23.4.11

ΠΟΙΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΥΘΙΕΣ ΣΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΛΑΛΗΣΕΙ



Οι πρώτοι τό 'ριξαν στην ποίηση (αχ, καημένε Βάρναλη!...) και οι δεύτεροι στους πυθικούς χρησμούς. Οι "Ντερμπαίοι" χαρακτηρίζουν την ομάδα τους... γαϊδούρι (υπαινισσόμενοι την Μπαλλάντα του Κυρ-Μέντιου) και οι "Πρασιναίοι" μας στριμώχνουν άγρια, μιας και αδυνατούμε να καταλάβουμε τί εννοούν, όταν γράφουν: "Η Ρεάλ είναι ο Παναθηναϊκός του ποδοσφαίρου".

Είπαμε: οι άνθρωποι είναι ανέκδοτα πλέον... (Δυστυχώς).

Βέβαια τους στίχους τους θυμούνται όπως θέλουν και ούτε που ξέρουν τί σημαίνουν, γιατί ο Βάρναλης γράφει επί λέξει:

Xάιντε θύμα, χάιντε ψώνιο,
χάιντε Σύμβολον αιώνιο!
Aν ξυπνήσεις, μονομιάς
θά ρτει ανάποδα ο ντουνιάς.



Αυτό είναι το δικό μας σχόλιο, και να μας συγχωρεί το συμπαθητικότατο γαϊδουράκι, που δεν φταίει σε τίποτα. Αλλά πώς να το κάνουμε;: η ποιητική ασχετίλα των "Ντερμπαίων" πάει ασσορτί με την ανορθογραφία, τη γελοιότητα και τη βλακεία του ιδιοκτήτη του εικονιζόμενου γαϊδαράκου. Όσο για τους "Πρασιναίους"; Αυτοί μασάνε... δαφνόφυλλα εν μέσω καπνικών αναθυμιάσεων και ξεφουρνίζουν ό,τι θέλει η γκλάβα τους.

3 σχόλια:

Φυρί-φυρί είπε...

Σε μεγάλα κέφια είσαι πάλι Γιώργο. Ας είναι καλά οι Ντερ-Μπαίοι και οι Πρασιναίοι που σε εμπνέουν. Αν είχαν διαβάσει και το παρακάτω του μπαρμπα-Κώστα θα έβλεπαν και το: "...δες οι άλλοι έχουν κινήσει, έχει η πλάση κοκκινίσει..." Καλή Ανάσταση για όλους μας.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Φυρί-φυρί: Έσκισες!

Γερόγαυρος είπε...

Γιατί πάει ο κόσμος στις επιθεωρήσεις και πληρώνει για να γελάσει.???

Ο Γιώργος με τα ..... σχολια...νά ... του στις "Γλιτσιασμένες - Χωλεριασμένες", και με τα αλιεύματά του, από όπου τις αφορούν , είναι τελείως ανέξοδος.!!!

........και ΦυρίΦυρί,..........
.... και "έσκισες" , και "έγραψες". !!!