19.3.12

"ΠΟΙΗΤΕΣ"... "ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ"...



... Απλώς έχουν λαλήσει... Το λέμε χρόνια τώρα ότι έχουν κυριολεκτικώς λαλήσει. Από χτες, μάλιστα, τό έριξαν στην "ποίηση" και στη "φιλοσοφία":

Πιάσανε και κόψανε μόνοι τους το "πουλί" τους, επειδή ακριβώς το έχουνε για ομορφιά, και τώρα προσπαθούν να πείσουν τους πάντες γιά δύο πράγματα: πρώτον, για το ότι ύστερα από αυτούς τους άπουλους δεν υπάρχουν πλέον "πουλιά", και δεύτερον, ότι τέλος πάντων δεν αξίζει νά 'χεις πια "πουλί"...
Αλλά κάτι τέτοια μας τα έχει πει από παλιά ο Αίσωπος για να μας διδάσκει και για να μας προστατεύει. Το μύθο με την κομμένη ουρά της αλεπούς τον ξέρουν και τα μικρά παιδιά. Δεν θα γίνουμε όλοι "κοψονούρηδες", επειδή μια ηλίθια και κακιά αλεπού έκοψε την "ουρά της"! Αυτά δα έλειπε.

2 σχόλια:

Hades είπε...

Να σου πω την αλήθεια σύγγαυρε, πιο πολύ με πείραξε το εμετικό πρωτοσέλιδο της κωλοφυλλάδας μας, του Πρωταθλητή, την μεθεπομένη του αποκλεισμού από τους πουθενάδες της Μέταλλιστ, όπου ευχαριστούσε από τον φτροντιστή της ομάδος μέχρι το παιδί για τα νερά, λες και κάναμε κάτι αξιομνημόνευτο φέτος στην Ευρώπη, παρά οι αηδίες των πρασινοφυλλάδων.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Hades: Γι' αυτές έχουμε μιλήσει και κυριολεκτικώς απαυδήσει. Συναγωνίζονται την πράσινη βλακεία.