξει με το δεξί μέσα απ’ την περιοχή την μπάλα, αλλά την έστειλε πάνω στον Μέλμπεργκ και ακολούθως στα πόδια του Τάτου, ο οποίος πλάσαρε με το αριστερό και ο Νικοπολίδης απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ.
Στο 35’ ο Ατρόμητος απείλησε και πάλι: ο Κουτσόπουλος σέντραρε απ’ τα αριστερά, ο Σαρμιέντο βρήκε την μπάλα στην κίνηση με το «μυτάκι», στέλνοντάς την να φύγει λίγο δίπλα απ’ το αριστερό δοκάρι της εστίας του Νικοπολίδη.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με δεκάλεπτη καθυστέρηση, λόγω μίας μικρής έντασης που υπήρξε ανάμεσα σε οπαδούς του Ατρομήτου και του Ολυμπιακού και η οποία σύντομα έληξε. Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν πιο επιθετικά, με διάθεση αυτή τη φορά να κυνηγήσουν τη δημιουργία φάσεων και απ’ τις δύο πλευρές, καθώς ο Σοϊλέδης τροφοδοτούνταν περισσότερο, αλλά η μπάλα δεν έμπαινε με ιδιαίτερες αξιώσεις στην περιοχή του Μιχαηλίδη.
Ο νεαρός αριστερός χαφ, μάλιστα, είχε το πρώτο καλό σουτ στο δεύτερο μέρος, αλλά ο γκολκίπερ του Ατρομήτου αντέδρασε σωστά στο 55’, πέφτοντας και μπλοκάροντας στην αριστερή του γωνία.
Στο 56’ ο Μήτρογλου κινήθηκε ωραία, έπαιξε το «ένα-δύο» με τον Όσκαρ, αλλά ο διεθνής φορ βγήκε πλάγια μόνος του στην περιοχή και το σουτ με το αριστερό εξουδετέρωσε ο Μιχαηλίδης.
Στο 61’ ο Μήτρογλου ήταν και πάλι πρωταγωνιστής, στη μεγαλύτερη φάση του ματς για τον Ολυμπιακό: ευρισκόμενος στα όρια της περιοχής, επιχείρησε να «κρεμάσει» τον Μιχαηλίδη, ο οποίος με τα ακροδάχτυλα έδιωξε σε κόρνερ.
Στο 63’ ο Γκαλέτι σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι, ο Μπαζίνσκι κρεμάστηκε πάνω στον Μήτρογλου και δεν τον άφησε να πιάσει την κεφαλιά όπως θα ήθελε.
Στο 68’ ο Ζίκο έριξε στο ματς τον Φετφατζίδη αντί του Σοϊλέδη και στο 72’ ο Ολυμπιακός έφτασε ξανά κοντά στο γκολ, αλλά το σουτ του Μήτρογλου από κοντά κοντραρίστηκε απ’ τον Νάστο και η μπάλα έφυγε κόρνερ.
Στο 74’ ο Μήτρογλου έχασε ευκαιρία άλα… Σέρρες! Τέτοια που ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΑΙ, δηλαδή, αφού από εκπληκτική προσπάθεια και σέντρα-«μισό γκολ» του Γκαλέτι, ο διεθνής φορ πλάσαρε μόνος απ’ τη μικρή περιοχή και με τον Μιχαηλίδη σχεδόν ακινητοποιημένο, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω απ’ το οριζόντιο δοκάρι!
Στο 80’, όμως, ήρθε η δικαίωση των προσπαθειών του Θρύλου: από μακρινή, εκπληκτική πάσα του Πάντου, ο Γκαλέτι άλλαξε με τον Φετφατζίδη, με το αριστερό βρήκε σαν με… διαβήτη τον Όσκαρ, ο οποίος στόπαρε με το στήθος και με το αριστερό πλάσαρε εύστοχα (0-1)!
Στο 89’ ο Γκαλέτι «άγγιξε» το 0-2, έπειτα από τραγικό λάθος του Μιχαηλίδη, που επιχείρησε να δώσει σε συμπαίκτη του «σκάβοντας» την μπάλα πάνω απ’ τον Αργεντινό, ο οποίος το κατάλαβε, δοκίμασε το «ψαλίδι», αλλά ο Μιχαηλίδης πολύ δύσκολα έδιωξε σε κόρνερ.
Έπαιξε έδρα η διαιτησία και ειδικά ο πρώτος βοηθός ήταν εξοργιστικός, με τις λάθος υποδείξεις του σε βάρος του Ολυμπιακού! Ο Παμπορίδης «κιτρίνισε» τους Αποστολόπουλο (20’), Φαβάλι (39’), Νεμπεγλέρα (41’) και Νάστο (69’).
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μιχαηλίδης, Νάστος, Τάτος (78’ Σφακιανάκης), Κουτσόπουλος, Νεμπεγλέρας, Αποστολόπουλος, Φαβάλι, Σαρμιέντο (81’ Περόνε), Μπαζίνσκι, Καραγκούνης (66’ Μπρίτο), Κάμπας.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Πάντος, Ρ. Μπράβο, Μέλμπεργκ, Ζεβλάκοφ, Κατσικογιάννης (81’ Γ. Παπαδόπουλος), Στολτίδης, Γκαλέτι, Σοϊλέδης (68’ Φετφατζίδης), Όσκαρ (92’ Γκαλίσιος), Μήτρογλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: