19.1.12

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 2010


Σαν σήμερα, σε ηλικία 58 ετών, έφυγε από τη ζωή νικημένος από την επάρατο νόσο ο Χρήστος Χατζησκουλίδης, από τα κορυφαία σέντερ φορ των ελληνικών γηπέδων στα τέλη της δεκαετίας του ’70. Μπορεί να μην είχε καμμία σχέση με τον Θρύλο, είχε όμως μεγάλη σχέση με τη μπάλλα. Πανύψηλος (1,90μ.) και μελαψός (γι' αυτό και το παρατσούκλι «Μαύρο Διαμάντι»), ήταν ο δεύτερος καλύτερος σκόρερ όλων των εποχών στη Β’ Εθνική με 150 γκολ, δυο λιγότερα από τον Ηλία Χατζηελευθερίου.
Ο Χατζησκουλίδης έγινε γνωστός στον Ατρόμητο Πειραιώς, αλλά καθιερώθηκε ως γκολτζής το 1977, όταν πήρε μετεγγραφή στον Α.Ο. Αιγάλεω και έπαιξε την πρώτη σεζόν στην Α’ Εθνική πετυχαίνοντας 11 γκολ. Ήταν καταπληκτικός στον αέρα και είχε φοβερή ικανότητα να σκοράρει με κεφαλιές χάρη και στο "απίστευτο" εκτόπισμα του.
Την περίοδο 1981-82 αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ Νότιου και Βορείου Ομίλου με 28 γκολ και την επόμενη χρονιά αρχισκόρερ Νότου με 24 τέρματα, επίτευγμα για το οποίο τιμήθηκε από τον ΠΣΑΠ. Έφυγε το 1985 από το Αιγάλεω (και έπαιξε ως τα 38 σε μικρότερες ομάδες, όπως η Νεάπολη, ο Ακράτητος, η Φλόγα Περιστερίου και η Αγία Ελεούσα.

1 σχόλιο:

αΝώΔυΝος είπε...

Αθάνατος! Εδώ https://www.youtube.com/watch?v=yQLBzjUlN_o το video που ανάρτησα για αυτόν, στο Youtube