22.1.12

ΑΜ, ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑΣ! ΑΥΤΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ. ΑΛΛΟΙ ΦΤΑΙΝΕ...


Διαβάζω στο gavros.gr:

Αυτό που σχολίαζαν οι ερυθρόλευκοι είναι ότι: «Υπάρχει αλλοίωση του πρωταθλήματος, για μία ακόμα φορά ένα ακόμα ματς. Από την ΚΕΔ και την ΕΠΟ δίνουν αγώνα για να μην πάρει ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα. Σε ένα ματς που ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος, αλλά άτυχος, δεν μας δόθηκε η ευκαιρία από τον Κωνσταντινέα, ούτε καν το δικαίωμα να διεκδικήσουμε τον βαθμό της ισοπαλίας. Ο Κωνσταντινέας καταδίκασε και πάλι τον Ολυμπιακό, όπως είχε συμβεί στο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Τον Κωνσταντινέα τον καλούμε να μην ασχολείται με την διαιτησία, αλλά να επιστρέψει στον φούρνο του. Αυτό είναι το καθαρό ποδόσφαιρο που θέλουν; Να μας το πούνε αν δεν θέλουν στο ποδόσφαιρο επενδυτές και ομάδες με υγεία ή αν θέλουν διαλυμένους συλλόγους κι αυτούς που περιμένουν τον Αλαντίν να τους σώσει».

********************************

Η ταπεινωτική ήττα του Θρύλου στην Ξάνθη ας μην πέσει στις πλάτες του Κωνσταντινέα. Είναι εύκολη και καθόλου γαύρικη δικαιολογία. Είναι -να το πω ευθέως- για να ρίχνουμε εμείς οι ίδιοι στάχτη στα μάτια μας. Για να εξηγούμεθα: το ξέραμε ότι ο Κωνσταντινέας θα κάνει τη δουλειά του. Επαναλαμβάνω: ΤΟ ΞΕΡΑΜΕ. Το ξέραμε και ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΠΕΙ. Γιατί, λοιπόν, κατηγορούμε κάποιον ότι έκανε τη δουλειά του, αφού το γνωρίζαμε και περιμέναμε να την κάνει;
Τα πράγματα είναι πολύ απλά, σύγγαυροι: Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑΣ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ. ΕΜΕΙΣ ΚΑΝΑΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ; Αυτό είναι το πρώτο ερώτημα που πρέπει να μας απασχολεί. Και, αφού η απάντηση στο πρώτο ερώτημα είναι αρνητική, το δεύτερο και τελευταίο ερώτημα που τίθεται και που ζητάει επειγόντως απάντηση είναι τούτο το απλό: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ; Ας απαντήσει ο καθένας ό,τι νομίζει.

Θέλω να πω δυό λόγια μόνο: Οι "Κωνσταντινέες" δεν έλειπαν και στο παρελθόν. Και κάναν μεν καλά και ευσυνείδητα τη δουλειά τους, αλλά δεν φτούραγε. Και δεν φτούραγε, γιατί τους τη χάλαγε ο Θρύλος. Τώρα την κάνουν ομοίως καλά και ευσυνείδητα, αλλά ο Θρύλος δεν μπορεί να τους τη χαλάσει.
Και δεν μπορεί να τους τη χαλάσει γιατί -όπως έχει πει ο Ηλίας Μπαζίνας- ο Θρύλος από "ΜΑΡΚΟΣ" που ήταν έχει γίνει "Φοίβος". Σε όλα δε τα επίπεδα, σύγγαυροι! Σκίζεται η καρδιά μου που το γράφω, αλλά πείτε μου, όποιον θεό κι αν αγαπάτε: Είναι δηλώσεις ανθρώπων του Ολυμπιακού αυτές που παραθέτω στην αρχή;
Ο Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς, που ξέρω εγώ, είναι αλλιώς: δεν καταδέχεται ούτε να "κλαψομουνίζεται" ούτε να κάνει "αδερφίστικο" χιουμοράκι με φούρνους και με Αλλαδίνους. Επί τέλους, πού είναι ο Ολυμπιακός που μπαίνει μέσα στο γήπεδο και πατάει και λυώνει τον αντίπαλό του; Τον έχει δει κανείς; Αν το είχαμε κάνει σήμερα αυτό, κανείς δεν θα έλεγε κουβέντα και θα κάναμε χοντρή πλάκα στονόποιον Κωνσταντινέα.
Και ας μην το ρίξουμε πάλι στην ατυχία - από καμμία... μα από καμμία άποψη δεν μας τιμάει. Πόσες φορές θα μας φταίει η τύχη η δική μας (και, συνακολούθως, το φάρδος των άλλων);
Ή μήπως να το πάρουμε κι έτσι; - με τον παράγοντα "ατυχία" εννοώ. Έχεις, Θρύλε μου, 18 φορές τη δυνατότητα να σπρώξεις -απλώς να σπρώξεις- τη μπάλα στο αντίπαλο πλεχτό και δεν το κάνεις ούτε μία. Η Ξάνθη έχει μία φορά (άντε δύο φορές!...) τη δυνατότητα και μας το κολλάει. Και μετά όχι μόνο δεν τη λυώνουμε, αλλά τα βάζουμε και με τον καλό κύριο Κωνσταντινέα, επειδή έκανε τη δουλειά του, κι ας γνωρίζαμε εκ των προτέρων -το επαναλαμβάνω για να μην το ξεχνάμε- ότι θα την έκανε όσο καλύτερα μπορούσε. Είναι "ολυμπιακή" στάση αυτό; Αι, όχι, δεν είναι!

********************************

Προσπαθώ, σύγγαυροι, να συγκρατηθώ, αλλά δεν γίνεται. Μόλις διάβασα μια δήλωση του Σάββα Θεοδωρίδη και κόντεψα να σπάσω το πληκτρολόγιο από τα νεύρα μου. Άμα φτάνει και ο Θεοδωρίδης να λέει τις αηδίες που είπε, δεν μένει παρά να αποδεχθούμε το μοιραίο: ΑΛΛΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΩΡΑ - Ο ΠΑΛΙΟΣ (ΚΑΙ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ) ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ. Τις δηλώσεις του Θεοδωρίδη θα τις κρεμάσω λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, ελπίζοντας να μου έχει γλυκαθεί λιγάκι ο θυμός. Τις δηλώσεις του Βαλβέρδε θα τις διαβάσω σε λίγο - δεν χρειάζεται να πάρω την πίκρα όλη μονοκοπανιά...
Δεν ξέρω πόσο είναι ο Βάζελος με τον Ατρόμητο - και ούτε με ενδιαφέρει. Θα δω το σκορ, όταν τελειώσει το ματς. Είναι κατάντημα, όμως, να παρακαλάμε να μας "σώσει" ο Ατρόμητος, λες κι είναι το "τζίνι" της ευτυχίας, όταν χλευάζουμε τους άλλους για τα αραβοκαμώματά τους. Θα το γράψω αμέσως παρακάτω με κεφαλαία γράμματα, όπως το σκέφτομαι εδώ και μήνες, και με τρώει, και μακάρι να πέσω έξω... μακάρι να διαψευσθώ... μακάρι να μου κοπεί η γλώσσα και το χέρι.
ΜΕ ΤΑ ΜΥΑΛΑ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ, ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΕΜΙΡΑΤΑ.

Θα τα πούμε και πάλι, πιό ύστερα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι η πιο λάιτ και άμπαλη ομάδα που θυμάμαι εγώ η κάνω λάθος;
Νίκος Μαυρωνάς

Hades είπε...

Γιώργο μου, ο θρύλος που ψάχνεις δεν είναι πια εδώ.
Εδώ και καιρό.
Ο Ηλίας καλά τα έχει πει για Μάρκο/Φοίβο, αλλά πλέον έχω διαπιστώσει ότι πλέον ούτε καν Φοίβος δεν είναι η ομάδα, με αποτέλεσμα ο Φοίβος να μοιάζει με 5 Μάρκους μαζί. Για να είμαι πιο συγκεκριμένος: η ομάδα βαζελοποιείται. Είναι απλούστατο. Και διακρίνω ότι ικανοποιεί και μεγάλη μερίδα οπαδών μας (οψίμων ή μη, δεν το εξετάζω) μα προπάντων τον ημέτερο οπαδικό τύπο.
Ντάξει, για τους μαϊντανούς της διοικήσεως ούτε λόγος να γίνεται: εθισμένοι να απευθύνονται μοναχά σε ζώα, μόνο θεοδωρήδηδες τους αξίζουν. Οι υπόλοιποι είμαστε κεκλεισμένοι ερμειτικά εκτός των τειχών. Μέσα είναι μοναχά οι δήθεν.

Δεν το συζητάω για παλαιότερα, αλλά ακόμη και 10 χρόνια πριν, οι μισοί και βάλε της σημερινής ομάδας δεν θα άξιζαν ούτε καν να μεταφέρουν τα νερά για να ξεδιψάει το τότε ρόστερ.